دلگرم
امروز: شنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۴ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۵ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
شوهر به خیال ندادن مهریه برای همسرش نقشه رابطه نامشروع کشیده بود !

نقشه شوم شوهر برای نپرداختن مهریه !

شوهر به خیال ندادن مهریه برای همسرش نقشه رابطه نامشروع کشیده بود !
15
زمان مطالعه: 5 دقیقه
از خاطرات یک وکیل: در یک پرونده ای شوهر به این تصور که اگر همسرش را متهم به رابطه ی نامشروع کند از پرداخت مهریه معاف می شود،با تعدادی از دوستانش نقشه شومی طراحی کرده بود ، اما ...

چکیده ای از یک پرونده قضایی: نقشه ی شوهر برای ندادن مهریه و به واسطه ایجاد اتهام با عنوان (رابطه ی نامشروع زنِ شوهر دار)

صادق مدعی بود همسرش به وی خیانت کرده و قصد دارد از وی شکایت کند ، به وی تذکر دادم که طرح چنین اتهامی عواقب خوبی ندارد و ممکن است فارغ از عواقب قضایی سبب آبروریزی شود علاوه اینکه برای اثبات چنین اتهامی باید دلایل کافی وجود داشته باشد ونباید به صرف یک شک بی اساس به ناموسش تهمت بزند. صادق آنقدر عصبی و خشمگین بود که تذکرات من برایش بیشتر جنبه ی بهانه تراشی در عدم قبول پرونده داشت تا تذکری قانونی.
اگرچه تمایلی به قبول چنین پرونده ای نداشتم اما قبول کردم وکالت صادق را بپذیرم بلکه با انتقال سختی های کار، وی را از ادامه ی راه پشیمان کنم با چنین نیتی شرط پذیرش وکالت را داشتن حداقل اطلاعات موثق و مدارک قابل استناد دانسته به وی قول همکاری دادم .

چکیده ای از یک پرونده قضایی: نقشه ی شوهر برای ندادن مهریه و رابطه ی نامشروع زنِ شوهر دار

چند روز بعد روی واتسپ دو قطعه فیلم ارسال کرد که همسرش به خانه ی افراد غریبه وارد میشود در پاسخ نوشتم اولا گرفتن فیلم از افراد بدون اطلاع ایشان ولواینکه همسرت باشد جرم است ثانیا از کجا می دانی که همسرت به قصد خیانت به این خانه وارد شده؟لذا اینها دلیل نیست پرسید پس چه چیزی دلیل است گفتم دلیل چیزی است که اولا به جز خودت دیگری را قانع کند که همسرت خیانت می کند ثانیا چیزی که با چشم دیده و با گوش شنیده شود..

در پاسخم نوشت پس من میروم و با دست پر بر می گردم.پیام صادق بیشتر جنبه تهدید داشت تا انتقال خبر...ذهنم به شدت درگیر رفتارهای موکلم بود تا مبادا کاری کند که حاصلی جز پشیمانی نداشته باشد چند هفته بعد صادق بنا به قول خودش با دست پر به دفتر آمد تعدادی عکس از همسرش که در پارک و کافی شاپ کنار مردان مختلف نشسته و صدای ضبط شده ای منتسب به ثریا که با مردی غریبه قرار می گذارد.... توقع داشتم صادق با شنیدن صدا یا دیدن مجدد عکس ها کمی عصبی و ناراحت شود اما وی بیخیال چشم به دهان من دوخته بود تا راجع به قرارداد و امضا وکالتنامه صحبت کنم و این نوع برخورد برایم کمی عجیب بود لذا در همان ابتدا با خودم قرار گذاشتم پیش از طرح شکایت راز این بیخیالی را بفهمم تا اینکه لابه لای حرف هایش گفت:

آقای وکیل آخه کجای دنیا دیدید دختر از پای سفره عقد راه به راه مهریه اجرا بگذاره و حق نمیدونم چی اعمال کنه... (حق حبس*)

تازه دست گیرم شد که ثریا پیش از مراسم عروسی و در مرحله عقد حق حبس اعمال کرده که تا تسویه مهریه از تکمین امتناع کند و صادق برای فرار از این وضع اقدام به طراحی نقشه ای مسخره کرده تا از طریق اجیر کردن تعدادی از دوستانش ثریا را وارد رابطه های نامشروع کند تا از دادن مهریه خلاص شود ...وقتی بی اثر بودن چنین اقداماتی را برای صادق گفتم نوبت او بود تا مات و مبهوت شود...

حتماً بخوانید:
آیا پزشکی قانونی رابطه نامشروع را تشخیص میدهد ؟

آیا پزشکی قانونی رابطه نامشروع را تشخیص میدهد ؟

رابطه نامشروع از جمله اعمالی است که قانون آن را جرم دانسته و برایش مجازات تعیین کرده است، رابطه نامشروع یکی از جرایم منافی عفت میباشد که نیازی به…

نتیجه ی اشتباهات صادق به هیچ وجه قابل جبران نبود،او علاوه بر اینکه همسرش و اعتماد به او را از دست داده می دید،مکلف بود مهریه ثریا را تمام وکمال بدهد.
لذا در قالب انتقال مفاهیم حقوقی و تذکرات لازم به صادق توصیه کردم پیش از اینکه وضعیت بیشتر از آنچه که هست خراب شود بهتر است اولا به دوستانش بگوید دست از اجرای نقشه بردارند و بابت پرداخت مهریه و متارکه از ثریا با وی توافق کند*

حبس

نکات حقوقی:

حق حبس چیست؟ در عالم حقوق منظور از حق حبس حالتی است که بین دو نفر به جهت وجود رابطه ی قراردادی ، انجام دادن تعهدی منوط و مشروط به اجابت تعهد از سوی طرف مقابل شود.مثلا در عقد بیع(خریدوفروش)خریدار می تواند تا زمانی که موضوع معامله تمام و کمال به وی تسلیم نشده از پرداخت کل ثمن معامله امتناع کند.

حق حبس در نکاح ،حالتی است که زوجه تمکین کردن و ایجاد رابطه ی زناشویی با مرد را منوط به گرفتن کل مهریه کند.تذکر:این حق تا زمانی پابرجاست که هیچ رابطه ی زناشویی بین زوجین برقرار نشده است لذا چنانچه زن به میل خودش با مرد رابطه برقرار کرد این حق زایل می شود

مهریه بدهی و دین مرد است به زن،این بدهی به محض انعقاد عقد نکاح بر ذمه ی مرد ایجاد می شود لذا وقوع هر اتفاقی برای زن موجب از بین رفتن این بدهی نمی شود،حتی اگر زن فوت کند،وراث زن (مادر/پدر و فرزندان)می توانند مهریه را وصل کنند.لذا برفرض اینکه زن محکوم به داشتن رابطه ی نامشروع هم شود این حق پابرجاست.
بهترین مسیر و طریق در مواجه با وضعیت صادق و ثریا،در باب طلاق و مهریه توافق است.ادامه دادن شکایت و طرح دعاوی هیچ حاصلی جز ایذاء طرفین و اتلاف وقت و انرژی ندارد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (15 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits