دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
 علامت های نگران کننده کمبود آب بدن

علائم و نشانه های کم آبی در بدن چیست؟ + خطرات کم آبی

علامت های نگران کننده کمبود آب بدن
6
زمان مطالعه: 7 دقیقه
نشانه های خطرناک کم آبی در بدن _ کمبود آب بدن یکی از مشکلاتی است که عده ای از مردم به دلیل مصرف کم آب ، میوه و سبزیجات به آن دچار می شوند. کمبود آب بدن باعث ایجاد بیماری هایی می شود که سلامتی انسان را به خطر می اندازد.

کمبود آب بدن و علامت های شایع آن

کمبود آب سلامت بدن را به خطر می اندازد و می تواند به لخته شدن خون، صرع و بیماری های دیگر منجر شود. برای آشنایی بیشتر با دلگرم همراه شوید.

علائم و نشانه های کم آبی در بدن چیست؟ + خطرات کم آبی

آزمایشی برای تشخیص کم آبی بدن

  • پوست پشت دست را با دو انگشت به اندازه نیم تا یک سانتی متر به سمت خود بکشید و رها کنید. باید در عرض چند ثانیه پوست به جای خود برگردد. بازگشت کند پوست به جای خود نشانه کم آبی است.
  • اگر بدن آب کافی داشته باشد، رنگ ادرار شفاف است. زرد یا نارنجی بودن ادرار نوعی اخطار است. هنگامی که بدن با ۳درصد کمبود آب رو به رو است، رنگ ادرار به طور قابل توجهی زرد خواهد شد. در صورتی که کمبود آب ۵درصد باشد، ادرار به رنگ زرد و بیش از ۵درصد به رنگ نارنجی خواهد بود. بنابراین لازم است به طور منظم آب بنوشید.
  • در صورتی که علاقه زیادی به نوشیدن آب ندارید با افزودن کمی آب میوه یا میوه یخ زده، آن را طعم دار کنید.
  • از چای های مختلف گیاهی استفاده کنید.
  • به جای خوردن اسنک های خشک مانند چیپس و کراکر، از میوه و سبزی هایی استفاده کنید که حاوی آب است.
  • اگر هنگام راه رفتن صدای آب در معده به گوش می رسد، به این معناست که آب جذب بدن نشده است. مایعات خنک تر یا با دمای اتاق، جذب بهتری دارد.

علایم، دلایل و راه های درمان کم آبی بدن

علائم و نشانه های کم آبی در بدن چیست؟ + خطرات کم آبی

بدن ما یک دریاچه کوچک متحرک است. می‌گویید مگر می‌شود؟ زیر این بدن از حدود ۶۵ درصد آب تشکیل شده است، یعنی بیش از نیمی از بدن آب است و برای همین می‌گوییم دریاچه است. دریاچه‌ای که نباید خشک شود، چون تبدیل به بیابان خواهد شد.

دهیدراته شدن بدن همان بیابانی شدن بدن است، یعنی کم آبی بدن که به سلامتی آسیب جدی می‌زند. این مشکل ممکن است در هر فصلی از سال بروز کند، اما با فرا رسیدن روزهای گرم سال امکان آن بیشتر است.

به خاطر اینکه در فصل گرما نیاز بدن به آب دو برابر می‌شود و باید طبق نیاز آن عمل کرد. در غیر این صورت بدن نشانه‌هایی بروز می‌دهد که خبر از کم آبی آن دارد. با ما باشید تا با ۱۵ نشانه کم آبی بدن بیشتر آشنا شوید.

میل زیاد به مصرف قند

اگر به‌طور ناگهانی به سمت خوردن شکلات و شیرینی کشیده می‌شوید، احتمال دارد بدنتان کم آب شده باشد. زمانی که بدن با کمبود آب مواجه می‌شود، کبد نمی‌تواند از ذخیره انرژی خود به میزان کافی گیلکوژن آزاد کنند.

در نتیجه مغز علائمی نشان می‌دهد تا بر شرایط مسلط شود. زمانی که دچار چنین وضعیتی می‌شوید بهتر است میان وعده‌های سرشار از آب را در برنامه روزانه تان بگنجانید.

پوستتان خشک می شود

پوست خشک می‌تواند زمینه ژنتیکی داشته باشد، اما با این حال میزان آبی که مصرف می‌کنید نیز در سلامت پوست نقش دارد. همه ما تلاش می‌کنیم با استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، مضرات اشعه‌های خورشید را به حداقل برسانیم.

اما فراموش نکنید که استفاده از این کرم‌ها پوست را از خشک شدن محافظت نمی‌کند. برای مرطوب بودن پوست لازم است که روزانه به میزان کافی آب بنوشید و کرم مرطوب‌کننده بزنید. با یک تست ساده می‌توانید تشخیص دهید که پوستتان دهیدراته و خشک شده است. برای این کار پشت دستتان را نیشگون بگیرید و چند ثانیه صبر کنید.

سپس پوست را رها کنید. اگر پوست چین خورده به سرعت به وضعیت اول برگردد، مشکلی ندارید. اما اگر پوست با فاصله زمانی بیش از پنج ثانیه صاف شود نشان می‌دهد که داخل بدنتان بیابانی شده است، یعنی اینکه پوست و بدنتان دچار کم آبی شده است.

نشانه‌های کم آب شدن بدن

اگر همیشه تشنه تان است، احتمالا از مشکل «دهان خشک» رنج می‌برید. این بیماری زمانی بروز می‌کند که دهان به میزان کافی بزاق تولید نمی‌کند. مشکل دهان خشک علامتی است که نشان می‌دهد بدنتان با کمبود آب مواجه شده است.

به عقیده متخصصان برای پیشگیری از این قبیل مشکلات لازم است که روزانه حدود دو لیتر معادل شش تا هشت لیوان آب بنوشید. در نتیجه بهتر است همیشه یک بطری آب دم دستتان باشد تا جرعه جرعه از آن بنوشید.

نفستان بد بو می شود

بوی بد دهان عوامل متعددی دارد. از پوسیدگی دندان‌ها و جرم و عفونت لثه گرفته تا مشکلات گوارشی و عفونت سینوس‌ها باعث بد‌بو شدن دهان می‌شود. علاوه بر این عوامل کمبود بزاق نیز باعث بروز این مشکل می‌شود.

به این ترتیب که با ترشح نشدن بزاق کافی، تولید باکتری‌ها در دهان بیشتر شده و عاملی برای بوی بدن دهان می‌شود. همان‌طور که گفتیم کمبود آب دهان باعث ترشح کم بزاق می‌شود.

چشم هایتان خشک می شود

چشم‌ها از اعضای حساس و آسیب پذیر بدن هستند و هر تغییر مهمی مانند دهیدراته شدن بدن تاثیر مستقیمی روی آنها دارد. اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید و بدنتان مرطوب نباشد، چشم‌ها نیز به میزان کافی اشک تولید نمی‌کنند.

در نتیجه اگر چشم هایتان می‌سوزد یا هر نوع احساس ناراحتی در چشم می‌کنید، بهتر است مصرف آب را بیشتر کنید، چون احتمال اینکه بدنتان دچار بی‌آبی شده باشد، زیاد است.

عرق نمی کنید

بدون شک اگر به میزان کافی آب در بدنتان نباشد، عرقتان در نمی‌آید. اگر متوجه شده‌اید که عرق نمی‌کنید، کمی هوشیار باشید. چون عدم تعریق خبر خوبی نیست و نشان می‌دهد بدنتان بیابانی شده است.

سرتان درد می گیرد

تابستان که می‌شود خیلی از افراد از سردرد شکایت می‌کنند و نور آفتاب را مقصر می‌دانند. اما این باور اشتباه است. مغز ما توسط یک پوشش مایع محافظت می‌شود. زمانی که میزان آب بدن کم شده باشد، این پوشش چروک شده و باعث ایجاد سردرد می‌شود.

سرتان گیج می رود

زمانی که مایعات بدن کم می‌شوند و فشار خون پایین می‌آید، سر به دوران می‌افتد. در صورت کم آبی‌های شدید احتمال اینکه تعادلتان به هم بخورد و دچار منگی شوید، افزایش می‌یابد.

دچار ضعف بدن می شوید

گفتیم که بدن ما از 60 تا 65 درصد آب تشکیل شده است. اگر به میزان کافی این آب را تامین نکنید، میزان مایعات بدن کاهش پیدا خواهد کرد. این کاهش مایعات نیز عملکرد ارگان‌ های بدن را با اختلال مواجه می‌کند. در نتیجه احساس ضعف تمام وجودتان را فرا می‌گیرد.

تب می کنید

کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما زمانی که بدن با کمبود آب شدید مواجه باشد، احتمال تب و لرز بالا می‌رود. هر نوع تب را جدی بگیرید و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

ضربان قلبتان تند می شود

اگر ضربان قلبتان نامنظم شده است، بیشتر مراقب باشید. کاهش الکترولیت‌های مربوط به کم آبی بدن، قدرت قلب را برای پمپاژ خون کاهش می‌دهد. در نتیجه دچار ضربان نامنظم و تپش قلب می‌شوید.

بیشتر بخوانید :

کم آبی شدید در بدن چه عوارضی دارد ؟ راه های درمان کم آبی در بدن چیست؟

کم آبی !

دلیل کم شدن آب در اطراف جنین + درمان کمبود آب دور جنین

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits