دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۲۹ مه ۲۰۲۳ میلادی
دیه پرده بکارت و پاره شدن به صورت غیر عمد چقدر می باشد؟

ازاله بکارت چیست؟ + جرم ازاله بکارت

دیه پرده بکارت و پاره شدن به صورت غیر عمد چقدر می باشد؟
10
زمان مطالعه: 12 دقیقه
ازاله ی بکارت : ساییدگی، خراشیدگی و پارگی پرده بکارت را که توام با تورم و خونمردگی و جاری شدن خون است ازاله ی بکارت می نامند.

هر آنچه از جرم ازاله بکارت نمی دانید!!

باید توجه داشت که خونریزی شرط ازاله ی بکارت نیست وهمچنین عدم خونریزی در هنگام دخول به معنای ازاله ی بکارت در گذشته نیست.دیه پرده بکارت یا از بین رفتن ان از نظر علمی نقص عضو محسوب نمیگردد ولی در قوانین مجازات در همه کشورها ازاله بکارت، در موارد جنسی که موجب شکایت گردد، مجازات سنگینی دارد. جریمه ی ازاله بکارت در موارد غیر جنسی، مانند تصادفات یا حوادث نیز در قوانین مجازات اسلامی پیش بینی شده است.

تعیین ارش البکاره

با توجه به موازین شرعی و قانونی ارش البکاره برابر یک مهر المثل است که در تمام موارد با نظر کارشناس تعیین می گردد. اگر میزان مهرالمثل بیش از دیه ی کامل زن باشد، بیشتر از یک دیه پرده بکارت کامل تعلق نمیگیرد و محاسبه نخواهد شد.

تفاوت ارش و دیه

  1. دیه مالی است که در قبال صدمه وارد به جسم وجان انسان باید از طرف عامل و مسبب صدمه به آسیب دیده پرداخت گردد و نوع و مقدار آن برای هر یک از اندام های بدن معین است و شارع آن را تعیین نموده است.
  2. در حالیکه مقدار ارش را شارع تعیین نکرده و قاضی مکلف است حسب مورد راسا با جلب نظر کارشناس مقدار آن را تعیین نماید.
  3. دیه بر حسب گاو و گوسفند و شتر و درهم و دینار تعیین میگردد در حالیکه ارش بر اساس پول رایج مملکت مشخص می گردد.
  4. قاضی اختیاری در کم و زیاد کردن دیه ندارد ولی میزان ارش را می تواند با نظر کارشناس و بعضی موارد که قانون اجازه می دهد راسا تعیین نماید.

دیه پرده بکارت و پاره شدن بطور غیر عمد چقدر میباشد؟

نظریه اداره حقوقی

مستفاده از ماده ۱۵۰ قانون دیات آنست که دیه پاره کردن عمدی پرده بکارت مهرالمثل است (دیه کامل زن مذکور در آن ماده بابت پاره کردن مثانه است) و چون از جهت میزان دیه فرقی بین عمد و غیر عمد نیست لذا بطور کلی دیه پرده بکارت چه عمدا چه من غیر عمد همان مهرالمثل می باشد.

جرم ازاله بکارت

از بین بردن پرده بکارت دختر با انگشت یا چیز دیگر در صورتیکه موجب پاره شدن مثانه و عدم امکان ضبط ادرار باشد مشمولی ماده ۱۵۰ قانون دیات است و علاوه بر دیه کامل زن، مهرالمثل نیز دارد. اما اگر منتهی به پاره شدن مثانه نباشد بنا بر مستفاد از ملاک همان ماده فقط مهرالمثل به آن تعلق می گیرد و در هر دو صورت چنانچه این عمل بوسیله اجنبی و غیر مجاز انجام شده باشد طبق ماده ۲۰۸ مکرر قانون مجازات عمومی مرتکب تعزیر خواهد شد.

ارش ازاله بکارت

هرگاه کسى غیر از زوج، بکارت زنى را از بین ببرد، ضامن است و مقدار أرش ازاله بکارت، مهرالمثل باکره است.
اگر بعد از عقد معلوم شود زن باکره نیست، مرد نمى تواند عقد نکاح را فسخ کند مگر این که از اول شرط بکارت کرده باشد.
اگر مرد با این شرط با زن ازدواج کند که او باکره باشد، ولى زن باکره نباشد، مرد مى تواند عقد را فسخ کند یا این که مقدار تفاوت مهر زن باکره و غیر باکره را از او بگیرد. همچنین است اگر زن بکارت نداشته و پرده بکارت را ترمیم کرده باشد.

حکم ازدواج بعد از تغییر جنسیت

  • هریک از زوجین اگر تغییر جنسیت دهند، اگر غیر مقارن باشد، از هنگام تغییر جنسیت، عقد باطل مى شود.
  • اگر تغییر جنسیت زوجین مقارن باشد، بعید نیست بقاى زوجیّت اگر چه احکام تغییر مى کند. پس بر مرد فعلى نفقه دادن واجب مى شود و بر زن فعلى اطاعت کردن واجب است، اگر چه احتیاط واجب در تجدید عقد نکاح است.

حکم مهر بعد از تغییر جنسیت

هرکدام از زوجین، اگر تغییر جنسیت بدهند، ازدواج آنها باطل مى شود و در صورت آمیزش قبل از تغییر جنسیت، تمام مهر باید پرداخت شود و در صورت عدم آمیزش نیز على الاقوى تمام مهر را باید بدهد و احتیاط آن است که مصالحه کنند.

در دنیای امروز گاها شاهد دستخوش هوی و هوس پسران یا مردان خواهیم بودیم که برای لحظه ای خوشی،بکارت دوشیزگان را از بین می برند. دوشیزه به معنای دختری است که ازدواج نکرده است یعنی دختری که هیچ تجربه جنسی نداشته و کماکان باکره است. چنانچه مرد یا پسری برای هوی و هوس خود بدون رضایت دختر به صورت نامشروع با او رابطه جنسی برقرار کند به طوری که منجر به ازاله بکارت وی شود، مجرم خواهد بود و در صورت شکایت دختر، جرمش قابل پیگیری و مجازات خواهد بود.

در قانون مجازات اسلامی دو ماده درباره رابطه نامشروع موجب ازاله بکارت وجود دارد:

هرگاه ازاله بکارت غیرهمسر با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت صورت گرفته باشد موجب ضمان مهرالمثل است.

تبصره ۱- هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام گرفته باشد چیزی ثابت نیست.

تبصره ۲- رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرَهی که رضایت واقعی به زنا نداشته در حکم عدم رضایت است.»

«هرگاه به همراه ازاله بکارت جنایت دیگری نیز به وجود آید مانند آنکه مثانه آسیب دیده و شخص نتواند ادرار خود را ضبط کند، جنایت مزبور حسب مورد دیه یا ارش جداگانه دارد.»

بنابراین، چنانچه بکارت دختر بدون رضایتش از بین برود، باید مهرالمثل را بپردازد. مهرالمثل-همان طور که از اسمش پیداست- با تعیین قاضی و در نظر گرفتن مسائلی مثل سطح خانوادگی، تحصیلات، شان اجتماعی، سن و … دختر خواهد بود.

یعنی قاضی دختر را از لحاظ خانوادگی، ویژگی های ظاهری و شان اجتماعی و شغل و تححصیلات و سن با هم نوعان خودش مقایسه کرده و می گید چنین دختری با این ویژگی ها مهریه اش (مهرالمثل) فلان مقدار خواهد بود؛ پس، مردی که تجاوز کرده باید این مقدار را به عنوان مهرالمثل به دختر آسیب دیده بپردازد.

عناصر جرم ازاله بکارت

برای اینکه وقتی ازاله بکارت رخ می دهد، جرم محسوب شود و پیگیری قضایی اتفاق بیفتد باید عناصر زیر موجود باشد.

این عاصر از مواد قانونی به دست آمده است:

ازاله بکارت چیست

ازاله بکارت غیرهمسر:

دختری که با وی رابطه جنسی برقرار می شود، نباید همسر فرد باشد.همین که خطبه عقد جاری شود و ازدواج قانونی شود و ازال بکارت رخ بدهد حتی اگر جشن عروسی برقرار نشده باشد و هنوز در دوران عقد باشند، مرد مجرم نخواهد بود. بنابراین، اگر دختر حتی نامزد فرد باشد ولی هنوز ازدواج رسمی نکرده باشند و بکارت خود را از دست بدهد، می تواند علیه نامزدش شکایت کند. روابط دیگری خارج از ازدواج مانند دوستی و … اگر منجر به ازاله بکارت شود، دختر می تواند شکایت کند.

ازاله بکارت با مقاربت یا به هر وسیله ی دیگر:

  • گاهی مرد به طور مستقیم با دختر رابطه برقرار نمی کند
  • بلکه با وسایل دیگر از جمله انگشتان یا ابزار و آلات دیگر اقدام به از بین بردن بکارت دختر می کند.
  • قانون گذار از این حیث تفاوتی قائل نشده و در هر صورت مرد را مسئول می داند.

بدون رضایت دختر:

اجبار دختر شرط جرم انگاری این عمل است، همان طور که در تبصره ۱ ماده ۶۵۸ امده است که چنانچه دختر رضایت داشته باشد، دیگر نمی تواند شکایت کند. چون اصولا جرم علیه شخصی زمانی اتفاق می افتد که آن شخص رضایت نداشته و مجبور شده باشد، و الا اگر رضایت باشد انار جرمی رخ نداده است. اثبات اینکه دختر رضایت داشته است بنابر نظر قاضی و بسته به پرونده فرق خواهد کرد.

برای مثال در چند سال گذشته، در انگلستان پرونده ای علیه یکی از فوتبالیست های مشهور مطرح شده بود که به دختری تجاوز کرده اما قاضی با در نظر گرفتن شرایط دختر مانند نوع لباسی که پوشیده بود و حالت مستی که داشت، فوتبالیست را تبرئه کرده بود چرا که به نظرش نوع لباس آن دختر و حالت مستی و رقص او در ان حالت موجب تحریک مرد شده بود که اگر این عوامل نمی بود، قطعا تجاوزی هم وجود نداشت و این موقعیت به منزله این است که دختر رضایت داشته است.

البته اصولا دادگاه ها پس از اظهارنظر پزشکی قانونی، حکم به محکومیت مرد متجاوز می دهند چرا که با توجه به عرف جامعه ی ایران – که در آن روابط جنسی آزاد نیست و فرض می شود که هیچ دختری از ترس آبرو و خانواده خود رضایت به ازاله بکارت خود خارج از چهارچوب ازدواج ندارد- عدم رضایت دختر اصل است. قانونگذار برای حمایت بیشتر از دختران جامعه، در تبصره ۲ ماده ۶۵۸ ذکر کرده که اگر دختر نبالغ باشد- سن کمتر از ۹ سال- یا مجنون باشد- یعنی دارای اختلال عقلی باشد- و یا مکره باشد- یعنی مجبور شده باشد.

پیش آمده نخواهند داشت، وقتی نمی دانند زنا چیست، چطور می توانند نسبت به آن رضایت داشته باشند؟

همچنین، دختری که مجبور شده و راه دیگری نداشته و نمی توانسته تصمیم دیگری بگیرد،مسلما رضایت هم نداشته است.

ازاله بکارت به همراه جنایت دیگر

قانون گذار برای حمایت بیشتر از دختران، حساب ازاله بکارت را از سایرجنایات دیگر جدا کرده است. یعنی اگر علاوه بر ازاله بکارت، جنایت دیگری رخ بدهد مثلا دختر کنترل ادرار خودرا از دست بدهد، مرد علاوه بر مهرالمثل که مجازات ازاله بکارت است، باید دیه یا ارش جنایت دیگر را نیز بپردازد.

مجازات ازاله بکارت

فرایند و مراحل رسیدگی

از انجایی که شکایت از ازاله بکارت یک امر کیفری است یعنی جرم است و مجازات دارد، دختر باید به عنوان شاکی شکایت خود را در دادسرا مطرح کند. با طرح شکایت، برای مرد احضاریه اعلام می شود و مرد در مراحل اولیه جلب نخواهد شد و پس از انجام تحقیقات مقدماتی پرونده به دادگاه ارسال می شود.
سپس، از طرفین دعوت می شود برای بیان دلایل و دفاعیات خود حاضر شوند. اظهارت طرفین می تواند با اماراتی همراه باشد برای مثال پیامکها و یا چت های دختر و پسر در فضای مجازی که در این باره صحبت شده است یا اگر شاهدی وجود داشته باشد. سپس قاضی با درنظر گرفتن اظهارنظر پزشکی قانونی حکم صادر می کند. این حکم می تواند محکومیت مرد به پرداخت مهرالمثل یا مهرالمثل و دیه جنایت مازاد باشد و یا اینکه ازاله بکارت ثابت و مرد محکوم نشود.

پزشکی قانونی

زمانی که دختر برای چک کردن ازاله بکارت به پزشکی قانونی مراجعه می کند، پزشکی قانونی بعد از بررسی در گواهی خود که باید به دادگاه تقدیم کند، مواردی را قید می کند.

در هنگام تجاوز آسیب های مختلفی رخ می دهد:

اولین آسیب، آسیب های ناشی از ازاله بکارت است که جراحات سطحی پوست است و معمولاً بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۵ روز التیام خواهند یافت. پس اگر فرد طی این مدت معاینه شود تعیین تاریخ ازاله بکارات مقدور خواهد بود. تعیین تاریخ ازاله بکارت از دو هفته تا یک ماه پس از وقوع ازاله بکارت با توجه به سیر التیام امکان دارد؛ ولی پس از تشکیل نسج التیامی تعیین تاریخ مقدور نیست زیرا در التیام کامل پرده ازاله شده ممکن است بیش از یک ماه تا چند سال از پارگی پرده گذشته باشد.

بنابراین، بهتر است حداقل تا ۲۴ ساعت بعد از وقوع تجاوز، دختر به پزشکی قانونی مراجعه کند.آسیب بعدی، آسیب در دختران خردسال است که معمولان دخول جنسی با پارگی دهانه مهبل آسیب‌های شدید مجرای تناسلی به دلیل پارگی پرینه همراه است و حتی ممکن است موجب مرگ شود. همچنین، گاهی به دلیل عمیق بودن محل استقرار پرده بکارت یا دخول ناکامل ممکن است پرده بکارت آسیب نبیند.

در این مورد دختر صادقانه می گوید که مورد تجاوز و دخول قرار گرفته ولی معاینه پزشکی علائم دخول و ازاله بکارت را نشان نمی دهد.در این حالت از روی تجسس ترشحات دهانه مهبل باید به جستجوی ترکیبات مایع منی فرد متجاوز یا آثار دیگر ناشی از تجاوز پرداخت که باز هم از طریق پزشکی قانونی قابل اثبات خواهدبود. و آسیب دیگر، حاملگی است که یکی از عوارض دیررس تجاوز جنسی در دوشیزگان و بانوان است. گواهی پزشکی قانونی و آزمایشات DNA جنین می تواند در این خصوص به عنوان اماره برای قاضی در تصمیم گیری موثر باشد.

مجازات

مجازات فرد در حالات مختلف فرق می کند: ۱- اگر دختر رضایت داشته باشد،چون جرمی رخ نداده، مرد نیز محکوم نخواهد شد یعنی حتی اگر ازاله بکارت نیز رخ داده باشد، به پرداخت مهرالمثل محکوم نخواهدشد و مجازاتی نخواهد داشت و درصورتی که رابطه نامشروع اثبات شود، هم برای مرد و هم برای دختر مجازات خواهد داشت. اگر رضایت دختر وجود نداشته یا دختر نابالغ، مجنون و مکره باشد، ارش ازاله بکارت یا مهرالمثل را باید مرد بپردازد. همچنین، اگر جنایت دیگری رخ داده باشد مثلا در اثر رابطه دختر دیگر نتواند ادرار خود را کنترل کند یا آسیب هایی از این قبیل، علاوه بر ارش ازاله بکارت باید دیه یا ارش آن را ینز جداگانه بپردازد. همچنین، اگر مرد صرفا وعده ازدواج بدهد و رابطه برقرار کند که منجر به ازاله بکارت شود، مسئولیت دیگری جز ارش ازاله بکارت ندارد.

نکته :

اگر مرد وعده ازدواج بدهد و این وعده همراه با حیله و نیرنگ، تهدید یا سوءاستفاده باشد و دختر با این روش مجبور به هم خوابی شود، علاوه بر مهرالمثل ازاله بکارت، سایر خسارت های مادی و معنوی را نیز می تواند از مرد بگیرد. از جمله زیان های معنوی می توان به آبروریزی که رخ داده و یا تاثیرات روانی که در روح و روان دختر برجای گذاشته یا همچنین لطمه ای که به موقعیت اجتماعی، شغلی یا تحصیلی دختر وارد شده، اشاره کرد.

درصورت ثبوت زیان های معنوی، می توان با جریمه مالی مرد را بدان محکوم کرد. این امر را می توان از ماده ۹ قانون مسئولیت مدنی به دست آورد :
چون این ماده ذکر کرده که: «دخترى که در اثر اعمال حیله یا تهدید و یا سوء استفاده از زیر دست بودن حاضر براى همخوابگى نامشروع شده مى تواند از مرتکب علاوه از زیان مادى مطالبهء زیان معنوى هم بنماید.»



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (10 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !