آیین نامه اجرایی ماده 12 قانون نوسازی و عمران شهری
ماده 1 ـ شهرداریها بر اساس ماده 12 قانون نوسازی و عمران شهری و ماده 13 آیین نامه ترتیب ممیزی و تشخیص و طرز وصول عوارض صورتی مشتمل بر نام مودیانی که تا تاریخ مقرر عوارض قطعی شده خود را نپرداخته اند و شماره پلاک محل سکونت ملکی مودی و همچنین شماره اشتراک برق بتدریج ظرف دو ماه به موسسات برق ارسال خواهند داشت .
ماده 2 ـ موسسات برق پس از وصول درخواست شهرداری با توجه به تکلیف مقرر در ماده 12 قانون نوسازی بتدریج نسبت به موارد اعلام شده بررسی نموده پس از انطباق آنها با پرونده های مشترکین و احراز سکونت مالک در محل اخطار دو ماه ای برای مودی خواهند فرستاد.
تبصره 1 ـ در صورتی که موارد اعلام شده از طرف شهرداری با سوابق و وضع موجود مغایرت داشته باشد موسسات برق مراتب را ظرف یک هفته از تاریخ تشخیص این امر به شهرداری اعلام خواهند نمود.
تبصره 2 ـ در اخطاریه های صادره که به ضمیمه اولین برگ تشخیص مصرف برق برای مشترک ارسال می شود تاریخ قطع انشعاب برق با رعایت مهلت دوماه مقرر در قانون تعیین خواهد شد.
تبصره 3 ـ هرگاه از طرف مودی برق مفاصا حساب شهردار تا تاریخ پایان مهلت ارایه نشود.موسسات برق نسبت به قطع آن در موعد مقرر در اخطاریه اقدام خواهند نمود.
ماده 3 ـ برای تامین هزینه های مربوط به اقدامات موضوع ماده 2 و تبصره های ذیل آن شهرداری همراه با ارسال صورت مودیان چکی معادل تعداد مشترکین مندرج درصورت ارسالی به ازا هرمشترک 75 ریال مقطوعا از محل اعتبار تبصره ماده 2 قانون نوسازی و عمران شهری صادر و به موسسات برق ارسال خواهد داشت .
ماده 4 ـ در صورتی که مودی ظرف یک ماه از تاریخ قطع برق بدهی خود را نپردازد نسبت به قطع گاز اقدام خواهد شد.
ماده 5 ـ نحوه قطع گاز و هزینه وصل آن در سراسر کشور پس از تکمیل شبکه گاز رسانی درتهران مورد بررسی وزارت کشور و شرکت ملی گاز ایران واقع و نتیجه بررسی برای تصویب به هیات وزیران پیشنهاد خواهد شد.
ماده 6 ـ موسسات برق و گاز در صورت مشترکین جدید برق و گاز داخل در محدوده قانونی شهر را با ذکر نام مالک و شماره پلاک و محل وقوع ملک و شماره اشتراک به شهرداری خواهدفرستاد.
ماده 7 ـ حسابداری هر شهرداری مکلف است دفتر مخصوصی برای ثبت قبوض اقساطی تنظیم و نگاهداری نماید در دفتر مذکور باید نام صاحب قبض ـ شماره ـ تاریخ صدور ـ تاریخ سررسید ـ مبلغ (اصل و بهره ) ثبت شود.
ماده 8 ـ بمنظور یکنواخت بودن فرم قبوض اقساطی و دفاتر مذکور در ماده 7 در تمام شهرداریهای کشور وزارت کشور مکلف است قبوض و دفاتر لازم به مقدار کافی با شماره مسلسل چاپ نموده و در هر مورد بر حسب تقاضای شهرداری تعداد مورد نیاز را ارسال دارد و در دفتر مخصوصی شماره های قبوضی ارسالی را ثبت کند.
ماده 9 ـ شهرداری باید ترتیبی اتخاذ کند که وجوه قبوض اقساطی شهرداری قبل از سررسید درحساب شهرداری نزد بانک ملی ایران موجود باشد و فهرست و مشخصات کامل قبوض را تهیه و به امضا شهردار یا قایم مقام او و همچنین رییس حسابدار یا مسوول امور مالی شهرداری برساند و آن را به ضمیمه دستور پرداخت لااقل یکروز از سررسید به بانک تسلیم نماید.
بستانکار به بانک مراجعه و با تسلیم قبض وجه آن را از بانک دریافت می کند.
قبوض عوارض شامل چه شهرها و افرادی می شود ؟
عوارض از ساکنان شهرهای که وزارت کشور اعلام می کند تعلق می گیرد و هر شهر بنا به مقتضیات جغرافیایی و فرمول و عدد مربوط به خود را در حوزه پسماند و نوسازی دارد.
عوارض از همه مالکین املاک مسکونی و غیر مسکونی دریافت می شود و در حوزه نوسازی مالک مسئول پرداخت عوارض متعلقه است و در زمینه بهای خدمات پسماند نیز بهره بردار مسئول قانونی است.
اگر قبوض پرداخت شوند چه مزایای برای شهروندان دارد
پرداخت قبوض یک نوع مشارکت شهروندان در اداره شهر به شمار می رود. در حوزه پسماند باعث می شود بتوانیم پسماند را از شهر جمع آوری و دفع کنیم که خود سلامت شهروندان و بهبود محیط زیست را در پی دارد. در نوسازی هم همین اتفاق می افتد.
بسیاری از مشکلات شهری مانند آلودگی و ترافیک بر طرف می شوند . در واقع یک چرخه سالم است که نتایج آن مستقیم به خود شهروندان باز می گردد.
مهلت پرداخت قبوض چگونه است؟ آیا می توان به صورت اقساط هم پرداخت کرد؟
پرداخت قبوض ماهیت سالانه دارند. یعنی از اول تا آخر سال امکان پرداخت وجود دارد به عبارتی مهلت پرداخت تا پایان اسفند ماه هر سال می باشد. امکان قسط بندی قبوض هم در طول سال است و شهروندان می توانند قبوض را به صورت اقساط تا پنج نوبت به انتخاب خود پرداخت کنند.
شهروندان خوش حساب در حوزه نوسازی از 10 درصد جایزه خوش حسابی برخوردار خواهند شد و در صورت بدحسابی و عدم پرداخت تا پایان سال، جریمه 9 درصد شامل حال آنها می شود.
در حوزه بهای پسماند نیز جایزه خوش حسابی به حدود 18 درصد از ابتدای سال تا پایان سال می رسد.
نحوه محاسبه عوارض و بهای خدمات چگونه است؟
به طور متوسط میزان 15 درصد افزایش در مبالغ قبوض را داشتیم. البته در برخی مناطق کم برخوردار نیز کاهش هم پیدا کرده است. در برخی مناطق نیز افزایش بیشتر از 15 درصد را شاهد بودیم.
در زمینه مبلغ پسماند غیر مسکونی در سال گذشته صنوف اعتراض کردند و به دنبال اعتراض ها جلساتی با حوزه های خدمات شهری تشکیل دادیم.
بالاخره بعد از جمع بندی و تایید شورای شهر برای جلوگیری از اجحاف به صنوف، شاهد 27 درصد کاهش در محاسبه مبلغ قبوض بودیم.
آیا مالکینی وجود دارند که قبض آنها به نام خودشان صادر نمی شود و در صورت چنین مشکلی چگونه می توانند قبض را به نام واقعی افراد تغییر داد؟
مواردی وجود دارد که ملک چند بار مالکیت آن عوض شده و قبوض همچنان به نام مالک قبلی می آید. در صورت بروز چنین مشکلی مالک باید با مدارک مالکیتی و هویتی به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مستقر در مناطق 22گانه یا اداره درآمد شهرداری منطقه محل وقوف ملک خود مراجعه کند.
بیشتر بخوانید:
ماده ۵۵ قانون شهرداری در چه مورد است ؟
دیدگاه ها