دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۶ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۲ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۷ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
موارد مصرف قرص سیتالوپرام و عوارض جانبی این دارو
84
زمان مطالعه: 6 دقیقه
سیتالوپرام چیست و چه عوارض خطرناکی دارد؟سیتالوپرام برای بهبود افسردگی و مشکلات روحی است. قبل از مصرف سیتالوپرام باید با عوارض سیتالوپرام و نحوه تاثیر آن بر بدن آشنا شوید.

سیتالوپرام چیست و چه عوارض خطرناکی دارد؟

سیتالوپرام برای بهبود افسردگی و مشکلات روحی است. قبل از مصرف سیتالوپرام باید با عوارض سیتالوپرام و نحوه

تاثیر آن بر بدن آشنا شوید.با دلگرم همراه باشید تا با موارد مصرف سیتالوپرام آشنا شوید.

سیتالوپرام

سیتالوپرام ( Citalopram)

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین SSRI ضدافسردگی

سیتالوپرام یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلالات خلقی و درمان اختلالات افسردگی شدید به کار برده می‌شود. سیتالوپرام گاه برای درمان اختلالات اضطرابی نیز تجویز می‌شود.سیتالوپرام (Citalopram) یکی از داروهای مقابله با افسردگی می‌باشد که با بالا بردن میزان ترشح سروتونین (ماده‌ای که به مغز برای حفظ تعادل کمک می‌دهد)، معمولا به عنوان دارویی برای بهبود مشکلات و بیماری‌‌های روحی و روانی مانند افسردگی تجویز می‌شود.

این دارو احتمال بهبودی شرایط روحی و زندگی شخص را بالا می‌برد. اثرگذاری این دارو بر مشکلاتی نظیر استرس و اضطراب، فوبیا و ترس از اجتماع و وسواس نیز هست. برای مصرف این دارو می‌بایست به این مسئله که روش قطع کردن و کنار گذاشتن آن چگونه خواهد بود توجه کرد چون‌که این دارو بر ریتم و نوع ترشحات شیمیایی توسط مغز تاثیر گذاشته و آن را تغییر می‌دهد لذا قطع غیر اصولی آن خطرات بسیار جدی را به دنبال دارد.

--------------------------------------------------------------------------------

آشنایی با انواع مختلف سیتالوپرام

این دارو در 2 حالت وجود دارد:

  • قرص‌های خط‌ دار صورتی رنگ در دوزهای 10 و 20 میلی گرم
  • محلول خوراکی

موارد مصرف سیتالوپرام چیست؟

همانطور که گفته شد این داروی معمولا برای بهبودی و درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر موارد مصرف آن می‌شود به درمان مشکلات قبل از قاعدگی، درمان گرگرفتگی پس از یائسگی، اختلالات ترس، وسواس، استرس‌ها و ترس‌های پس از سانحه،مشکلات پرخوری و بی اشتهایی عصبی و مشکلاتی از این قبیل می‌باشد.

--------------------------------------------------------------------------------

تداخل‌های دارویی سیتالوپرام

در مصرف داروهای مختلف امکان ازدیاد اثر و یا کاهش اثر یکدیگر وجود دارد. این مسئله در مصرف این قرص به این صورت است که در صورتی که تاثیرگذاری آن کاهش یابد امکان بهبود اختلالات روحی را از دست می‌دهد و در صورتی که افزایش یابد عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. پس با توجه به اهمیت این مساله، در صورت هرگونه تغییر در رویه خوردن داروها و یا اضافه شدن دارو‌های شیمیایی و گیاهی می‌بایست با پزشک خود مشورت لازم را برای تنظیم دوز مصرفی آن انجام داد.

ترکیب شدن داروهای مهار کننده سروتونین مانند سیتالوپرام با داروهای اکسیداز تک آمین از جمله:

  • سیلیجیلین
  • فنلزین
  • ترانیل سیپرومین
  • ایزوکاربوکسازید
  • تریپتوفان

مسبب ایجاد مشکلاتی مثل سرگیجه، ایجاد لرزش در بدن، اختلال بیش فعالی و بالا رفتن فشار خون می‌شود. پس دقت داشته باشید که در صورت ایجاد تغییر در روش درمان و داروها باید بین قطع کردن مصرف یک دارو و شروع مصرف دارویی دیگر 14 روز فاصله وجود داشته باشد. مصرف این قرص به همراه مصرف آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی باعث ایجاد خون‌ریزی در ناحیه فوقانی دستگاه گوارش می‌شود.

--------------------------------------------------------------------------------

سیتالوپرام از دسته داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب مجدد سروتونین ( SSRI ) می باشد.که با دوزهای 10،20 و 40 میلی گرمی در بازار موجود است.سیتالوپرام در درمان افسردگی و بعضی انواع هراس(ترس و فوبیا) مورد استفاده قرار می گیرد.علت دقیق افسردگی در بیشتر افراد شناخته شده نیست ولی می تواند به دلیل سوگ،مشکلات روابط شخصی،اختلالات شخصیتی و... باشد.داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام باعث افزایش میزان سروتونین موجود در گردش خون در مغز می شوند. این افزایش سروتونین ممکن است به بهبود علائم افسردگی در بعضی افراد کمک کند.

عوارض جانبی سیتالوپرام عبارتند از:

سوء هاضمه، درد شکم،افزایش تعریق ، اختلال خواب ، یبوست، کاهش اشتها ، از دست دادن وزن، درد عضلات و مفاصل ، احساس سوزن سوزن شدن، مشکلات جنسی ، شنیدن صدای زنگ در گوش ، خمیازه کشیدن بیش از حد.

--------------------------------------------------------------------------------

نکات مهمی که در مورد سیتالوپرام باید بدانید:

سیتالوپرام چیست

ممکن است در چند هفته اول این دارو تاثیر چندانی نگذارد و حتی موجب تقویت افکار خودکشی شود.پس در هفته های اول با پزشکتان مرتب در ارتباط باشید.
ممکن است 4 تا 5 هفته یا ​​بیشتر طول بکشد تا شما اثرات مفید دارو را به خوبی حس کنید.
می توانید سیتالوپرام را به همراه غذا یا بعد و یا قبل از غذا مصرف نمایید.
مصرف همزمان سیتالوپرام با الکل شانس عوارض جانبی را افزایش می دهد.
اگر شما دیابت دارید باید قند خون خود را بیشتر چک کنید چرا که سیتالوپرام ممکن است سطح قند خون را تغییر دهد.
سیتالوپرام ممکن است باعث شود پوست شما به نور خورشید حساس تر از حد معمول شود. اجتناب از نور شدید آفتاب در روزهای اول مصرف توصیه می شود.
در روزهای اول مصرف دارو ممکن است احساس بی قراری، لرزش، اضطراب، عصبی شدن و یا آشفتگی کنید که به مرور برطرف می شود.

قبل از مصرف سیتالوپرام اگر هریک از شرایط زیر را دارید به دکترتان بگویید:

  • اگر شما زیر 18 سال سن دارند.
  • اگر باردار هستید یا در حال شیردهی می باشید و یا اگر قصد بارداری دارید.
  • اگر مشکل قلبی ، کبد و کلیه دارید .
  • اگر مبتلا به صرع هستید.
  • اگر دیابت دارید .
  • اگر مبتلا به گلوکوم هستید( افزایش فشار چشم)
  • اگر شما یک اختلال خونریزی دهنده دارید .
  • اگر شما همیشه بصورت غیر عادی خلق "بالا" دارید.
  • اگر شما در حال درمان با الکتروشوک (ECT) هستید.
  • اگر شما تا کنون واکنش آلرژیک به این و یا به هر داروی دیگر داشته اید.
  • اگر شما در حال مصرف هر داروی دیگری هستید(حتی داروهای گیاهی و داروهای مکمل).
  • پس از مصرف سیتالوپرام در صورتیکه هرکدام از علائم زیر را داشتید سریعا با اورژانس تماس بگیرید و مصرف دارو را قطع کنید:
  • هر گونه تنگی نفس یا اشکال در بلع.
  • بثورات خارش دار روی پوست .
  • هر گونه تورم دهان و یا صورت .


خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب سیتالوپرام چیست

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

--------------------------------------------------------------------------------

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (84 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۶ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

سیما | ۴ سال پیش
سلام، من حدود یک ماه هست که قرص سیتالوپرام رو مصرف میکنم ، الان حدود ده روز هست که ادرار و مدفوعم خیلی کم شده و احساس درد در زیرشکم میکنم، به نظر شما این مشکل بخاطر مصرف این قرص هست و باید قطعش کنم؟
0
0
لی لا | ۴ سال پیش
باتشکر از مطالب خوبتان میخواستم بدونم قرص سیتالوپرام میتونه ایجاد حساسیت کنه که این حساسیت خارش گلو وسرفه های خشک وریزش اشک میباشد من حدود دوماه است که این قرص را میخورم البته قبل از آن مدت چند سال فلوکستین ۲۰ میخوردم ومشکلی نداشتم..متشکر میشوم راهنمایی کنید.باسپاس
0
0
یلدا | ۴ سال پیش
سلام من هیجده سالمه افسردگی ووسواس واسترس شدید دارم به دکتر مراجعه کردم بهم این قرص رو داد الان که من میخوام برای کنکور درس بخونم میترسم بخورم وهمش خواب باشم چیکار کنم؟
0
0
پاسخ ها:
فاطی | ۳ سال پیش
خواب آور نیست من از دکتر پرسیدم
0
1
محمد | ۵ سال پیش
باسلام
بنده به دلیل بیماری افسردگی مدت 3 ماه تحت درمان با ونفلاکسین روزی 2 عدد 75 میلی ، قرص پرفنازین 4 روزی 2 عدد و زاناکس نیم روزی دو عدد قرار گرفتم ، نظر دکتر به افزایش قرصها شد و از آنجا که شدیدا حافظه ام مختل میشد و بیقرارتر شده بودم قرصها را کنار گذاشتم .
مجدد به دلیل علایم و عذاب از افسردگی به دکتر دیگری مراجعه کردم ایشان قرص سیتالوپرام 20 روزی یک عدد و کلونازپام یک شبی یک عدد تجویز کردن . بعد گذشت حدود 6 هفته مصرف هیچ تاثیری در بهبود نمیبینم و فقط خواب و فراموشی و مشکلات درد معده .
با توجه به اصرار دکتر به مصرف این دو دارو
سوال آیا به مصرف قرصها ادامه بدم یا به دکتر دیگری مراجعه کنم؟؟
بهتر بگم علایم افسردگی ام شدیدتر شده
با تشکر
0
0
پاسخ کارشناس:
فقط خواب و فراموشی و مشکلات درد معده که فرمودید از عوارض دارو است. باید ببینید دوره درمان را پزشک برای شما چه مدت اعلام کرده. با این حال اگر علتی که شما را تحریک به افسردگی میکند از بین نرفته باشه , دارو تاثیر چندانی در شما نخواهد داشت و تنها عوارض دارو را خواهید دید. سعی کنید افسردگی خود را بدون دارو ( ورزش کردن - ارتباط با دیگران و بیرون رفتن و شاد بودن ) بهبود بدید تا دارو
عسگري | ۵ سال پیش
با سلاموتشكر از مطالب مفيدتون مي خواستم بدونم دكتر قلب من 2 دارو همزمان برايم تجويز كرده 1 كلرديازپكسايد 10 وديگر سيتالوپرام 20 آيا اين دو دارو جهت مصرف تداخل داروئي دارند يا خير؟ ممنون از مطالب خوبتون.
0
0

hits