دلگرم
امروز: یکشنبه, ۰۹ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۵ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۱ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
حالات روحی زنان در دوران قاعدگی چگونه است؟

علت بد اخلاقی و تندی خانم ها در زمان شروع عادت ماهانه + درمان

حالات روحی زنان در دوران قاعدگی چگونه است؟
5
زمان مطالعه: 11 دقیقه
تندخویی بانوان با شروع قاعدگی : در خصوص تغییرات خلق و خو در دوران قاعدگی باید گفت که این وضعیت می تواند به عنوان نشانه ای از وجود از سندروم پیش از قاعدگی می باشد . در بعضی از زنان علایم ممکن است در حین قاعدگی هم ادامه پیدا کند.

چرا زنان در طول قاعدگی عصبی و پرخاشگر می شوند؟

اغلب دختران و زنانی را دیده اید که عصبانی و تندخو هستند ٬ با اندک نارضایتی گرفتار بغض می شوند و داد و فریاد راه می اندازند ، دوستان و آشنایان و اطرافیان خود را مورد تحکم قرار می دهند و تندی می کنند یا به عکس عدم رضایت خود را با یک حالت خمودگی و افسردگی نشان می دهند . این دسته از زنان ، گرفتار عوارض مخصوص بدخلقی و حالات روحی خاص در دوران قاعدگی هستند .

نشانه های روحی و جسمی زنان در دوران پیش از قاعدگی :

  • بی قراری و اضطراب همراه با تنش .
  • تغییرات روحی و رفتاری ، گاهی با گریه کردن زیاد .
  • احساس خشم و افزایش تعارض های بین فردی .
  • کاهش علاقه به فعالیت های روزانه که حتی ممکن است با کنارگیری فرد از روابط اجتماعی نیز همراه باشد .
  • عدم تمرکز ، خستگی و خواب آلودگی ، کاهش انرژی جسمانی .
  • تغییر در اشتها ، که ممکن است با پُرخوری و تمایل زیاد به غذاهای خاص همراه باشد .
  • بی خوابی و یا خواب بیش از اندازه .
  • احساس از پا افتادگی و عدم کنترل .
  • تغییرات جسمانی آشکار ، حساسیت بیش از اندازه ، بزرگ شدن سینه ها ، سر درد و افزایش وزن .

توصیه ی کارشناسان برای کاهش تغییرات رفتاری پیش از قاعدگی :

  • ماساژ و حمام آب گرم .
  • تنظیم قند خون . ( توصیه می شود در تمام روزهای ماه ، قند خون خود را متعادل نگاه دارید )
  • در میان غذاها ، مصرف ماهی که سرشار از امگا ۳ می باشد به دفعات توصیه می شود .
  • نوشیدنی های کافئین دار ( مثل قهوه و چای ) به خاطر وجود کافئین و حتی شکری که دارند ، در نوسانات هورمونی و افزایش تغییرات خلقی مؤثرند .
  • مطلوب است چای سبز را که سرشار از آنتی اکسیدان می باشد جایگزین نوشیدنی های کافئین دار معمول کنید .

بهتر است در دوران پیش از قاعدگی ، ورزش را کنار نگذارید . ورزش و فعالیت جسمانی ، در رفع افسردگی و واکنش آرامتر به محرک ها نتیجه ی مطلوبی دارد . با وجود آنکه اثرات ورزش در تأمین سلامتی بسیار زیاد است ، برخی افراد به آن رغبتی نشان نمی دهند . توصیه ی کارشناسان به خانم ها این است که از ورزش های هوازی : پیاده روی ، شنا و دوچرخه سواری بهره بگیرید .

بسیاری از خانم ها به دلیل خونی که در این دوران از دست می دهند احساس کمبود انرژی و خستگی می کنند . برای بهبود این حالت توصیه می شود از مواد غذایی حاوی آهن مانند : تخم مرغ ، لوبیا ، اسفناج ، غلات سبوس دار و آجیل استفاده کنید .دیده شده در برخی از خانم ها مصرف گروهی از مواد غذایی شامل شیر و ماست که کلسیم فراوان دارند می تواند به کاهش احساس خستگی بیفزاید .یادآور می شویم استفاده از قرص آهن در دوران قاعدگی مؤثر و مفید است .

 تندخویی بانوان با شروع قاعدگی

نحوه ی برخورد آقایان با همسرشان در دوران قاعدگی

گاهی برای آقایان مشکل است که وضعیت روحی همسرشان را در دوران عادت ماهیانه درک کنند و از همین رو نتوانند به او کمک کنند .باید دانست در زمان عادت ماهیانه ، خانم ها در چه شرایطی بسر می برند . قطعاً هیچ یک از آقایان قادر نخواهند بود که خود را به جای همسرشان قرار دهند و او را درک کنند .

اما با آگاهی از نشانه های روحی و جسمی : بی قراری ها ، خستگی ها ، دل دردها و سردردها … بخوبی می تواند کمک حال همسر خود باشند . خانم هایی که دوران قاعدگی سنگین دارند ، رنج بیشتری می کشند زیرا به سبب خون ریزی زیاد ، مجبورند دائم به فکر تعویض پدهای بهداشتی خود باشند .همیشه طوری برخورد کنید که همسرتان احساس کند در زمان قاعدگی هم ، مانند دیگر روزها جذاب و زیباست . به او اعتماد به نفس بدهید و تغییرات روحیه ای او را در عادت ماهیانه بروز ندهید تا احساس بهتری داشته باشد .در منزل به او کمک کنید تا استرس او کم شده و بیشتر بتواند استراحت کند . کار کردن در خانه ، تنها شستن ظرفها و لباسها نیست ، و اگر همسرتان بیرون از منزل کار می کند نگهداری بچه ها نیز به آن اضافه می شود .

ماساژ دادن ، بوسیدن ، و در آغوش گرفتن همسرتان احساس خوبی به او می دهد . سعی کنید با گفتن کلمات محبت آمیز از عشق سرشارش کنید و تنش های عصبی او را کاهش دهید .گاهی برای صرف غذا او را به رستوران دعوت کنید هر چند که ممکن است بیرون رفتن برای او دشوار باشد امّا این عمل برای او لذت بخش خواهد بود و تا حدی او را از فکرکردن به عادت ماهیانه اش دور می کند .فراموش نکنید بحث کردن ، در این ایام برای همسرتان ناخوشایند است بنابراین تا می توانید ، با آرامش و مهربانی با او صحبت کنید .

درمان‌های دارویی

پروژسترون و پروژستوژن: تا چندین سال قبل تصور می‌شد که علت اصلی PMS کمبود پروژسترون در بدن است. به همین دلیل برای مبتلایان، قرص پروژسترون تجویز می‌شد. اگرچه استفاده از این دارو تا حدودی علایم PMS را برطرف می‌کرد ولی در عوض طول دوره قاعدگی را افزایش می‌داد که باعث ناراحتی مصرف‌کنندگان می‌شد. به همین دلیل مدتی بعد داروهای صنعتی مشابه پروژسترون ساخته و به بازار عرضه شد.

پروژستوژن در بعضی موارد جلوی به‌وجود آمدن PMS را می‌گرفت و عوارض پروژسترون را هم نداشت، ولی در بعضی موارد هم مشخص شد که خود می‌تواند تحریک‌کننده به‌وجود آمدن این سندرم باشد. این اثر متضاد پروژستوژن باعث شد که این دارو هم نتواند در بین روش‌های درمان PMS جایی برای خود پیدا کند.

قرص‌های ضدبارداری ترکیبی: هنوز هم از این داروها برای درمان عوارض PMS استفاده می‌شود. اگرچه مطالعات زیادی وجود ندارند که تأثیرگذاری این روش را تأیید کنند، ولی تجربه خانم‌های مصرف‌کننده خود باعث شده است تا همچنان قرص‌های ضد بارداری به عنوان یک روش شایع استفاده شود. با این حال استفاده از این قرص‌ها نمی‌تواند عوارض خلقی و روحی PMS را از بین ببرد و اضطراب، بدخلقی، تنش ‌عصبی، دلشوره و افسردگی در جای خود باقی خواهند ماند. از عوارض این قرص هم می‌توان به ترومبوآمبولی یا بازگشت علایم بعد از قطع مصرف داروها اشاره کرد.

استروژن: این دارو باعث می‌شود سیکل قاعدگی متوقف و در نتیجه عوارض PMS آشکار شود. اما در خانم‌هایی که رحمشان برداشته نشده است، باید برای جلوگیری از ایجاد هیپرپلازی در رحم، پروژسترون هم تجویز شد. درد پستان‌ها، تهوع و افزایش وزن از عوارض مصرف این داروها است.

بروموکریپتین: گاهی اوقات در خانم‌هایی که درد پستان در هنگام PMS بسیار بیشتر از علایم دیگر آزارشان می‌دهد، می‌توان از این دارو استفاده کرد. بروموکریپتین جلوی ترشح هورمون پرولاکتین را می‌گیرد. درد و تحریک‌پذیری پستان با مهار این هورمون برطرف می‌شود اما باید انتظار عوارضی مثل تهوع، یبوست، سردرد و گیجی را داشت.دارویی به نام دانازول هم که یک هورمون مصنوعی است برای برطرف کردن همین علایم (درد پستان) به کار می‌رود ولی مصرف طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود.

دیورتیک‌ها: دسته دیگری از داروها که برای کنترل عوارض PMS استفاده می‌شوند، دیورتیک‌ها هستند. داروهایی که معمولاً در بیماری‌های قلبی و فشار خون کاربرد دارند. دیورتیک یعنی ادرارآور و همان‌طور که از نام دارو‌ها پیدا است از آن‌ها برای کنترل عوارضی چون پف‌کردن، ورم، درد پستان و کم ‌کردن وزنی که ناشی از احتباس آب در بدن باشد استفاده می‌شود. اسپیرونولاکتون از این دسته داروها است.استفاده نامناسب و بدون مشاوره با پزشک از این داروها علاوه بر این‌که می‌تواند علایم کمبود مایع در بدن را به‌وجود بیاورد، می‌تواند موجب هدر رفتن پتاسیم زیادی بشود که عوارض قلبی جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

داروهای ضد افسردگی (SSRI): استفاده از بعضی از داروهای ضد افسردگی که مکانیسم اثرشان مهار بازجذب سروتونین در پایانه‌های عصبی است، می‌تواند در برطرف کردن عوارض عصبی و روانی PMS مفید باشد. دلشوره، ناپایداری خلقی، تحریک‌پذیری و تنش ‌عصبی که در چند روز قبل از قاعدگی به‌وجود می‌آید با مصرف این دسته از داروها (مثلاً فلوکستین) برطرف شود، ولی مصرف این داروها می‌تواند عوارضی مثل سردرد، تپش‌ قلب، حالت تهوع، گیجی یا کاهش میل جنسی را به دنبال داشته باشد. معمولاً پزشکان این دارو را با دوزهای کم و فقط همزمان با تخمک‌گذاری تجویز می‌کنند تا افراد گرفتار عوارض آن نشوند.

غیر از داروهایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، داروهای هورمونی دیگری هم هستند که برای علامت درمانی در هنگام PMS استفاده می‌شوند. باید همیشه به خاطر داشت که هر کدام از داروهای فوق به دلیل این‌که هر کدام مکانیسم خاصی دارند و در یک‌سری از مکانیسم‌های طبیعی بدن دخالت می‌کنند، در صورت مصرف خودسرانه یا بیش‌ از اندازه می‌توانند بسیار مشکل‌ساز شوند. این داروها همیشه باید با تجویز پزشک مصرف شوند. اما اگر حوصله مراجعه به پزشک را ندارید یا عوارض PMS در شما آن‌قدر زیاد نیست که ارزش خوردن داروهای پرعارضه را داشته باشد، داروهایی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را بدون نسخه پزشک تهیه و مصرف کنید.

آسپیرین، استامینوفن، آنتی‌هیستامین و بعضی انواع دیورتیک‌ها (اگر به مقدار کم مصرف شوند)، می‌توانند بعضی علایم PMS را برطرف کنند. مسکن‌هایی هم که معمولاً خانم‌ها در هنگام دردهای قاعدگی مصرف می‌کنند در صورت ترکیب با داروهای فوق اثر‌بخش خواهند بود. مفنامیک اسید می‌تواند دردهای عمومی ناشی از PMS و سردرد را برطرف کند اما نمی‌تواند برای درد پستان کاری انجام دهد.

ایبوپروفن، کتوپروفن، و ناپروکسن هم از دیگر مسکن‌هایی هستند که در درمان PMS کاربرد دارند. مسأله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که اکثر اوقات استفاده یکی از این داروها به تنهایی مؤثر نخواهد بود و ممکن است لازم شود تا چند دارو به طور همزمان مصرف شوند. بعضی از متخصصین پیشنهاد می‌کنند حتی برای استفاده از این داروهای بدون نسخه نیز حداقل تلفنی با پزشک خود مشورت کنید و در صورت به‌وجود آمدن هر نوع علامتی، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 تندخویی بانوان با شروع قاعدگی

همچنین بخوانید:

عوارض و خطرات رابطه جنسی در زمان پریودی

راه های مناسب برای عقب افتادن پریودی

آیا احتمال بارداری در دوران پریودی وجود دارد؟

نکات

  • حتی اگر زنی در طول عادت‌ماهیانه خود هیچ علائمی نداشته باشد، باز هم کمک کردن و آرامش دادن به او فوق‌العاده است.
  • فقط با او حرف بزنید و از موضوعات بحث‌برانگیز خودداری کنید. صرفنظر از حسی که دارد، کمک کردن به او برایش لذت‌بخش است.
  • باعث لبخند او شوید. یک جوک یا داستان خنده‌دار برایش تعریف کنید تا حالش بهتر شود.
  • سعی نکنید در هر موقعیتی درمورد عادت‌ماهیانه او حرف بزنید. طبیعی رفتار کنید ولی طوری رفتار کنید که بداند هر وقت نیاز داشت پیشش هستید.
  • گاهی‌اوقات بیرون رفتن برایش سخت می‌شود. ولی بد نیست رستورانی رزرو کنید و برای شام او را بیرون ببرید. این کار می‌تواند برایش لذت‌بخش بوده و فکرش را از موضوع پرت کند.
  • کارهایی که دوست دارد را انجام دهید. اگر برای غذا خوردن بیرون می‌روید، اجازه دهید او رستوران را انتخاب کند یا اگر می‌خواهید به سینما بروید بگذارید او بگوید که دوست دارد چه فیلمی ببیند.
  • فقط بغل کردن او و خواباندن او در آغوشتان به او احساس آرامش می‌دهد. مهربانی کردن با او باعث می‌شود حسی فوق‌العاده پیدا کند.
  • اگر خواست درمورد آن با شما حرف بزند، حرف‌های تند و تلخ به او نزنید.
  • برای وان آب داغ را آماده کنید. این کار دل‌دردش را کمتر می‌کند.
  • اگر مطمئن نیستید که پریود شده است یا نه، بهتر است از او نپرسید. مطمئن شوید که با شما راحت است و اگر بپرسید از دستتان ناراحت نمی‌شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.8 از 5 (5 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits