
موارد مصرف قرص دپاکین Depakine
قرص دپاکین یک درمان موثر جهت بیماری صرع می باشد که به تنهایی و یا همراه با سایر داروهای ضد تشنج استفاده می شود.
همچنین جهت کنترل تشنجات آبسانس ( به تنهایی و یا همراه سایر داروهای ضد تشنج ) و تشنجات پارشیال ( تشنجاتی که ازیک ناحیه مشخص در مغز شروع می شود) نیز استفاده می شود.
FDA ( وزارت غذا و دارو ) استفاده از این دارو را در تمام سنین و فقط جهت درمان صرع تائید کرده است ، اما از این دارو در دو مورد زیر نیز استفاده می شود:
- پیشگیری از سر درد های میگرنی ( نه درمان سر درد در مدت زمانی که ایجاد می شود)
- درمان یک نوع از بیماریهای مغزی که اختلالات دو قطبی نامیده می شود.
دپاکین برای چی خوبه ؟
اشکال دارویی دپاکین
- کپسول mg ٢٥٠ (نارنجی ، ژلاتینی )
- شربت ml ٥ / mg ٢٥٠ ، مایع قرمز رنگ
- قرص mg ٥٠٠ ( بنفش )
- Sprinkle capsule : کپسول بزرگ mg ٢٥٠ برنگ سفید و آبی، این نــوع کپـسول را می توان از هم جدا نمود؛ و محتویات آن را بر روی غذاهای نرم ریخت و مصرف نمود.
- دپاکوت XR Depakote ER
نحوه مصرف قرص دپاکین 500
قبل از مصرف قرص دپاکین بایستی شما تمامی اطلاعاتی را که بر روی جعبه آن یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه فرمایید.شما بایستی این دارو را همراه مقدار کافی آب مصرف نمایید.
برخی از افراد ترجیح می دهند که این دارو را همراه غذای خود مصرف نمایند چون می تواند موجب ناراحتی گوارشی آن ها گردد. به یاد داشته باشید که شما نباید این قرص را بجوید بلکه بایستی آن را با آب ببلعید.
دوز این دارو در کودکان معمولا بر اساس وزن آن ها تعیین می شود. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد.
شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.
به خاطر داشته باشید که شما نبایستی داروی خود و دوزی که برای شما تجویز شه است را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد نمایید. در صورتی که شما این دارو را برای تشنج خود استفاده می کنید از قطع ناگهانی آن بدون مشورت به پزشک خود بپرهیزید.
شما بایستی این دارو را کاملا مطابق با نسخه خود مصرف نمایید. قطع ناگهانی این دارو می تواند موجب تشدید حملات تشنجی در شما گردد. بنابراین قطع این دارو بایستی به تدریج و تحت نظارت پزشک شما صورت گیرد.
قرص دپاکین چیست ؟
عوارض جانبی مصرف قرص دپاکین
- خستگی ( گاهی اوقات آهسته شدن تفکر)
- سرگیجه
- استفراغ
- تغییرات رفتاری ( افسردگی در جوانان ، تحریک پذیری در کودکان )
- ناراحتی معده
- لرزش : تکان دستها و یا دیگر قسمتهای بدن.
- افزایش وزن
- از دست دادن مو
تداخل دارویی قرص دپاکین
قرص دپاکین می تواند با دیگر داروها، ویتامین ها یا داروهای گیاهی واکنش پیدا کند. برای پیشگیری از این واکنش ها دکتر شما باید تمام داروهای مصرفی را با دقت کنترل کند.
در مورد تمام داروها، ویتامین ها و داروهای گیاهی که مصرف می کنید دکتر خود را در جریان قرار دهید. نباید همراه با این دارو از نوشیدنی های الکلی استفاده کنید. مصرف الکل ممکن است مشکلات خواب یا سرگیجه را بدتر کند.
- کلونازپام
- دیازپام
- وارفارین
- کاربامازپین
- آمی تریپتیلین
- نورتریپتیلین
- تولباتامید
- زیدوودین
- آسپرین
- ریفامپین
موارد منع مصرف قرص دپاکین
افراد مبتلا به به بیماریهای کبدی نباید این دارو را مصرف نمایند. در صورت ابتلا به بیماریهای کبدی به پزشک معالج اطلاع دهید تا در صورت امکان ، نوع دیگری از داروهای ضد تشنج برای بیمار تجویز شود.
در صورت حساسیت به این دارو و یا سایر داروهای والپروات.
نحوه مصرف و روش قطع قرص دپاکین
مصرف دپاکین در دوران بارداری و شیردهی
مصرف دپاکین در دوران بارداری در گروه D حاملگی قرار دارد؛ به این معنی که استفاده از آن برای جنین مضر است؛ اما ممکن است مزایای استفاده از این دارو ، در برخی از زنان بیشتر از مضرات آن باشد.در حقیقت اکثر زنانی که در دوران بارداری از این داروها استفاده می کنند کودک طبیعی یا سالم دارند.
احتمال ایجاد نقایص مادرزادی در جنین ، در مادرانی که در دوران بارداری به خصوص در ٣ ماهه اول از این دسته دارویی استفاده می کنند افزایش می یابد، اما نسبتا غیر شایع می باشد.
همچنین خطر بروز ناهنجاریهای جنین ، در مادرانی که در دوران بارداری بیشتر از یکداروی ضد تشنج مصرف می نمایند و همچنین در مادران با سابقه خانوادگی تولد جنین با نقایص مادرزادی بیشتر است.
بنابراین در صورت بارداری و یا اگر تصمیم دارید که باردارشوید ، جهت ادامه درمان با این داروها ، با پزشک معالج مشورت نمائید. گاهی اوقات پزشک مقدار داروی مصرفی را در دوران بارداری بتدریج کم می کند.
اگر چه ممکن است در این صورت احتمال بروز تشنج افزایش یابد و برخی از انواع تشنجات باعث صدمه به جنین می شود. بنابراین بدون مشورت با پزشک معالج ، مصرف دارو را قطع و یا مقدار آن را کم نکنید .
این نقایص مادرزادی بیشتر در کودکانی شایع می باشد که مادر آنها در ٤ الی ٦ هفته اول بارداری از این دارو استفاده نمایند .
زنان در معرض خطر شامل افرادی که تاریخچه ای از این نوع نقص عصبی در حاملگی قبلی خود دارند. بنابراین ممکن است در صورت تشخیص ، پزشک برای زنان در معرض خطر ، روزانه مقدار زیادی اسید فولیک (mg ٤) تجویز نماید.
ولی هیچ دلیلی نیز وجود ندارد که مصرف اسید فولیک بطور قطعی از ایجاد نقایص مادرزادی در دوران بارداری پیشگیری خواهد کرد.
احتیاط در مصرف دپاکین
قبل از مصرف قرص دپاکین اگر به مواد سازنده آن و یا دیگر مواد حساسیت دارید پزشک و یا متخصص خود را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال که باعث ایجاد واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکلات می شوند باشند.
قبل از مصرف این قرص پزشک و یا متخصص خود را در جریان تاریخچه پزشکی خود قرار دهید بویژه اگر به بیماری هایی مثل بیماری های کبد، تورم پانکراس، اختلالات متابولیسم، اعتیاد به الکل، مشکلات خونریزی، اختلالات ذهنی، کمبود آب بدن و کمبود مواد مغذی موجود در بدن مبتلا هستید.
این دارو ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی، تاری دید یا سرگیجه شود، بنابراین هنگام مصرف دارو فعالیت هایی که به هوشیاری کامل نیاز دارد را انجام ندهید.
استفاده از این دارو هنگام حاملگی توصیه نمی شود زیرا ممکن است به نوزاد به دنیا نیامده آسیب برساند. از آنجا که این دارو به شیر مادر انتقال پیدا می کند قبل از مصرف دپاکین در دوران شیر دهی با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف قرص دپاکین
توصیـه های لازم در هنگام مصرف دارو
دارو را دور از دسترس بچه ها نگهداری کنید .
شربت دپاکین را از یخ زدگی محافظت نمائید .
از قاشق استاندارد اندازه گیری و یا قطره چکان جهت مشخص کردن مقدار دقیق دارو مصرفی استفاده نمائید .(جهت استفاده از شربت دپاکین)
دارو را فقط با دستور پزشک مصرف نمائید.
کپسول دپاکین و قرص ها را نجوید، زیر ا باعث ایجــاد سوزش در گلو و دهـــان می شود.
جهت پیشگـیری از ناراحتی معده ، بهتر است کپسولهای دپاکین و قرص های دپاکوت را همراه با غذا استفاده کنید. دارو را می توان بدون غذا و به تنهایی نیز مصرف نمود. در این صورت کپسول و یا قرص را با یک لیوان پر از آب مصرف نمائید.
جهت بهتر شدن طعم شربت دپاکین، می توان آن را با غذا و یا مایعات مخلوط نمود .
غذا روی مکانیسم اثر دارو تاثیر دارد. بنابراین سعی شود دارو را هر روز مانند روزهای دیگر استفاده نمائید.
در صورت استفاده از قرص های Depakot ER چون این دارو معمولا هر ٢٤ ساعت یکبار مصرف می شود، باید مصرف دارو را حدود ١٢ ساعت قبل از نوبت دوم مصرف دارو به تاخیر بیاندازید و سپس مصرف دارو را طبق جدول تنظیم شده برای ٢٤ ساعت ، از روز بعد شروع کنید و اگر در مورد مصرف دارو مشکل دارید با پزشک معالج مشورت نمائید.
برخی از بیماران نیاز دارند کپسولهای دپاکین را ٣ باردر روز مصرف نمایند. اگر اغلب نوبت های مصرف دارو را فراموش می کنید ، از جعبه مخصوص قرص و یا ساعت زنگ دار جهت یاد آوری نوبت های مصرف دارو استفاده نمائید.
همچنین ممکن است در صورت فراموشی نوبت های مصرف دارو ، پزشک قرص های Depakote- ER را که یکبار در روز مصرف می شوند برای شما تجویز نماید. در این صورت اگــر مصرف یک نوبت دارو را نیز فراموش کنید در آن روز هیچ داروی ضد تشنج دریافت نمی کنید و احتمال وقوع تشنجات بیشتر می شود .
شربت دپاکیـــن یک روش آسان جهـت استفاده از داروی والپروئیک اسید در کودکانی است که نمی توانند کپسول مصرف نمایند. شربت کمی سریعتر از کپسول توسط بدن جذب می شود اما مقدار جذب در دو شکل دارو( کپسول و شربت دپاکین ) یکی است.
اگر داروی دپاکین و یا دپاکوت را مصرف می کنید ، درصورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو ، به محض به یاد آوردن ، آن نوبت باید مصرف شود؛ ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد ، از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری کنید و مصرف دارو را در آن نوبت چند ساعت تاخیر بیاندازید ، در عوض دو نوبت را در فاصله زمانی نزدیک بهم مصرف کنید . سپس مصرف دارو را طبق جدول تنظیم شده ادامه دهید .
آیا رهاکین را میتوان به جای دپاکین برای کنترل صرع استعمال کرد با توجه به اینکه مدت هفت سال از دپاکین استفاده کردیم
من روزی 3 عدد 500 میلی گرم میخورم
فقط یه مشگلی که این قرص داره جدا از ریزش
مو که مهم نیست چاق میکنه اگر پزشکان بتونن
دپاکین پیشرفته ای بسازن یا ماده شیمیایی و گیاهی
توش ترکیب بشه که دچار افزایش وزن نشه خیلی
خوبه
رزش دست داره برای بهبودش چکارمیشه کرد؟
چند دوره قطعش کردم ولی دیگه خواب ندارم.
دوباره که شروع میکنم دیگه از خواب بیدار نمیشم. دز حدود ۱۶ تا ۱۸ ساعت در خواب هستم. اگه میشه کمک و راهنمایی کنید.
دارو های مختلفی وجود داره که رو جنین تاثیر نداره
من ۵ساله دپاکین میخورم موهام ریخته ولی ۵۰۰ میلیون ماشین دارم اگر این قرص نبود ضربدری تشنج میزدم بعد از ۲ سال مصرف نوار مغز باید بدهی
بعضی ها سالم میشن ولی بعضی ها هم همیشه میخورن و شخص و بیمار رانندگی نباید کنه چون دپاکین موتور مغز رو دورشو میاره پایین که حمله دست نده بعد از چند سال مغز یاد میگیره تو دور موتور پایین کار کنه منم لرزش دست دارم موهام ریخته حتی بهم گفتن برو مو بکار ولی نرفتم
زندگی دست خداست نه حرف این و اون هر کسی
برای خودش زندگی میکنه ولی واقعا اگر شخص بیمار باید بخوره چون من ۲۰ بار تشنج کردم شانس اوردم خونه بودم اگر وسط خیابان تشنج بکنید و بیمارم هستی شانس زنده ماندن ۵ درصد
ممنون از بابت اطلاعاتی که در اختیار گذاشتین.
من یه سوا داشتم.
میشه لطف کنین راه حل برای جلو گیری از ریزش مو در اثر مصرف قرص دپاکین را مطرح کنین؟
ممنون از لطفتان