وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان
افراد سالمند معمولا بهخاطر ابتلا به بیماریهای مختلف یا استفاده از داروها، متحمل دردهای استخوانی و عضلانی متعددی شده و معمولا مشکلاتی در حرکت دارند. بهنسبت میزان مشکلات و محدودیت سالمندان در حرکت شما میتوانید از انواع وسایل کمکی سالمندان برای کمک به راه رفتن آنها و رفع مشکلات حرکتی و کمک به استقلال سالمندان استفاده کنید.
انواع وسایل کمک حرکتی سالمندان
با گذشت زمان و بالا رفتن سن، برای کمک به راه رفتن سالمندان به برخی تجهیزات نیاز دارید. معمولا بالا رفتن سن با عوارضی مانند پوکی استخوان، بیماری مفاصل و مشکلات دیگر همراه است که راه رفتن و حرکت کردن را برای آنها دشوار میکند. استفاده از تجهیزات کمکی حرکتی سالمندان کیفیت زندگی سالمندان را بهتر کرده و به بالا بردن روحیه و اعتمادبهنفس آنها کمک میکند.
با وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان آنها میتوانند به فردی مستقل تبدیل شده و بدون نیاز به کمک دیگران، مانند سابق راه بروند و کارههای شخصیشان را انجام دهند. همچنین استفاده از خدمات پرستار سالمند برای کمک به سلامت سالمند و بالا بردن اعتماد به نفس او مفید است.
عصا که به عنوان عصای راه رفتن نیز شناخته می شود، تنها یکی از چندین وسیله کمکی است که برای کمک به شما در حرکت یا راه رفتن وجود دارد. استفاده از عصای پیاده روی با افزایش پایه حمایتی فرد، تعادل را بهبود می بخشد. هنگامی که عصا به درستی استفاده می شود، پای مقابل دستی که عصا در آن قرار دارد تا 25% تخلیه می شود.
با بالا رفتن سن، برای کمک به راه رفتن سالمندان به برخی تجهیزات نیاز دارید.
بیشتر افراد سالمند برای انجام کارهای روتین و راه رفتن به وسایل کمکی و درمانی و تجهیزات مراقبتی نیاز دارند. امروزه در صنعت پزشکی انواع وسایل کمکی سالمندان تولید شدهاند که راه رفتن سالمندان را برای آنها سادهتر میکنند. در ادامه به معرفی مهمتری این وسایل میپردازیم.
1. عصا
برای اینکه سالمندان بتوانند بهراحتی راه رفته و حرکت کنند؛ به عصا نیاز دارند. اصولا عصا میتواند تا 25 درصد از وزن سالمندان را تحمل کند. همچنین برای اینکه آنها تعادلشان را بهتر حفظ کند؛ عصا مفید است. عصا شامل انواع مختلفی است که واکر و اسکوتر شامل آنها هستند.
2. اسکوتر برقی
معلولینی که هنوز بازوهای آنها قدرت عضلانی دارد؛ اما نمیتوانند زیاد از پاهای خودشان استفاده کنند؛ میتوانند از واکر استفاده کنند. این وسیله برای کسانی که به آرتروز مبتلا هستند یا کسانی که نشستن و کنترل وسیله و ترمز کردن برای آنها سخت است؛ توصیه نمیشود. همچنین برخی از سالمندان در زمان استفاده از اسکوتر برقی در نواحی مختلف بدن دچار درد میشوند.
3. انواع واکر برای کمک به راه رفتن سالمند
واکر زمانی استفاده میشود که فرد ناتوانی بیشتری داشته و نتواند از عصا استفاده کند. واکر قدرت عضلانی کمتری را میطلبد. واکرها بهنسبت نوعی که دارند؛ میتوانند تا 50 درصد از وزن سالمند را تحمل کنند. واکر یک 4 پایه است که سالمند میتواند برای برداشتن هر قدم از آن استفاده کند. همچنین برخی از واکرها شامل صندلی برای نشستن و سبد برای حمل وسایل هستند. سالمندانی که مشکلات حرکتی شدید دارند؛ نمیتوانند از واکرها استفاده کنند.
