دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
احتمال بارداری در سن ۴۳ سالگی و خطراتی که این بارداری خواهد داشت
12
زمان مطالعه: 8 دقیقه
بارداری پس از 43 سالگی مشکلات و پیچیدگی های بسیاری دارد. اما بارداری سالم حتی پس از 45 سالگی نیز ممکن است. تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

بارداری در سن ۴۳ سالگی

بارداری در سن ۴۳ سالگی : خانم هایی که دوست دارند تا حد امکان از زندگی دونفره خود در کنار همسرشان لذت ببرند و قصد ندارند به این زودی ها پای یک بچه به زندگی آنها باز شود باید بدانند هر چه سن بالاتر رود، برای بارداری خود با مشکلات بیشتری روبه رو خواهند شد.

بدون شک داستان های بسیاری در رابطه با خطرات بارداری پس از 40 سالگی شنیده اید. بیشتر مردم ما اعتقاد دارند باید زیر 30 سال بچه دار شد تا هم حوصله نگهداری کودک را داشت و هم بچه سالم به دنیا بیاید. اما برخی این موضوع را نمی پسندند و تمایلی هم به زود بچه دار شدن ندارند.

1. انتخاب پزشک متخصص

بیش از صدها تحقیق و بررسی ثابت کرده اند، ارتباط درست پزشک و بیمار با مراقب از وضعیت بیمار رابطه مستقیم دارد.

اما باید بدانید انتخاب یک پزشک متخصص و کاربلد که شما هم با او احساس راحتی داشته باشید و بتوانید همه مسایل و مشکلاتتان را با او مطرح کنید، اهمیت بسیار بالایی دارد.

پزشکی را انتخاب کنید تا در طول شبانه روز از طریق تلفن هم بتوانید مشکلات خود را بیان و راهکار لازم را دریافت کنید.

پزشکانی که برای بیماران خود ارزش قائل هستند و برایشان وقت می گذارند، بهترین گزینه ها برای انتخاب به شمار می روند.

2. اطمینان از سلامت بدن پیش از بارداری

پیش از اینکه تصمیم به بارداری بگیرید، باید انواع آزمایش های لازم برای اطمینان از سلامت بدن خود را انجام دهید.

عفونت های دستگاه تناسلی هیچ نوع نشانه ای ندارند اما می توانند باعث بروز مشکلات بزرگ در بارداری بشوند.

یا مثلا، بیماری های تیروئید می توانند موجب بیماری های قلبی یا عروقی، تشنج آبستنی، زایمان زودرس، وزن کم نوزاد یا حتی باعث سقط جنین یا تولد نوزاد مرده بشوند.

البته منظورمان این نیست که زنان مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید نمی توانند بارداری سالمی داشته باشند، البته که می توانند. اما باید مراقب های بیشتری داشته باشند و همیشه حواسشان به نشانه های مختلف باشد.

زنان دیابتی نیز وضعیت مشابه دارند. کاهش قندخون به ویژه در هفته های نخست بارداری خطر سقط و نقص عضو جنین را به دنبال دارد. بسیار مهم است که پیش از بارداری حتما وضعیت دیابت خود را کنترل کنید و آن را در شرایط نرمال نگهدارید.

3. تجدید نظر در سبک زندگی

هنگامی که نزد پزشک خود می روید خوب است در مورد عادت های بد خود که دوست دارید آنها را ترک کنید هم با او صحبت کنید.

عادت هایی همچون سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر باید پیش از باردار شدن ترک شوند. کم خوابی یا داشتن رژیم های سخت نیز می توانند برای بارداری خطرناک باشند.

یک زن باید پیش از بارداری بدن خود را برای تولد نوزاد آماده کند. باید همه خطرهای ممکن را برطرف و بیماری ها را از بدن خود دور کند.

باید تغذیه مناسب داشته باشید و همه انواع ویتامین، پروئتین و مواد معدنی را به بدن خود برسانید. غلات، حبوبات و سبزیجات بیشتری مصرف و تا حد امکان، مکمل هایی همچون قرص های کلسیم یا اسید فولیک راب ه برنامه روزانه خود اضافه کنید.

ورزش هایی همچون یوگا یا 30 دقیقه پیاده روی در روز بهترین انتخاب ها برای ابتدای مسیر هستند. تا جایی که می توانید شب ها نیز زود بخوابید تا برنامه خوابی شما تنظیم شود و در بارداری مشکلی پیش نیاید.

4. انتخاب یک همراه دلسوز

برخی از مردها کار پرمشغله ای دارند و نمی توانند همیشه و دایم در کنار خانواده خود باشند. ایرادی ندارد، از میان دوستان یا اعضای فامیل یا خانواده فردی را برای خود انتخاب کنید که در طول بارداری همراه همیشگی‌تان باشد.

البته قابلیت باروری مردها هم از جمله مواردی است باید مورد آزمایش قرار بگیرد. اگر مشکل داشت می توانید با کمک پزشک و راهکارهای پیشنهادی این مشکل را برطرف کنید.برخی از داروهای درمان زخم و دردهای روده ای می توانند تاثیر منفی بر تولید اسپرم در مردان داشته باشند.

مواد مخدر و الکل باعث کاهش تعداد و کیفیت اسپرم می شوند. دمای بالای بدن مرد نیز باعث کاهش تعداد اسپرم های او می شود. بنابراین، بهتر است مردها نیز سیگار، الکل و مواد مخدر را ترک کنند و رژیم غذایی سالمی را در پیش بگیرند.

استفاده از تخمکِ دهنده

دختران کوچک با یک میلیون تخمک در رحم خود متولد می شوند. اما در طول زمان، فقط 300 تا 400 عدد از آنها تخمک گذاری می کنند. برای بیشتر زنان، بارداری پس از 40 سالگی بسیار سخت است.

این سختی بسیار بیشتر از آنچه تصور می شود، است. برخی از زنان می توانند به طور طبیعی بارور شوند (حدود 10 درصد در 40 سالگی و کمتر از یک درصد در 45 سالگی).

اما بیشتر آنها این امکان را ندارند. حتی زنانی که از فناوری های بازساختی استفاده می کنند نیز احتمال بارداری با تخمک های خودشان در آنها ضعیف است.

آمار نشان می دهد فقط 4 درصد از زنان بالای 44 سال با کمک IVF و تخمک خودشان باردار شده اند و فقط دو درصد آنها توانسته اند نوزادشان را به دنیا بیاورند.

در این سن استفاده از تخمکِ دهنده گزینه مطمئن تری است. با این کار لازم نیست اطرافیان متوجه شوند شما از فرد دیگری تخمک گرفته و باردار شده اید. تعدادی از ستاره های هالیوودی همچون نیکول کیدمن و سارا جسیکا پارکر نیز به همین روش باردار شده اند.

احتمال بارداری در سن ۴۳ سالگی چه قدر است ؟

احتمال بارداری در سن ۴۳ سالگی چه قدر است ؟

بارداری در سن 20 تا 24 سالگی

فرد در این سن بیشترین باروری را خواهد داشت. سیکل قاعدگی شما معمولاً منظم است و اغلب شما تخمک‌گذاری خواهید داشت. به طور میانگین زنان بین 20 و 24 سال در هر ماه حدود 20 درصد شانس بارداری دارند.

میزان سقط جنین حدود 9.5 درصد است که کمترین مقدار ممکن است. در این سن، تخمک‌های شما نسبتاً جوان هستند، احتمال نقص مادرزادی مانند سندروم داون (1 در 1667 بین زنانی که 20 سال سن دارند) یا ناهنجاری‌های دیگر بسیار کم است.

بارداری در سن 25 تا 29 سالگی

در این سن به احتمال زیاد تناسب اندام مطلوبی دارید که زایمان و کاهش وزن پس از آن را آسان‌تر میکند. میزان سقط جنین در این سن 10 درصد است که کمی بیشتر از زنانی است که 5 سال جوانتر هستند. در سن 25 سالگی شانس تولد نوزاد دارای سندروم دان 1 در 1250 است.

بارداری در سن 30 تا 34 سالگی

باروری در این سن به تدریج کاهش می‌یابد. برای زنان کمتر از 35 سال میزان باروری آزمایشگاهی (IVF) 25 تا 28 درصد است. میزان سقط جنین 11.7 درصد است. ریسک داشتن نوزاد دارای سندروم دان 1 در 900 است.

بارداری در 35 تا 39 سالگی

در طول این سال‌ها باروری به مرور کاهش می‌یابد. ریسک فشار خون بالا در طول بارداری برای زنان بیش از 35 سال در مقایسه با زنان جوان‌تر دو برابر است.

شانس عمل سزارین در زنان 35 تا 39 ساله دوبرابر است. شانس چندقلویی به ویژه دوقلویی و حتی سه‌قلویی در اواخر 30 سالگی و نزدیک به 40 سالگی افزایش می‌یابد. میزان سقط جنین پس از سن 35 سالگی به 18 درصد افزایش می‌یابد.

بارداری در سن 40 تا 44 سالگی

1 درصد زنان در سن 40 تا 44 سال صاحب فرزند می‌شوند. شانس باردار شدن در هر ماه تا 5 درصد کاهش می‌یابد.

اگر در حال حاضر صاحب فرزند هستید، امکان ابتلا به هموروئید، فشار بر مثانه، افتادگی رحم و واژن در شما بیشتر خواهید بود.

نوزاد شانس تولد نوزاد دارای سندروم داون 1 در 100 است و شانس تولد نوزاد دارای ناهنجاری کروموزومی 1 در 66 است.

بارداری در سن 45 تا 49 سالگی

درصد زنانی که در این گروه سنی صاحب فرزند هستند، 0.3 درصد است و شانس درمان ناباروری به میزان بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

زمانی که باردار می شوید، باید تحت آزمایش دقیق قرار بگیرید. شانس تولد نوزاد دارای سندروم داون 1 در 30 و نوزاد دارای ناهنجاری‌های کوروموزومی 1 در 21 است.

بارداری در سن بیش از 50 سالگی

سن متوسط یائسگی 51 سال است، اما به طور معمول از 45 تا 55 سال است. تقریباً همه‌ی بارداری‌هایی که در سن بالای 50 سال انجام می‌شوند به داروهای باروری، مکمل‌های هورمونی یا حتی اهدای تخمک نیاز دارند.

بیشتر بخوانید :

آیا بارداری بعد از سن ۴۰ سالگی خطرناک است؟

چرا حاملگی در سنین بالا خطرناک است

نحوه محاسبه سن بارداری :هفته های بارداری را چگونه محاسبه میکنند ؟

کوچکتر بودن جنین نسبت به سن حاملگی : علت کوچک بودن جنین در ...



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (12 رای)  

    دیدگاه ها

    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

    
    hits