رابطه مقعدی در دوران بارداری چه خطرات و عوارضی دارد؟
خطرات رابطه مقعدی در دوران بارداری
- براساس آمار و ارقام، تقریبا ۱۰ درصد از زنانی که از نظر جنسی فعال هستند با رابطه مقعدی مشکلی ندارند. با وجود رواج این نوع مقاربت، هنوز کمتر در مورد آن صحبت میشود و زوجهای کمی از روشهای انجام و مضرات آن آگاه هستند.
- به دلیل تغییرات فیزیکی بدن زنان در دوران حاملگی گاهی زوجین ترجیح میدهند، رابطه مقعدی داشته باشند. به همین خاطر ایمن بودن این رابطه در حاملگی سوال اغلب زوجها است. در این مقاله ضمن بررسی ایمنی رابطه مقعدی در باردای ، روشهایی را برای به حداقل رساندن عوارض این نوع رابطه را معرفی خواهیم کرد.
- رابطه مقعدی در دوران بارداری در صورتیکه با رعایت نکات بهداشتی انجام شود اغلب بیخطر است. به طور کلی این نوع رابطه از پرخطرترین رفتارهای جنسی است، اما اگر به آن تمایل دارید حتما در مورد آن با همسر خود صحبت کرده و نکاتی بهداشتی را رعایت کنید.
- اگر چه در طول بارداری، نزدیکی واژینال مجاز است اما تغیییرات شدید هورمونی، و میل جنسی ناپایدار می تواند شما را به امتحان روش های دیگر مجاب کند. اگر برای اولین بار نزدیکی از پشت را امتحان می کنید، باید تا زمان زایمان منتظر بمانید. شما حامله هستید، بنابراین در طول بارداری چیزهای جدید را امتحان نکنید.
- با این حال، اگرچه از نظر علمی مشکلی در رابطه مقعدی در دوران بارداری ایجاد نمی شود. اما این رابطه از نظر بهداشتی مناسب دوران بارداری نیست و توصیه می شود که از این نوع رابطه در دوران بارداری بپرهیزید.
- همچنین معمولا در این دوران مادر از نظر روحی آمادگی انجام این رابطه را نخواهد داشت.
- احتمالا مقالات پزشکی زیادی در خصوص نزدیکی در بارداری مطالعه کرده اید. با این حال چند چیز وجود دارد که باید قبل از نزدیکی از پشت در بارداری بدانید.
خطرات نزدیکی از پشت عبارتند از:
التهاب و سایر بیماری های مرتبط و نزدیکی از پشت
هنگامی که حامله هستید، همیشه در معرض خطر ابتلا به هموروئید و یبوست قرار می گیرید. نزدیکی از پشت این خطرات را افزایش می دهد و باعث بدتر شدن بیماری می شود زیرا نزدیکی از پشت منجر به التهاب در مقعد می شود.
اگر دقت نکنید، نزدیکی از پشت منجر به خونریزی و پاره شدن مقعد می شود. بنابراین، اگر با مشکلاتی مانند، هموروئید (بواسیر) و یا درد مقعد مواجه هستید بهتر است از نزدیکی از پشت بپرهیزید.
خطر رابطه مقعدی در بارداری
شما و همسرتان ممکن است به دلیل بزرگ شدن شکم در دوران حاملگی و دشواری رابطه جنسی واژینال، تصمیم بگیرید که رابطه مقعدی را امتحان کنید. در اکثر مواقع، تا زمانی که به اندازه کافی از ژل لوبریکانت استفاده کنید و به آرامی دخول انجام شود این رابطه ایمن است. البته هرگونه درد یا ناراحتی در طول مقاربت نشانه آن است که باید کار را متوقف کنید.
توجه داشته باشید که رابطه مقعدی در دوران بارداری، در شرایط زیر ممنوع است:
- اگر جفت پایین باشد، رابطه مقعدی منجر به آسیب و خونریزی شدید خواهد شد
- ابتلا به بیماریهای مقاربتی یا عفونت
- در صورت ابتلا به بواسیر رابطه معقدی ممکن است باعث بروز التهاب شود و برای نوزاد خطر آفرین باشد.
مسائل بهداشتی در نزدیکی از پشت در بارداری
- بهداشت در بارداری بسیار مهم است. مقعد حاوی باکتری های خاصی است که می تواند به واژن آسیب برساند و برای مادر و جنین ضرر دارد. بنابراین، اگر نزدیکی از پشت دارید، نباید پس از نزدیکی از پشت آلت همسرتان وارد واژن شود.
- اگر تمایل دارید پس از نزدیکی از پشت، نزدیکی واژینال داشته باشید حتما همسرتان آلتش را با آب و با دقت بشوید. اگر از کاندوم استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که او از کاندوم جدید استفاده می کند.
- بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که در صورت داشتن جفت سر راهی از نزدیکی کردن حتی نزدیکی از مقعد باید پرهیز کنید. زیرا ممکن است منجر به جدا شدن جفت و سقط گردد.
در صورت وجود موارد زیر از هرگونه فعالیت جنسی پرهیز کنید:
- جفت سر راهی (قرار گرفتن جفت بر روی دهانه رحم )
- نارسایی دهانه رحم
- سابقه زایمان های مکرر چندقلو
- آغاز پیش از موعد دردهای زایمانی
- پاره شدن کیسه آب
- دیابت و بارداری پرخطر
- درد به هنگام آمیزش جنسی
- خونریزی و یا ترشح بدون علت از واژن
- وجود ضایعه بهبود نیافته هرپسی در همسر
مضرات رابطه مقعدی
اگر فکر میکنید رابطه مقعدی تنها دخول به مقعد از طریق آلت تناسلی مردانه است حتما تعجب خواهید کرد که بفهمید گزینههای دیگری نیز وجود دارند که مشمول این نوع رابطه هستند. رابطه مقعدی در واقع میتواند به وسیله زبان، انگشت یا ابزارهای جنسی نیز انجام بگیرد.
اما متاسفانه، به دلایل زیادی این نوع مقاربت یکی از خطرناکترین انواع فعالیت جنسی است. داشتن رابطه جنسی مقعدی ایمن نیازمند برنامهریزی و آمادهسازی فراوان و ارتباطی کاملا باز و شفاف با شریک زندگی است. همچنین مسائل بهداشتی زیادی نیز در رابطه با رابطه مقعدی وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
1. باکتریهای مقعد
گونهای از باکتریها به نام «ای کولای» در کانال مقعد زندگی میکنند که به راحتی میتوانند گسترش پیدا کنند. حتی اگر شما و همسرتان هردو از لحاظ بیماریهای مقاربتی پاک باشید، خطر ابتلا به عفونتهای باکتریایی هنوز شما را تهدید میکند. همواره قبل از برقراری رابطه مقعدی از رعایت بهداشت مطمئن شوید و از کاندوم جداگانه برای دخول به واژن و مقعد استفاده نمایید.
2. ظرافت بافت مقعدی
اگرچه که پوست دهانه مقعد سخت است و مانع از ورود عفونت میشود، اما کانال مقعد بافتی بسیار نرم و نازک دارد و دخول میتواند به سادگی موجب آسیب، پارگی و حتی خونریزی شود. در صورت آسیب این بافت باکتریها و ویروسها به راحتی میتوانند فرد را مبتلا کنند.
3. کمبود روانکننده
برخلاف کانال واژن، مقعد روانکننده طبیعی برای آمیزش تولید نمیکند، بنابراین برای داشتن یک رابطه مقعدی سالم، باید از مقدار زیادی روان کننده مصنوعی استفاده کنید. در غیر اینصورت دخول موجب درد فراوان، آسیب یا خونریزی خواهد شد.
4. تشدید بواسیر
رابطه مقعدی معمولا موجب بواسیر نمیشود. اما کشش و فشاری ناشی از نزدیکی مقعدی ممکن است موجب تحریک این شرایط و بدتر شدن علائم بواسیر مثل خارش، تورم و ناراحتی شود.
5. آسیب به روده
اگرچه بسیار نادر است، اما رابطه مقعدی میتواند موجب آسیبدیدگی روده شود و شما را به اتاق عمل بفرستد. درصورتی که بعد از نزدیکی از پشت متوجه هرگونه خونریزی، درد شکمی یا علائم مشابه شدید به پزشک مراجعه نمایید.
رابطه مقعدی در دوران بارداری برای برخی از زوجین لذت بخش است، اما به شرط اینکه جوانب بهداشتی رعایت شوند و هر دو نفر از این رابطه رضایت کامل داشته باشند. با همسر خود در این رابطه صحبت کنید و قبل از آمیزش اقدامات لازم برای محافظت از خود و او را انجام دهید.
همچنین بخوانید:
بهترین راه درمان گوشت اضافه روی مقعد و درمان بواسیر
پماد شیفار مناسب برای درمان شقاق مقعد (فیشر)
خطرات و عوارض رابطه ی مقعدی (پشت)
دیدگاه ها