دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
چگونه در برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری. - رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟-بهترین برنامه غذایی دوران بارداری -فهرست غذایی مناسب در دوران حاملگی -جنین در دوران بارداری چه غذایی دوست دارد؟

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

یک متخصص تغذیه بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در دوران بارداری را تشریح کرد. دکتر غیبی ، اظهار کرد: دوره‌ بارداری دوره‌ ویژه‌ای برای مادران است و مادران باید دقت بیشتری در تغذیه خود داشته باشند. مادران بطور معمول مرتب توسط پزشک زنان ویزیت می‌شوند، ولی متأسفانه مادران باردار اطلاعاتی

راجع به این مطلب ندارندکه باید در دوران بارداری، تحت ویزیت دوره‌ای تغذیه نیز باشند و در ارتباط با متخصص تغذیه، برنامه‌ غذایی مخصوص بارداری را دریافت کنند.وی افزود: متاسفانه هنوز این تفکر غلط که مادر باردار باید دو برابر معمول غذا بخورد؛ چرا که هم اکنون دو نفر است، در جامعه‌ ما وجود دارد

در حالیکه ما معتقدیم که یک مادر بارداردر سه ماه اول بارداری به علت رشد ناچیز جنین، به کالری خیلی زیادی نیاز ندارد و در طول بارداری نیز فقط یک واحد غذایی از گروه‌های هرم تغذیه‌ای به رژیم غذایی فرد باید افزوده شود.وی با بیان اینکه افراد در طول بارداری فکر کاهش وزن را از خود دور کنند، گفت:

یک مادر باردار اگر با وزن نرمال وارد دوران بارداری شود،می‌تواند 11 تا 16.5 کیلوگرم بر وزن خود اضافه کند.غیبی گفت:‌ بایدها و نبایدهایی در رابطه با تغذیه مادران باردار وجود دارد. تغذیه مناسب از بسیاری از عوارض بارداری که در بین عموم مردم به ویار حاملگی معروف است، می‌کاهد.

مادران باردار همه روزه باید از خانواده‌ نان و غلات، لبنیات، سبزیجات،‌ میوه‌ها و گروه پروتئین‌ها استفاده کنند. بنابراین اگر مادر بخواهد که بارداری مناسبی را پشت سر بگذارد باید از رژیم‌های نادرست غذایی خودداری کند و در این دوران ما کاهش وزن را حتی برای مادران چاق، قائل نیستیم.

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

وی سلامتی افراد بعد از زایمان را متاثر از کمبودهای تغذیه‌ای دوران بارداری عنوان کرد و گفت: افرادی که تصمیم بگیرند حامله شوند باید یک سری مشکلات جدی همچون سوء تغذیه را درمان کنند. مراقبت‌های دوران بارداری از سه ماه قبل از بارداری شروع می‌شود.این متخصص تغذیه توصیه کرد:

زنانی که تمایل به بارداری داشته باشند از چند ماه قبل از بارداری روزانه 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک یا ویتامین B9 استفاده کنند. وی بر رعایت رژیم غذایی مناسب در مردان نیز اشاره کرد و گفت: مردان نیز برای اینکه سلامت جنین را تضمین کنند، لازم است قبل از تصمیم به فرزندآوری عادت‌های

نامناسب تغذیه‌ای خود را کنار بگذارند.وی همچنین افزود: در سه ماهه اول بارداری افزایش وزن نیم تا دو کیلوگرم در زن حامله عادی است، ولی بعد از آن افزایش وزن در افراد چاق با افراد لاغر متفاوت است. افرادی که وزن کمتری دارند در هفته نیم کیلوگرم، افرادی که BMI نرمالی دارند

در هفته 400 گرم و خانم‌هایی که اضافه وزن دارند در هفته 300 گرم باید افزایش وزن داشته باشند.این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: اگر BMI فردی بالای عدد 30 باشد، تنها مجاز است در طول بارداری پنج تا 9 کیلوگرم و فردی که لاغر محسوب می‌شود و BMI وی کمتر از 18.5 است، 12.5 تا 18 کیلوگرم می‌تواند بر وزن خود اضافه کند.

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

چگونه در دوران بارداری رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

در این مطلب به چند ماده غذایی مفید اشاره خواهیم کرد که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است.

۱- حبوبات:

،نخود،عدس،لوبیا،دانه سویا سرشار از فیبر،پروتئین،آهن،فولات،کلسیم و روی است.

۲ - گوشت قرمز:

گوشت گاو کم چرب سرشار از پروتئین،ویتامین B6، B12 ،نیاسین،روی،آهن با قابلیت جذب بالاست.گوشت گاو دارای ماده ای به نام «Choline» است که برای رشد مغز ضروری است.

۳ - میوه های توتی:

این نوع میوه ها سرشار از کربوهیدرات،ویتامین C،پتاسیم،فولات و فیبر است. ماده مغذی طبیعی در این میوه،مانع از آسیب سلول ها می شود.

۴ - کلم بروکلی:

دارای فولات،فیبر،کلسیم،لوتین، Carotenoids Zaxanthin است.این گیاه ویتامین A را نیز تامین می کند.

۵ - پنیر پاستوریزه شده:

پنیر کلسیم،منیزیم،ویتامین B12 و پروتئین مورد نیاز بدن را برای مادر و جنین تامین می کند.

۶ - تخم مرغ:

اسیدآمینه هایی را که مادر و جنین برای رشد نیاز دارند،به بدن می رساند.

۷ - شیر:

منبع خوب کلسیم،فسفر و ویتامین D است که استخوان را تقویت می کند.شیر سرشار از پروتئین و ویتامین A و B است.

۸ - آب پرتقال غنی شده:

میزان ویتامین C وD در این میوه با شیر یکسان است.علاوه بر آن آب پرتقال سرشار از پتاسیم و فولاد نیز می باشد.

۹ - ماهی آزاد:

پروتئین،ویتامین های B و چربی های امگا۳ در آن برای رشد مغز جنین لازم است.

۱۰ - غلات سبوس دار:

غلات سبوس دار با اسیدفولیک و ویتامین B،آهن و روی غنی شده است.غلات سبوس دار نسبت به غلات بدون سبوس مانند نان سفید،برنج سفید و آرد سفید دارای ماده مغذی و فیبر بیشتری است.

۱۱ - ماست کم چرب:

این نوع لبنیات غنی از پروتئین،کلسیم،ویتامین های B و روی است.ماست ساده نسبت به شیر کلسیم بیشتری دارد.

گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits