دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
راههای سریع انتقال ویروس کرونا
0
زمان مطالعه: 8 دقیقه
ویروس کرونا در سرعت انتشار و انتقال بر سایر ویروس‌ها پیشی گرفته است، اهمیت رعایت بهداشت بیش از پیش نمایان می‌شود؛ بنابراین آگاهی از راه‌های انتقال آن می‌تواند تا حد قابل توجهی مانع گسترش ویروس شود.


ویروس کرونا از چه راههایی منتقل می شود؟

ویروس کرونا از ووهان چین با انجام سفرهای کنترل نشده به اقصی نقاط دنیا انتقال یافته است و هر روز بر آمار تلفات این بیماری افزوده می شود.

البته که چین در همان ابتدا تدابیر امنیتی شدیدی را آغاز کرد و توسط امکانات و تجهیزات گوناگون و قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا تا حد بسیار زیادی این بحران را کنترل کرد. اما بسیاری از افراد ناقل ویروس کرونا بوند و علائم و نشانه های این بیماری را در ظاهر نداشتند.

امروزه در سراسر دنیا خصوصاً در کشورهایی بیمار مبتلا به ویروس کرونا رویت شده است، اقداماتی پیشگیرانه جهت کنترل این بحران انجام می شود.

توزیع ماسک به صورت رایگان و یا با هزینه بسیار اندک، توزیع مواد شوینده الکی و مواد ضدعفونی کننده، توزیع بروشورهای آموزشی و مراقبتی، اقداماتی است که در فرودگاه ها و ترمینال های مسافربری دنیا انجام می شود.

همچنین در کشورهایی که آمار شیوع کرونا رو به افزایش است، در فرودگاه ها و سایر ورودی های شهر مانند عوارضی و ... دستگاه هایی جهت تشخیص این بیماری در بدن افراد وجود دارد.

از آنجا که این ویروس در سرعت انتشار و انتقال بر سایر ویروس‌ها پیشی گرفته است، اهمیت رعایت بهداشت بیش از پیش نمایان می‌شود؛ بنابراین آگاهی از راه‌های انتقال آن می‌تواند تا حد قابل توجهی مانع گسترش ویروس شود.

اگرچه ویروس منحوس از طریق اشیاء بی‌جان منتقل می‌شود، اما به گفته کارشناسان میزان ماندگاری ویروسی که به طور بالقوه روی یک شیء بی‌جان می‌ماند، بسیار ناچیز است و روی انگشتان دست نیز ویروس زیادی وجود نخواهد داشت که آن هم با شست‌وشو قابل پاکسازی است و حتی در صورت ماندگاری، هنوز هم باید سیستم تنفسی را پشت سر بگذارد تا بتواند شما را آلوده کند که طبق اظهارات متخصصان دستگاه تنفسی انسان در حالت عادی در فیلتر کردن ویروس‌ها بسیار خوب است.

از طرفی گفته می‌شود ماندگاری ویروس به سطح و شرایط بستگی دارد، هرچه دما پایین‌تر باشد، مدت زمان بقا طولانی‌تر است. اگر دما بالاتر باشد، زمان زنده ماندن ویروس کاهش یافته و خطر انتقال کمتر است.

ویروس کرونا

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا چیست ؟

بهترین و ساده ترین راه جهت پیشگیری از ابتلا به هر بیماری ویروسی مانند کرونا، شست و شوی مداوم دست هاست.در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارین نگران نباشید.

چرا که شوینده های الکلی فوری که در داروخانه ها موجود هستند نیز می توانند همان کار را انجام دهند و خطر ابتلا به این ویروس را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.

راه های انتقال ویروس کرونا نیز مانند هر ویروس دیگری از فرد به فرد یا از طریق اجسام دیگر به فرد منتقل می شود. با توجه به طول عمر ویروس کرونا که زمانی که از بدن فرد خارج می شود می تواند تا 9 ساعت فعال بماند، و این موضوع خطرناکی است، رعایت بهداشت فردی به مراتب اهمیت بیشتری پیدا می کند.

سعی کنید مواد غذایی را به خوبی طبخ کنید و از خوردن سبزیجات و گوشت های خام و نیم پز خودداری کنید. از ظروف، قاشق و چنگال مصرف شده ی دیگران استفاده نکنید حتی اعضای خانواده و دوستان نزدیک.

راههای انتقال ویروس کرونا

اسکناس

اسکناس‌ها می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند، اما سعی کنید خیلی نگران نشوید این‌ امر زمانی می‌تواند خطرناک باشد که کسی از اسکناس برای عطسه استفاده کند؛ و سکه‌ها هم در واقع محیط‌های بسیار بدی برای زنده ماندن ویروس‌ها هستند.

آشپزخانه‌های اداری

معمولا در اداره‌ها و سازمان‌ها دستگاه‌های قهوه یا کتری توسط چند نفر مدیریت می‌شوند و به راحتی می توانند باعث انتشار ویروس کرونا شوند، بنابراین ایده خوبی است که پس از هر بار استفاده، از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.

دستگیره های در

لمس کردن دستگیره در اغلب اجتناب ناپذیر است و افراد مختلفی ممکن است این کار را انجام دهند، بنابراین حواستان به دستگیره‌ها باشد و پس از هر بار لمس دست‌های خود را بشویید و یا حتی الامکان ضدعفونی کنید زیرا به راحتی باعث انتقال ویروس کرونا خواهند شد.

آلودگی دستگیره در به کرونا ویروس

دستگاه‌های خودپرداز یا بلیط

دستگاه‌های خودپرداز از جمله موارد بسیار شایع و خطرناک در انتقال ویروس کرونا هستند، به خاطر داشته باشید که روزانه صدها نفر از این سیستم برای دریافت پول استفاده می‌کنند بنابراین بسیار مراقب باشید و تا آنجا که می‌توانید فعالیت‌ها و تراکنش‌های خود را به صورت اینترنتی انجام دهید.

دستگاه‌های شارژ بلیت نیز در شرایطی مشابه قرار دارند پس برای تمدید اعتبار بلیت‌های الکترونیک سعی کنید از تمهیداتی که نهادهای مرتبط برای پرداخت و شارژ آنلاین در نظر گرفته‌اند، استفاده کنید.

پله‌های برقی

پله‌های برقی، نرده‌های لوله‌ای و دیوارها به طور بالقوه روزانه توسط هزاران نفر لمس می‌شوند، اگر شما مجبورید که از حمل و نقل عمومی استفاده کنید برای عدم ابتلا به ویروس کرونا به هیج وجه از حصارها استفاده نکنید و پس از پیاده شدن دست‌های خود را ضدعفونی کنید.

مکان‌های عمومی مانند گرمابه‌ها و استخرها

برای در امان ماندن از ویروس کرونا تا می‌توانید از رفتن به مکان‌های عمومی مانند استخرها، حمام‌های عمومی و باشگاه‌های ورزشی خودداری کنید. این اماکن پتانسیل بالایی در انتقال ویروس دارند و افراد زیادی به آنجا رفت و آمد می‌کنند و ممکن است محتویات دهان و بینی خود را در این مکان‌ها بشویند.

بیمارستان‌ها و مراکز درمانی

یکی از مکان‌هایی که می‌تواند مرکز شیوع ویروس‌ کرونا باشند، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هستند، چرا که میزان مراجعه افراد به مراکز درمانی بسیار است و معمولا افراد بیمار و مبتلا به آنجا می‌روند، بنابراین کادر درمانی و مراجعه کنندگان باید قبل و بعد از هر مراجعتی دست‌های خود را شسته و به رعایت تمام نکات بهداشتی اهتمام داشته باشند.

تلفن ثابت و همراه

گوشی تلفن به دلیل آنکه تماس مستقیم با دست‌ها و صورت افراد دارد، از جمله وسایل ناقل است؛ البته گوشی همراه خطر کمتری نسبت به گوشی ثابت دارد، بنابراین باید در استفاده از تلفن‌های اداری و همگانی دقت بیشتری داشت و تا حد امکان با رعایت کامل نکات بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرند تا از انتقال ویروس کرونا پیشگیری کنند.

شیوع ویروس کرونا

صندلی‌های هواپیما و اتوبوس

همانطور که بارها تاکید شده است، سفرهای بین‌المللی می‌تواند یکی از راه‌های مهم انتقال ویروس کرونا باشد. روزانه افراد زیادی از هواپیما و اتوبوس برای مسافرت استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند یک زنجیره محکم در شیوه ویروس باشد.

از آنجا که علائم این بیماری در روزهای اول خاموش است و فرد تا دوهفته متوجه بیماری خود نمی‌شود، احتمال انتقال ویروس از طریق رفت و آمد افراد مبتلای ناآگاه از بیماری بسیار است، بنابراین پرهیز از مسافرت یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری است. قطعا صندلی‌های هواپیما و اتوبوس می‌توانند بستر مناسبی برای تجمع و انتقال ویروس باشند.

مراجعه به پزشکان عمومی

توصیه‌های بهداشت عمومی این است که اگر نگران این هستید که مبادا دچار ویروس کرونا شوید، به جای مراجعه به پزشک عمومی، با اورژانس و یا سامانه‌های تعبیه شده برای این منظور تماس بگیرید.

اما هستند افرادی که به رغم توصیه‌ها به پزشک عمومی مراجعه می‌کنند بنابراین بیشتر در معرض خطر هستند. در این شرایط پزشکان عمومی هم همان راهکارهای اصلی را توصیه خواهند کرد پس چه بهتر که بدون مراجعه، خود به رعایت نکات توجه داشته باشید.

آیا مسافرت رفتن می تواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد؟

اگر با ماشین خود سفر می کنید و در بین مسیر در اقامتگاه های موقت اسکان نداشته باشید، و مقصد شما نیز کاملاً شناخته شده باشد، خطر ابتلا به این ویروس کمتر می شود.

اما استفاده از وسیله های حمل و نقل عمومی مانند هواپیما، قطار و اتوبوس های بین شهری که افراد زیادی حضور دارند و همچنین اسکان در محل های اسکان موقت بین شهری و استفاده از غذاهای بین شهری خطر ابتلا به هر گونه بیماری از جمله بیماری های ویروسی را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است از انجام سفرهای غیرضروری خودداری کنید.

به طور خلاصه با دوری از ترس و نگرانی و با رعایت کلیه نکات بهداشتی می توانیم از خطر ابتلا به این بیماری در امان باشیم.

بیشتر بخوانید:

لیست شهر های مبتلا به ویروس کرونا و آمار مبتلایان در ایران

سوالات رایج در مورد ویروس کرونا (COVID-19)

کیت تست ویروس کرونا چگونه کار می‌کند؟

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits