تمیز کردن هود آشپزخانه با چند ترفند اساسی
راهنمای تمیز کردن هود آشپزخانه
آخرین باری که زیر هود آشپزخانه خود را نگاه کرده و فیلترهای فن آن را بررسی کرده اید، را به یاد دارید؟ اگر مدت ها از آن زمان می گذرد و یا اینکه تا به حال اقدام به تعویض فیلتر هود آشپزخانه نکرده اید، باید به شما اطلاع دهیم که احتمالا با منظره جذابی رو به رو نخواهید شد. برای آشنایی با نحوه شستشو و تمیز کردن هود آشپزخانه با این مقاله از مجله دلگرم همراه شوید.
روش های تمیز کردن هود آشپزخانه و از بین بردن لکه های چربی
فیلتر هود آشپزخانه مانند هر فیلتر دیگری نیاز به تمیز شدن و یا تعویض دارد. اما نگران نباشید چرا که ما در این مطلب قصد داریم آموزش تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه را در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.
روش تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه
حتما می دانید که هدف از تعبیه فیلتر در هود آشپزخانه جمع آوری و جذب چربی های پخش شده غذا در فضای آشپزخانه است. بنابراین اگر هود کار خود را به درستی انجام دهد، آنچه که در نهایت خواهید دید، لایه ای از چربی انباشته شده در فیلتر این وسیله مهم در آشپزخانه است.
با گذشت زمان، ممکن است فیلتر آنقدر با چربی مسدود شود که اثربخشی خود را از دست دهد ، به همین دلیل تمیز کردن دوره ای این فیلترها امری مهم است. خوشبختانه تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه به هیچ وجه کار دشواری نیست!
برای تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه به چه وسایلی نیاز داریم؟
شستن این فیلترها به وسایل ویژه ای نیاز ندارد، یک سینک یا سطل، مقداری جوش شیرین، پودر شست و شوی دستی و آب گرم می تواند این کار را برایتان انجام دهد.
البته بعضی از ماشین های ظرفشویی، قابلیت شستن فیلتر هودها را دارند، اما از آنجایی که تمیز کردن آن ها نه زمانبر است و نه کار سختی، بهتر است به جای چرب کردن ماشین ظرفشویی، خودتان اقدام به تمیز کردن فیلترها نمایید.
نحوه تمیز کردن فیلتر روغنی هود آشپزخانه
لوازم مورد نیاز:
- آب گرم
- پودر شست و شوی دستی
- جوش شیرین
- برس اسکراب بدون ساینده
- حوله های کاغذی یا پارچه ظرف
نحوه شستن فیلتر هود آشپزخانه
- فیلترها را از هود جدا کنید
- بیشتر فیلترها به راحتی از قسمت زیر هود جدا می شوند. شما می توانید این کار را به کمک حلقه ای که در گوشه ای از فیلتر قرار گرفته، انجام دهید.
- سینک یا سطل را از آب گرم پر کنید
- هرچه آب گرم تر باشد، عملیات تمیز کردن فیلتر آسان تر خواهد بود. اگر پکیج و آبگرمکن دیواری شما به خوبی قادر است تا آب گرم مورد نیازتان را تامین نماید، احتیاجی به استفاده از کتری برای گرم کردن آب نخواهید داشت. اما اگر آب شیر به اندازه کافی داغ نمی شود، بهتر است به سراغ کتری بروید.
- بعد از جوش آمدن آب، سینک و یا سطل را از آب داغ پر کنید.
- درون آب، جوش شیرین و پودر شست و شوی دستی بریزید
- مقداری پودر شست و شوی دستی و جوش شیرین را درون آب گرم ریخته و خوب هم بزنید تا حسابی با آب ترکیب شوند.
- فیلترهای چرب را درون آب قرار دهید
- اکنون نوبت آن رسیده است تا فیلترهای روغنی هود را درون آب فرو کنید. اطمینان حاصل کنید که آنها به طور کامل درون آب قرار گرفته اند.
- صبر کنید تا آنها خیس شوند
- برای آنکه فیلتر آشپزخانه به خوبی تمیز شود، لازم است به مدت 10 دقیقه صبر کرده تا آن ها کاملا خیس بخورند.
- فیلترها را پاک کنید
- پس از خیساندن، برس اسکراب بدون ساینده را برداشته و فیلترها را پاک کنید. در صورت نیاز، می توانید از صابون بیشتری استفاده نمایید و هنگام تمیز کردن برس را به آن آغشته کنید. بشویید و خشک کنید
- صافی ها را کاملاً با آب گرم بشویید و با حوله کاغذی یا پارچه تمیز خشک کنید.
- در صورت نیاز، می توانید عملیات تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه را چند بار تکرار نمایید. اما گاهی فیلتر به طور کامل کارایی خود را از دست می دهد و دیگر شست و شوی آن، جوابگوی جذب چربی ها نخواهد بود. در این صورت لازم است تا فیلترها را تعویض نمایید.
نکات پایانی جهت شستشوی بهتر هود آشپزخانه
همواره لازم است به بهداشت فیلترهای هود آشپزخانه توجه داشته باشید، چرا که اهداف این فیلترهای هود جذب چربی پخت و پز آشپزخانه است. در غیر این صورت می بایست خود را برای پراکنده شدن چربی و فضایی مملو از بوی چربی در آشپزخانه آماده نمایید.
فیلتر های مورد استفاده در هود ها بر سه نوع اند
1- فیلتر های الیافی
این فیلترها عموما در هودهای زیرکابینتی مورد استفاده قرار میگیرند.
2- فیلتر های آلومینیومی
که از شبکه ای مشبک از جنس آلومینیوم تشکیل شده است و در قسمت ورودی هوا قرار گرفته و چربی های معلق را به خود جذب میکند. هود شما بسته به مدل ان از 1 تا 3 فیلتر الومینیوم دارد.
3- فیلتر زغالی
این فیلتر بنا به درخواست مشتری روی هود نصب می شود . پس از جذب بو و چربی هوای مکش یافته توسط فیلتر زغالی مجددا هوا به داخل محیط آشپزخانه بر می گردد. این فیلتر قابل شستشو نبوده و دارای عمر مفید 1-2 سال است که می بایست بعد از این مدت زمان تعویض گردد.
فیلترها متناسب با میزان و نحوه مصرف به سرویس و نظافت دوره ای نیاز دارند و عدم تعویض و یا نظافت به موقع آنها سبب کاهش راندمان می گرددو احتمال اسیب دیدن دستگاه و یا خطر آتش سوزی وجود خواهد داشت
طبق توصیه شرکت بیمکث "هر سه ماه یکبار فیلتر الیافی داخل هود را بازبینی نمایید و درصورت نیاز آنرا تعویض نمایید"
آشنایی با روش تعویض فیلترهای الیافی
برای تعویض فیلتر های الیافی به روش زیر عمل کنید:
- دو عدد قفل روی توری مشبک را به طرف داخل کشیده تا باز شود.
- توری مشبک را به طرف پایین بکشید و دو عدد لولای پایین توری مشبک را آزاد کنید تا از بدنه جدا شود.
- میله نگهدارنده فیلتر هود را باز کرده و فیلتر کثیف را برداشته و فیلتر جدید را جایگزین کنید و میله های نگه دارنده فیلتر را در جای خود قرار دهید، و به عکس روش بالا توری مشبک را در جای خود نصب کنید.
زمان نظافت فیلتر الومینیومی چه زمانی است؟
زمان نظافت فیلتر آلومینیومی بسته به میزان کارکرد هود متفاوت است .
بیمکث توصیه میکند جهت مکش هر چه بهتر هود فیلترهای آلومینیوم را به صورت ماهیانه با آب جوش و مایع ظرفشویی و برس پلاستیکی شستشو داده شوند .چنانچه چربی ها انباشته شده و تمیز کردن آن دشوار است از روش زیر جهت تمیز کردن فیلتر الومینیوم استفاده کنید.
بیشتر بخوانید :
چگونه هود آشپزخانه را تمیز کنیم؟
لیست قیمت انواع هود آشپزخانه در بازار
آموزش تمیز کردن فیلتر آلومینیوم
- ابتدا فیلتر را از هود خارج کنید؛ سپس سینک آشپزخانه تان (یا یک ظرف دلخواه) را با آب جوش پر نمایید.
- سپس به مقدار لازم مایع ظرفشویی در سینک ریخته و پس از مدتی به اندازه یک چهارم فنجان جوش شیرین به مایع اضافه کنید.
- پس از چند دقیقه فیلتر روغنی و کثیف را در محلول گذاشته و حدود 10 دقیقه صبر نمایید.
- سپس فیلتر را برداشته و با فرچه به خوبی تمیز کنید.
- در آخر فیلتر را با شیر آب شسته و با پارچه تمیز آن را خشک نمایید.
دیدگاه ها