
عوارض رژیم تعیین جنسیت
یکی از روش هایی که امروزه جهت دختردار شدن یا پسردار شدن در بین جوامع مطرح شده است .
رژیم های تعیین جنسیت است که اولین بار در سال 1933 میلادی روی لارو کرم های دریایی و قورباغه انجام شد و عمده مطالعات انجام شده تاکنون نیز بر روی حیوانات بوده است.
که در اینجا به عوارض و پیامدهایی که رژیم تعیین جنسیت ممکن است ایجاد کند می پردازیم:
تغییر در میزان مصرف مواد معدنی در قبل و ابتدای بارداری و خطرات برای نوزاد.
رژیم تعیین جنسیت جنین با تغییر در مصرف سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم تنظیم می شود و حداقل باید دو ماه قبل از تاریخ پیش بینی شده برای بارداری شروع شود.
که در حال حاضر مطالعات متعددی دربارهی میزان مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مادر باردار در قبل و ابتدای بارداری و تاثیر آن بر روی سلامت جنین صورت گرفته است.
به تعدادی از نتایج مطالعات انجام شده اشاره می نماییم:
یکی از عوارض رژیم تعیین جنسیت که در یک مطالعه مروری در سال 2012 که 45 مطالعه را بررسی کرده بود نشان داده شد که مصرف ویتامین ها و مواد معدنی در قبل بارداری و سه ماهه اول بارداری بر وزن زمان تولد و زایمان زودرس موثر هستند.
مقاله منتشر شده در سال 2010 در مجله تغذیه (JN) نشان داد وضعیت ریز مغذی ها در دوران جنینی و ابتدای زندگی ممکن است متابولیسم، رگ ها، رشد و عملکرد اندام ها را تغییر دهد که می تواند منجر به افزایش خطر بیماری های قلبی، چاقی، تغییر عملکرد کلیه و در نهایت دیابت تیپ دو گردد.
دکتر دارنتون هیل در مقاله ای در سال 2015 نشان داد که اپی ژنتیک و تاثیر احتمالی کمبود مواد مغذی بر روی جنین بر بیماری های مزمن افراد موثر است،
در یک مطالعه صورت گرفته بر روی گوسفندان نشان داده شد که سوءتغذیه در قبل بارداری باعث ایجاد تغییر در محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – غده فوق کلیه جنینی (HPAA)، افزایش احتمال زایمان زودرس، تغییر عملکرد پانکراس، متابولیسم اسید آمینه و… گردید.
مشکلات تغییر رژیم غذایی تعیین جنسیت
بنابراین مشاهده میکنیم که :
پس با توجه به تغییر در مصرف 4 ماده معدنی مهم (سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم) در رژیم غذایی مادر به احتمال بالا شاهد مشکلات جسمی در دوران زندگی کودک خواهیم بود.
تاثیر رژیم تعیین جنسیت بر روی سلامت مادر
از دیگر عوارض رژیم تعیین جنسیت میتونه داشته باشه برای مادر هست ، همان طور که گفته شد رژیم های تعیین جنسیت بر پایه تغییر در نسبت مصرف غذاهای حاوی مواد معدنی توسط مادر هست.
به گونه ای که در رژیم پسردار شدن میزان مصرف سدیم و پتاسیم باید افزایش یابد و کلسیم و منیزیم کاهش یابد.
که در حال حاضر نیز شاهد مصرف بالای سدیم (نمک) و پایین کلسیم (لبنیات) در میان مردم هستیم بنابراین رژیم پسر دارشدن میتواند برای مادران با فشارخون بالا و نارسایی قلبی مشکلاتی را ایجاد نماید.
هم چنین در رژیم دختر دار شدن نیز سدیم و پتاسیم کاهش می باید و کلسیم و منیزیم باید افزایش یابد.
که با توجه به افزایش مصرف کلسیم و کاهش مصرف سدیم و پتاسیم میتواند برای مادران با نارسایی کلیوی، اختلالات عصبی و… مشکلات متعددی را ایجاد نماید.
تهدید سلامت مادر و جنین با رژیم تعیین جنسیت جنین
به اعتقاد بسیاری از متخصصان، تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری کار درست و معقولی نیست.
واقعیت این است که همه روشهای تعیین جنسیت صد درصد امکان موفقیت ندارد و مهمتر از آن برای سلامت جنین و مادر خطرآفرین است.
این روزها مراکز زیادی تحت عنوان تعیین جنسیت جنین با رژیم درمانی مشغول فعالیتاند که رژیمهای غذایی عجیب و غریبی را برای والدین تجویز میکنند.
کاری که به گفتهٔ دکتر سید ضیاءالدین مظهری، عضو هیئتمدیره انجمن تغذیهٔ ایران، با وجود مبنای علمی و شانس بالای موفقیت میتواند سلامت مادر و جنین را با خطر مواجه کند و در برخی موارد عوارض جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در توضیح بیشتر روشهای تعیین جنسیت با استفاده از رژیم درمانی به مادران میگوید:
«بهطورکلی تعیین جنسیت نوزاد بر عهدهٔ مرد است؛ یعنی همان موضوع کروموزم X یا Y که از سوی مرد میتواند تعیینکنندهٔ جنسیت باشد.
اما در روشهای تعیین جنسیت همهٔ این موارد دستخوش تغییرات میشود. از آنجا که تغییرات میزان PH و یونها در بدن در تعیین جنسیت نوزاد مؤثر است، پپ.
روشهای رژیمدرمانی هم بر همین مبنای علمی پایهگذاری شده است.
آزمایشهای علمی نشان داده رژیمهای درمانی میتواند تا ۸۰ درصد در تعیین جنسیت نوزاد موفق باشد.
در واقع در این روشها نسبت پتاسیم و سدیم بدن به میزان کلسیم و منیزیم تغییر میکند و با این تغییرات کنترلشده میتوان جنسیت نوزاد را تعیین کرد.
در این روشها زنان باید سه ماه قبل از بارداری تحت رژیمهای خاص غذایی قرار بگیرند تا میزان عناصر یادشده در بدن آنها به اندازهٔ مشخصی تغییر کند و نتیجهٔ دلخواه حاصل شود.
اما همینجاست که من به عنوان یک متخصص تغذیه نسبت به سلامت مادر و جنین نگران میشوم.» او ادامه میدهد:
«شما تصور کنید زنی به مدت سه ماه قبل از شروع بارداری تحت رژیم درمانی خاصی قرار گرفته و میزان عناصر حیاتی چون سدیم و کلسیم به اندازهٔ زیادی تغییر کرده است.
این میتواند خطرات زیادی چون افزایش فشار خون، تپش و نامنظمی ضربان قلب، اخلال در عملکرد کبد و حتی در برخی از موارد نارسایی و از کارافتادگی کلیه برای مادر به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر این زن باید میزبان جنینی باشد که برای رشد کامل به همهٔ مواد مغذی و عناصر حیاتی بدن مادر نیاز دارد.
کمبود یا افزایش بیش از حد برخی عناصر به دلیل تعیین جنسیت در بدن مادر برای جنین هم خطرناک است.
در واقع اینگونه اقدامات عملاً شانس تولد نوزاد سالم را کاهش میدهد. به همین دلیل من به عنوان یک متخصص تغذیه انجام این کار را به هیچ خانوادهای توصیه نمیکنم.
چون عوارض این روش تعیین جنسیت هنوز برای متخصصان شناختهشده نیست.»
بحران تعادل موالید با دخالت در انتخاب طبیعی جنسیت نوزادان
تهدید تعادل طبیعی موالید با دخالت در روند طبیعی بارداری یکی دیگر از نکاتی است که دکتر مظهری به آن اشاره میکند.
به گفتهٔ این متخصص تغذیه، یک اصل مهم در علوم زیستی انتخاب طبیعی است:
«تغییر در روند طبیعی فرایند لقاح، برای تعیین جنسیت جنین به دلخواه والدین، دخالت آشکار در روند طبیعی بارداری است. طبیعت همواره بهترین و کاملترین گزینه را برای هر فرایندی انتخاب میکند،
در تولید مثل نیز بهترین انتخاب را انجام میدهد. از سوی دیگر تعیین جنسیت به هر روشی علاوه بر به خطر انداختن سلامت مادر و جنین، تعادل طبیعی موالید در کشور را بر هم میزند.
به عبارت دیگر این کار خیانت به سلامت جامعه است.
به همین دلیل توصیه میکنیم والدین تعیین جنسیت نوزاد را بر عهدهٔ انتخاب طبیعی بگذارند تا ضمن حفظ سلامت مادر و جنین جامعه را با بحرانهای ناشناخته در آینده مواجه نکنند.»
بیشتر بخوانید :
۲۵ راه برای تعیین جنسیت جنین بدون سونوگرافی
با چه رژیم غذایی بچه ام پسر میشود ؟
چی بخوریم و چیکار کنیم که بچمون دختر بشه؟!
نتیجه گیری :
دیدگاه ها