دلگرم
امروز: جمعه, ۱۳ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
5 مزیت شگفت انگیز تخم گشنیز در کاهش وزن و لاغری
76
زمان مطالعه: 8 دقیقه
دانه های گشنیز راه سنتی برای کاهش وزن است به این دلیل است که غنی از مواد معدنی است و برای لاغری بسیار موثر است. دانه های گشنیز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است با اضافه کردن آن در برنامه غذایی تان برای کاهش وزن بسیار مفید است.

لاغری با تخم گشنیز

بهترین راه های تناسب اندام و لاغری کدامند؟

اکثر افراد، به ویژه دختران یا زنان، تمایل دارند تناسب اندام داشته باشند. آن ها حتی مایل به انجام کارهایی برای از کاهش وزن و بدست آوردن اندام ایده آل هستند. انواع مختلف رژیم غذایی می توان داشت، از رژیم غذایی طبیعی گرفته تا رژیم غیر طبیعی (استفاده از قرص های کاهش وزن). گاهی اوقات، مردم برای از کاهش وزن خود را تحت شرایط سخت قرار می دهند، مثلا از خوردن غذا پرهیز می کنند. این روش برای سلامتی بدن بسیار مضر است زیرا بدن دچار کمبود مواد مغذی خواهد شد. در این مقاله، یک راه طبیعی و سالم برای کاهش وزن خواهید آموخت.

ظاهرا، دانه های گشنیز حاوی مواد یا ترکیبات خاصی هستند که قابلیت کاهش وزن را دارند. اما چگونه این اتفاق می افتد؟ اگر شما کنجکاو هستید، این مقاله را به دقت مطالعه کنید!

شما باید بدانید که گشنیز چه نوع گیاهی است. برگ های تازه و دانه های خشک شده گیاه گشنیز به طور گسترده برای افزایش طعم غذا استفاده می شود.نام علمی گشنیز Coriandrum sativum می باشد. اکثر افراد آن را به عنوان سیلانترو(گشنیز) یا جعفری چینی می شناسند. کلمه "coriander”" در واقع بیشتر به معنی تخم گشنیز است تا گیاه آن. تمام اجزای این گیاه خوراکی است از جمله بذر آن. بذر این گیاه هنگام خرد شدن طعم مرکبات لیمو دارد ،که این به دلیل محتوای لینالول ترپن و پینن می باشد.

معمولا از برگ های تازه و دانه های خشک شده این گیاه به عنوان ادویه برای پخت و پز استفاده می شود تا غذاها را طعم دار کنند. این گیاه بومی جنوب اروپا و شمال آفریقا تا جنوب غربی آسیا است. گشنیز گیاه لطیفی است و دارای برگ های نازک می باشد ومی تواند تا 50 سانتی متر رشد کند.

فواید تخم گشنیز در لاغری وکاهش وزن

اطلاعات تغذیه ای دانه های گشنیز

معمولا، مشخصات تغذیه ای ساقه تازه یا برگ های گیاهان غنی از ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K همراه با مواد معدنی رژیمی متعادل است. با این وجود بذرهای گشنیز دارای محتوای کمتری از ویتامین ها هستند، اما حاوی مقدار قابل توجهی از مواد معدنی مانند فیبر رِژیمی، سلنیوم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز و سایر مواد معدنی می باشد. ما به شما ارزش تغذیه ای گشنیز را ارائه می دهیم.

ارزش تغذیه ای بذر گشنیز (100 گرم) :

  • 298 کیلوکالری کالری
  • 18 گرم چربی
  • 1 گرم چربی اشباع شده
  • 13.58 گرم چربی غیر اشباع تک زنجیره ای
  • 1.75 گرم چربی غیر اشباع چند زنجیره ای
  • 46 میلی گرم فیتوسترول
  • 6.02 گرم خاکستر
  • 8.86 گرم آب
  • 35 میلی گرم سدیم
  • 55 گرم کربوهیدرات
  • 42 گرم فیبر غذایی
  • 12.37 گرم پروتئین
  • 2.13 میلی گرم نیاسین
  • 0.29 میلی گرم ریبوفلاوین
  • 0.239 میلی گرم تیامین
  • 21 میلی گرم ویتامین C
  • 709 میلی گرم کلسیم (Ca)
  • 0.975 میلی گرم مس (Cu)
  • 16.32 میلی گرم آهن (Fe)
  • 330 میلی گرم منیزیم (Mg)
  • 1.9 میلی گرم منگنز Mn))
  • 409 میلی گرم فسفر (P)
  • 1267 میلی گرم پتاسیم (K)
  • 26.2 میکروگرم سلنیوم (Se)
  • 35 میلی گرم سدیم (Na)
  • 4.7 میلی گرم روی (Zn)

دانه گشنیز راهی برای کاهش وزن و لاغری

علت چاقی و اضافه وزن چیست؟

علت اینکه برخی افراد اضافه وزن می یابند و چاق تر می شوند این است که آن ها بیشتر غذاهایی می خوردند که که حاوی مقدار زیادی کالری و فاقد آب و فیبر است، همچنین به دلیل چربی اضافی ذخیره شده در بدن است. افرادی که غذاهای حاوی مقادیر زیاد آب و فیبر مثلا میوه ها، سبزیجات، سالاد و ... را مصرف نمی کنند، بیشتر در معرض چاقی قرار می گیرند.

از سوی دیگر،یکی دیگر از علل چاقی مصرف زیاد نمک است. مصرف زیاد نمک باعث تشنگی و مصرف بیشتر آب می شود که در نتیجه تجمع زیاد آب در بدن، دچار ورم بدن و اضافه وزن خواهیم شد. داروهای خاص یا ننوشیدن آب کافی، مصرف ناکافی پروتئین، یا رژیم غذایی ناسالم می تواند منجر به چاقی شود. در بخش بالا تمام علل افزایش وزن را بیان کردیم، اما دلیل اصلی چاقی، اختلال سیستم لنفاوی و تجمع آب ومایعات در بافت ها و فضای بینابینی است که این منجر به ورم بدن و اضافه وزن می شود. این نوع افزایش وزن، تحت عنوان احتباس آب(تجمع آب در بدن ) نامیده می شود.

چرا احتباس آب نامیده می شود؟

زیرا آب در ناحیه خاصی از بدن یعنی بافت های بدن تجمع می یابد و باعث ایجاد ورم در بعضی قسمت های بدن مانند ناحیه پاها، مچ پا، ساق پا، ریه ها و سایر نقاط می شود. در زنان احتمال بیشتری وجود دارد که مشکلات احتباس آب را تجربه کنند که به دلیل تغییرات مکرر در سطح هورمون هاست. بنابراین، این مشکل باعث ترشح آلدوسترون می شود و کلیه ها را برای حفظ آب بیشتر تحریک می کند.

فواید بذر گشنیز در لاغری و تناسب اندام

فواید دانه های گشنیز برای کاهش وزن

1. غنی از مواد معدنی و ویتامین ها

یکی از دلایل افزایش وزن شما این است که شما کالری زیادی مصرف می کنید و پروتئین و فیبر کمتری مصرف می کنید. برای کاهش وزن، شما باید آن دسته مواد غذایی را مصرف کنید که متابولیسم شما را افزایش می دهند و چربی ها را می سوزانند. دانه های گشنیز به نظر می رسد راه سنتی برای کاهش وزن باشد به این دلیل است که غنی از مواد معدنی است و برای لاغری بسیار موثر است.

2. محتوای پتاسیم بالا

یکی از علل احتباس آب، سدیم است. مصرف بیش از حد سدیم باعث نفخ و ورم بیشتر بدن می شود. تنها ماده معدنی كه مي تواند در مقابل اثر سديم (احتباس آب) به شما كمك كند، پتاسيم است. از این رو، مصرف دانه های گشنیز که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است با اضافه کردن آن در برنامه غذایی تان برای کاهش وزنتان بسیار مفید است.

3. تقویت بافت های بدن

برای لاغری و کاهش وزن نیازی به خرید مکمل های ویتامین های شیمیایی برای کاهش وزن نیست، بلکه مصرف دانه های گشنیز به میزان کافی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B1، B5 و B6 و کلسیم بدن را تامین می کند. به خصوص محتوای بالای ویتامین C که با تقویت بافت ها و کاهش تمایل مویرگ ها به تجمع مایعات در بافت های بدن، در خارج کردن آب اضافی بدن موثر است. پس ویتامین C مانع احتباس آب در بافت های بدن می شود و آب را به سمت روده هدایت می کند.

4. بهبود سوخت و ساز بدن

علاوه بر این، دانه های گشنیز هضم غذا را بهبود می بخشند. هنگامی که عمل هضم بهبود می یابد، توانایی در هضم غذا بهتر خواهد شد به این معنی که متابولیسم و سوخت و ساز بسیار خوبی خواهید داشت.

5. کمک در گوارش

علاوه بر بهبود سوخت و ساز بدن، دانه های گشنیز می تواند التهاب را کاهش دهد. دانه گشنیز می تواند گاز داخل معده، نفخ و مشکلات دستگاه گوارش را کاهش دهد. علاوه بر این، توانایی روده را در جذب مواد مغذی بهتر می کند.

خواص بذر گشنیز در لاغری

هشدار و احتیاط

علیرغم مزایای استفاده از دانه های گشنیز برای کاهش وزن، ممکن است گشنیز برای شرایط یا بیماری های خاص مضر باشد.

  1. بارداری و شیردهی.
  2. آلرژی. برای کسانی که به رازیانه، زیره سیاه، کرفس، رازیانه و یا نسبت به گیاهان مشابه آلرژی دارند، این گیاه ممکن است باعث آلرژی شود.. آلرژی همراه با برخی از علائم است که شبیه هر گونه آلرژی غذایی دیگر می باشد.
  3. دیابت. از آنجا که طبیعت آن دارای توانایی کاهش سطح قند خون است، بهتر است افرادی که دیابت دارند، میزان قند خونشان را دقیقا زمانی که دانه های گشنیز مصرف می کنند، کنترل کنند.
  4. فشار خون پایین. برای افرادی که فشار خون پایین دارند، در مصرف دانه های گشنیز احتیاط کنند، زیرا زیرا ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
  5. عمل جراحي. همانطور که قبلا گفته شد دانه های گشنیز ممکن است میزان قند خون خود را پایین بیاورند، بنابراین نگرانی وجود دارد که دانه های گشنیز ممکن است در طول عمل جراحی با کنترل قند خون تداخل ایجاد کنند.

علاوه بر این که گشنیز می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند، همچنین می تواند حساسیت خورشید را افزایش دهد. این بدان معنی است که پوست شما حسسیت بیشتری نسبت به نور خورشید خواهد داشت و ممکن است شما را در معرض خطر تحریک پوست، التهاب، پوست تیره و آفتاب سوختگی قرار دهد. بعضی از اختلالات احتمالی ناشی از مصرف دانه های گشنیز شامل اسهال شدید، درد معده، افسردگی، بی نظمی قاعدگی و کم آبی بدن زنان باشد.

شما برای کاهش وزن از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ روش های پرخطر یا روش های طبیعی؟ آیا تابحال برای کاهش وزن از تخم گشنیز استفاده کرده اید؟ تجارب خود را با مجله دلگرم در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

در این رابطه بخوانید:

ترجمه و گرد آوری
سهیلا مقصودی
بخش سلامت مجله دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (76 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

ندا | ۴ سال پیش
سلام عزیزان من ۴ روزه که استفاده کردم عالی بود
6
50
پاسخ ها:
سوسن | ۳ سال پیش
میشه بگین چطوری از تخم گشنیز استفاده کردی
20
89

hits