دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه خنک کردن لپ تاپ و جلوگیری از داغ شدن آن
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ باعث آسیب جدی به قطعات آن و مختل شدن عملکرد آن می‌شود. در این مطلب از دلگرم قصد داریم شما را با روش‌های جلوگیری از افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ و یا روش‌های برطرف کردن این مشکل آشنا کنیم.

کاهش دمای لپ تاپ | چگونه دمای لپ تاپ خود را پایین نگه داریم؟

به گزارش دلگرم : لپ تاپ‌ها در طول دهه اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند و با به کار گیری تراشه‌های پیچیده در آن‌ها، سطح عملکرد آن‌ها به میزان زیادی افزایش یافته است.از سوی دیگری با پیشرفته‌تر شدن لپ‌ تاپ‌ها تعداد پردازنده‌های آن‌ها نیز افزایش یافته است و ضخامت لپ تاپ‌ها کاهش پیدا کرده است و کارت‌های گرافیک پیشرفته‌تر نیز موجب شده‌اند لپ تاپ‌هایی با صفحه‌های نمایش بزرگ‌تر و وضوح بالاتر تولید شوند. اما پیشرفته شدن لپ تاپ‌ها و افزایش قدرت سخت افزارهای آن‌ها موجب شده است هنگام کار با لپ تاپ‌های امروزی، دمای آن‌ها به شدت افزایش پیدا کند.بزرگترین تهدید برای لپ تاپ‌ها، افزایش بیش از حد دما در سخت افزارهای آن است (البته مایعات هم یکی از تهدیدهای بزرگ است!). دمای بیش از حد موجب مختل شدن عملکرد سخت افزارهای لپ تاپ و آسیب جدی به آن می‌شود.

نشانه‌های افزایش بیش از حد دما در لپ تاپ‌ها

یکی از نشانه‌های شاخص افزایش بیش از حد دما در لپ تاپ‌ها این است که فن‌های آن همیشه با حداکثر سرعت کار می‌کنند. گاهی اوقات CPU برای کاهش فشار گرما، سرعت کلاک خود را کاهش می‌دهد که منجر به کاهش محسوس سرعت لپ تاپ می‌شود. در ضمن گاهی اوقات ممکن است با افزایش بیش از حد دما، لپ تاپ به صورت خودکار خاموش شود که این کار به منظور جلوگیری از آسیب جدی به قطعات آن انجام می‌شود.

دلایل افزایش بیش از حد دما

دلایل افزایش بیش از حد دما شامل مسدود شدن منفذهای تهویه هوا و قسمت‌های خروج هوای گرم به وسیله گرد و خاک، سرعت بیش از حد چرخش فن‌ها و عدم استفاده از خمیر سیلیکون بین heat sink (قطعه گرماگیر) و CPU است.

کاهش دمای لپ تاپ

نحوه جلوگیری از افزایش بیش از حد دما و یا برطرف کردن این مشکل

برطرف کردن مشکل سیستم خنک کننده داخلی لپ تاپ

اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، تمیز کردن فن‌های خنک کننده CPU و کارت گرافیک است. با گذشت زمان لایه‌ای از کثیفی و گرد و خاک فن‌های این قطعات را می‌پوشاند که باعث کاهش سرعت آن‌ها و متوقف شدن جریان هوا می‌شود. برای آشنایی با نحوه باز کردن قسمت زیرین لپ تاپ خود و دسترسی به فن‌ها و تمیز کردن آن‌ها، به راهنمای آن مراجعه کنید.برای تمیز کردن فن‌های لپ تاپ باید از تکه‌ای پارچه کتانی آغشته به الکل استفاده کنید. حتما قبل از روشن کردن لپ تاپ مطمئن شوید که الکل کاملا از روی فن‌ها پاک شده است. برای پاک کردن گرد و غبار فن‌ها نیز از جاروبرقی استفاده کنید که باعث می‌شود سرعت چرخش فن‌ها افزایش پیدا کند. برای جلوگیری از آسیب دیدن فن‌ها، مانع چرش اشتباه آن‌ها شوید. در صورتی که می‌خواهید فن‌ها را به وسیله اسپری هوای فشرده تمیز کنید، با پایین نگه داشتن آن‌ها مانع چرخیدن آن‌ها شوید.

در قدم بعدی باید قسمت‌ خروجی هوای گرم را با جاروبرقی تمیز کنید. این قسمت معمولا در کنار لپ تاپ‌ها قرار دارد و به منظور خروج هوای گرم تعبیه شده است.همچنین منفذهای کوچکی در لپ تاپ به منظور مکش هوای خنک به داخل لپ تاپ توسط فن‌ها، ایجاد شده است. این منافذ معمولا در زیر لپ تاپ یا قسمت‌های کناری آن ایجاد شده است و برای تمیز کردن آن‌ها باید از اسپری هوای فشرده استفاده کنید.بین سطوح صاف CPU و heat sink ماده‌ای نرم به نام خمیر سیلیکونی قرار دارد که باعث انتقال حرارت از CPU به heat sink می‌شود. حجم این ماده پس از مدتی استفاده از لپ تاپ کاهش پیدا می‌کند و پس از مدت زمان مشخصی باید کمی به مقدار این ماده افزود.

حتماً بخوانید:
لپ تاپ لنوو یا ایسوس کدام را انتخاب کنیم؟

لپ تاپ لنوو یا ایسوس کدام را انتخاب کنیم؟

کدام مارک لپ تاپ برای شما مناسب تر است ایسوس یا لنوو؟ در این مقاله سعی داریم بین Asus و Lenovo بحث کنیم. هر دو شرکت های لپ تاپ شرکت های بزرگی هستند و…

استفاده از لپ تاپ بر روی سطح سخت و صاف

در بیشتر لپ تاپ‌ها مکش هوا از زیر آن‌ها صورت می‌گیرد. در صورتی که لپ تاپ روی سطح ناصافی مانند پتو، بالش و یا روی پای شما قرار گیرد، جریان ورود هوا به داخل لپ تاپ مسدود می‌شود. در نتیجه روند خنک کردن لپ تاپ به درستی صورت نمی‌گیرد، سپس دمای لپ تاپ افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن دمای سطحی که لپ تاپ بر روی آن قرار گرفته است، نیز افزایش پیدا می‌کند که باعث می‌شود دمای هوایی که به داخل لپ تاپ مکش می‌شود، افزایش یابد و در نهایت باعث افزایش بیش از حد دما در لپ تاپ می‌شود.با قرار دادن لپ تاپ بر روی یک سطح سخت و صاف، به سادگی می‌توانید از تمام این مشکلات جلوگیری کنید. برای مثال می‌توانید هنگام قرار دادن لپ تاپ بر روی زمین، از یک سینی به عنوان پایه استفاده کنید و یا هنگام قرار دادن لپ تاپ روی پای خود از یک پایه مخصوص استفاده کنید.

خرید یک پایه خنک کننده

پایه‌های خنک کننده نیز می‌توانند به عنوان یک وسیله خارجی به روند خنک شدن لپ تاپ‌ها کمک کنند؛ اما باید توجه داشته باشید که انتخاب نادرست این خنک کننده‌ها حتی می‌تواند مشکل را بدتر کند. قبل از خرید این خنک کننده‌ها باید بدانید هوا از چه منافذی وارد لپ تاپ می‌شود و از آن خارج می‌شود.همانطور که قبلا هم گفته شد، فن‌های لپ تاپ برای خنک کردن لپ تاپ، هوا را از قسمت زیرین آن مکش می‌کنند. دلیل این موضوع هم این است که جریان هوای گرم به سمت بالا حرکت می‌کند؛ بنابراین خنک کننده‌ای که در زیر لپ تاپ قرار می‌گیرد و هوای داخل آن را مکش می‌کند، نه تنها باعث خنک شدن لپ تاپ نمی‌شود، بلکه باعث افزایش دمای آن هم می‌شود.اگر منافذ تهویه هوای لپ تاپ شما در زیر آن قرار دارد، باید خنک کننده‌ای را انتخاب کنید که جریان هوای خنک را به بالا و یا به عبارت دیگر به داخل لپ تاپ هدایت کند. همچنین می‌توانید از پدهای خنک کننده‌ای استفاده کنید که برقی نیستند و فقط گرما را جذب خود می‌کنند.

راه‌ حل‌های نرم افزاری برای مقابله با افزایش دمای لپ تاپ

اگر از امتحان روش‌های سخت افزاری معرفی شده، هیچ نتیجه‌ای نگرفتید، می‌توانید راه حل‌های نرم افزاری مرتبط با عملکرد و میزان مصرف لپ تاپ را امتحان کنید. لازم به ذکر است که استفاده از روش‌های نرم افزاری برای جلوگیری از افزایش دمای لپ تاپ به معنای قربانی کردن عملکرد برای محافظت از سخت افزار است.شما می‌توانید با کاهش روشنایی صفحه و یا کاهش سرعت کلاک CPU، مانع افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ شوید. اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید، می‌توانید در تنظیمات BIOS لپ تاپ خود، سرعت کلاک یا ولتاژ CPU را کاهش دهید و یا می‌توانید از نرم افزارهایی که به همین منظور طراحی شده‌اند، برای انجام این کار استفاده کنید.امیدواریم این مطلب برای شما سودمند بوده باشد و بتواند به کاهش دمای لپ تاپ شما کمک کند. به یاد داشته باشید که همیشه باید دمای قطعات لپ تاپ را کنترل کرد و عدم توجه به این موضوع می‌تواند باعث آسیب جدی به قطعات آن شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits