دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
اثرات پیری بر روی تمایلات جنسی افراد مسن چگونه خواهد بود ؟
3
زمان مطالعه: 9 دقیقه
میل جنسی با افزایش سن دستخوش تغییراتی است ،در دوران کهنسالی برای هر یک از دو جنس دارای ویژگی‌های خاصی از لحاظ رفتار و عملکرد جنسی است. تغییرات هورمونی، فیزیکی، افزایش آستانه تحریک، کاهش سطح انرژی، یائسگی در زنان و بسیاری عوامل دیگر در این سنین برای...

اثرات پیری بر روی تمایلات جنسی

همانطور که سن بالاتر می رود، تغییرات فیزیکی ممکن است بر روی عملکرد جنسی شما تأثیر بگذارند.

خوشبختانه، می توانید برای محافظت از زندگی عاشقانه خود گام های موثری را بردارید.

یک مطالعه نشان داد که ۳۰٪ از سالمندان می توانند تا سن ۸۰ سالگی به فعالیت جنسی خود ادامه دهند.

برخی از مطالعات نیز دریافتند که بیش از ۶۰ درصد از زنان مسن، از زندگی جنسی خود، حتی بدون مقاربت راضی هستند.

بسیاری از زنان، بعد از یائسگی، بیشتر از رابطه جنسی رضایت دارند. زیرا آنها مجبور نیستند در مورد حاملگی نگران باشند.

مشکلات جنسی که با پیر شدن ایجاد می شوند

همانطور که مردان و زنان مسن تر می شوند، مقاربت جنسی ممکن است به دلیل تغییر سطح هورمون ها در بدن، به یک چالش تبدیل شود.

کاهش استروژن در زنان موجب خشکی واژن می شود. کاهش تستوسترون در مردان نیز باعث ایجاد اختلال در نعوظ می شود. هم مردان و هم زنان ممکن است میل جنسی کمتری داشته باشند.

سایر بیماری هایی که ممکن است روی اثرات پیری بر روی تمایلات جنسی تاثیر بگذارند عبارتند از:

  1. آرتریت می تواند باعث رابطه جنسی دردناک شود.
  2. دیابت می تواند منجر به اختلال نعوظ (ED) در مردان شود.
  3. بیماری های قلبی و عروقی می تواند ارگاسم را برای مردان و زنان دشوارتر کند.
  4. کاهش کنترل مثانه در زنان می تواند باعث خجالت زدگی در رابطه جنسی شود.
  5. بعضی از داروها می توانند مشکلات جنسی را برای مردان و زنان ایجاد کنند.
  6. ماستکتومی سرطان سینه می تواند جذابیت زنان را کاهش دهد.
  7. پروستاتکتومی برای سرطان پروستات می تواند باعث ایجاد مشکلات جنسی در مردان شود.

تاثیر افزایش سن بر میل جنسی زنان

با این حال نتایج مطالعات نشان داده رفتار و عملکرد جنسی در مردان عمدتا متاثر از عوامل فیزیولوژیکی است و در زنان عمدتا به عوامل روانشناختی و بین فردی مربوط می‌شود.»

او افزود: «آنچه که مسترز و جانسون به عنوان فرایند یک رابطه جنسی تعریف کرده بوده‌اند (فرایندی شامل ۴ مرحله تحریک، فلات، ارگاسم و فرونشانی) همگی در کهنسالی تغییر می‌کنند.

همزمان با افزایش سن، میل جنسی الزاما در نتیجه تحریک و برانگیختگی جنسی حاصل نمی‌شود، تحریک و برانگیختگی جنسی نیز مستلزم تماس فیزیکی بیشتر و تحریک دستی خواهد بود.

شدت خیال‌پردازی‌های جنسی کاهش پیدا می‌کند

اثرات پیری بر روی تمایلات جنسی

تغییر افکار در کهنسالی و نقش آن در میل جنسی

نتایج به دست آمده از مطالعات انجام شده، نشان می‌دهد تقریبا ۲۵ درصد افراد مسن داشتن رابطه جنسی در این سنین را نوعی گناه می‌دانند، بیش از ۵۰ درصد آنها فعالیت جنسی مناسب این سنین را ندارند و حدودا کمتر از ۱۵ درصد آنها آماده صحبت درباره روابط زناشویی در این سنین هستند.»

دانشیار دانشگاه شاهد و عضو گروه پژوهشی خانواده و سلامت جنسی با بیان اینکه داشتن فعالیت جنسی در این سنین، متاثر از برخی عوامل مهم و تاثیرگذار است، افزود:

«سلامت جسمانی، در دسترس بودن همسر و یک الگوی فعالیت جنسی ثابت و منظم از جمله مهمترین عوامل در حفظ و نگهداری از فعالیت جنسی در کهنسالی است و عوامل دیگری مانند روابط آشفته، مشکلات روانشناختی نظیر اضطراب، افسردگی و سایر نگرانی‌ها معمولا بر رفتار جنسی در این دوران تاثیر می‌گذارد.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد در زوجین بالای ۶۰ سال، فعالیت جنسی حدودا ۵۵ تا ۶۰ درصد و در زوجین بالای ۷۰ سال، به ۲۵درصد کاهش می‌یابد.

معمولا شکایات جنسی زنان نیز در این سنین خیلی کمتر است و فقدان فعالیت جنسی در این دوران را راحت‌تر از سنین جوانی یا میانسالی می‌پذیرنداز سوی دیگر، نتایج مطالعه‌ای که بارلو (۱۹۹۷) انجام داده نیز نشان می‌دهد بیش از ۷۳ درصد زنان در سنین ۵۵ تا ۸۵ فعالیت جنسی قابل توجهی ندارند و کمتر از ۱۱ درصد آنان واقعا از نظر جنسی فعال هستند.

میل جنسی مردان مسن بیشتر است یا زنان مسن

به طور کلی مردان مسن‌تر نسبت به زنان مسن‌تر تمایل بیشتری به داشتن رابطه دارند.

افرادی که از نظر جسمانی و روانی سالم هستند، مشکلات زناشویی چندانی ندارند قائدی در ادامه با بیان اینکه یکی از عوامل مهم در حفظ فعالیت زناشویی در دوران کهنسالی سلامت جسمانی و روانی است، ادامه داد: «نتایج مطالعات نشان داده است افرادی که از نظر جسمانی و روانی سالم هستند، مشکلات زناشویی چندانی ندارند و به طور کلی وضعیت فردی و بین‌فردی خوبی دارند و حدودا کمتر از ۳۶ درصد آنها مشکلاتی در ارتباط با فعالیت زناشویی خود تجربه می‌کنند.»

این روانپزشک با اشاره به اینکه افزایش سن معمولا با کاهش فراوانی رابطه جنسی همراه است، تصریح کرد: «نتایج مطالعه‌ای که روی ۳۱۹ مرد ۵۰ تا ۸۰ ساله انجام شد، نشان داد که با افزایش سن فراوانی رابطه جنسی به دلیل ناتوانی فیزیکی کاهش می‌یابد که در این مطالعه برای افراد گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال حدودا ۵۱درصد و برای گروه سنی بالاتر تا ۸۰ سال بین ۵۶ تا ۹۷ درصد متغیر بود.

برای افراد گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سالگی، ارگاسم فقط یکبار در ماه اتفاق می‌افتاد

عمده مطالعات انجام شده در این زمینه در آمریکا انجام شده است و اطلاعات خیلی کمتری در ارتباط با این مساله در افراد کهنسال در کشورهای دیگر وجود دارد.

با این حال نتایج به طور کلی نشان می‌دهد که افزایش سن با کاهش فراوانی در رابطه جنسی و مشکلات فیزیکی همراه است که کیفیت روابط را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد..

این مسائل اگر با مشکلات روانشناختی و اجتماعی-روانی نیز همراه باشد به مراتب بیشتر خود را نشان می‌دهد.

مرگ همسر، ازدواج فرزندان، بازنشستگی، بیماری پزشکی حاد، مشکلات روانشناختی و مسائل و مشکلات اقتصادی و... از جمل عوامل روانشناختی و اجتماعی مهمی هستند که در این زمینه تاثیرات عمیقی به همراه دارند.»

نتایج حاصل از مطالعات انجام‌شده نشان می‌‌دهد عمده‌ترین مشکلات جنسی در زنان، حدودا ۳۲ درصد دارای بی میلی جنسی و ۲۶ درصد مشکل در رسیدن به ارگاسم و ۱۶ درصد مشکل در لزج شدن واژن و اختلال درد را تجربه می‌کنند.

در مردان نیز ۳۱ درصد مشکل انزال زودرس، ۱۸ درصد اضطراب عملکرد و ۱۸ درصد اختلال در عملکرد نعوظ دارند.

بی‌میلی جنسی عمدتا به دلیل نارضایتی و ناخشنودی کلی از زندگی است هیچ موضوعی به اندازه عملکرد جنسی را نمی‌توان براساس دیدگاه روانشناختی/اجتماعی/ فیزیکی تحلیل و تبیین کرد.

بنابراین برای هرگونه مشکل در حیطه سلامت جنسی در هر سنی باید به دنبال عوامل روانشناختی، فیزیکی و اجتماعی و بین فردی بود.

قائدی با اشاره به این موضوع افزود: « نتایج نشان می‌دهد بی‌میلی جنسی عمدتا به دلیل نارضایتی و ناخشنودی کلی از زندگی می‌باشد .

به طور کلی اختلالات جنسی صرفنظر از مشکلات فیزیکی مانند خستگی و کاهش انرژی، عمدتا متاثر از ناخشنودی و نارضایتی از روابط بین‌فردی است.

تاثیر افزایش سن بر میل جنسی مردان

یک مرد نسبت به دوران جوانی‌اش خیلی دیرتر به نعوظ می‌رسد و انزال نیز مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید.

در مردان پا به سن گذاشته با کاهش تستسترون، فعالیت سلول‌های شبکه‌ای لیدیگ کاهش می‌یابد (بعد از سنین ۵۰ سالگی، هر سال حدود 04/0 تا 08/0 درصد).»

بهبود تمایلات جنسی بعد از ۵۰ سالگی

اگر یک بیماری زمینه ای زندگی جنسی شما را مختل کرده است، وقت آن است که با دکتر مشورت کنید.

بسیاری از چالش های فیزیکی را می توان مدیریت کرد. مشکلات روانی را نیز نادیده نگیرید. استرس، ترس و اضطراب می تواند موانع جنسی در زندگی شما باشند.

روش های دیگر برای مبارزه با اثرات پیری بر روی تمایلات جنسی عبارتند از:

  • درمان جایگزینی تستوسترون. افزایش سن در مردان موجب کاهش تستوسترون می شود. مطالعات نشان داده اند که درمان تستوسترون می تواند باعث افزایش میل جنسی شود. اما ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
  • داروهای درمان اختلال نعوظ. این گزینه برای بسیاری از مردان مسن مفید است. اگر ED به علت بیماری ایجاد شده باشد، میزان موفقیت درمان دارویی ED حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد است.
  • درمان جایگزینی استروژن. این داروها ممکن است پس از یائسگی برای زنان تجویز شوند. با این حال، این درمان با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و سرطان سینه مرتبط است.
  • روان کننده ها برای خشک شدن واژن. حتما روان کننده محلول در آب را امتحان کنید. ممکن است به تشخیص پزشک کرم استروژن واژینال برای درمان درد، خشکی یا خارش تجویز شود.

بسیاری از مردان و زنان مسن، تکنیک مخصوص به خود را برای داشتن یک زندگی جنسی شاد و سالم کشف کرده اند.

مثلا برخی ممکن است صبح ها بیشتر انرژی و تمایل به نزدیکی داشته باشند. برخی ممکن است کشف کنند که آرامش و کاهش اضطراب، عملکردی جنسیشان را بهبود می دهد.

برخی با معاقشه بیشتر قبل از رابطه جنسی موافقند.

بیشتر بخوانید :

آیا افراد مسن با هم رابطه جنسی دارند؟

تاثیر متادون بر عملکرد جنسی و باروری مردان

روابط جنسی در سنین ۴۰ سال به بالا برای خانم ها چگونه است؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (3 رای)  

    دیدگاه ها

    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

    
    hits