
موزه مردم شناسی (خلیج فارس) بندرعباس
موزه مردمشناسی خلیجفارس در شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد , در ۳ طبقه با زیربنای ۲۵۰۰مترمربع ساخته شده که طبقه همکف دارای فضای عمومی، خدماتی، کتابخانه تخصصی و نمایشگاه است.
طبقه دوم به بخش مردمشناسی تعلق دارد که شامل بخش بازار سنتی، آزادسازی قلعه هرمز، صید و صیادی است.
طبقه سوم نیز شامل بخشهای باستانشناسی است که به غنای فرهنگی، تاریخی استان هرمزگان پرداخته شدهاست.
این موزه به دلیل قرار گرفتن در سایت تاریخی و ثبت شده برکههای باران، پتانسیلهای ارزشمندی برای ایجاد یک پارک موزهای فعال در بندرعباس به وجود آورده است.
با اتکا به مطالعات و پژوهشهای باستان شناختی، حوزه فرهنگی از دوره پالئولتیک (کهن سنگی) گذرگاه جوامع و گروههای انسانی بودهاست که در آفریقا به سمت جنوب شرق آسیا گسترش یافته بودند و ابزارهای سنگی دوره پالئولتیک قدیم (حدود ۵۰۰ هزار سال پیش) که از طرف میناب به دست آمده مؤید آن است که منطقه هرمزگان در این دوره از نظر زیست محیطی و جغرافیایی توان تأمین نیازمندیهای معیشتی گروههای انسانی که اقتصاد آنها متکی بر گردآوری خوراک و شکار بود را داشتهاست.
در بخش پیش از تاریخ، اشیایی از جنس سفال، سنگ، فلزاتی چون مس، برنز و آهن وجود دارد. ظروف سفالی، ظروف سنگی از جنس سنگ صابون و مرمر، مجسمه، ابزار و تیغههای سنگی و سفالی که تیغههای سفالی برای نخستین بار در دی ماه ۸۶ در لایه نگاری تم مارون رودان کشف شده که تاکنون در ایران و جهان نمونه مشابه آن گزارش نشدهاست، سر پیکان و سر نیزههای جنس برنز و نیز تعدادی از برنزهای لرستان نیز در میان آنها به چشم میخورد.
این اشیا مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد تا هزاره اول پیش از میلاد (۵ هزار سال تا ۳ هزار سال قبل) است.
جدیدترین تصاویر از موزه مردم شناسی خلیج فارس - بندرعباس




عکس های موزه مردم شناسی بندرعباس























