دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۳۱ مه ۲۰۲۳ میلادی
 دلایل و راه‌های رفع یبوست در حاملگی
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
دلایل و راه‌های رفع یبوست در حاملگی:درمان یبوست در بارداری/با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان یبوست در بارداری آشنا شوید.

درمان یبوست در بارداری

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان یبوست در بارداری آشنا شوید.

درمان یبوست در بارداری

چرا زنان باردار اغلب دچار یبوست می‌شوند؟

دلایل زیادی وجود دارد. در ابتدا، نوزاد باید فضایی از شکم را اشغال کند و این امر باعث فشرده و متراکم شدن عضوهای دیگر می‌شود، که این تراکم و فشار دستگاه گوارش را هم در بر خواهد گرفت. به این ترتیب حرکات طبیعی این اعضا هم دچار اختلال خواهد شد.از سوی دیگر زنان باردار به طور کلی فعالیت کمتری نسبت به زنان دیگر دارند، و از آنجایی که یبوست با بی تحرکی ارتباط مستقیم دارد، به طور طبیعی زنان باردار، بیشتر شاهد بروز مشکل یبوست خواهند بود.در نهایت بسیاری از زنان باردار مجبورند برای مبارزه با کم خونی، از مکمل های خوراکی آهن استفاده کنند، اما این مکمل ها باعث یبوست خواهند شد.

دیدیم که عوامل متعددی دست به دست هم می‌دهند تا به یک گوارش سالم طی دوران بارداری آسیب بزنند.این یک قانون است که عنوان می‌شود «مادران باردار هرگز نباید یبوست داشته باشند.» باید توجه داشت که مصرف همۀ گیاهان و داروهای مسهل قوی، به هر صورت، برای مادران باردار اکیداً ممنوع است.همچنین مصرف سنا، صبر زرد (آلوئه ورا) و داروهایی که حاوی این گیاهان یا عصاره آنها هستند، برای مادران باردار ممنوع است.

حتی حکمای پزشکی پارسی، برخی ملین‌ها مانند گل بنفشه، گل ختمی، و گل پنیرک را نیز برای مادران باردار منع کرده اند زیرا مصرف این گیاهان، به دلایلی مانند حیض آوری (قائده آور) و اثرات شل کنندگی رباطات نگهدارنده و عضلات دهانۀ رحم، ممکن است موجب سقط یا لغزیدن جنین شود.به ویژه بانوانی که در سن بالا باردار شدند یا سابقۀ سقط دارند، حتماً باید از این گیاهان دوری کنند.نخستین گام برای رفع یبوست در زنان باردار، خوردن آش‌ها و سوپ‌های رقیق با گوشت مرغ جوان و کمی هویج رنده شده نرم و سبزیجات و ادویۀ معتدل (بدون طعم تند و تیز) که روغن بیشتری در پخت آنها به کار رفته باشد، است.

البته اگر مادر مبتلا به ریفلاکس باشد، باید این غذاها را در وعده های کم حجم تر میل کند، ولی اگر یبوست برطرف نشد، می توان با رعایت شرایطی و زیر نظر پزشک متخصص، از تمر هندی، گلقند، فلوس خیار شنبر، روغن بادام یا برگ گل سرخ تازه سائیده نیز بهره جست.مصرف شیر خشت یا ترنجبین نیز برای رفع یبوست مادران باردار توصیه شده است. به این منظور می‌توان حدود 25 تا 30 گرم شیر خشت یا ترنجبین را در یک لیوان آب ولرم همراه با دو قاشق غذا خوری گلاب توصیه کرد که بهتر است نیم تا یک ساعت پس از صبحانه نوشیده شود.

------------------------------------------------------------------------------------------

14 راهکار ساده و خانگی برای جلوگیری و درمان یبوست دوران بارداری

دلایل و راه‌های رفع یبوست در حاملگی

در اینجا 14 راه کار ساده و سنتی برای درمان یبوست دوران بارداری و نیز جلوگیری از یبوست در مادران حامله ارائه می شود. انشاء ا... که خانم های باردار محترم به وسیله این راه کار ها از یبوست دوران بارداری در امان مانده و بتوانند دوران خوش بارداری را بدون ناراحتی حاصل از یبوست پشت سر بگذارند.

  1. به مسائل معنوی اهمیت دهید: مسائل معنوی مخصوصا نماز و علی الخصوص نماز شب ، باعث رفع یبوست هستند. نماز علاوه بر اینکه دستور خداوند متعال است هم از نظر معنوی و هم از نظر مادی سبب بهبود اوضاع فرد می شود. مادران بارداری که از انجام واجبات الهی غفلت نمی کنند حتما هم خود و هم جنین موجود در شکمشان از فیوضات الهی بهره مند می شوند. حرکاتی که حین نماز انجام می دهیم در درمان و جلوگیری از یبوست بسیار موثر هستند.
  2. پیاده روی نمایید: پیاده روی باعث رفع یبوست است. چنانچه مادر بارداری منعی برای پیاده روی نداشته باشد حتما سعی نماید پیاده روی را در برنامه دوران بارداری خود بگنجاند. در این زمینه می توانید مطلب پیاده روی در دوران بارداری را مطالعه نمایید.
  3. مصرف بادام درختی را فراموش نکنید: بادام درختی نه تنها سبب جلوگیری از یبوست می شود بلکه باعث رشد بهتر مغز جنین و نیز استحکام استخوان های جنین می شود. در این زمینه می توانید مطلب مصرف بادام در دوران بارداری را مطالعه کنید.
  4. انجیر بخورید: خوردن روزانه 3 عدد انجیر، نه تنها باعث جلوگیری از یبوست می شود بلکه فواید فراوانی هم برای جنین و هم برای خود مادر دارد.
  5. از میوه جات استفاده نمایید: میوه جات مخصوصا طالبی و گلابی سبب جلوگیری از یبوست می شوند.
  6. از خوردن سبزیجات غافل نشوید: سبزیجات و مخصوصا به صورت آش در جلوگیری از یبوست نقش موثری دارند. ضمنا مصرف کاهو را فراموش ننمایید.
  7. تعداد وعده های غذایی خود را افزایش داده و مقدار مصرف در هر وعده غذایی را کاهش دهید: به عبارتی کم کم بخورید ولی به دفعات زیاد بخورید.
  8. شیر گرم بخورید: شیر را سعی نمایید به صورت گرم میل نمایید. توجه داشته باشید که شیر، داغ نباشد! بلکه فقط کمی گرم باشد. اصولا مواد غذایی داغ ممکن است باعث زردی نوزاد بشود و خوب نیست. شیر گرم باعث رفع یبوست است. ضمنا سعی نمایید شیر را همراه با خرما میل کنید.
  9. مایعات زیاد مصرف کنید: از مصرف مایعات مخصوصا آب میوه و علی الخصوص آب آلو غافل نشوید.
  10. تا حد امکان از ورزش های دوران بارداری استفاده نمایید: در صورتی که شما منعی از نظر پزشکی برای ورزش کردن ندارید سعی کنید حدالامکان از ورزش های دوران بارداری استفاده نمایید.
  11. روغن زیتون را دریابید: روغن زیتون و خود زیتون در جلوگیری از یبوست بسیار مفید هستند. در وعده های غذایی خود، زیتون و روغن زیتون را بگنجانید.

    دلایل و راه‌های رفع یبوست در حاملگی

  12. آرامش خود را حفظ نمایید: عصبانیت و اضطراب باعث یبوست می شوند. یک مادر باردار باید سعی کند از مسائل حاشیه ای و تنش زا دوری کرده و دوران بارداری را با توکل بر قادر متعال با آرامش سپری نماید. جهت داشتن آرامش می توانید یک کاسه از گل سرخ را شبها کنار بالش خود بگذارید. عطر گل سرخ باعث آرامش می شود.
  13. شیرخشت و گل سرخ در یبوست بارداری شدید: از نظر طب سنتی توصیه شده است که خانم های باردار در صورت داشتن یبوست شدید در دوران بارداری ، شیرخشت یا گل سرخ و امثالهم مصرف نمایند. شیرخشت را می توانید از عطاری های معتبر تهیه کنید.
  14. پوشاندن پایین شکم با پارچه پشمی: سعی کنید شکم خود را از قسمت سر دنده ها به پایین با یک پارچه پشمی بپوشانید.

------------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !