دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۳ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۰۹ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی
بررسی تأثیرات مصرف غذای تند در بارداری
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
مصرف غذای مناسب در «دوران بارداری» بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل در این دوران باید به تغذیه بسیار توجه نمود. در این مطلب قصد داریم به بررسی تأثیرات خوردن غذای تند در بارداری بپردازیم. با ما همراه باشید.

خوردن غذای تند در بارداری

بسیاری از مادران باردار در طی دوران بارداری خود هوس خوردن غذاهای تند را دارند، بنابراین به خوردن فلفل و غذاهای تند روی می آورند، در صورتی که استفاده از مواد غذایی تند حاوی فلفل می تواند برای مادر و جنین بسیار خطرناک و مشکل آفرین باشد.

فلفل خواص زیادی دارد، انواع فلفل ها سرشار از آنتی اکسیدان بوده که خاصیت ضد سرطانی دارند؛ مقدار آنتی اکسیدان، در نوع تند آن بیشتر از فلفل شیرین وجود دارد. ممکن است برخی از افراد به فلفل تند حساسیت داشته باشند، بنابراین توصیه می شود که از انواع فلفل های شیرین و دلمه ای در رنگ های متنوع استفاده نمایند.

عوارض مصرف مداوم غذاهای تند در بارداری

1. رفلاکس معده در بارداری

وقتی باردار هستید، هورمونی به نام پروژسترون در همه عضلات و رگ های بدن شما آزاد می شود. غذاهای ادویه دار باعث به وجود آمدن رفلاکس معده می شوند. علاوه بر این، با گذشت زمان هم جنین و هم رحم در حال بزرگ تر شدن هستند. جنین به معده فشار وارد می کند و به همین دلیل سوزش معده به وجود می آید.

2. سوزش سر دل در بارداری

به طور معمول سوزش سر دل از ماه چهارم شروع می شود. سوزش سر دل به دردی گفته می شود که از بالای سینه شروع می شود و تا قسمت پایینی گلو ادامه پیدا می کند.

مواردی که موجب سوزش سر دل می شوند:

  1. پیاز و سیر پخته شده یا خام
  2. غذاهای روغنی و پرچرب
  3. مصرف نوشیدنی هایی مانند کافئین
  4. برخی داروها
  5. قورت دادن برخی غذاها

3. استفراغ و تهوع صبحگاهی در بارداری

غذاهای ادویه دار می توانند حالت تهوع شما را بیشتر کنند. ممکن است بوی غذاهای تند باعث شوند احساس تهوع کنید.

بیشتر بخوانید:

تأثیر شگفت انگیز مصرف شیر در بارداری

آشنایی با اثرات زیانبار مصرف شیرینی در بارداری

جایگزین های مناسب برای غذاهای تند در طول بارداری

اگر می خواهید که حتما غذای تند میل کنید، بهتر است خودتان در منزل تهیه کنید و به مقدار خیلی کم فلفل و ادویه های تند بریزید. پونه کوهی، فلفل هالوپینو و… این ها ادویه هایی هستند که تندی کمتری دارند و می توانید در غذاهای خود از آن ها استفاده کنید.

تأثیر خوردن فلفل در بارداری

فواید خوردن فلفل در دوران بارداری

بدن خانم های باردار در طی دوران بارداری دستخوش تغییرات زیادی می شود، گاهی برخی از این تغییرات خطرناک بوده و منجر به ابتلا به برخی از بیماری های خطرناک از جمله سرطان می شود؛ فلفل دارای یک نوع آنتی اکسیدان به نام کاروتنوئید بوده که وجود آن، مانع از آسیب دیدن DNA مادران باردار شده و نیز از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.

از آنجا که بارداری، عملکرد دستگاه گوارش را با مشکل روبه رو می کند، پس با خوردن فلفل در بارداری، تا حدودی عملکرد دستگاه گوارش بهبود یافته و مشکلاتی مانند نفخ، تولید گاز در روده و نیز گرفتگی عضلات خانم های باردار رفع خواهد شد.

فلفل سرشار از ویتامین C است، در نتیجه مصرف آن، ایمنی بدن را بالا برده و در درمان سرماخوردگی و سرفه مفید می باشد.

اضطراب و افسردگی از جمله بیماری های شایع زنان به خصوص در دوران بارداری می باشد.؛ حال مصرف برخی از مواد غذایی مانند فلفل می تواند تاثیر مثبتی در درمان و یا کاهش افسردگی و اضطراب دوران بارداری داشته باشد.

فلفل سرشار از فولات است و از آنجا که بدن مادران باردار در طول دوران بارداری، نیاز فراوانی به مصرف فولات و یا اسید فولیک دارد، بنابراین خوردن فلفل می تواند این نیاز خانم های باردار را تأمین نماید.

فشار خون بالا یکی دیگر از بیماری های شایع است که بسیاری از زنان باردار به آن دچار می شوند؛ فلفل، غنی از پتاسیم بوده و مصرف آن می تواند فشار خون بالا را در خانم ها کنترل کرده و از ابتلا به بیماری پره اکلامپسی پیشگیری نماید.

در مورد مصرف انواع فلفل دلمه ای در بارداری باید ذکر شود که خوردن آن در بارداری ضرر چندانی ندارد و مصرف نوع قرمز آن، به دلیل غنی بودن از ویتامین A و بتاکاروتن به منظور تکامل استخوان، چشم و نیز برخی اندام های دیگر مفید می باشد.

همچنین همانطور که قبلا اشاره کردیم نوع فلفل دلمه قرمز سرشار از ویتامین C است که برای سلامتی خانم ها در دوران بارداری بسیار مفید می باشد.

ضمن اینکه خوردن فلفل و غذاهای حاوی آن توسط زنان باردار که به این ماده غذایی آلرژی دارند، مضر بوده و باید حتما از مصرف آن خودداری نمایند.

خانم های باردار به منظور داشتن دوران بارداری سالم و نیز حفظ سلامت خود و جنین، لازم است که در رابطه با رژیم غذایی خود، حتما با یک پزشک و یا متخصص زنان و زایمان مشورت نمایند.

خوردن غذای تند در دوران شیردهی

اگر نوزاد شما با شیر مادر تغذیه می کند ممکن است گفته شود که از خوردن برخی غذاها که باعث دل درد نوزاد می شود پرهیز کنید. غذاهای چرب، پر نمک و تند مانند خورش های پرچرب، یا فست فودها و سیب زمینی، ادویه کاری، فلفل قرمز تند و معمولی می توانند از عوامل ایجاد کولیک در نوزاد باشند.

بنابراین بهتر است به صورت آزمون و خطا جلو بروید و سعی کنید مقدار کمی از این غذاها بخورید. اگر سوزش سر دل دارید و از اسیدیته رنج می برید یا به نظر می رسد نوزادتان دچار کولیک است بنابراین استفاده بسیار کم از این قبیل خوراکی ها در رژیم غذایی توصیه می شود.

افزایش شیردهی با رازیانه نه غذای تند

از سوی دیگر ممکن است به شما توصیه شود ادویه ها و ترشی هایی مانند زیره بو داده و خشک شده را برای افزایش تولید شیر استفاده کنید. یکی از درمان های سنتی برای افزایش شیردهی و جلوگیری از درد استفاده از مخلوط آب جوش و رازیانه است.

یک مطالعه نشان داده است که نوزادان مادرانی که از سیر در غذای شان استفاده می کنند مدت زمان طولانی تری قادر به شیردهی نوزاد هستند.

بیشتر بخوانید:

خواص بی نظیر فلفل تند

مصرف خربزه در بارداری و تاثیر آن بر مادر و جنین

بررسی تاثیر خوردن انبه در بارداری و مزیت های فوق العاده آن


این مطلب چقدر مفید بود ؟
 


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits