
تأثیر کمبود ویتامین D مادران باردار بر نوزادان
کمبود ویتامین D یکی از مشکلات شایع در بسیاری از ما، از جمله خانوم هاست. البته خانوم های باردار نیز به علت های مختلف از جمله کم تحرکی و استفاده نکردن از نور مستقیم خورشید، بیشتر در معرض این خطر قرار دارند. پیشنهاد میکنم در ادامه با این مقاله از مجله دلگرم همراه باشید تا با عوارض کمبود ویتامین ویتامینD در کودکان آشنا شوید.
طبق جدیدترین مطالعات علمی یکی از دانشکده های پزشکی آمریکا، کمبود ویتامین D در زنان باردار میتواند باعث چاقی نوزادان در دوران کودکی و بزرگسالی شود.
محققان این دانشکده پس از 6 سال آزمایش، دریافتند که مادرانی که در طول سه ماهه اول بارداری خود ویتامین D بسیار کمی داشتند، نوزادانی به دنیا آوردند که دور کمر آن ها، به طور متوسط نیم اینچ بزرگتر از نوزادانی هستند که مادران آن ها در اوایل بارداری ویتامین D کافی دریافت میکردند. همچنین این نوزادان 2 درصد چربی بیشتر نسبت به بقیه نوزادان داشتند.
البته در ابتدا شاید این میزان اندک چربی و افزایش دور کمر، خنده دار به نظر برسد و فکر کنیم که جای نگرانی نیست. اما حقیقت این است که ما درباره بزرگسالان حرف نمیزنیم بلکه از نوزادان تازه به دنیا آمده حرف میزنیم! به گفته نویسنده ارشد این مطالعه حتی نیم اینچ افزایش دور کمر برای نوزادان، ممکن است خطرناک باشد به خصوص اگر این چربی اضافه در آینده حفظ شود و پرورش یابد.
این مطالعه که در مجله مختص اطفال نیز منتشر شده است، بیان میکند که اطلاعات 532 مادر و کودک در آن، مورد بررسی قرار گرفته اند. غلظت ویتامین D مادر در اولین مراجعه قبل از زایمان اندازه گیری شد و پس از آن، سلامت و وزن کودک در 4 و 6 سالگی نیز مورد سنجش قرار گرفت.
گفتنی است طبق مطالعه ای که در سال 2009 انجام گرفت، حدود 75 درصد از نوجوانان و بزرگسالان آمریکایی، کمبود ویتامین D داشتند. این کمبود که به نظر ما شاید چندان اهمیتی نداشته باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 1 را افزایش میدهد.
پر واضح است که وضعیت ویتامین D نوزادان، به مادرانشان بستگی دارد. بنابراین اگر مادران کمبود ویتامین D داشته باشند نوزادان آن ها نیز در معرض خطر این کمبود قرار میگیرند.
درباره تأمین این ویتامین باید بدانیم، حدود 95 درصد از ویتامین D در بدنمان تولید میشود و برای 5 درصد باقی مانده میتوانیم از تخم مرغ، ماهی چرب، روغن کبد ماهی و محصولات غنی شده مانند شیر، پنیر، ماست و غلات استفاده کنیم.
جالب اینجاست که کمبود ویتامین D در افرادی که حتی در مناطقی با نور آفتاب فراوان زندگی میکنند نیز وجود دارد، شاید به این خاطر که مردم زمان زیادی را در محیط خانه و یا اداره ها صرف میکنند و یا از مقدار زیاد کرم ضد آفتاب که مانع جذب ویتامین D میشود، استفاده می کنند.
کمبود ویتامین D در زنان باردار بسیار شایع است و حدود 66 درصد زنان باردار در سه ماهه اول دوران بارداری، از کمبود این ویتامین رنج میبرند و از آنجا که سه ماهه اول دوران بارداری یک دوره حیاتی برای رشد اندام جنین است، لازم است این کمبود، هرچه زودتر برطرف شود.
در همین رابطه بخوانید:
بسیاری از افراد مبتلا به میگرن، کمبود ویتامین دارند
عوارض خطرناک مصرف خودسرانه ویتامین ها و مکمل های غذایی
اخطار مصرف بیش از حد ویتامین D
امیدوارم از این مقاله مجله دلگرم که درباره اثرات کمبود ویتامین مادران بر نوزادان بود، بهره برده باشید. خوشحال میشویم اگر نظر خود را در این باره با ما و سایر کاربران مجله دلگرم در میان بگذارید.
ترجمه و گردآوری
رویانیان
بخش سلامت مجله دلگرم
دیدگاه ها