دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
عمل تغییر دائمی رنگ چشم + عوارض این عمل
3
زمان مطالعه: 6 دقیقه
عمل تغییر دائمی رنگ چشم + عوارض این عمل:خطرات جراحی تغییر رنگ چشم/با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با عمل تغییر رنگ عنبیه چشم آشنا شوید.

خطرات جراحی تغییر رنگ چشم

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با عمل تغییر رنگ عنبیه چشم آشنا شوید.

مضرات عمل چشم رنگی

تغییر دادن رنگ چشم با عمل

اگر اهل رصد کردن بازار جراحی‌های زیبایی باشید، حتما اسم جراحی تغییر رنگ دایمی چشم برایتان آشناست. چشم‌پزشکان معتقدند که تبلیغات مربوط به این جراحی که غالبا ظاهر فریبنده‌ای هم دارند، چندان مطابق با واقعیت نیست و این جراحی می‌تواند عوارض خطرناکی به‌دنبال داشته باشد.

این خبر درست است که در کشورمان عمل تغییر رنگ دائمی چشم انجام می‌شود؟

بله، عمل تغییر رنگ دائمی چشم چند بار در کشور انجام شد و در کنفرانس‌های علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و مخالفان بسیاری هم داشته اما به هر حال در همه جای دنیا نوآوری‌های علمی با رضایت بیمار و مسئولیت‌پذیری پزشک انجام می‌شود.عمل تغییر رنگ عنبیه چشم به وسیله دستگاهی با نام «فمتولیزیک» انجام می شود، این دستگاه ساخت آمریکاست و به تازگی وارد ایران شده، یکی از پیشرفته ترین دستگاه های برش در چشم پزشکی محسوب می شود. جراح با استفاده از این دستگاه و نوعی لیزر با نام «فمتوسکند» شکافی روی عنبیه ایجاد کرده و لنز رنگی را در آن تعبیه می کند.

این لنزها دایمی است ولی با درخواست مراجعه کننده قابلیت برداشت دارد. بر اساس اطلاعات منابع خبری ما در این بیمارستان تاکنون در ایران دو نفر این عمل را انجام داده اند، یک مرد و یک زن. لیزر فمتوسکند علاوه بر این، کاربردهای متنوعی در چشم پزشکی دارد که شامل ایجاد انواع برش های قرنیه و لنز است. با استفاده از این نرم افزار می توان محل دقیق تابش پالس ها از نظر عمق و وسعت مورد نظر را نیز تعیین کرد.با وجود اطلاعاتی که این بیمارستان در اختیار متقاضیان عمل تغییر رنگ عنبیه چشم قرار می دهد، نایب رییس انجمن چشم پزشکان ایران از عدم امکان تغییر رنگ عنبیه خبر می دهد.

دکتر مدرس زاده، نایب رییس انجمن چشم پزشکان ایران درباره عنبیه رنگی و عمل آن در ایران اظهار بی اطلاعی می کند و به شرق می گوید: این عمل یک بار در دنیا انجام شده و مطالعات دقیق تری روی آن انجام نگرفته است. برای بررسی این عمل و به اجرا گذاشتن آن باید فرم و پژوهش بیشتری انجام و در ژورنال های علمی دنیا مطرح شود، در ادامه اگر مورد تایید مرکزهای استاندارد CE اروپا و FDA آمریکا قرار گرفت، به پزشکان اجازه انجام آزمایشات بالینی داده می شود. اگر این مراحل طی نشود برای پزشک مسوولیت ایجاد می کند و در ادامه باید در دادگاه بررسی شود.

مدرس زاده تاکید می کند: «ما مطمئن هستیم در داخل ایران عمل عنبیه رنگی انجام نمی شود. برای انجام این عمل باید ابتدا وزارت بهداشت بررسی کند و از انجمن چشم پزشکان گزارش و نظر گرفته شود. تاکنون هم چنین موردی به ما ابلاغ نشده است.»اما با این حال رنگ کردن عنبیه چشم به رنگ دلخواه خبری بود که خیلی سریع میان مشتاقان به لنزهای رنگی دهان به دهان چرخید. هر روزه تماس های زیادی با این بیمارستان برای تعیین وقت معاینه و انجام عمل صورت می گیرد.

منشی های بیمارستان هم به سرعت آموزش دیدند که به مراجعه کنندگان در این زمینه اطلاعات دهند. کاتالوگ هایی هم در این باره تهیه و چاپ شده است که برای اطلاعات بیشتر به متقاضیان ارایه می شود. اما این کاتالوگ زمانی به شما داده می شود که پرسنل بیمارستان از نیت تان برای انجام عمل مطمئن شوند.

عمل عنبیه چشم

عمل چطور انجام می‌شود؟

برای آنکه در مورد نحوه انجام این عمل صحبت کنیم، لازم است قدری با آناتومی چشم آشنا شویم. چشم از چند لایه تشکیل شده، جلوترین و قدامی‌ترین لایه آن قرنیه کاملا شفاف است و نور را کامل از خود عبور می‌دهد. پشت قرنیه لایه‌ای به نام عنبیه وجود دارد که رنگ چشم افراد را مشخص می‌کند.عنبیه برجستگی و فرورفتگی‌هایی دارد که در هر فرد متفاوت و مثل اثر انگشت است. این لایه در فاصله چند میلی‌متری از قرنیه قرار می‌گیرد و در این فضا اتاقکی وجود دارد که مایع زلالیه آن را پر کرده و مسئول کنترل فشار چشم است.

عنبیه از 2 لایه تشکیل شده؛ لایه رویی رنگی و آستر آن که مشکی است و نور نباید از آن عبور کند. قسمت مرکزی عنبیه سوراخی وجود دارد که نور از آن عبور می‌کند و مثل دیافراگم دوربین است که با شدت نور کم و زیاد می‌شود.تعداد افرادی که ترجیح می‌دهند رنگ چشمشان روشن باشد، زیاد است. اولین راه‌حل برای این افراد استفاده از لنزهای رنگی تماسی است. این لنزها راحت روی چشم قرار می‌گیرند و برداشته می‌شوند. هنوز هم طرفدار این لنزها کم نیست اما استفاده از آنها عوارضی مانند عفونت قرنیه را در پی دارد.

در سال‌های اخیر یکی از راه‌های اصلاح عیوب انکساری چشم لیزر بود و بعد از آن لنزهای دائمی داخل چشم کشف شد که به روش‌ جراحی داخل چشم نصب می‌شد. امروز این عمل تاییدشده است و در تمام دنیا انجام می‌شود. این لنزها خطرهایی دارند اما فوایدشان بیشتر است و توصیه می‌شود.در برخی کشورها این لنزها را به صورت رنگی ساختند و بدون آنکه فرد عیب انکساری داشته باشد، برای تغییر رنگ چشم پیشنهاد و استفاده می‌شود. که روی عنبیه طبیعی فرد نصب می‌شود.

کاشت عنبیه رنگی مصنوعی چه خطرهایی می‌تواند داشته باشد؟

این کار به مراتب خطرناک‌تر از استفاده از لنزهای تماسی رنگی است و می‌تواند باعث عفونت، تخریب قرنیه و افزایش فشار چشم (ابتلا به آب سیاه) و حتی نابینایی شود.

عمل عنبیه چشم

با وجود این افرادی هستند که تن به چنین عمل پرعارضه‌ای دهند؟

متاسفانه بله، به دلیل عوارض این عمل و غیرمنطقی بودن انجام آن، در آمریکا اجازه انجام آن صادر نشده و سازمان غذا و داروی آمریکا آن را تایید نکرده و فقط در کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین انجام می‌شود. در ایران چون معمولا استاندارد و نظارت قوی نداریم، این عمل چند مرتبه انجام شده اما حتی همان چند مورد، انتقاد بسیاری از چشم‌پزشکان را در پی داشت.

آیا افرادی هستند که واقعا به چنین عمل‌هایی نیاز داشته باشند؟

بله، در افرادی که به دلایلی مثل ضربه به چشم عنبیه‌شان آسیب دیده و قسمتی پاره یا جدا شده و نور زیاد بیمار را آزار می‌دهد یا در افرادی که رنگ 2 چشم متفاوت از هم است، استفاده از این عنبیه‌های مصنوعی اشکالی ندارد و می‌توان عارضه آن را پذیرفت اما در افراد سالم انجام این عمل عاقلانه نیست.

آیا عوارض این عمل آنی است یا به مرور بروز می‌کند؟

عوارض همان لحظه بروز نمی‌کند و چند سال بعد و با پا گذاشتن فرد به میانسالی خود را نشان می‌دهند.

امکان خارج کردن این عنبیه رنگی مصنوعی وجود دارد؟

بله ولی حتی درآوردن آن هم عارضه‌دار است. توصیه می‌کنم اگر کسی این عمل را انجام داده و هنوز عارضه‌ای ندیده، هرچه سریع‌تر آن را خارج ‌کند چون عارضه خارج کردن این عنبیه به مراتب کمتر از باقی ماندن آن در چشم است.

------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

کاشت عنبیه رنگی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits