دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
زخم قرنیه | علت و درمان خراشیدگی یا زخم قرنیه چشم
6
زمان مطالعه: 7 دقیقه
با زخم قرنیه بیشتر آشنا شوید : یکی از عارضه هایی که به چشم آسیب می رساند خراشیدگی قرنیه است که بر روی بینایی تاثیرات منفی می گذارد.اگر قرنیه چشم شما بر اثر حادثه ای زخم شده است باید روش درمان آن را بدانید و چشم درد خود را باید کاهش دهید.

عواملی که موجب زخم شدن قرنیه چشم میشود

به گزارش دلگرم : زخم قرنیه یک بیماری چشمی نسبتا شایع است که اغلب از زخم باز آلوده ناشی می شود. قرنیه نقش چشمگیری در سلامت چشم و قدرت بینایی دارد. درمان مناسب این اختلال توسط چشم پزشک برای جلوگیری از آسیب بیشتر به چشم و جلوگیری از تغییرات دائمی در بینایی یا نابینایی حیاتی است.این زخم ممکن است با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد. اما گاهی فقط توسط چشم پزشک قابل تشخیص است. اگر زخم قرنیه بزرگ باشد، ممکن است بتوانید آن را به صورت یک نقطه خاکستری یا سفید روی چشم مشاهده کنید. البته تشخیص دقیق توسط خودتان غیر ممکن است.در حالی که خود بیماری زخم قرنیه مسری نیست، اما عفونت آن می تواند مسری باشد. اکثر عفونت های ایجاد شده در این زخم باکتریایی هستند. اما گاهی نیز زخم های قرنیه در نتیجه موارد زیر ایجاد می شود:

علائم‌ زخم قرنیه‌ چشم

علت و علائم زخم قرنیه چشم

علت زخم و خراشیدگی قرنیه چشم

  1. استفاده‌ از لنزهای‌ تماسی‌ چشم به‌ مدت‌ طولانی‌
  2. قرار نگرفتن لنز تماسی‌ در جای‌ خود
  3. آسیب‌ قرنیه‌ در اثر پریدن‌ یک‌ جسم‌ خارجی‌ مثل‌ تراشه چوب یا فلز، شن، گردوخاک‌، یا شیشه‌ به‌ درون‌ چشم
  4. عفونت چشم‌ با ویروس‌ تبخال (تبخال چشمی)
  5. عفونت‌ پلک و ملتحمه‌ چشم
  6. بسته‌ نشدن‌ کامل‌ پلک‌ها
  7. خراش قرنیه بوسیله ناخن، شاخه درخت و …
  8. مالیدن شدید چشم‌ها

مراقبت از زخم قرنیه

از چشم محافظت کنید.اگر مصدوم از لنز استفاده میکند آنها را از چشم او در بیاورید. عینک های تیره ممکن است آرامش را برای چشمانش فراهم کنند.هرگز چشم ها را با آب نشورید، نمالید، کمپرس سرد و گرم بر روی آن نگذارید و با پارچه ای آن را نم دار نکنید.

هر چه سریعتر درخواست کمک پزشکی کنید.در صورت مشاهده این علائم به مرکز درمانی مراجعه کنید: درد مداوم، قرمزی چشم، تغییر در بینایی، ریزش آب از چشم، جوش و التهاب اطراف چشم ، ورم پلک ها و تب. اقدامات بعدی در مرکز درمانی پزشک چشم ها را معاینه کرده و تست بینایی می گیرد. بسته به سن شخص، در این مرکز فشار چشم را چک کرده و آزمایش های دیگری از او می گیرند. بسته به علت بروز آسیب دیدگی، در این مرکز ممکن است قطره چشمی یا داروی خوردنی و یا هردو تجویز شود و گاهی لازم است با چشم پزشک هم مشورت شود. این اقدامات بسته به دلیل ایجاد صدمه به چشم صورت میگیرد اما مراجعه به پزشک ضروری است.

حتماً بخوانید:
نشانه پارگی عنبیه چشم چیست؟

نشانه پارگی عنبیه چشم چیست؟

آسیب قرنیه – پارگی، سوراخ، و ترومای غیر نافذ به قرنیه وقتی عنبیه چشم آسیب می‌بیند:با دلگرم همراه باشید تا در مورد پارگی عنبیه چشم بیشتر بدانید. شاید…

در موارد زیر درخواست مراقبت های اورژانسی کنید:

شخص بینایی خود را از دست داده باشد و یا تغییری در بینایی او رخ داده است.درد همراه با آسیب دیدگی چشم.یکی از عارضه هایی که به چشم آسیب می رساند خراشیدگی یا زخم قرنیه است که بر روی بینایی تاثیرات منفی می گذاردخراشیدگی قرنیه نوعی پارگی یا ساییدگی روی قرنیه شما است. قرنیه شفاف است و از روزنه جلوی چشم محافظت می‌‌کند و دقیقا بر روی بخش رنگی چشم شما (که عنبیه نامیده می شود) قرار دارد.این‌ زخم‌ علاوه‌ بر قرنیه‌، تأثیراتی‌ روی‌ ملتحمه‌ (پرده‌ روی‌‌ سفیدی‌ چشم‌)، عنبیه‌ (قسمت‌ رنگی‌ چشم‌) و مایع‌ داخل‌ فضای‌ جلویی‌ چشم‌ (زلالیه) می‌گذارد.

در صورتی که قرمزی دردناک چشم و همچنین تاری دید دارید، در اسرع وقت به چشم‌پزشک مراجعه کنید:


عوامل‌ خطر زخم قرنیه

  • عفونت‌ چشم
  • آسیب‌ چشم‌
  • سیگار کشیدن‌ یا قرار گرفتن‌ در معرض‌ سایر مواد محرک‌ چشم‌
  • لنزهای‌ تماسی‌ (خصوصا نوع‌ نرم‌ آنها)
  • پرکاری غده‌ تیرویید
  • اگر تب‌ خال‌ دارید، به‌ چشمان‌ خود دست نزنید، زیرا باعث عفونی شدن چشم می شود

عوارض‌ زخم قرنیه‌

در صورت‌ غفلت‌ از زخم‌ قرنیه‌، تخریب‌ بافتی می‌تواند در قرنیه‌ نفوذ کرده‌ و به‌ این‌ ترتیب‌ باعث‌ ورود عفونت‌ به‌ داخل‌ کره‌ چشم‌ شود. در این‌ صورت‌ ممکن‌ است‌ بینایی‌ فرد به‌ طور دایم‌ از دست‌ برود.

تشخیص زخم قرنیه

پزشک چشم‌ها را از نظر نوع آسیب یا ذراتی که ممکن است زیر پلک باشند، مورد معاینه قرار می دهد. پزشک ممکن است یک رنگ زرد پرتقالی روی چشم بریزد تا خراش را ببیند.گاهی‌ انجام‌ آزموش‌ سنجش‌ دقت‌ بینایی‌ و کشت‌ خرده‌های‌ تراشیده‌ شده از سطح‌ قرنیه‌ نیز انجام می شود.

درمان زخم قرنیه یا خراش قرنیه

درمان زخم قرنیه

زخم قرنیه طی دو تا سه هفته درمان می شود و در صورت عدم درمان، با عمل پیوند قرنیه می توان بینایی قبل را به دست آورد و تنها زمانی این عارضه موجب از بین رفتن بینایی می شود که در داخل چشم موجب عفونت شده باشد.درمان های اولیه برای کاهش درد ناشی از زخم قرنیه شامل استفاده از کمپرس آب خنک و شستشوی چشم با چای سرد است. داروهای لازم برای درمان زخم قرنیه عبارتند از: قطره‌ها یا پمادهای‌ آنتی‌بیوتیک چشمی‌ یا آنتی‌بیوتیک‌های‌ خوراکی‌ برای‌ عفونت‌ باکتریایی‌ دارو برای‌ عفونت‌های‌ ویروسی‌ و قارچی‌ استامینوفن ‌برای‌ درد خفیف‌ چشم.

حتماً بخوانید:
التهاب قرنیه یا کراتیت چیست | علل و درمان آن کدام است ؟

التهاب قرنیه یا کراتیت چیست | علل و درمان آن کدام است ؟

قرنیه بافت شفافی است که روی قسمت رنگی چشم را می‌پوشاند و عفونت این ناحیه می‌تواند باعث زخم قرنیه، پرخونی، و ترشحات چشم شوند.

اگر چیزی در چشمانم رفت چه کار کنم؟

اگر فکر می کنید چیزی در چشمانتان رفته است، ابتدا سعی کنید بخش بیرونی چشم را با آب تمیز بشویید.چشمک زدن یا کشیدن پلک بالایی بر روی پلک پایینی ممکن است سبب خارج شدن ذرات از زیر پلک شود.از مالیدن چشمانتان خودداری کنید.چنانچه متوجه چیزی در بخش سفید چشم شدید، با استفاده از دستمال کاغذی یا سواب پنبه‌ای به آرامی آن را به بیرون از چشم هدایت کنیدسعی نکنید چیزی را مستقیما از روی قرنیه بردارید، این کار ممکن است باعث آسیب شدیدتر شود.چنانچه نمی‌توانید ذره را بردارید، یا اگر به نظر نمی‌آید چیزی در چشمانتان باشد، ب پزشک مراجعه کنید.

جلوگیری از زخم قرنیه

هنگام کار (مثل تراشکاری و نجاری) که احتمال ورود اجسام ریز به چشم وجود دارد از عینک ایمنی چشم استفاده کنید.اگر لنز می گذارید نیاز به مواظبت خاصی در مقابل خراشیدگی قرنیه دارید، زیرا شما در معرض بیشترین عفونت در چشمانتان هستید. امکان دارد پزشک به شما بگوید برای مدتی لنز نگذارید.ناخن نوزاد و یا کودک کم سنتان را کوتاه کنید. شاخه های آویزان درختان را ببرید.از مالیدن چشم ها با دستان کثیف خودداری کنید.شستشوی چشم ها بعد از استخر توصیه می شود.nستان‌ خود را مرتب‌ بشویید. اگر تب‌ خال‌ دارید، به‌ چشمان‌ خود دست نزنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits