2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
اگر قصد سفر به ساری را دارید و بدنبال آثار باستانی و بنای تاریخی هستید؛ با ما را در مجله دلگرم همراه باشید .
آشنایی با آثار باستانی و بنای تاریخی ساری
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : عمارت فاضلی ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : این خانه بزرگ و قدیمی در دوران قاجار ساخته شده است و برای دیدن آن باید راهی محله آبانبار نوی ساری شوید.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : عمارت فاضلی از بناهای تاریخی ارزشمندی است که در بخش فرهنگی-تاریخیِ آب انبار نو، در شهر ساری واقع شده است. این بنا مربوط به دورهی قاجار و پهلوی اول و متعلق به خاندان فاضلی بوده و یکی از مهمترین مناطق گردشگری ساری است. بر اساس تحقیقات انجام شده، صاحب این عمارت معلم بوده؛ اما اطلاعاتی در مورد معمار آن وجود ندارد. عمارت فاضلی از دو عمارت مسکونی تشکیل شده است که بنای اصلی دارای سه طبقه و یک زیر زمین است و عمارتهای دو طبقهی شرقی و غربی در دورهی پهلوی به آن اضافه شدهاند.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : خانه (موزه) کلبادی ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : ساری، میدان ساعت، خیابان انقلاب، محله آبانبار
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : خانهی کلبادی که به عمارت کلبادی نیز شهرت دارد، از بناهای دوران قاجار و یکی از اماکن دیدنی ساری است است که حدود ۱۳۰ سال پیش به دستور سردار جلیل، از فرماندهان ارتشِ وقت، در محلهی آب انبار نوی ساری و به نام فرزند بزرگش امیر نصرت ساخته شد. با مرگ زود هنگامِ امیر نصرت، این خانه به فرزندش منوچهر کلبادی رسید. این بنا دارای سبک معماری بومی، مسکونی و تکیههای دورهی قاجار بوده و مصالح به کار رفته در آن، چوب، آجر و سفال است. دو بخش اندرونی و بیرونی دارد و در بخشهای مختلف آن نیز، هنرهای تزئینی زیبا و چشمنواز دوران قاجار مانند، گچبریها، ارسیها و شیشههای رنگی به چشم میخورد. از سال ۱۳۸۸ این خانه توسط میراث فرهنگی و گردشگری، به موزهی مردم شناسی و باستانشناسی تبدیل شده است.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : مسجد جامع شاه عباسی ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : مسجد جامع شاه عباسی در ساری و در جاده فرح آباد واقع شده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی این مکان در نزدیکی مراکزی مانند فروشگاه مواد غذایی امیرعلی و بخشداری رودپی شمالی فرح آباد و نانوایی لوتوس و مجموعه تاریخی فرحآباد و رستوران غذای محلی سیکا قرار گرفته است.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : مسجد جامع شاه عباسی یکی دیگر از جاهای دیدنی ساری است که در فاصلهی ۲۵ کیلومتری از آن و در روستای فرحآباد واقع شده است. این مسجد در سال ۱۰۲۵ هجری قمری ساخته شده و زیباترین بنای باقیمانده از دوران صفویان در استان مازندران است. مجموعهی تاریخی فرح آباد، در واقع شامل کاخ جهاننما، پل و مسجد بوده که شاه عباس بخشهایی از دوران سلطنت خود را در آن گذرانده است و از میان این سه بنا، تنها ساختمان مسجد به جا مانده است. آجر و ملات ساروج، از مصالح به کار رفته در ساختِ مسجد شاه عباسی است. این بنا دارای چهار ایوان است و در ورودی بزرگ و زیبایی دارد.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : میدان ساعت ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : میدان برج ساعت ساری هم اکنون نقطه آغازین و یا نقطه پایانی مسیر حمل و نقل اتوبوس رانی و تاکسی رانی می باشد. این میدان در میانه مسیر میدان امام به دروازه شهر بابل، میدان شهدا و پل تجن واقع شده است و از طریق این مسیر می توانید به میدان ساعت و این برج زیبا دسترسی داشته باشید و بنای باشکوه آن را از نزدیک ببینید.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : اگر از کسانی که به ساری سفر کردهاند، درباره جاهای دیدنی ساری سوال کنید، اولین جایی که به آن اشاره میکنند، میدان ساعت این شهر است. میدانی که کار ساخت آن در سال ۱۳۵۵ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید و همچنان پس از سالها با زیبایی و استحکام باپرجاست. این میدان دارای یک برج سفیدرنگ با تزیینات قرمز رنگ است که در بالای آن ساعتی بزرگ و عقربهای وجود دارد. این ساعت عقربهای به صدای ناقوس مجهز است و با هر بار تغییر ساعت، به تعداد رقمهای ساعت به صدا در میآید. اگر ۱۲ شب در ساری باشید، میتوانید صدای ناقوسهای ساعت را حتی در دورترین نقطه از میدان ساعت بشنوید. نکته جالب درباره برج ساعت ساری این است که با تغییر هر فصل، رنگآمیزی برج نیز تغییر میکند و این کار زیبایی و جذابیت خاصی را به برج میبخشد.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : خانه رمدانیها ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : برای دیدن این خانه تاریخی، باید به محله آب انبار نو در شهر ساری بروید.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : خانه رمدانیها یکی از خانههای قدیمی و تاریخی ساری است که از دوران قاجاریه به یادگار مانده. این خانه تاریخی زیبا و دیدنی، از جمله جاهای دیدنی ساری است که طرفداران زیادی دارد و معماری خاص و سردر دیدنی آن، مورد توجه گردشگران است. این خانه سنتی به دو بخش قاجاریه و پهلوی تقسیم میشود که بخش جنوبی آن متعلق به عصر قاجاریه است. بنای خانه رمدانیها، در دو طبقه با تزیینات زیبای چوبی، ارسیها، نورگیرهای گچی و سردری چشمنواز و معروف ساخته شده است که محل مناسبی برای گردش و تماشای زیباییهای آن است.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : برج رسکت ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : برج رِسکِت ساری در شهر ساری، بخش دودانگه، روستای رسکت واقع شده است .
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : یکی از جاذبه های گردشگری شهر ساری برج رسکت است که در ۴۰ کیلومتری جنوب غرب شهرستان ساری قرار دارد. این برج مدور آجری متعلق به قرن پنجم هجری است که به احتمالی آرامگاه یکی از شهریاران آن دوره بوده است. معماری برج رسکت بسیار خاص و تماشایی است و علاوهبر آن، دو ردیف کتیبه زیبا با خط کوفی گلزار و پهلوی ساسانی بر روی آن قرار دارد که به اهمیت برج افزوده است.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : حمام وزیری ساری
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در ساری : در روزگاری نه چندان دور حمام وزیری از طریق راهی در کوچه آب انبار نو و یک راه دیگر که اکنون در خیابان هجده دی ساری قرار دارد قابل دسترسی بوده است.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی ساری : یکی از معروفترین بناهای دوره قاجاریه، حمام وزیری است که در شهر زیبای ساری قرار دارد. این حمام سنتی، بخشی از خانه وزیری بوده است که به همین دلیل با نام وزیری مشهور شده. معماری ویژه و اهمیت تاریخی این بنا، باعث شده است تا مورد توجه عده زیادی از گردشگران قرار گیرد. بخشهای این حمام سنتی شامل ورودی، سربینه، گرمخانه، خزینه اب سرد و گرم و راهروی انتقالی هوا است که در نوع خود دیدنی هستند.
دیدگاه ها