تحلیف رئیس جمهور به چه معناست؟
تنفیذ حکم ریاست جمهوری پیش از مراسم تحلیف حکم ریاست جمهوری طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، پس از انتخاب مردم از جمله وظایف و اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است.
در این مراسم که در مجلس شورای اسلامی انجام میگردد، رئیسجمهور منتخب بر طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد میکند که همهٔ استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که برعهده گرفتهاست، به کار گیرد و در پایان سوگندنامه را امضا میکند. تاکنون ۱۳ دوره مراسم تحلیف رؤسای جمهور منتخب برگزار شدهاست.
طی روال قانونی، رئیسجمهور پس از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف ریاستجمهوری باید وزیران پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی جهت اخذ رای اعتماد معرفی کند.
تحلیف به معنای ادای سوگند و قسم خوردن است. تحلیف رئیسجمهور مراسمی است که در مجلس شورای اسلامی برگزاری میشود و طی آن رئیسجمهور در پیشگاه خداوند و ملت ایران سوگند یاد میکند.
طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی، مراسم تحلیف رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی و در جلسهای که با حضور رئیس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل میشود به ترتیب زیر سوگند یاد میکند و سوگندنامه را امضاء میکند:
بسمالله الرحمن الرحیم
من بهعنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که بر عهده گرفتهام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را که ملت بهعنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.
منبع : میزان
دیدگاه ها