4. دستگیره سرویس بهداشتی سالمندان
این دستگیرهها در حمام و سرویسهای بهداشتی نصب میشوند تا سالمندان بهواسطه آن راحتتر بتوانند تعادل خودشان را حفظ کنند. این دستگیرهها ضد زنگ بوده و میتوانند به حفظ تعادل کمک کنند. دستگیرههای فلزی در اشکال و ابعاد مختلف تولید میشوند و فرد میتواند به نسبت نیاز خود از آنها استفاده کند. این دستگیرهها برای کمک بهراحتی فرد و کمک به حفظ تعادل طراحی شدهاند. افراد سالمند معمولا بهخاطر بالا رفتن سن و مشکلات حرکتی که دارند؛ برای اینکه بتوانند بهتنهایی کارهای شخصی را انجام دهند؛ از این دستگیرهها استفاده کنند.
5. ویلچرهای برقی
سالمندانی که دچار بیماریهای تحلیل برنده عضلات هستند که علت عدم تعادل در راه رفتن سالمندان است؛ میتوانند از این دسته از وسایل کمکی سالمندان استفاده کنند. سالمندانی که به بیماریهای مولتیپل، اسکلروزیس، ایالاس، دیستروفی عضلانی مبتلا هستند؛ به ویلچرهای برقی نیاز دارند.
6. ویلچر ساده
ویلچرهای ساده برای سالمندان و معلولان حرکتی طراحی شده است که توان راه رفتن و بلند شدن و نشستن مداوم را ندارند. همچنین ویلچر برای سالمندانی که توانایی عضلانی کافی برای استفاده از واکر را ندارند؛ مناسب است.
7. بالابر بیمار
از دیگر وسایل کمکی سالمندان، بالابر بیمار هستند. این بالابرها برای بلند کردن بیمار و انتقال آن از جایی بهجای دیگر طراحی شده است. برای مثال این بالابرها برای انتقال حالت بیمار از نشسته به ایستاده یا از روی ویلچر به روی تخت طراحی شده است.
نکات قابل توجه در خرید وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان
برای تهیه وسایل کمکی سالمندان لازم است ابتدا نیاز سالمندان را در نظر گرفته و ببینید که مشکل حرکتی آنها در چه حد است. از طرفی به روحیه سالمندان توجه کنید. اینکه آنها چه اندازه در پی داشتن استقلال هستند. با توجه به هر کدام از این موارد میتوانید یک وسیله کمک حرکتی مناسب تهیه کنید. در خرید تجهیزات کمک حرکتی سالمندان به چند فاکتور اساسی توجه کنید:
توانایی فیزیکی: توانایی فیزیکی و عواملی مانند قدرت، تعادل، انعطافپذیری و دامنه حرکت سالمندان را در نظر بگیرید. با توجه به این موارد میتوانید محدودیتها یا زمینه نیاز آنها برای کمک به راه رفتن سالمندان را بشناسید.
محدودیتهای عملکردی: هرگونه محدودیت عملکردی که فرد سالمند دارد را در نظر گرفته و تمام موارد را بررسی کنید. برای مثال مشکل در راه رفتن یا بالا رفتن از پلهها یا نشستن و برخاستن و غیره باید در نظر گرفته شوند.
درد و ناراحتی: تمام دردها و مشکلات و بیماریهایی که سالمند دارد از جمله درد زانو، درد کمر و غیره را در نظر بگیرید.
وسایل کمکی: مشخص کنید که آیا برای کمک به راه رفتن سالمندان نیاز به تجهیزات کمکی دارید یا خیر. سپس نوع وسایل کمکی سالمندان را مشخص کنید.
محیط خانه: محیط خانه را بررسی کنید که تجهیزات مورد نیاز برای افزایش راحتی سالمند و کمک به زندگی مستقل او را بشناسید.
مشورت با پزشک در انتخاب تجهیزات کمک حرکتی
در انتخاب وسایل کمک حرکتی باید شرایط جسمی و ورانی و میزان ناتوانی سالمند در نظر گرفته شود. گاها به دلیل انتخاب و استفاده از وسایل نامناسب، میزان آسیب در سالمند بیشتر از قبل میشود و پیامدهای جبران ناپذیری را برای سالمند به همراه خواهد داشت. در واقع اولین قدم در انتخاب تجهیزات کمک حرکتی ملاقات با پزشک و متخصص سالمند است تا در زمینه انتخاب نوع تجهیزات به سالمند کمک کند و مناسبترین گزینه را پیشنهاد دهد.
در انتخاب وسایل کمک حرکتی باید شرایط جسمی و ورانی و میزان ناتوانی سالمند در نظر گرفته شود.
ممکن است پزشک سالمند را به فیزیوتراپ یا کاردرمان ارجاع دهد تا راه رفتن، تعادل و قدرت عضلانی سالمند را ارزیابی کنند. همچنین آنها انواع تجهیزات را دراختیار سالمند قرار می دهند تا سالمند آنها را استفاده کنند و مناسبترین گزینه را انتخاب کند. علاوه بر انتخاب یک وسیله مناسب با شرایط سالمند و حتی شرایط خانه سالمند آموزش نحوه استفاده از آن تو سط سالمند نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
سخن آخر
بالا رفتن سن همواره با بیماریها و مشکلات زیادی همراه است که معمولا راه رفتن و حرکت کردن مستقل سالمند را تحت شعاع قرار میدهد. برای اینکه بتوانید به این مشکلات فائق بیاید؛ میتوانید از تجهیزات کمکی حرکتی سالمندان استفاده کنید. سالمندان بهنسبت مشکل و میزان محدودیتی که در راه رفتن یا حرکت کردن دارند؛ میتوانند از انواع وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان استفاده کنند.
سوالات متداول
1. وسایل کمکی سالمندان چه ابزار و وسایلی هستند؟
این وسایل برای پشتیبانی از تحرک و ارتباط و ایمنی و رفاه کلی سالمندان طراحی شدهاند. دستگاههای کمکی شامل ابزارهای ساده با فناوری پیشرفته، دستگاههای هشدار، هدفونهای بیسیم و موارد دیگر برای سالمندانی هستند که به پشتیبانی اضافی نیاز دارند.
2. مزایای استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان چیست؟
این محصولات نه تنها می توانند به سالمندان کمک کنند تا وظایف خود را با خیال راحت و ایمنی کامل انجام دهند، بلکه می توانند آرامش بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند.
3. پنج دستگاه کمکی سالمندان را نام ببرید؟
وسایل کمک حرکتی مانند ویلچر، روروک مخصوص بچهها، واکر، عصا،دستگاههای ارتز و سمعک برای کمک به افراد برای شنیدن یا شنیدن واضح تر آن ها را میتوان نام برد.
4. آیا وسایل کمکی سالمندان جایگزین کمکهای انسانی میشوند؟
دستگاهها طوری طراحی شدهاند که استقلال بیشتری به بیمار بدهند و کمک کنند تا او بتواند بهتنهایی کارهایش را انجام دهد. هرچند معمولا این وسایل بهتنهایی کافی نیستند و هنوز سالمند به کمکهای انسانی و پشتیبانی افراد نیاز دارد.
5. چطور بهترین وسایل کمکی سالمندان را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین تجهیزات کمکی حرکتی سالمندان به نیاز و شدت ناتوانی سالمندان بستگی دارد.
سلامت روان در دوران سالمندی خود را چگونه حفظ کنیم؟
چگونه زندگی بهتری در دوران سالمندی داشته باشیم؟
منبع : سلامت اول
دیدگاه ها