
آیا رابطه زناشویی زیاد باعث چاقی می شود؟
فاید رابطه جنسی در تناسب اندام
می دانیم که برقراری رابطه جنسی منظم و درست فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. تاثیرات مثبت رابطه زناشویی در زیبایی جسم و روح امری ثابت شده است تنها نکته ی قابل سوال برای برخی از زوجین این است که آیا نزدیکی می تواند نقشی در تناسب اندام و کاهش وزن داشته باشد یا برعکس؟رابطه جنسی باعث لاغری می شود یا چاقی ؟
تاثیر مدت زمان رابطه جنسی در کاهش وزن مطالعات دانشگاه مونترال بر روی ۲۱ زوج، اطلاعاتی ارائه میدهد که نتایج تازهای درباره میزان سوزاندن کالریها در طول رابطه جنسی مطرح میکند. در واقع بر اساس این مطالعه که در مجله PLOS ONE چاپ شده است، مشخص شد که مردان در حین رابطه جنسی بهطور متوسط، حدود ۱۰۰ کالری میسوزانند؛ در حالی که این مقدار در بین خانمها به ۶۹ کالری میرسد. این مقدار برای رابطه جنسی نرمالی است که از معاشقه تا ارگاسم حدود ۲۵ دقیقه طول میکشد، اما بعضی رابطهها کمتر یا بیشتر هستند و ممکن است در فاصله زمانی ۱۰ تا ۵۷ دقیقه قرار بگیرند.
در واقع هرچه مدتزمان رابطه جنسی بیشتر شود، کالری بیشتری سوزانده میشود. در این مطالعه، ضمن اینکه رابطه جنسی افراد تحت نظارت قرار داشت، از افراد خواسته شد تا حدود ۳۰ دقیقه بر روی تردمیل بدوند، تا مقایسهای بین فعالیت ورزشی و فعالیت جنسی آنان انجام شود.خانمهایی که میخواهند محاسبه کنند چه مقدار کالری در رابطه جنسی میسوزانند، باید هر دقیقه را در ۳.۱ ضرب کنند، و اگر مردان میخواهند محاسبه کنند، باید هر دقیقه را در ۴.۲ ضرب کنند.
ایا رابطه زناشویی باعث چاقی میشود؟
روابط زناشویی هر چند کالری زیادی مصرف می کند اما بعید است در لاغری شما تاثیر خاصی داشته باشد.
پرسش: بنده با وجود 25 سال سن و قد 170 سانتی متر دارای وزن 55 کیلوگرم هستم و از چند وقت پیش تصمیم به اضافه وزن گرفتم اما هر چه غذا میخورم وزنم اضافه نمی شود قبلا اشتها نداشتم اما الان با اشتها غذا میخورم و باز هم وزنم ثابت است یعنی استعداد چاقی ندارم. فعالیت روزمره من هم بسیار کم است مغازه دار هستم و در مغازه نشستم. در ضمن متاهل هستم و یک فرزند هم دارم ممکن است روابط زناشویی باعث شوند نتوانم وزنم را اضافه کنم؟
پاسخ: محدوده طبیعی وزن شما بین 53 تا 72 کیلوگرم است. بر این اساس وزن شما در محدوده طبیعی قرار دارد. اما در صورت تمایل می توانید تا 62 کیلوگرم افزایش وزن داشته باشید. برای این منظور نباید عجله داشته باشید و به صورت تدریجی می توانید به این هدف برسید. برای افزایش وزن مناسب باید به دو رویکرد اصلی توجه داشت، رژیم غذایی مناسب و ورزش روزانه. عدم در نظر گرفتن هر یک موجب نرسیدن به هدف یا عدم تناسب بدنی می شود.
در این زمینه توصیه های غذایی زیر مفید خواهد بود:
• در موقع صرف غذا فقط روی غذا خوردن خود تمرکز کنید و از توجه کردن به تلویزیون و روزنامه خوداری کنید.
• از مصرف غذاهایی که جلوی اشتهای شما را می گیرند تا حد امکان پرهیز کنید. مثل شیرینیجات و شکلات
• سعی کنید وعده های غذایی خود را در اوقات معینی مصرف کنید؛ یعنی برنامه غذایی مشخص و سر ساعت داشته باشید.
• به غذا به عنوان بخشی از درمان بیماری خود نگاه کنید؛ یعنی نگوئید میل ندارم. فکر کنید دارو مصرف می کنید.
• غذاهای خوشمزه را با فاصله زمانی کم و هر بار به مقدار کم مصرف کنید.
• غذاهای پر کالری مصرف کنید که به راحتی خورده می شوند؛ مثل انواع دسر، ماست و شیر پرچرب و شیرموز.
• غذا را سرد یا با دمای معمولی بخورید تا طعم و بوی آن را کاهش دهد.
• حتماً صبحانه بخورید.
• کاری کنید اوقات صرف غذا دلپذیر و خوشایند باشد.
• در منزل همراه با اعضای خانواده و در خارج از منزل با دوستان خود غذا بخورید.
• بعد از تمام شدن غذا، آب و سایر نوشیدنی ها را بنوشید، زیرا نوشیدن مایعات در موقع صرف غذا باعث می شود خیلی زود احساس سیری کنید.
• قبل از صرف غذا، مدتی یک ورزش سبک را انجام دهید.
• خودتان را مجبور به خوردن نکنید.
• آبگوشت یک مکمل طبیعی برای افزایش اشتهاست، چون منبع خیلی خوب روی است.
بهترین راهکار برای افزایش وزن، عضله سازی و تقویت عضلات به کمک بدنسازی و ورزش های قدرتی است. البته برای جلوگیری از ایجاد بافت چربی و ثبات وزن ورزش های هوازی هم در کنار ورزش های قدرتی توصیه می شود. ورزش های هوازی مانند دویدن، شنا، دوچرخه سواری، قایقرانی و پیادهروی. در مورد نوع و مدت زمان ورزش با یک کارشناس تربیت بدنی یا مربی ورزشی هم مشورت کنید. روابط زناشویی هر چند کالری زیادی مصرف می کند اما بعید است در لاغری شما تاثیر خاصی داشته باشد.
دیدگاه ها