دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۶ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
خارش شکم در بارداری و درمان های خانگی آن
3
زمان مطالعه: 7 دقیقه
خارش دوران بارداری علل خاصی دارد و گاهی می تواند نشانه‌ای از بیماری جدی باشد اما در کل خارش پوست بدن در دوران حاملگی تجربه ای است که اکثر خانم‌های باردار آن را احساس می کنند.

همه چیز در رابطه با خارش شکم در بارداری

خارش شکم در بارداری یکی از مشکلاتی است که خانم های باردار از آن شکایت می کنند. بارداری معمولا با تغییرات بدنی همراه است از افزایش واضح حجم شکم تا تغییرات هورمونی که شما را برای مادر شدن آماده می‌کند. قطعا شما همه این تغییرات را دوست دارید. اما از سوی دیگر ممکن است دچار برخی علائم و نشانه‌های نامطلوب از جمله خستگی، تهوع، بیماری صبحگاهی و احتمالا خارش می‌شوید. در این میان خارش پوست گاهی ممکن است شما را کلافه کند.

علل خارش شکم در بارداری

خارش پوست به خصوص در ناحیه شکم و سینه در دوران بارداری شایع است. دلایل این خارش عبارت است از:

  • شکم و سینه هر دو تحت تاثیر تغییر اندازه قرار گرفته و پوست در حالت کش آمدن است و رطوبت خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل احساس خارش و ناراحتی میکنید.
  • بسیاری از زنان باردار ممکن است کف دست و پای‌شان دچار قرمزی و خارش شود و که می‌تواند عارضه جانبی ناشی از افزایش سطح استروژن در بدن باشد.
  • اگر در حال حاضر از یک بیماری پوستی مانند اگزما رنج می‌برید، ممکن است در دوران بارداری این مشکل شدت پیدا کند. در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.
  • آلرژی هم ممکن است موجب خارش در دوران بارداری شود. بنابراین نسبت به آنچه مصرف می‌کنید دقت کنید.
  • شرایطی به نام پلاک بارداری وجود دارد که در برخی زنان در دوران بارداری بروز میکند و ممکن است باعث خارش شوند که بعد از زایمان ناپدید می‌شود.

علت خارش شکم در بارداری

آیا خارش شکم در بارداری طبیعی است؟

بله. کاملا طبیعی است که به خاطر کش آمدن پوست شکم در دوران بارداری شکمتان بخارد. در بعضی موارد سینه‌ها، کف پا و کف دستانتان هم به خارش بیافتد.
این مسئله به خاطر تغییرات هورمونی و شرایط پوست در حین دوران بارداری است. اگر خارش شما خیلی شدید است بهتر است که به پزشکتان مراجعه کنید.
خارش شکم معمولا در فصل دوم بارداری شروع می‌شود. جایی بین هفته ۱۳ بارداری تا هفته ۲۸ بارداری. اما احتمال این‌‌که در فصل اول یا سوم هم شروع شود وجود دارد. وقتی شما دوقلو حامله باشید این خارش به خاطر کش آمدن بیشتر پوست تشدید می‌شود.

آیا برای خارش شکم در بارداری نیاز به پزشک است؟


اغلب درک علت دقیق خارش شکم در دوران بارداری دشوار است به همین دلیل ممکن است در ضرورت رفتن نزد پزشک سردرگم شوید. به علائم و نشانه‌هایی مانند ادرار تیره رنگ، حرکات نامنظم روده، خستگی و بی اشتهایی دقت کنید. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم بهتر است با پزشک مشورت کنید.

حتماً بخوانید:
خارش ترک های بارداری و راههای جلوگیری از ایجاد ترک پوستی

خارش ترک های بارداری و راههای جلوگیری از ایجاد ترک پوستی

دلیل ایجاد ترک های بارداری یا استریای حاملگی ترک های بارداری به دلیل بزرگ شدن شکم و کشیدگی پوست در خانم های باردار ایجاد می شود . در بيش از نيمي از…

بهترین راه تسکین خارش شکم در بارداری

از گرفتن دوش و حمام داغ بپرهیزید زیرا می تواند پوست را خشک تر کرده و خارش را تشدید کند. از صابون های ملایم استفاده کنید و دقت کنید که آنرا بخوبی آب کشی کنید و سپس به آرامی پوست را خشک کنید. پس از استحمام از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید و ترجیحاً انواعی را که معطر نیستند انتخاب کنید زیرا بعضی از انواع عطریات می توانند پوست را تحریک کنند. گاهی از وان شاه بلوط استفاده کنید (فرآورده های شاه بلوط مخصوص استحمام را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید). لباسهای نخی و گشاد بپوشید و هنگام گرمای روز از خانه خارج نشوید زیرا حرارت خارش را تشدید می کند.

درمان های خانگی برای خارش شکم در بارداری

در اینجا برخی از راه حل های ایمن و طبیعی که می توانید برای خارش، جوش، درد و تورم امتحان کنید، آورده شده است:

حمام جو دوسر برای خارش پوست

یک فنجان بلغور جو دوسر را به آب گرم اضافه کنید و با آن استحمام کنید. این کمک می کند تا پوست تحریک شده و خارش را کاهش دهد. شما همچنین می توانید جوراب های بلند حاوی بلغور را به دوش حمام ببندید. هنگامی که از شیر آب گرم استفاده می کنید عصاره بلغور از درون جوراب عبور می کند و به درمان خارش شما کمک می کند و سبب آرامش شما می شود.

درمان خارش شکم با حمام جوش شیرین

نصف فنجان جوش شیرین را در آب گرم بریزید و تا مدت زمانی که بهبود می یابید، در آب بمانید. ترجیحا پودر جوش شیرین که در آشپزی استفاده می شود در برطرف کردن خارش و التهاب پوست موثرتر است. شما همچنین می توانید یک کاسه جوش شیرین و آب را روی شکم و سایر مناطق خارش بریزید.

خارش پوست شکم در بارداری و درمان خانگی

درمان خارش شکم با ژل آلوئه ورا

بلافاصله پس از استحمام، استفاده از ژل آلوئه ورا برای تمام آن مناطقی از پوست که دچار خارش است توصیه می شود. این باعث تسکین دادن و کاهش التهاب می شود. لایه ژل آلوئه ورا از پوست محافظت می کند و زمانی که شکمتان شروع به خارش می کند، از آسیب دیدن جلوگیری می کند.

درمان خارش شکم با کمپرس آب سرد

کمپرس آب سرد بر روی شکم خود را به وسیله یک فلاونل یا دستمال سفره ای که در آب سرد خیس شده است انجام دهید تا احساس خارش را کاهش دهید. شما همچنین می توانید آن را علاوه بر استحمام با جو دوسر یا حمام جوش شیرین استفاده کنید. مرطوب کردن: مرطوب کننده کوچکی که ملایم و بدون عطر است، تهیه کنید. این کار اغلب به طور موقت خارش را کاهش می دهد.

درمان خارش شکم با روغن نارگیل

آلیسون کانوان، درباره فایده روغن نارگیل در کتاب Minding Mum سخن گفته است. برای کاهش خشکی و خارش، روغن را بر روی شکمی که می خارد، بگذارید. سرکه سیب: شما می توانید سرکه سیب را بر روی شکم دارای خارش بریزید. این عمل به طور کامل در از بین بردن خشکی و خارش موثر است.

حتماً بخوانید:
علت خشک شدن پوست بدن در دوران بارداری و درمان این عارضه

علت خشک شدن پوست بدن در دوران بارداری و درمان این عارضه

درمان طبیعی برای پوست های خشک در دوران بارداری : تغییرات هورمونی بدن یک خانم در دوران بارداری ممکن است ناراحتی‌های مختلفی برای او ایجاد کند. یکی از…

جلوگیری از خارش شکم در بارداری

اگرچه می توانید در شروع خارش هیچ کاری انجام ندهید، اما می توانید اقداماتی را برای کاهش یا جلوگیری از تشدید خارش انجام دهید. مراحل زیر را انجام دهید: از استحمام با آب داغ اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث خارش شود. به جای آن از آب گرم برای حمام کردن ستفاده کنید. از صابون و ژل های دارای بوی قوی استفاده نکنید زیرا منجر به خشکی پوست می شود. استفاده از ژل و صابون با عطر ملایم، پوست را نرم می کند. لباس های گشاد که تمیز و خشک هستند بپوشید. از پوشیدن لباس های تنگ و مرطوب خودداری کنید، زیرا سبب تشدید خشکی پوست و خارش می شوند.
در زیر نورخورشید و یا آب و هوای گرم باقی نمانید زیرا می توانند پوست را خشک کنند و منجر به خارش شوند. همچنین اشعه ماوراء بنفش خورشید، باعث افزایش خارش در پوست خشک می شود. پوست خود را مرتب مرطوب کنید. از مرطوب کننده های خوب که دارای pH خنثی هستند استفاده کنید. از استفاده طولانی مدت از سیستم تهویه مطبوع خودداری کنید، زیرا پوستتان را خشک کرده و باعث خارش و سوزش می شود. به اندازه کافی آب (حدود هشت تا ده لیوان در روز) بنوشید زیرا بدن شما را هیدراته کرده و پوست شما را به طور طبیعی مرطوب می کند. علل خارش شکم در دوران بارداری متفاوت هستند. هیچ خارش یا جوشی را نادیده نگیرید. با پزشک خود صحبت کنید و اگر او می گوید چیزی نیست، نگران نباشید، ممکن است لازم باشد از برخی از لوسیون های OTC یا داروهای خانگی برای خارش در دوران حاملگی استفاده کنید که پزشک توصیه می کند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits