.webp)
میانگین تعداد دفعاتی که افراد امروزه شغل خود را تغییر میدهند، بین 10 تا 15 بار در طول دوره حرفهای است. این رقم نشان میدهد که گردش کارمند در شرکتها زیاد است و افراد برای به دست آوردن شغل دلخواه خود، مجبور به تغییر شغل مکرر هستند. بنابراین، با این همه انتقال از شغلی به شغل دیگر و ورود میلیونها فارغالتحصیل جدید به بازار کار، این سوال در ذهن بسیاری مطرح میشود که "چگونه کار پیدا کنم؟"
البته روند کاریابی برای هر یک از ما متفاوت است و به صنعت نیز بستگی دارد. اما واضح است که فناوری دیجیتال نقش مهمی در شکلدهی روند استخدام ایفا میکند و باعث شده که روند استخدام از شکل سنتی به شکل آنلاین در بیاید. در حال حاضر، شرکتهای بسیاری به دنبال این هستند که فرآیند استخدام را با استفاده از رسانهها و ابزارهای مختلف، خودکار کنند.
این بدان معنی است که استراتژیهایی مانند یافتن شغل از طریق پلتفرمهای آنلاین و شبکههای اجتماعی حرفهای بسیار محبوب شده و شرکتهای بسیاری به این موارد روی آوردهاند. البته، روشهای سنتی و قدیمی نیز هنوز جایگاه خود را برای کاریابی دارند و افراد بسیاری هنوز به آنها برای پیدا کردن شغل دلخواه خود تکیه میکنند. اما در این مقاله قرار است تا درباره راههای پیدا کردن شغل صحبت کنیم که تمام آنها میتوانند به شما کمک کنند تا سریعتر و کارآمدتر کار پیدا کنید.
سایت های کاریابی
بررسی و مشاهده آگهی های استخدامی در سایت های کاریابی، اولین راه پیشنهادی ما برای پیدا کردن کار است. امروزه که بسیاری از افراد برای یافتن تمام سوالات خود سراغ گوگل و جستجو میروند، اصلا تعجب ندارد که نوشتن شغل دلخواه در گوگل و رسیدن به موقعیتهای شغلی آن در بازار کار نیز میان کارجویان بسیار رواج داشته باشد. وقتی عبارتی مانند «تحلیلگر داده در تهران» را جستجو میکنید، فوراً در مسیر درست قرار خواهید گرفت و به واسطه وبسایتهای کاریابی لیستی از مشاغل مربوط به تحلیل داده را مشاهده خواهید کرد.
وبسایتهای کاریابی شما را به سمت مشاغل بازار کار هدایت میکنند و اطلاعات جامع و کاملی نیز از شرح موقعیتهای شغلی در اختیار شما قرار میدهند. این سایتها آگهیهای شغلی مرتبط با جستجوی شما را جمعآوری میکنند و آنها را به صورت یکجا در اختیار شما قرار میدهند.
در برخی موارد میتوانید مستقیماً از طریق وبسایت کاریابی برای این مشاغل درخواست دهید. یا به وبسایت سازمان استخدام کننده هدایت شوید. در هر صورت، قبل از شروع درخواست، مطمئن شوید که رزومه و نامه پوششی شما به روز هستند. اگر رزومه قوی نیز ندارید، برخی وبسایتهای کاریابی امکان ساخت رزومه حرفهای را برای شما فراهم میکنند و میتوانید رزومه ساخته شده در این وبسایتها را برای موقعیتهای شغلی مختلف ارسال کنید.
لینکدین
لینکدین کانال و شبکه اجتماعی اصلی برای حرفهایها است. میتوانید از این شبکه اجتماعی برای شناسایی و ارتباط با افرادی در سراسر جهان و در شرکتها یا در صنایع مختلف، استفاده کنید. بسیاری از سازمانها نیز در لینکدین مشاغل باز خود را به اشتراک میگذارند و البته به افراد واجد شرایط در بازار کار پیام همکاری میدهند.
اگر برای پیدا کردن کار به دنبال شرکت خاصی هستید، میتوانید صفحه آن شرکت را در لینکدین دنبال کنید تا از جدیدترین آگهیهای استخدامی آن باخبر شوید.
اگر از شبکههای اجتماعی حرفهای مانند لینکدین برای یافتن شغل استفاده میکنید، باید مطمئن شوید که پروفایل شما سازگار، بهروز شده و کاملا حرفهای است. برای اینکه پروفایل حرفهای داشته باشید، نکات زیر را رعایت کنید:
- از نام واقعی خود در پروفایل استفاده کنید.
- فقط از تصاویر حرفهای استفاده کنید.
- حساب خود را بررسی کنید و پستها یا تصاویری که نامناسب یا غیرحرفهای هستند را حذف کنید.
- اطلاعات داخل پروفایل خود در لینکدین را مرتب به روز کنید، چرا که پروفایل شما در لینکدین خود به منزله رزومه شما میباشد.
- در لینکدین به دنبال برندسازی باشید و از برنامهها و موفقیتهای شغلی خود بگویید.
- درباره اینکه چه کسی هستید، چه کار میکنید و برنامههای شغلی شما چیست، بگویید.
- در لینکدین به صورت مداوم فعال باشید.
شبکه سازی
برخی از فرصتهای شغلی در وبسایتهای کاریابی و شبکههای اجتماعی وجود ندارند و برای دستیابی به آنها باید سراغ راههای دیگر باشید. این به فرصتهای شغلی اشاره دارد که تنها با شبکه سازی و شناخت افراد مناسب در زمان مناسب میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد.
واقعیت این است که بسیاری از فرصتهای شغلی در وبسایت شرکتها پست نمیشوند و یا حتی در شبکه اجتماعی نمیتوانید آنها را ببینید. گاهی اوقات یک شرکت از کارکنان خود میخواهد که در صورت نیاز فوری برای یک موقعیت شغلی، فردی حرفهای و کاربلد را معرفی کنند. حتی برخی از شرکتها با کمک روابطی که با افراد حرفهای بازار کار دارند، موقعیتهای شغلی خود را پر میکنند.
تنها راهی که میتوانید برای چنین نقشهایی اقدام کنید این است که راهی برای ارتباط با فردی در شرکت پیدا کنید. ممکن است شما آنها را مستقیماً بشناسید یا از طریق افراد واسط به آنها دسترسی داشته باشید.
به یاد داشته باشید که هر شبکه (خانواده، همسایگان، دوستان نزدیک، آشنایان و همکاران) بخشی از شبکه دیگری است. بنابراین دسترسی به این شبکه اطرافیان به شما کمک میکند تا زودتر از دیگر افراد از موقعیتهای شغلی باخبر شوید.
فهرستی از تمام افرادی تهیه کنید که ابتدا آنها را میشناسید و بعد ممکن است آشنایی در صنعت و شرکت مورد نظر شما داشته باشند. سپس با آنها تماس بگیرید. این تماس میتواند موجبات آشنایی شما با فرد استخدام کننده را فراهم کند.
قبل از شروع ارتباط و فعال کردن شبکه خود، واقعاً مهم است که بدانید دقیقاً چه میخواهید. سپس میتوانید بپرسید که آیا آنها از فرصتهای شغلی فعلی اطلاع دارند یا قرار ملاقاتی با فرد مورد نظر برای دریافت اطلاعات بیشتر بگذارید.
نمایشگاههای کار
نمایشگاههای کار به ویژه برای شرکتهایی که به دنبال جذب فارغالتحصیلان هستند، بسیار محبوب شدهاند. برای بهره بردن از حضور در نمایشگاه کار و استخدام شدن پس از آن، توصیههای زیر را در نظر بگیرید:
- در بیشتر نمایشگاههای کار، قبل از شروع نمایشگاه در مورد شرکتهای حاضر در نمایشگاه تبلیغات میشود؛ بنابراین تحقیقات خود را زودتر از موعد در مورد شرکتهایی که میخواهید با آنها صحبت کنید انجام دهید و یک رزومه و نامه پوششی سفارشی داشته باشید تا به آنها بدهید.
- برای حضور در نمایشگاههای کار حضوری یک کارت ویزیت آماده کنید که شامل نام، ایمیل، شماره تلفن و در صورت تمایل وبسایت، وبلاگ یا حساب لینکدین شما شود. اگر حوزه کاری شما به خلاقیت گره خورده، سعی کنید که خلاقیت خود را در این کارت به نمایش بگذارید.
- برای نمایشگاه کار حضوری لباس مناسب بپوشید. مطمئن شوید که سبک لباس مناسبی را انتخاب کردهاید که حرفهای و راحت باشد.
- لیستی از سوالات را برای استخدام کنندگان تهیه کنید. این نشان میدهد که شما آماده و مشتاق کار هستید و احتمال اینکه آنها نام و سابقه شما را به خاطر بسپارند، افزایش مییابد.
- برای اثرگذاری، روی لحن و کلام خود کار کنید. بسیار مهم است که چگونه خود را معرفی کنید و ارتباط چشمی و مهارتهای ارتباطی خود را عالی نشان دهید.
- ارتباط خود با استخدام کنندگان شرکت مد نظر خود را حفظ کنید. اگر درخواست همکاری خود را در نمایشگاههای آنلاین ارسال میکنید، حتما بعد از مشاهده درخواست و رزومه یک ایمیل تشکر برای آنها ارسال کنید یا در لینکدین با آنها ارتباط برقرار کنید.
سخن پایانی
در بازار کار مدرن و پویا، یافتن شغل رویایی شما ممکن است به ترکیبی از روشهای فوق نیاز داشته باشد. انعطاف پذیری در رویکرد خود و امتحان تکنیکهای جدید به شما کمک میکند شبکه گستردهای ایجاد کنید و شانس خود را برای استخدام افزایش دهید.