
کشمش و این همه خاصیت!
وقتی اسم کشمش میآید اولین چیزی که یاد آن میافتید چیست؟
دقیقا! من هم یاد شیرینی کشمشی میافتم، یکی از محبوبترین شیرینیهای دوران کودکی اکثر ما. شاید هم بعضیها یاد نخودچی کشمش بیفتند که البته هر دو هم خوردنیهای خوشمزه و جذابی هستند.
فارغ از خوشمزه بودن این خوردنیها، تا به حال در مورد خواص کشمش فکر کردهاید؟
با دلگرم همراه باشید تا با خواص کشمش آشنا شوید.
دوستان عزیزم خبر خوب این است که این خوراکی نه تنها به خاطر شیرین بودنش مورد علاقهی تمام گروههای سنی است بلکه منابع انرژی، ویتامینهای گوناگون، مواد معدنی و الکترولیتهایی دارد که به کشمش اهمیت تغذیهای ویژهای میدهند و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.کشمش تأثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب دارد. مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد مصرف روزانهی کشمش، به ویژه اگر همراه تنقلات دیگر باشد، فشار خون را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. از طرفی کشمش آنقدر آسان و سریع قابل مصرف و در دسترس است که هیچ بهانهای برای حذف آن از رژیم غذاییتان نخواهید داشت.
خواص کشمش
کشمش انگور خشک شده است. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود.
بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و کشمش حاوی مقدار مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوانها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند
همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محلهای عبادت را تزیین میکردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده میشد. کشاورزان در سراسر ایران از گونههای مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید میکنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه عرق کاربرد دارد.
خاصیت بی نظیر کشمش
1- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
2- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
3- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
5- کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند... کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
7- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد... 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.
8- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
9- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
10- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
11- آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
12- کشمش از سرطان جلوگیری می کند.
13- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
15- کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
16- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
17- کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
18- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
20- کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
21- کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.
22- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
23- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
24- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
25- کشمش، دهان را خوشبو می کند.
26- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
پس از همین حالا، کشمش را به ماست یا سالاد خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید.
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
- برچسبها
- کشمش
- خواص کشمش
- فواید کشمش
دیدگاه ها