
راهنمای خرید تلسکوپ + بررسی مهم ترین فاکتور ها
راهنمای جامع و کامل خرید تلسکوپ برای افراد تازه کار
تلسکوپ، راهنمای خرید ، به گزارش دلگرم : قرنها از اولین باری که انسان کنکاش در آسمان را برای جستجو راز هستی شروع کرد میگذرد. هیچ چیز در گذشته شبیه به تلسکوپ و انواع امروزی آن نبود؛ اما اکنون دیدن ماه، سیارهها، خوشههای ستارگان، کهکشانها و سحابیها با انواع تلسکوپ حتی برای افراد مبتدی به یکی از تفریحات و علاقمندیهای رایج تبدیل شده است.در کشور ما موقعیتهای مناسب برای رصد ریز و درشت آسمان کم نیست؛ اما قبل از این که بخواهید سیر و سفر خود را در پهنه آسمان شروع کنید به یک تلسکوپ مناسب نیاز دارید که چشمان شما را مسلح کند.
کاربر تلسکوپ چه کسی هست؟
شاید بتوانیم در گام اول مخاطبین را به چند دسته تقسیم کنیم. کودکان، نوجوانان و بزرگسالان : هر کاربرد توانایی های متفاوت و نیاز های متفاوتی داره و قطعا تلسکوپ مورد استفاده برای هر کاربر هم متفاوت خواهد بود.یکی از سوالاتی که همیشه خیلی از والدینی که قصد خرید تلسکوپ به عنوان هدیه تولد یا … دارن می پرسن:اینکه میخوام الان برای فرزندم یه تلسکوپ بخرم که بزرگ هم که شد بتونه استفاده کنه!تلسکوپی که الان بتونه استفاده کنه با تلسکوپی که قرار هست یه فرد بزرگسال ازش استفاده کنه قطعا تفاوت های زیادی داره! بعید میدونم کسی برای تولد ۴ سالگی فرزندش به لپ تاپ مک بگیره که الان باهاش بازی کنه و بعدا ها هم وقتی بزرگ شد باز بتونه ازش استفاده کنه!
چه انتظاری از یک تلسکوپ دارید؟
در آسمان اجرام بسیار زیبایی وجود دارد اما نباید انتظار داشته باشید که بتوانید با تلسکوپ تمام تصاویر زیبایی که به عنوان تصویر پس زمینه در موبایل خود ذخیره کرده اید یا عکس هایی که در ویدیو ها و کلیپ ها مشاهده می کنید با بتوانید با تلسکوپ هم به همان زیبایی ببینید. چند نکته مهم در مورد تصویری که از درون تلسکوپ خواهید دید: تصاویر در تلسکوپ ها تقریبا همیشه سیاه و سفید هستند، به جز برخی سیارات و برخی اجرام عمق آسمان ستاره ها با بزرگترین تلسکوپ ها نیز، تنها یک نقطه نورانی با رنگ های مختلف دیده می شوند.شما می توانید دهانه ها و رشته کوه های سطح ماه را به زیبایی از پشت تلسکوپ نظاره گر باشید اما سطح هیچ یک از سیارات را نمیتوانید با دقت و تفکیک بالا همچون ماه مشاهده کنید.
برای خرید تلسکوپ چقدر می خواهید هزینه کنید؟
پس از مشخص کردن تمام موارد فوق، بخش مهم و تاثیرگذار خرید تلسکوپ بحث قیمت است!در سالهای اخیر با توجه به نوسانات شدید قیمت دلار،قیمت تلسکوپ ها و ابزارآلات رصدی به شدت افزایش یافت، تلسکوپ هایی که با قیمت ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان می توانستید به سادگی خریداری کنید امروزه به قیمت ۵ تا ۶ میلیون رسیده است.اما به طور کلی امروزه می توانید با هزینه ای حدود ۳ میلیون تلسکوپ های کوچک و دانش آموزی خوبی را تهیه کنید. اما اگر قصد خرید تلسکوپ هایی دارید که بتوانید فعالیت های حرفه ای و رصدهای جدی انجام دهید باید تا قیمت حدود ۱۰ میلیون تومان را در نظر داشته باشید.
تلسکوپ رو از کجا بخریم؟
از هرجایی که دوست دارید بخرید اما خواهشاً از لوازم تحریر و اسباب بازی فروشی نخرید!!!بسیاری از تلسکوپ هایی که در لوازم التحریر ها و یا اسباب بازی فروشی ها به فروش می روند به معنای واقعی اسباب بازی هستند و به هیچ عنوان نباید انتظار یک ابزار رصدی را داشته باشید، اما اگر فرزند شما هنوز سن کمی دارد، زیر ۸ سال و فقط به عنوان یک اسباب بازی قصد خرید تلسکوپ را داریددر این صورت خرید از اسباب بازی فروشی گزینه مناسبی است.در حال حاضر برندهای معروف و معتبر دنیا در ایران نمایندگی دارند و می توانید تلسکوپ خودتان را از فروشگاه های معتبر نجومی در سطح کشور خریداری کنید.البته متاسفانه باز هم به دلیل نوسانات قیمت دلار و مشکلات ناشی از تحریم و واردات،در ماه ها و سال های اخیر موجودی تلسکوپ های بازار ایران کاهش چشمگیری داشته است اما خوشبختانه هنوز هم می توانید بسیاری از برند های معتبر نظیر: برسر، نشنال جئوگرافیک، مید، اسکای اند تلسکوپ و سلسترون را در بازار تلسکوپ های ایران پیدا کنید.برای خرید تلسکوپ نیازی نیست که حتما علم نجوم و رصد ستارگان را کامل آموخته باشید. تنها با در نظر گرفتن چند اصطلاح که در قیمت گذاری تلسکوپ اهمیت دارند میتوانید مدل مناسب را با توجه به سطح علمی خود خریداری کنید.

لیست قیمت تلسکوپ
معرفی 10 مدل تلسکوپ خوب
1. مدل پرطرفدار تلسکوپ شکستی آکروماتیک
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 360 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
مناسب برای تماشای ماه و اجرام آسمانی بزرگ
مناسب برای کودکان بالای ۸ سال
این تلسکوپ یک محصول با قابلیتهای محدود جهت آشنایی افراد مبتدی با نجوم است. وزن سبک و طراحی و قابلیت راه اندازی ساده آن باعث شده تا برای دانش آموزان مناسب باشد. این محصول توان گردآوری نور تا 50 برابر چشم انسان را دارد.
2. تلسکوپ مدل F30070M
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 300 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
مناسب برای رصدگران تازهکار
مدل F30070 ساختاری ساده برای هنرجویان مبتدی نجوم دارد. دهانه این تلسکوپ قطر زیادی دارد که به گردآوری بیشتر نور کمک میکند. تابش بیشتر نور کمک میکند تا اجرام آسمانی از وضوح بیشتری در این تلسکوپ برخوردار باشند.
3. تلسکوپ نشنال جئوگرافیک مدل New Compact 114/500 Mm
مشخصات محصول:
نوع اپتیک نیوتونی
فاصله کانونی 500 میلی متر
نوع مقر دابسونی
مناسب برای رصدگران حرفهای
تلسکوپ نشنال جئوگرافیک مدل New Compact 114/500 mm رویکرد تازهای در طراحی تلسکوپهای حرفهای است. این محصول اگرچه اندازه کوچکی دارد اما کارایی آن کمتر از محصولات رده حرفهای نیست.با وجود مقر دابسونی این محصول قابلیت گردآوری نور ۳۶۱ برابر چشم انسان ارزیابی شده است.
4. تلسکوپ دریسکو مدل F60700
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 700 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
مناسب برای رصدگران مبتدی با کارکرد بسیار ساده
تلسکوپ مدل F60700 به لنزهای شیشهای مجهز بوده و بنابراین از انواع مدلهای شکستی محسوب میشود. این محصول همراه با سه لنز چشمی عرضه میشود.
5. تلسکوپ شکستی لبز
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 600 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
مناسب برای دانش آموزان و مجهز به یک میکروسکوپ
تلسکوپ لبز یک پکیج کامل برای کودکان و نوجوانان است. این محصول به یک جوینده مجهز است تا افراد مبتدی به راحتی بتوانند محور تلسکوپ را تنظیم کنند. از سوی دیگر دوربینهای چشمی به یک میکروسکوپ برای دیدن اشیا ریز مجهز است.
6. تلسکوپ مدیک مدل F70076TX
مشخصات محصول:
نوع اپتیک بازتابی نیوتونی
فاصله کانونی 600 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
شفافیت بالا جهت رصدگران تازه کار
تلسکوپ مدیک مدل F70076TX با قابلیت تجمع نور 159 برابر چشم انسان طراحی شده است. این محصول سه عدد عدسی چشمی با قطر مختلف و جوینده برای رصدگران مبتدی دارد.
7. تلسکوپ شکستی مدل Celestial Body Accidence
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 600 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
مناسب برای افراد مبتدی
تلسکوپ شکستی مدل Celestial Body Accidence یک محصول کامل با کاتالوگ نصب و راه اندازی جهت افرادی است که به تازگی یادگیری نجوه را شروع کردهاند.
8. تلسکوپ سلسترون مدل SCTW-80
مشخصات محصول:
نوع اپتیک شکستی آکروماتیک
فاصله کانونی 500 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
قابلیت اتصال به دستگاههای هوشمند
مناسب برای افراد نیمه حرفهای
تلسکوپ سلسترون مدل SCTW-80 با توان تجمعی نور حتی تا 200 برابر انسان تولید شده است. این محصول به دستگاههای هوشمند نظیر گوشی متصل میشود. بنابراین میتوانید از این محصول برای آموزش و نمایش اجرام آسمانی نیز استفاده کنید.
9. تلسکوپ برسر مدل New Messier 150/750
مشخصات محصول:
نوع اپتیک نیوتونی
فاصله کانونی 750 میلی متر
نوع مقر دابسونی
مناسب برای افراد نیمه حرفهای و حرفهای
تلسکوپ برسر مدل New Messier 150/750 با فاصله کانونی 750 میلیمتر در زمره قویترین محصولات بازار از نظر گردآوری نور قرار میگیرد. این محصول به یک جوینده از نوع قرمز رنگ مجهز است که فرآیند تشخیص سوژه را سادهتر میکند.
10. تلسکوپ سلسترون مدل LCM-114 Computerized
مشخصات محصول:
نوع اپتیک نیوتونی
فاصله کانونی 1000 میلی متر
نوع مقر سمتی ارتفاعی
گزینه مناسب برای علاقهمندان نیمه حرفهای نجوم و رصد سیارات
تلسکوپ سلسترون مدل LCM-114 Computerized با فاصله کانونی 1000 میلی متر و نسبت کانونی 8.77 امکان دید اجرام آسمانی ریز و بسیار دورتر را فراهم میکند. مقر این تلسکوپ قابلیت جستجو خودکار اجرام را دارد