دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علل و راه درمان درد پهلو هنگام دویدن

مهمترین علت درد پهلو هنگام دویدن کدام است؟

علل و راه درمان درد پهلو هنگام دویدن
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
درد پهلو هنگام دویدن و درمان آن :کسانی که تازه ورزش را شروع کرده اند، بیشتر مستعد درد پهلو هستند. این ها تنفس سریع و کوتاه می کنند و پیش از اینکه ماهیچه های شکم خود را با ورزش تطبیق دهند فشار زیادی بر آن ها می آورند.

دلیل درد پهلو در هنگام ورزش چیست و چگونه درمانش کنیم؟

ممکن است در مسیر دویدن یا در حین مسابقه باشید که ناگهان درد پهلو به سراغ‌تان می آید، این درد که طیفی از گرفتگی‌های خفیف تا دردهای شدید را در بر می‌گیرد ممکن است در پهلوی راست یا چپ شما احساس شود.

اگر شما هم دچار درد پهلو شده‌اید باید بدانید که تنها نیستید، در طی سال گذشته نزدیک به ۷۰ درصد از دوندگان به درد پهلو دچار شده اند! خوشبختانه راهکارهای متعددی برای کاهش این دردها وجود دارد با مجله دلگرم همراه شوید تا با به کارگیری آن‌ها برای همیشه از شر درد پهلو خلاص شوید.

9 روش برای جلوگیری از درد پهلو هنگام دویدن

علی‌رغم شیوع گسترده این مشکل هیچ‌کس تا کنون پاسخ دقیق و روشنی مبنی بر علت بروز آن بیان نکرده است.

دکتر لویز ماهارام، کارشناس طب ورزشی می گوید: بعضی از کارشناسان عقیده دارند درد پهلو ناشی از انقباض و فشار دیافراگم است یعنی ظهور پدیده ای به نام ایسکمی یا نرسیدن خون کافی به دیافراگم.

در حین دویدن فشار زیادی روی ماهیچه های شکمی وارد می‌شود و شما با تنفس سریع شش‌ها را منبسط کرده و حجم ریه‌ها را افزایش می‌دهید. این فشار دو طرفه از بالا و پایین روی دیافراگم، خون را از آن خارج می‌کند و دیافراگم دچار کمبود اکسیژن شده و در نهایت به دلیل انقباض عضلات گرفتگی دردناکی را به همراه دارد.

تئوری دیگری می گوید این دردها حاصل سوزش صفاق جداری شکم است. صفاق جداری غشایی است که دور شکم را فرا گرفته و وظیفه‌ی حفاظت از ارگان‌های داخلی شکم را برعهده دارد. علاوه بر دوندگان، بسکتبالیست‌ها، شناگران، سوارکاران و دوچرخه‌سواران نیز دچار درد پهلو می‌شوند.

خوشبختانه درد پهلو در حین دویدن برطرف می شود و خبر خوب این‌که حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم به آن دچار می‌شوند، البته قطعاً کمتر از آماتورها.

همچنین بخوانید: علت گرفتگی ناگهانی عضلات بدن چیست؟

قبل از دویدن

۱- غذای چرب و پر فیبر نخورید

غذا ممکن است فشار دیافراگم را بیشتر کند. خوردن غذای چرب قبل از ورزش باعث سنگین شدن معده و در نتیجه فشار روی دیافراگم می‌شود. علاوه بر این غذاهای پُرفیبر مشکلات گوارشی مثل تهوع و دل درد را نیز به همراه دارد. بنابراین فاصله بین خوردن غذا و دویدن باید در حد امکان زیاد باشد. یک تا ۲ ساعت زمان مناسبی است. اگر مجبور شدید غذا بخورید غذاهای کم حجم و زود هضم میل کنید.

۲- آبمیوه‌ها را از قلم بیاندازید

نوشیدن آبمیوه‌ها قبل از ورزش باعث بروز درد پهلو می‌شوند، این در حالی است که آب و دیگر نوشیدنی‌های ورزشی تأثیر منفی کمتری دارند. قبل از دویدن از نوشیدن مایعاتی با کربوهیدرات و اسمولالیته بالا خودداری کنید. اسمولالیته با غلظت مایعات رابطه دارد و هر چه اسمولالیته مایعاتی که می‌نوشید نزدیک به اسمولالیته بدن باشد، جذب آن برای بدن آسان‌تر است.

همچنین بخوانید: کربوهیدرات چیست ؟ میزان مصرف کربوهیدرات ما چه میزان باید باشد؟

۳- اندام‌های درونی شکم را تقویت کنید

قوی کردن اندام‌ها و عضلات عرضی شکمی که زیر سیکس پک قرار دارند به کاهش درد پهلو و سوزش صفاق جداری شکم کمک می‌کنند و آن را به حداقل می‌رسانند.

تقویت این ماهیچه‌ها باعث می‌شود به عنوان کمربندی محکم از اندام‌های درونی محافظت شود و فشار روی دیافراگم به حداقل برسد. می توانید با انقباض ماهیچه‌ها و سفت کردن شکم در جهت موافق ستون فقرات و انجام شماری از حرکات ورزشی آن‌ها را قوی کنید.

۴- درست ایستادن

صاف ایستادن باعث می‌شود کمتر دچار درد شوید. کسانی که مبتلا به کیفوز، گوژ پشتی و انحنای نامتعارف ستون فقرات هستند بیشتر به این دردها دچار می‌شوند.

۵- گرم کردن را پشت گوش نیاندازید

واقعیت این است که تحقیقی مبنی بر صحت تأثیر گرم کردن در جلوگیری از درد پهلو وجود ندارد اما در هر صورت بالا بردن ضربان قلب و دمای عمومی بدن همیشه لازم است و از بروز آسیب‌هایی از این قبیل تا حدی جلوگیری می‌کند.

در حین دویدن

6. ریتم دویدن خود را پیدا کنید

اگر تازه کار هستید، با شمارش تعداد نفس‌هایتان آن را متعادل و ثابت نگه دارید. اگر تنفس منظمی داشته باشید احتمال اینکه به درد پهلو دچار شوید کمتر است. نفس کشیدن را فراموش نکنید.

7. با هر برخورد پایتان به زمین بازدم کنید

اگر نمی خواهید در نیمه‌ی راه متوقف شوید با کم کردن سرعت و تمرکز، وقتی پای مخالف‌تان را روی زمین قرار می‌دهید تنفس عمیق شکمی به شما کمک بزرگی می کند. پس اگر گرفتگی در پهلوی چپ‌تان است، زمانی که پای راست‌تان به زمین اصابت می‌کند بازدم کنید.

8. بایستید، نفس بکشید و دست‌هایتان را به بالا بکشید

یک نفس طولانی و عمیق بکشید و دست‌هایتان را به سمت بالا بکشید و نگه دارید. می‌توانید از کمر به سمت مخالف گرفتگی خم شوید و با دست دیگر روی محل درد فشار وارد کنید.

9.کمی نمک مزه‌مزه کنید

زمانی که از دویدن طولانی باز می‌گردید، بدن باید الکترولیت‌هایی را که از دست داده جایگزین کند. یک بسته نمک کوچک همراه داشته باشید و بعد از دویدن کمی از آن را مزه مزه کنید.


علل کمتر شایع درد پهلو عبارتند از:

  • بیماری کلیوی
  • ذات الریه
  • پانکراتیت
  • آپاندیسیت
  • انسداد در دستگاه ادراری
  • یکی از بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون
  • انفارکت کلیوی (زمانی رخ می دهد که لخته ای جربان خون را به کلیه ها مسدود کرده است)
  • هرپس زوستر
  • آنوریسم آئورت شکمی

همچنین بخوانید: آپاندیس چیست؟ آپاندیس درکدام سمت قرار دارد ؟

درد پهلو اشکال مختلفی دارد. گاهی این درد خسته کننده است و گاهی نیز مانند گرفتگی عضلات است. گاهی نیز درد تیر کشنده است. در این حالت معمولا درد به صورت متناوب می آید و می رود.

دیگر راه های پیشگیری از درد پهلو

اگر تجربه چنین دردی را داشته اید و می خواهید دیگر آن را احساس نکنید، از روش های زیر استفاده کنید:

  1. حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید.
  2. میزان مصرف الکل خود را محدود کنید.
  3. رابطه جنسی سالم داشته و در طول مقاربت بهداشت شخصی را رعایت کنید.
  4. رژیم غذایی تان را سرشار از سبزیجات، میوه ها و پروتئین های بدون چربی کنید.
  5. حداقل سه بار در هفته ورزش کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits