دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا عطسه های شدید در بارداری برای جنین خطر دارد؟

عطسه در بارداری | علت عطسه کردن زیاد در دوران حاملگی + درمان

آیا عطسه های شدید در بارداری برای جنین خطر دارد؟
6
زمان مطالعه: 7 دقیقه
علت و درمان عطسه در زمان حاملگی : بارداری باعث تغییرات زیادی در بدن می شود. این تغییرات می تواند به رینیت حاملگی منجر شود، که 39٪ از زنان را در دوران بارداری تحت تاثیر قرار می دهد.

علت و درمان سریع عطسه کردن در زمان بارداری

رینیت بارداری اغلب باعث احتقان (گرفتگی) زیاد بینی می شود. در طول بارداری می تواند 6 هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد و می تواند باعث علائم بسیاری از جمله افزایش عطسه شود.
در دوران بارداری، جریان خون به غشاهای مخاطی افزایش می یابد.

با توجه به اینکه بینی پر از غشاهای مخاطی است، افزایش جریان خون به مجاری بینی منجر به تورم می شود که باعث احتقان و افزایش آبریزش و تخلیه زیاد بینی می شود.

هر دو مورد تخلیه زیاد و احتقان می تواند منجر به افزایش عطسه شود.

بیماری یکی از علت های عطسه زیاد در زمان بارداری است

افراد باردار سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و احتمال بیشتری دارد که به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برخی دیگر از بیماری ها مبتلا شوند. این بیماری ها ممکن است طولانی تر و شدید تر از افرادی باشد که باردار نیستند.

هنگامی که یک فرد باردار نیست، بدن به طور معمول به میکروب ها واکنش نشان می دهد. در طول بارداری، سیستم ایمنی بدن به آرامی و با احتیاط پاسخ می دهد، زیرا نمی خواهد جنین را با عامل بیماری زا ، اشتباه بگیرد.

سرماخوردگی یکی از علت های عطسه زیاد در زمان بارداری است

در دوران بارداری معمولا خطرناک نیست اما آنفولانزا یا هر بیماری دیگر که باعث تب می شود می تواند برای مادر و نوزاد خطرناک باشد. مادر بارداری که مدام در حال عطسه کردن است و فکر می کند که مبتلا به آنفولانزا یا بیماری دیگری شده که ایجاد تب می کند باید سریعا به پزشک مراجعه کند

آلرژی یکی از علت های عطسه زیاد در زمان بارداری است

افراد مبتلا به آلرژی همراه با عطسه و دیگر علائم سیستم تنفسی فوقانی، می توانند این آلرژی و علائم را در هنگام بارداری هم داشته باشند. آلرژی های فصلی، مانند تب یونجه و آلرژی به گرده گیاهان و همچنین آلرژی های خوراکی و پوستی هم می توانند باعث عطسه شوند.


خطرات عطسه کردن در دوران بارداری

بدن شما برای نگه داشتن کودک بسیار امن است. عطسه کردن نمی تواند به نوزاد آسیب بزند. عطسه کردن در هیچ مرحله از بارداری خطری برای نوزاد محسوب نمی شود. با این حال عطسه ممکن است نشانه بیماری هایی مانند آنفلوآنزا یا آسم باشد.

زمانی که شما به آنفلوآنزا مبتلا هستید، نوزاد شما نیز مبتلا به آنفلوآنزاست. زمانی که شما در نفس کشیدن مشکل دارید، نوزادتان هم اکسیژن مورد نیاز را دریافت نمی کند. اگر مبتلا به آنفلوآنزا یا آسم هستید، به پزشک مراجعه کنید زیرا ملاحظاتی برای بارداری و اطمینان از یک تولد سالم در نظر گرفته می شود.

بعضی خانم ها زمانی که عطسه می کنند، درد شدید و پخش شونده ای را در اطراف شکم خود حس می کنند. ممکن است دردناک باشد، اما خطرناک نیست. با بزرگ شدن رحم، رباط هایی که آن را به اطراف شکم وصل می کنند، کشیده می شوند.

پزشک ها این مسئله را درد لیگامان گرد round ligament pain می نامند. عطسه کردن و سرفه کردن فشار زیادی به لیگامان وارد می کند و موجب درد ناگهانی و شدید می شود.

درد لیگامان گرد round ligament pain: لیگامان یا رباط گرد از رحم در دوران بارداری محافطت می کند. این رباط قسمت جلوی رحم را به کشاله ران متصل می سازد. این رباط هم مانند عضلات منقبض و آزاد می شود، اما بسیار آهسته این کار را انجام م دهد.

هر حرکت ناگهانی (مانند خندیدن، عطسه یا سرف) که در اثر انقباض سریع سبب کشیده شدن این رباط شود باعث بروز درد می شود.

همچنین بخوانید:

علت عطسه های پی در پی نوزاد چیست؟

علت عارضه عطسه های صبحگاهی بیشتر از حد چیست؟!

خطرات حبس کردن (نگه داشتن) عطسه چیست؟

علت عطسه های بهاری چیست؟


چطور عطسه کردن را در دوران بارداری مدیریت کنیم؟

هر چه در دوران بارداری می خورید، به نوزاد خود هم منتقل می کنید. بنابراین باید مراقب آنچه وارد بدن خود می کنید، باشید، به ویژه در مورد داروها. مصرف برخی داروهای ضد درد، آنتی هیستامین ها و داروهای حساسیت در دوران بارداری بی خطر است. در مورد گزینه های دارویی خود با پزشک مشورت کنید. و ممکن است بخواهید موارد زیر را نیز امتحان کنید.

پیشگیری از عطسه کردن در دوران بارداری:

  • آنتی پات یا ظروف نتی: می توانید از ظروف نتی (neti pot) با محلول نمکی یا آب مقطر برای برطرف کردن سینوس خود استفاده کنید.
  • دستگاه رطوبت ساز یا دستگاه بخور humidifier: می توانید شب ها از دستگاه بخور استفاده کنید تا از تحریک مسیر بینی به وسیله هوای خشک پیشگیری کنید.
  • دستگاه تهویه air purifier: ممکن است به چیزی در محیط خانه یا محل کار، به عنوان مثال گرد و غبار، حساسیت داشته باشید. دستگاه تهویه هوا می تواند در رفع این مشکل به شما کمک کند.
  • اسپری سالین برای بینی saline nasal spray: برای پاک کردن سینوس ها می توانید از اسپری سالین* saline استفاده کنید.
  • از عوامل شروع کننده عطسه اجتناب کنید: اگر عواملی مانند حساسیت فصلی یا حیوان خانگی باعث شروع عطسه می شوند، زمانی که وارد خانه می شوید، لباس های خود را عوض کنید و دوش بگیرید.
  • واکسن آنفلوآنزا بزنید: تزریق واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری بی خطر و قابل اطمینان است. واکسن آنفلوآنزا را قبل از شروع فصل سرما بزنید، به این ترتیب از خود در مقابل ابتلا به آنفلوآنزا در این فصل ایمن کرده اید.
  • در هنگام عطسه خودتان را بگیرید: اگر در هنگام عطسه کردن دچار درد شکم می شوید، سعی کنید شکم خود را نگه دارید و یا به پهلو و به حالت جنین دراز بکشید.
  • آسم خود را کنترل کنید: اگر مبتلا به آسم هستید، برای ملاقات پزشک برنامه ریزی کنید و این کار را به طور منظم انجام دهید.
  • ورزش کنید: ورزش های منظم و بی خطر دوران بارداری به حفظ سلامت شما کمک کرده و سیستم ایمنی شما را بهبود می بخشد.
  • از پد استفاده کنید: اگر عطسه کردن باعث نشت ادرار می شود، استفاده از یک پد جذب کننده باعث کاهش رطوبت شده و از ناراحتی و خجالت شما جلوگیری می کند.
  • از کمربند بارداری استفاده کنید: کمربند بارداری می تواند درد مربوط به عطسه را در ناحیه شکم کاهش دهد.
  • غذاهای سرشار از ویتامین C بخورید: خوردن غذاهای حاوی ویتامین C، مانند پرتقال، کمک می کنند به طور طبیعی سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
  • اسپری سالین saline spray: سالین که محلول سالین نیز نامیده می شودف مخلوطی از کلرید سدیم در آب است که در پزشکی نیز موارد استفاده دارد. بری تمیز کردن محل زخم، برداشتن لنز از چشم و کمک به خشکی چشم استفاده می شود. برای رفع کم آبی بدن نیز از طریق رگ به بدن تزریق می شد. همچنین برای رقیق کردن برخی داروها در هنگام تزریق نیز استفاده می شود.اسپری سالین هم برای مرطوب کردن مسیر هوایی بینی استفاده می شود.

چه زمانی به خاطر عطسه کردن دوران بارداری باید به پزشک مراجعه کنید؟

عطسه به ندرت مسئله نگران کننده ای است. اگر مبتلا به آسم هستید، در مورد داروهایی که در حین بارداری مصرف می کنید، با پزشک مشورت کنید.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

  • مشکل تنفسی
  • تب بالای 37.8 درجه سانتی گراد
  • مشکل کم آب شدن بدن
  • ناتوانی در خوردن و خوابیدن
  • درد قفسه سینه یا خس خس کردن
  • سرفه کردنی که با مخاط سبز یا زرد همراه است.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (6 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits