آشنایی با قطره گوش الکل بوریکه
قطره گوش الکل بوریکه در عفونت های اولیه و پس از شستشوی گوش طبق دستور پزشک مورد استفاده قرار می گیرد.اگرچه عفونت گوش در کودکان بیشتر شایع میباشد تا بزرگسالان، با این حال بزرگسالان نیز در معرض این عفونت قرار دارند. معمولا عفونت گوش کودکان به سرعت بهبود پیدا میکند، اما عفونت گوش در بزرگسالان اغلب نشانهای از دیگر مشکلات جسمی میباشد.
موارد مصرف قطره گوش الکل بوریکه
عفونت های اولیه و پس از شستشوی گوش
مکانیسم اثر قطره گوش الکل بوریکه
محلول الکل بوریکه در ظروف 10 میلی لیتری بصورت قطره گوشی تولید و عرضه می گردد. در این فرمولاسیون اسید بوریک که پودر کریستالی بدون بو و بدون رنگ و شفاف و یا پودر کریستالی سفید بوده به عنوان ماده موثره بکار رفته که در غلظت های 3 درصد اثر ضدباکتری و ضدقارچی داشته، بعنوان قطره گوشی طبق دستور پزشک مصرف می گردد.
شرایط منع مصرف قطره گوش الکل بوریکه
فرآورده های حاوی اسید بوریک در غلظت های بالای 5% نباید در سطوح برهنه و آسیب دیده یا پوست ترشح دار اطفال استفاده شود.
هشدارهای دارویی قطره گوش الکل بوریکه
قطره گوشی الکل بوریکه یک ماه پس از باز شدن قابل استفاده می باشد.
شرایط نگهداری قطره گوش الکل بوریکه
دور از نور و آتش دسترس اطفال و در ظروف دربسته نگهداری شود.
راههای درمان عفونت گوش
اگرچه عفونت گوش در کودکان بیشتر شایع میباشد تا بزرگسالان، با این حال بزرگسالان نیز در معرض این عفونت قرار دارند. معمولا عفونت گوش کودکان به سرعت بهبود پیدا میکند، اما عفونت گوش در بزرگسالان اغلب نشانهای از دیگر مشکلات جسمی میباشد.
انواع عفونت گوش
سه نوع عفونت یا التهاب گوش وجود دارد که هر کدام از آنها مرتبط با یکی از بخشهای گوش میباشند: گوش داخلی، میانی و خارجی
عفونت گوش داخلی
عفونت گوش داخلی در واقع نوعی التهاب گوش میباشد. آماس گوش درونی (Labyrinthitis) نوعی عفونت گوش داخلی بوده که بر روی شنوایی و تعادل فرد تاثیر میگذارد. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که التهاب گوش داخلی نشانهای از مننژیت باشد. علائم این نوع التهاب عبارتند از:
- سرگیجه
- حالت تهوع
- استفراغ
عفونت گوش میانی
گوش میانی درست در پشت پرده گوش قرار گرفته که مسئول انتقال صدا از گوش خارجی به گوش داخلی میباشد. به عفونت گوش میانی، اوتیت مدیا (otitis media) نیز گفته میشود که شایعترین نوع التهاب گوش میباشد. این عفونت ناشی از تجمع مایع در پشت پرده گوش بوده که منجر به تورم پرده گوش میشود. از علائم آن میتوان به درد گوش، گرفتگی گوش، تب، مشکلات شنوایی و ترشح مایعاتی از گوش اشاره کرد.
عفونت گوش خارجی
عفونت گوش خارجی اغلب با نوعی خارش و اگزمای پوستی شروع میشود. در این حالت گوش دردناک، حساس، قرمز و متورم میشود.
علل ایجاد عفونت یا التهاب گوش
عفونتهای گوش اغلب ناشی از عفونتهای باکتریایی میباشند. اگر عفونت گوش میانی از نوع باکتریایی باشد، به احتمال زیاد باکتری Streptococcus pneumoniae عامل ایجاد عفونت بوده است. عفونت گوش میانی اغلب ناشی از سرماخوردگی یا دیگر مشکلات تنفسی میباشد. عفونت گوش خارجی بیشتر ناشی از تجمع آب در گوش بوده که به خاطر شنا یا حمام کردن ایجاد میشود.
