دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
کتوز : ۵ دلیل که باید کتوز را در رژیم غذایی خود بگنجانید
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کتوز فرآیند سوختن چربی های ذخیره شده به جای گلوکز است.

با مجله دلگرم همراه باشید

بسیاری از مردم به طور هدفمند به منظور از دست دادن وزن، افزایش عملکرد ذهنی ، آرامش اعصاب و یا کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کتوز مصرف می کنند.

هنگامی که شما یک رژیم غذایی استاندارد دارید بدن گلوکز راکه از طریق قندهایی (مانند میوه ها و لبنیات) و نشاسته ها (مانند دانه ها) می سوزاند.

گلوکز یک شکل مناسب انرژی است، به همین دلیل سوخت مورد نظر بدن است. اما اگر سطح آن پایین باشد، به یک منبع انرژی جایگزین تبدیل می شود: و آن هم چربی است به عبارت دیگر، کبد شما فرآیند شکستن چربی را به اسیدهای چرب و گلیسرول انجام می دهد. این اسیدها سپس به کتون تبدیل می شوند.

کتوز چیست ؟ خواص کتوز، علائم کمبود کتوز

علائم کمبود رژیم کتوز در بدن شما

  1. خشکی دهان: خشکی دهان یا طعم فلزی در دهان معمول است. این به دلیل کمبود میوه و سبزی در بدن شما می باشد
  2. تکرر ادرار: علائم کمبود کتون، می تواند به عنوان یک دیورتیک عمل کند و ادرار مکرر را در شما افزایش دهد.
  3. بوی بد دهان: علائم مختلفی دارد که یکی از آنها کمبود کتوز است
  4. کم اشتهایی : فرآیند کتوز باعث افزایش تولید سوخت موجود در بدن و باعث کم اشتهایی شما می شود
  5. آنفولانزای کتونی : این بیماری می تواند علائم ناخوشایند مانند حالت تهوع، میل جنسی، سردرد و فقدان انگیزه را به وجود آورد.

کتوز چیست ؟ خواص کتوز، علائم کمبود کتوز

کتوز در بدن شما چه می کند؟

بدن برای سوزاندن چربی، یک نوع اسید به نام کتون تولید می کند. این ها یک منبع سوختی هستند که سلول ها را قادر به انجام فعالیت می کنند. غلظت کتون ها بهتر است در خون شما در مقادیر بالای 0.5 میلی مول در لیتر باشد. یکی از بهترین راههای ورود به کتوز دنبال کردن یک رژیم غذایی کتونی است.


1. روند کاهش وزن را تسریع میبخشد

از دست دادن وزن، معروف ترین مزیت کتوز است. رژیم غذایی کتوژنیک می تواند به کاهش سریع وزن و طول عمر بیشتر از رژیم های سنتی منجر شود. از همه مهمتر، این استراتژی خوردن چربی های حیوانی را مورد هدف قرار می دهد و می تواند باعث مشکلات سلامتی شود.

2. از سرطان جلوگیری می کند

دنبال کردن رژیم غدایی کتوز باعث تغییر سلول ها شده و در واقع با ایجاد سلول های جدید بدن از سرطان جلوگیری می کند. و این روند می تواند به طور بالقوه سلول های سرطانی را از بین ببرد. تحقیقات نشان می دهد که رژیم کتوز می تواند سلول های پروستات را بهبود ببخشد به طور بالقوه پیشرفت برخی از سرطان ها را کند نماید.

تاثیر کتوز در رژیم غذایی

3. خطر ابتلا به دیابت نوع 2

رژیم غذایی پر کربوهیدرات، حساسیت بدن را به انسولین را کاهش می دهد و باعث می شود سلول ها برای ذخیره انرژی بدن از چربی بدن استفاده کنند. در عوض، رژیم کتو به شما کمک می کند تا سطح قند خون خود را تنظیم کنید تا خطر ابتلا به ایجاد مقاومت به انسولین را کاهش دهد.

4. خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کمتر می کند

فشار خون بالا علت اصلی مرگ در سراسر جهان است و سطح کلسترول شما عامل مهمی در وجود آن می باشد. تحقیقات نشان می دهد که قرار دادن بدن در کتوز باعث کاهش سطح LDL بد کلسترول و بالا بردن سطح HDLخوب می شود. این امر منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و کلیه سیستم های قلب و عروق سالم می شود.

5. مبارزه با بیماری های مغز

با افزایش سن سلامت مغز به خطر می افتد ، اما رژیم کتوژنیک می تواند مشکلات عصبی مرتبط با پیری را درمان کند و یا حتی آن را معکوس کند. شواهدی وجود دارد که رژیم غذایی کتوزی می تواند علائم صرع را کاهش دهد و یا حتی با آلزایمر و پارکینسون مقابله کند...

کتوز چیست ؟ خواص کتوز، علائم کمبود کتوز

تأثیر کتواسیدوز

کتواسیدوز ناشی از غلظت بیش از حد کتون ها در بدن است و می تواند تا 24 ساعت افزایش یابد.

در حالی که کتواسیدوز می تواند عامل های متعدد داشته باشد، این بیماری اغلب به علت بیماری هایی است که بر میزان هورمون های شما تأثیر می گذارد، به طریقی که منع مصرف انسولین عادی را کنترل می کند.

نشانه های کتواسیدوز

شامل درد شکم، پوست خشک، تشنگی بیش از حد، از دست دادن تمرکز ذهنی، تنگی نفس و حتی تهوع یا استفراغ باشد.


سعی کنید رژیم کتوژنیک را تجربه کنید و ممکن است از اینکه چقدر احساس خوبی داشته باشید شگفت زده شوید.

کتوز چیست ؟ خواص کتوز، علائم کمبود کتوز

کاربر گرامی اگر نظر و پیشنهادی در این زمینه دارید لطفا دیدگاه خود در زیر همین صفحه با ما و دیگران کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید .

ترجمه و گردآوری توسط مجله دلگرم

معصومه راهی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits