دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
خشکی پوست و نکات طلایی برای پوست های خشک
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
خشکی پوست و نکات طلایی برای پوست های خشک-علت های خشکی پوست- نکات طلایی برای پوست های خشک

خشکی پوست و نکات طلایی برای پوست های خشک، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

خشکی پوست و نکات طلایی برای پوست های خشک

خشکی پوست و نکات طلایی برای پوست های خشک

مشکل خشکی پوست اجتناب ناپذیره و خیلی از افراد بدون اینکه علتش رو بدونن دچار این مشکل میشن. مخصوصا به فصل سرما که نزدیک میشیم این خشکی افزایش پیدا میکته و یا در برخی افراد دقیقا در این فصل ظاهر میشه.

استفاد از مرطوب کننده های قوی و گران قیمت و یا استفاده از لوازم آرایشی چرب نمیتونه درمان مناسبی برای پوست شما باشه، بنابر این بهتره این مشکل رو از راههای خانگی و طبیعی حل کنیم. در این مطلب در این باره صحبت میکنیم و راهکار هایی رو ارائه میدیم.

علت های خشکی پوست

آب و هوای سرد از علل اصلی خشکی پوست هست. همچنین مسئله ارثی بودن هم میتونه در جنس پوست شما و خشکی یا چربی اون موثر باشه. استفاده از صابون های قوی و میزان رطوبت و تهویه هوا و همچنین تماس بیش از حد پوست با نور خورشید و اختلالات تیروئید و … میتونن در این مسئله دخیل باشن.

از علائم خشکی پوست هم زبر شدن پوست و یا پوسته پوسته شدنش، همچنین خارش و لکه های قرمز روی پوست هستن.

این مهم نیست که پوستتان تا چه حد خشک باشد، پاکسازی شبانه پوست امری ضروری است. پوست حساس صورت شما در طول فعالیت های روزانه، آغشته به انواع مواد آرایشی ، کرمهای ضدآفتاب، باکتری های پوستی، سلولهای مرده، خاک و چربی می گردد آنها می توانند با بستن منافذ پوستتان سبب التهابات پوستی شوند.


اما نکته ی مهم در شستشوی روزانه پوستتان این است که این کار را به درستی انجام دهید برای مثال شستشو با مواد پاک کننده زبر و نامناسب سبب تحریکات پوستی می شود. همچنین هنگام صبح برای شستن صورتتان نیازی به استفاده از مواد شوینده نیست و تنها آب بهترین شستشو برای صورتتان است.

پاک کننده ها، صابونی و غیر صابونی
پاک کننده های خشن وقوی صابونی می توانند لایه چربی طبیعی پوست صورتتان را از بین ببرند و سبب خشکی، سوزش و التهاب در پوستتان شوند. پاک کننده های غیرصابونی هم که درصد کمی صابون دارند و خفیفتر هستند بیشتر توصیه می شوند مگر در مواردی که پوست فرد به شدت چرب باشد که با مشورت پزشک صابون مناسب را استفاده می کند.

ویژگی پاک کننده های صابونی
زمانی که شما دارای پوستی خشک باشید ، استفاده از یک پاک کننده ی ملایم با درصدی از مرطوب کننده در آن، میتواند بهترین گزینه برای داشتن پوستی لطیف و تمیز باشد. اگر بعد از شستشو با مواد پاک کننده، پوستتان خشک ، ملتهب و یا دچار خارش شد سعی کنید محصولی دیگر را امتحان کنید و چه بهتر که با پزشک مشورت داشته باشید.

معایب برخی از پاک کننده ها
علاوه بر اینکه درصد صابون پاک کننده ها باید کم باشد بهتر است که از محصولی استفاده شود که عاری از هر اسانس و عطر، یا مواد شیمیایی والکل باشد. تا حد ممکن از صابونهای ضدباکتری و یا صابونهای دارای حاوی اسید گلیکولیک که خاصیت لایه برداری دارند استفاده نکنید زیرا سبب خشکی شدید پوستتان میگردند.

آب و پوست های خشک
دوش گرفتن و حمام سبب طراوت و شادابی پوست می گردد اما همچنین می تواند سبب از بین بردن چربی طبیعی پوست و خشک شدن آن گردد. آب داغ همیشه چربی ها را زودتر از آب ولرم از بین می برد. بنابراین بهتر است که بیشتر از 10 دقیقه حمامتان طول نکشد و با آب ولرم پوستان را شستشو دهید. همیشه در حمام را بسته نگه دارید این کار به مرطوب نگ داشتن حمام و رطوبت پوستتان کمک خواهد کرد.



راحتی از لایه برداری (اسکراب) پوست

یک خبر خوب : اگر شما پوستی خشک دارید دیگر خیالتان از بابت لایه برداری و خرید کرمهای مختلف و مالش روزانه پوست راحت است . ماساژ و لایه برداری پوست شما را تحریک می کند، حتی استفاده از لیف ها و اسفنج های زبر نیز برای شما مضر خواهد بود. بهترین راه برای شستن صورتتان در واقع همان راحت ترین راه است شستن با دستها!!



خیس کردن دستها و صورت با آب ولرم

از آنجا که شما باید با دستهایتان کار کنید اول آنها را شسته سپس دستها و صورت خود را با آب ولرم مرطوب و خیس کنید نگران این نباشید که آیا آب برای خوب کف کردن صابون یا شوینده تان کافی است یا نه زیرا هدف شما داشتن پوستی نرم و انعطاف پذیر است نه پوستی که هنگام شستن جیرجیر کند.


گام بعدی استفاده از پاک کننده مناسب صورت بعد از اینکه صورتتان را با آب مرطوب کردید این است که مقداری از پاک کننده مناسب پوستتان را در کف دستتان بریزید سپس به آرامی روی صورت بمالید و با نوک انگشتان و حرکات دایره وار ماساژ دهید، اما مراقب اطراف چشمتان باشید که این نواحی را ماساژ ندهید حتی به آرامی! زیرا در دراز مدت سبب زودتر چروک شدن پوست این نواحی می شود.



دستکاری صورت ممنوع!

هیچگاه سعی نکنید صورتتان را بدون آب و به صورت خشک پاک کنید، زیرا ماساژ و کشیدن حوله یا پد روی صورتتان سبب تحریک و التهابات پوستی می شود در عوض برای تمیز کردن چربی اضافی پوستتان میتوانید صورت خود را ابتدا با آب شستشو دهید و سپس با یک حوله ی پنبه ای تمیز و یا لیف های مخصوص صورت به آرامی تمیز کنید.

لایه برداری آسان
لایه برداری سبب از بین رفتن سلولهای مرده پوست می شود و اجازه میدهد که مرطوب کننده ها بهتر به پوستتان نفوذ کنند. اما مالش پوست به وسیله اسکراب ها خشکی پوستتان را تشدید خواهند کرد و سبب پوسته پوسته شدن پوستتان می شوند.لایه برداری هیچگاه نباید سبب آسیب ولو جزئی در پوستتان شود در غیر این صورت از لایه بردارهای خفیف تری استفده کنید.

مرطوب کردن، مرطوب کردن، مرطوب کردن
مرطوب کننده ها علاوه بر این که پوستتان را مرطوب نگه می دارند سبب آبرسانی مناسب نیز میشوند. استفاده از مرطوب کننده مناسب 2 یا 3 بار در طول روز امری ضروری است . طریقه ی درست استفاده از مرطوب کننده ها هم به این صورت است که بعد از شستشوی صبح و شب خود به مدت 3 دقیقه مرطوب کننده را روی پوستتان بمالید تا کاملا جذب پوستتان شود. به علاوه فراموش نکنید که در طول روز هم از مرطوب کننده استفاده کنید.

ویژگی یک مرطوب کننده خوب
برای پوست های خشک استفاده ازکرم های مرطوب کننده و روغن ها گزینه مناسب تری از لوسیون ها هستند . "هموکتانها" مانند گلیسرین و پروپیلن گلیکول ها سبب به دام انداختن آب ها در لایه داخلی پوست و آب رسانی بهتر پوست میشوند. همچنین امولسیون هایی مانند وازلین، لانولین و روغن های معدنی با تشکیل لایه ای محافظ بر روی پوست مانع خشکی پوست میشوند و رطوبت پوست را به طور کامل حفظ میکنند پس برای داشتن پوستی سالم نیازی به مواد شیمیایی نیست.

معایب برخی از مرطوب کننده ها
برای پوستهای خشک که معمولا حساس هم هستند بهتر است از مرطوب کننده های حاوی اسانس و عطر استفاده نکنید همچنین قبل از استفاده از مرطوب کننده بر روی پوست صورتتان ابتدا چند روز آن را بر روی پوست ساعد تان امتحان کنید و اگر هیچ کدام از علایم حساسیت مانند خارش، قرمزی، سوختگی را نداشتید به راحتی استفاده کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits