دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
عواقب خطرناک مسواک نزدن

هشدار جدی در مورد عوارض مسواک نزدن!

عواقب خطرناک مسواک نزدن
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
عوارض جانبی درست مسواک نزدن :آیا می‌دانستید دلیل ابتلا به بسیاری از بیماری‌های خطرناك مانند سكته، دیابت، ناباروری، آلزایمر و... مسواك نزدن است؟!

بلاهایی که با مسواک نزدن سرتان می‌آید

مسواک زدن روزانه و منظم باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در دهان می‌شود. اگر هر روز مسواک نزنید و یا اینکه این کار را درست انجام ندهید، این باکتری‌ها می‌توانند وارد جریان خون شده و به اعضای حیاتی بدن مانند قلب برسند.

افرادی هستند که با عجله و سرسری مسواک می‌زنند و یا اینکه خود را به مسواک زدن روزانه ملزم نمی‌دانند. اما این عمل باید هر روز و با اصول صحیح آن صورت بگیرد تا نه تن‌ها دهان و دندان‌ها بلکه کل بدن در سلامت بماند.در غیر این صورت بدن در معرض برخی مشکلات قرار می‌گیرد که شاید برایتان عجیب و باورنکردنی باشد.

عدم مسواک زدن روزانه باعث سکته قلبی می‌شود

مسواک زدن روزانه و منظم باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در دهان می‌شود. اگر هر روز مسواک نزنید و یا اینکه این کار را درست انجام ندهید، این باکتری‌ها می‌توانند وارد جریان خون شده و به اعضای حیاتی بدن مانند قلب برسند. در این صورت این باکتری‌ها روی پلاک‌های آتروم (رسوبات چربی روی دیواره سرخرگ ها) جمع می‌شوند و خطر بروز سکته قلبی افزایش پیدا می‌کند.

قابل ذکر است افرادی که دچار بیماری‌های پارادونتال هستند، بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی (سکته قلبی، سکته مغزی و ...) قرار می‌گیرند. بیماری‌های پارادونتال، زمینه عفونی (باکتریایی) دارند که بافت‌های دندانی شامل لثه‌ها و استخوان‌ها را درگیر و تخریب می‌کنند. گفتنی است که عکس این مسئله نیز صادق است. افرادی که سلامت دستگاه قلب و عروق شان حساس و آسیب پذیر است، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های پارادونتال (بیماری‌های عفونی دهان و دندان) قرار می‌گیرند.

عدم مسواک زدن روزانه باعث دردهای مفصلی می‌شود

سهل انگاری در مسواک زدن روزانه باعث می‌شود باکتری‌های دهان وارد جریان خون شوند و زمینه را برای ایجاد آسیب در ناحیه مفاصل فراهم کنند. محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده اند احتمال آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در افرادی که به بیماری‌های عفونی لثه مبتلا هستند بسیار بالاتر است.

برخی از باکتری‌های عامل پارادونتیت (التهاب لثه‌ها و بافت استخوانی دندان‌ها) آنزیمی تولید می‌کنند که اسیدآمینه آرژینین را به سیترولین تبدیل می‌کند که برای بدن بیگانه است. سیستم دفاعی بدن در برابر این مولکول بیگانه شروع به تولید آنتی بادی هایی می‌کند که جزو علائم آرتریت روماتوئید (بیماری خودایمنی) محسوب می‌شوند. متاسفانه این بیماری تا حد زیادی فلج کننده است. گفتنی است خطر بروز پارادونتیت در افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند نیز بیشتر است.

عدم مسواک زدن روزانه خطر زایمان زودرس را بالا می‌برد

خانم‌های باردار باید مسواک زدن روزانه را جدی بگیرند، چون اهمال کاری در این امر باعث افزایش خطر زایمان زودهنگام و تولد نوزادانی با وزن کم می‌شود. اگر باکتری‌های موجود در دهان از طریق مسواک نزدن وارد جفت خانم باردار شوند، خطر زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن افزایش پیدا می‌کند.

توجه کنید اکثر عوارض بارداری، عفونی هستند. این عفونت‌ها از طریق واژن (مانند زگیل) و خون که باکتری‌ها امکان ورود دارند ایجاد می‌شوند. به علاوه متخصصین بر این عقیده هستند که تغییرات هورمونی، زمینه ساز خطرات بیماری پارادونتال می‌شود. این متخصصین به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که از روزهای اولیه بارداری به دندانپزشک مراجعه کنند.

عدم مسواک زدن روزانه باعث افزایش قند خون در دیابتی‌ها می‌شود

افرادی که به دیابت دچار هستند، باید به طور روزانه و با دقت مسواک بزنند، چون اگر باکتری‌های موجود در دهان با مسواک زدن از بین نروند، می‌توانند بافت هایی که دندان‌ها را محافظت می‌کنند تخریب نمایند. به این مشکل نیز بیماری پارادونتال گفته می‌شود.

با صبر و حوصله مسواک بزنید. نخ دندان را نیز فراموش نکنید

عفونت باکتریایی لثه مسئله کنترل قند خون در دیابتی‌ها را دچار مشکل می‌سازد. علاوه بر این باکتری‌ها به ارگان‌های دیگر که حتی از دهان نیز دورتر هستند سرایت کرده و خطر عفونت را تشدید می‌کنند. متاسفانه بدن افراد دیابتی کمتر در برابر درمان عفونت‌ها واکنش نشان می‌دهد و زخم‌های شان با سرعت کمتری ترمیم می‌شود؛ بنابراین این افراد علاوه بر دقت در مسواک روزانه، باید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند.

عدم مسواک زدن روزانه، راه ورود باکتری‌ها را باز می‌کند

داشتن دندان پوسیده امر رایجی است و راه ورود باکتری‌ها می‌باشد. اگر به طور روزانه و صحیح مسواک نزنید، باکتری‌ها زیاد و آسیب رسان می‌شوند. مسواک باعث می‌شود که پلاک‌های دندان که حاوی باکتری هستند از بین بروند.

بهترین راه این است که روزانه سه بار و هر با به مدت حداقل دو دقیقه مسواک بزنید تا مسواک به تمام قسمت‌های دندان‌ها برسد. شاید در انتخاب مسواک برقی و مسواک‌های معمولی شک داشته باشید. باید بدانید که هیچ کدام از این مسواک‌ها مزیتی بر دیگری ندارند. اگر بخشی از دندان‌ها را به درستی مسواک نزنید، پلاک‌ها در آن قسمت انباشته می‌شوند و مشکل ایجاد می‌کنند؛ بنابراین مهم این است که با صبر و حوصله مسواک بزنید. نخ دندان را نیز فراموش نکنید و به سلامت دهان و دندان هایتان اهمیت ویژه‌ای بدهید.

چگونه به‌طور صحیح مسواک بزنیم؟

1.سر مسواک را مطابق شکل روی دندان‌های خود قرار دهید و سپس مسواک را طوری بچرخانید که زاویه بین سر آن و خط فاصل بین دندان و لثه 45 درجه شود. از دندان‌های عقب سمت چپ شروع کنید و درحالی‌که مسواک را در دایره‌های کوچک می‌چرخانید به آرامی به جلو بیایید. این حرکت را حداقل 20 ثانیه انجام دهید.

2.با همین روش به سمت دندان‌های جلو بیایید و به آرامی به سمت دیگر فک خود حرکت کنید. فراموش نکنید که در تمام این مدت، مسواک باید به شکل چرخشی روی دندان­ ها حرکت کند. بعد از تمام شدن سطح جلویی دندان‌های فک بالا، سطح پشتی دندان‌ها را نیز به این شکل مسواک بزنید و سپس سراغ فک پایین بروید.

3. برای شستن قسمت پشتی دندان‌های جلویی مطابق شکل مسواک را قرار دهید و باز هم با حرکت چرخشی مسواک را حرکت دهید.

4.همین کار را برای دندان‌های جلویی فک پایین هم تکرار کنید.

5. بعد از کشیدن مسواک روی سطوح جلویی و پشتی دندان‌ها، مسواک را بالای دندان قرار داده و باز هم به شکل چرخشی سومین سطح را تمیز کنید.

6. در انتها با شستن زبان، کار مسواک زدن به پایان می‌رسد. با اینطور مسواک زدن هم باکتری‌های روی زبان از بین می‌روند و هم نفس شما خوشبو می‌شود.

همچنین بخوانید:

فواید چوب مسواک از نظر طب سنتی ایران

علت خونریزی لثه هنگام مسواک زدن

ویژگی مسواک خوب کدامند؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits