دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
کدام خواب (کم،زیاد) سلامت شما را به خطر می اندازد ؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کم خوابی و بی خوابی به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی ما آسیب می رساند به طوریکه متخصصان یکی از دلایل سرطان را در برخی موارد نداشتن خواب کافی عنوان می کنند.

خواب کم یا زیاد سلامت شما را به خطر می اندازد ؟

محققان اعتقاد دارند 6 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز برای بسیاری از افراد ایده آل است. این میزان خواب برای قلب و عروق مفید است و بیشتر و بخصوص کمتر از این میزان ممکن است خطر آفرین باشد.

تحقیقات نشان می دهد که خواب کمتر از 6 ساعت در طول شبانه روز، ریسک ابتلای افراد به آترواسکلروز یا تصلب شرایین را 27 درصد بیشتر می کند.

زنانی هم که خواب بیشتر از 8 ساعت شبانه داشتند، در معرض خطر افزایش پلاک (سختی) در شریان ها بودند. این تنها مقدار خوابی است که برای سلامتی قلب و عروق مهم است.

با استناد به گزارشات محققان مجله کالج آمریکایی قلب و عروق،افرادی که کیفیت خواب پایینی داشته اند نسبت به افرادی با کیفیت خواب معمولی، 34 درصد بیشتر درمعرض ابتلا به آترواسکلروز هستند.

محققان همچنین عنوان داشتند که مصرف الکل و کافئین از جمله عواملی است که می تواند بر کیفیت خواب افراد تأثیر منفی داشته باشد.

دکتر Jose.M نویسنده و محقق آمریکایی می گوید: «مدت زمان کوتاهی خواب خوب بهتر از ساعت های طولانی خواب آشفته و با کیفیت پایین است و حس بهتری را به انسان منتقل می کند».

بر اساس مطالعه ای که برای اولین بار بر روی ارتباط میزان خواب و آترواسکلروز انجام گرفته، مشخص شده است که خواب ناکافی با تصلب شرایین نه تنها در قلب؛ بلکه در سراسر بدن مرتبط است.

بنا به گفته Ordovas «این بیماری در مراحل اولیه در اطراف قلب گسترده می شود.اگرچه نیاز است که مطالعات بیشتری بر روی بیماری آترواسکلروز انجام شود و قلمروهای بیشتری در این زمینه ارزیابی شود؛ اما احتمالا افراد با وضعیت خواب نامطلوب بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند».

عوارض خواب ناکافی

در مطالعات پیشین بر ارتباط میان خواب ناکافی و بیماری هایی مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و چاقی تأکید شده بود. Ordovas در مطالعه خود نشان داد که کم خوابی حتی در صورت کنترل دیگر عوامل خطرزا، می تواند منجر به آترواسکلروز شود. وی اضافه کرد: «به نظر می رسد شش تا هشت ساعت خواب، زمان مناسبی برای حفظ تعادل ریتم شبانه روزی بدن انسان است».

وی اشاره کرد «در تحقیقات آینده قصد داریم همانطور که در مورد دقت در مسائل پزشکی یا تغذیه صحبت می کنیم، در مورد خواب نیز صحبت کنیم».

فواید خوب خوابیدن

دکتر Jeffrey Durmer مدیر یک مرکز پزشکی در زمینه رابطه خواب و سلامتی می گوید: «یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود این است که اگر زمان بندی خواب – ریتمی که افراد برای خواب خود در نظر می گیرند- مختل شود، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی افزایش می یابد». «در یکی از چندین تحقیقی که در زمینه عصب شناسی ریتم شبانه بدن انسان و حیوانات انجام شده است، نان می دهد که مدتو کیفیت خواب، تأثیر زیادی بر قلب و عروق دارد».

دکتر Purvi J.Parwani، متخصص قلب و عروق از کالیفرنیا می گوید: «تحقیقات نشان می دهد که بالا رفتن سطح هورمون کورتیزول به همراه میزان استروئید بدن، با میزان خواب زیاد در ارتباط است». از سوی دیگر کمبود خواب مانع از اسیتراحت و بازیابی توان اعضای بدن می شود و همین امر ممکن است منجر به بروز بیماری هایی مانند آریتمی، اختلال در فشار خون و ... می شود.

عوارض خواب ناکافی

بررسی مطالعات بر روی خواب

این مطالعه بر روی 3974 نفر از داوطلبان اسپانیایی به منظور تشخیص ضایعات عروقی و با استفاده از تکنیک های تصویربرداری انجام شد.
سن متوسط شرکت کنندگان 46 سال بود و هیچکدام سابقه بیماری قلبی نداشتند.
برای جمع آوری اطلاعات در مورد الگوهای خواب، هر شرکت کننده از یک مانیتور تصویربرداری به مدت هفت شب برای نظارت بر فعالیت ها و حرکات آنها استفاده می کرد.
برای شرکت کنندگان همچنین سونوگرافی سه بعدی و اسکن قلب نیز در نظر گرفته شده بود.

پاروانی می گوید: «اندازه گیری خواب افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتند و تعیین میزان سلامتی این افراد، صحت این یافته ها را تقویت می کند».

اگرچه پیش از این نیز از اهمیت خواب اطلاع داشتیم، اما در این مطالعه که مستقلا بر روی خواب افراد انجام شده، به این حقیقت دست یافته ایم که خواب ناکافی می تواند یک عامل خطر برای بیماری های قلبی و عروقی باشد.

دکتر دنیل جی. گوتلیب مطالعاتی انجام داده است تا به تا بفهمد آیاد تغییر رفتار خواب می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد یا خیر. به اعتقاد وی چنین پژوهش هایی باعث می شود که خواب در کنار رژیم غذایی و ورزش به عنوان ستون سلامتی و نمادی از یک زندگی سالم شناخته شود.

Ordovas اعتقاد دارد بیماری های قلبی و عروقی یک مشکل بزرگ جهانی است که برای پیشگیری و درمان آن باید از رویکردهای مختلفی ماننددرمان های دارویی، فعالیت های بدنی و رژیم غذایی کمک گرفت. این مطالعه نشان می دهد که خواب را باید به عنوان یکی از سلاح های مبارزه با بیماری های قلبی شناخت.

نکات مهم :

کمبود خواب، خواب آشفته و حتی خواب زیاد ممکن است خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.
عادات بد خواب ممکن است نه تنها در قلب؛ بلکه در سراسر بدن منجر به آتروسکلروز شود.
تحقیقات آینده ممکن است پایین بودن کیفیت خواب را در کنار عوامل اصلی خطرآفرین برای سلامت مانند رژیم های غذایی ناسالم و بی تحرکی، از عوامل اصلی خطرزا برای بیماری های قلبی به حساب آورد.


بیشتر بخوانید :

خواب عمیق و راه حل هایی برای عمیق خوابیدن

فواید خواب چیست؟راههای خوب خوابیدن را میدانید؟

فواید سحرخیزی: ۱۲ فایده جادویی سحر خیزی کدامند؟

تهیه و ترجمه مجله دلگرم

مهتاب جهاندار



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits