محمدمهدی پرورش، متخصص چشم درباره سن ابتلا به بیماری RP تصریح کرد: ممکن است این بیماری در ابتدای تولد یا سنین بالای 30 یا 40 سال بروز کند. این بیماری چشمی سیری پیشرونده دارد و مبتلایان به مرور زمان دچار کاهش تدریجی دید مرکزی میشوند.
پرورش درباره دیگر مشکلات بیماران مبتلا به RP گفت: یکی دیگر از مشکلات مبتلایان به بیماری RP زمانی است که از روشنایی به تاریکی میروند یا از تاریکی به روشنایی میروند و در این صورت دیدشان محدودیت زیادی پیدا میکند.
وی علت شکلگیری این بیماری را ژنتیکی دانست و افزود: این بیماری جز شب کوری عوارضی همچون تورم شبکیه و آب مروارید را در پی دارد.
این متخصص چشم خاطرنشان کرد: این بیماری میتواند به صورت منفرد فقط چشم را درگیر کند یا اینکه زمینه ساز یکسری بیماری های عمومی همچون بیماریهای غدد، متابولیسم و سایر بیماری های ارثی باشد و در حقیقت از بروز این مشکلات به بیماری RP پی ببریم.
پرورش درباره علت ایجاد بیماری RP نیز گفت: در زمینه درمان این بیماری کارهای زیادی انجام شده است ولی درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد برای مثال ترکیبات ویتامین A به کار گرفته شده است ولی درمان 100 درصد نیست.
وی افزود: استفاده از سلولهای بنیادین برای درمان بیماری RP مورد مطالعه قرار دارد ولی هنوز به نتیجه خاصی نینجامیده است و بیشتر روی مطالعات حیوانی متمرکز شده است و تنها مختصری در زمینه مطالعات انسانی صورت گرفته است.
آیا میدانید بیماری چشمی RP با شب کوری ظاهر میشود؟
این متخصص چشم خاطرنشان کرد: یکی دیگر از روشهای بازگرداندن افراد مبتلا به RP به روال معمولی زندگی به کار بردن میکروچیپ و عینک مخصوص در درون چشم مبتلابان RP است که بیمار به این طریق میتواند به صورت محو چیزهایی ببیند که این روش نیز در مراحل اولیه قرار دارد.
پرورش افزود: کسانی که از روش میکروچیپ استفاده کردند میتوانستند نور را تشخیص دهند و از این طریق توانستند تا حدی ببینند و راه بروند ولی هزینه های این روش بسیار بالاست ضمن اینکه نتایج دراز مدت این روش هنوز مشخص نیست.
وی درباره تشخیص این بیماری خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که شب کوری دارند خودشان متوجه این بیماری نیستند و تصور میکنند که تمام افراد این گونه دنیا را میبینند و معمولاً اطرافیان این افراد هستند که متوجه میشوند دید در شب این افراد دچار اختلال است.
- برچسبها
- بیماری چشمی rp
- شب کوری
- سلولهای شبکیه
- دید مرکزی
۱ دیدگاه