راه های درمان التهاب گوش
نوع درمان التهاب گوش بستگی به نوع عفونت دارد. در بیشتر موارد، برای درمان عفونتهای گوش میانی و خارجی، مصرف آنتی بیوتیکها ضروری میباشند. اگر عفونت گوش خفیف باشد، می توانید از روشهای زیر برای درمان عفونت استفاده کنید:
- گذاشتن حوله یا پارچهای گرم بر روی گوش آسیب دیده
- مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن یا استامینوفن
- استفاده از قطرههای گوش برای کاهش درد
- مصرف داروهای ضد احتقان مانند سودوافدرین (pseudoephedrine)
درمان عفونت گوش میانی
برای درمان التهاب گوش میانی احتمالا آنتی بیوتیک تجویز میشود. برخی از آنتی بیوتیکها به صورت خوراکی مصرف شده و برخی دیگر به صورت قطره در گوش چکانده خواهند شد. احتمالا پزشک داروهای ضد درد و ضد التهابی را برای کاهش علائم عفونت نیز تجویز خواهد کرد.
همچنین از تکنیک دمیدن (Autoinsufflation) میتوان برای درمان عفونت گوش میانی استفاده کرد. این روش به پاک شدن لوله استاش (eustachian tube) گوش کمک میکند. برای انجام این کار بینی خود را فشار داده، دهان خود را بسته و به آرامی نفس خود را بیرون دهید. در این حالت، هوا وارد لولههای استاش شده و به تخلیه آنها کمک میکند.
برای درمان عفونت گوش خارجی باید از داروهای ضد میکروبی و ضد التهابی استفاده کرد. اگر پزشک تشخیص دهد که این عفونت از نوع باکتریایی میباشد، احتمالا آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. اگر عفونت از نوع ویروسی باشد، باید صبر کنید تا عفونت به مرور از بین برود. بسته به نوع ویروس، ممکن است پزشک درمانهای دیگری را نیز برای شما در نظر بگیرد. در مواردی که عفونت با درمانهای پزشکی بر طرف نشود و یا در مدت زمان کوتاهی گوش پر از عفونت شود، این احتمال وجود دارد که پزشک جراحی را توصیه کند. در بیشتر موارد لولههایی در گوش قرار داده شده که عفونتهای موجود در گوش را تخلیه میکنند.
استفاده از روشهایی طبیعی برای درمان التهاب گوش
استفاده از روغن سیر: سیر دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی بوده و به عنوان آنتی بیوتیکی طبیعی، میتواند عوامل بیماری زای عفونت گوش را از بین ببرد.
مصرف پروبیوتیک: استفاده از مکملهای پروبیوتیک میتوانند به درمان التهاب گوش کمک کنند. همچنین میتوانید پروبیوتیک را از طریق خوردن ماست پروبیوتیک و آب نارگیل تخمیر شده (کفیر نارگیل) به دست آورید.
از بین بردن آلرژی: یکی از دلایل ایجاد عفونت گوش را میتوان آلرژی غذایی در نظر گرفت. به گفته محققان، کودکان مبتلا به آلرژی غذایی بیشتر به عفونتهای گوش دچار میشوند؛ بنابراین اگر فرد به گلوتن، لبنیات و آجیل آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلا به عفونت گوش در آنها بیشتر است.
گیاه گل ماهور (خرگوشک): استفاده از روغن گیاه گل ماهور یکی از بهترین روشها برای درمان التهاب گوش میباشد.
گرما و استراحت: استراحت کردن و خوردن غذاهای مقوی و سالم کمک بسیاری به درمان عفونت گوش میکنند. همچنین میتوانید بر روی گوش خود حولههای گرم شده را قرار دهید. به یاد داشته باشید که حولهها زیاد داغ نباشند.
ویتامین D: ویتامین D باعث افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن شده که در نتیجه به بهبود سریع عفونت گوش نیز کمک میکند.
در پایان اگر احساس میکنید که مبتلا به عفونت گوش شده اید، باید هر چه سریعتر تحت درمان قرار گرفته تا دچار عوارض جانبی از قبیل مشکلات شنوایی یا سرایت عفونت به دیگر قسمتهای بدن نشوید.
بیشتر بخوانید:
علل، علائم و تشخیص عفونت و التهاب گوش میانی
علت عفونت گوش در تابستان + ۱۰ درمان فوری درد و التهاب داخلی گوش
دیدگاه ها