
اطلاعات دارویی کامل سیکلوسرین
سیکلوسرین (Cycloserine) برای درمان سل (توبرکلوز) به کار میرود. سل یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریهها را مبتلا میکند اما میتواند سایر نواحی بدن را نیز درگیر کند. این عفونت را میتوان با یک دوره ۶ ماهه از داروها درمان نمود. برای درمان سل چندین نوع دارو باید مصرف شود. سیکلوسرین تنها یکی از این داروها میباشد.
داروی سیکلوسرین با از بین بردن باکتری عامل عفونت بیماری سل و علائم آن را درمان میکند.
مقدار و روش درست مصرف سیکلوسرین
قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار داروی سیکلوسرین از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک فوق تخصص ریه به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. به طور معمول در دو هفته اول درمان، یک کپسول سیکلوسرین دو بار در روز تجویز میشود و سپس دوز دارو به دو کپسول دو بار در روز افزایش مییابد.
- کپسول سیکلوسرین را همراه با مقداری آب قورت دهید و از جویدن آن اجتناب نمایید.
اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
مکانیسم اثر سیکلوسرین
سیکلوسرین یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف است که بسته به غلظت، ممکن است باکتریواستا تیک یا باکتریسید باشد. این دارو در مراحل اولیه ساخت دیواره سلولی اختلال ایجاد می کند.
فارماکوکینتیک سیکلوسرین
جذب این دارو از راه خوراکی تقریباً کامل و سریع است وپس از جذب در اغلب مایعات و بافت های بدن به طور گسترده منتشر می شود. اوج غلضت سرمی دارو3-4 ساعت پس از مصرف حاصل می شود.نیمه عمر سیکلوسرین حدود 10 ساعت است که در صورت عیب کار کلیه افزایش می یابد. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است.
موارد منع مصرف داروی سیکلوسرین
به تاریخ انقضای داروی سیکلوسرین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمامشده است،از آن مصرف نکنید.
هرگز سیکلوسرین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
در صورت ابتلای بیمار به نارسایی شدید کار کلیه، صرع، افسردگی، اضطراب شدید، حالات سایکوتیک، اعتیاد به ا لکل و پورفیری، نباید مصرف شود.
مصرف سیکلوسرین در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسانها در انجام نشده است. در صورتی که منافع استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، ممکن است دارو تجویز شود.
سیکلوسرین در شیر ترشح می شود بنابراین در دوران شیردهی با نظر پزشک کصرف شود.
تاثیر مصرف داروی سیکلوسرین بر رانندگی
داروی سیکلوسرین باعث خواب آلودگی و سرگیجه میشود، تا رفع این علائم، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.
تداخلات دارویی سیکلوسرین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
اگر داروهایی مصرف میکنید که باعث خواب آلودگی میشوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتیهیستامینها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شلکنندههای عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).
برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آنها از موادی تشکیل شدهاند که باعث خواب آلودگی میشوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آنها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.
هشدار درباره مصرف سیکلوسرین
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی سیکلوسرین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردارید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر میدهید.
- اگر هرگونه مشکل کبدی یا کلیوی دارید.
- در صورتی که دچار دیابت هستید.
- اگر بیماری روحی و روانی مانند افسردگی دارید.
- در صورتی که اعتیاد به مصرف الکل دارید
- در صورتی که مبتلا به بیماری خونی پورفیری هستید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
عوارض مصرف داروی سیکلوسرین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود.
- سردرد
- احساس خواب آلودگی و سرگیجه
- احساس لرز، احساس سردرگمی، تغییر حالت، بثورات پوستی آلرژیک
- تغییر نتیجه برخی از آزمایشهای خونی
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از سیکلوسرین میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد سیکلوسرین
این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند سردرگمی، گر گرفتگی، توهم، تشنج، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
توصیه های دارویی سیکلوسرین
- از مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید.
- مقادیر زیادی مایعات بنوشید مگر اینکه دارای محدودیت در مصرف مایعات باشید.
- در صورت بروز تحریک گوارشی، می توان دارو را با غذا مصرف کرد.
- بیمار ممکن است تمایل به خود کشی پیدا کند.
- مصرف سیکلوسرین در صورت بروز درماتیت آلرژیک یا مسمومیت cns باید قطع شود یا مقدار مصرف آن کاهش یابد.
- در صورت ابتلای بیمار به نارسایی کلیه باید مقدار مصرف دارو کاهش یابد و در صورت شدید بودن بیماری، مصرف ان قطع شود.
- در طول دوره درمان باید عملکرد، کلیه، کبد و فاکتورهای خونی بیمار پی گیری شود.
شرایط نگهداری از سیکلوسرین
- دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
بیشتر بخوانید:
همه چیز در مورد داروی آمینوسالیسیلیک اسید
موارد مصرف ایزونیازید (Isoniazid(INH
معرفی قرص اتامبوتول و موارد مصرف آن
معرفی داروی کاپرئومایسین و موارد مصرف آن
- منبع
- darooyab.ir
- drsosha.com
- wikipedia.org
- برچسب
- #سیکلوسرین