علت زرد شدن پوست پا چیست؟ آیا این عارضه خطرناک است؟
10 علت زرد شدن پوست پا
1. تشخیص التهاب کیسه صفرا و مجاری صفراوی با رنگ پا
- التهاب مجاری صفراوی باعث زردی پوست و درد ناحیه شکم ، تب و خارش می شود . التهاب کیسه صفرا یا کولیت نیز موجب زردی غیر انسدادی در پوست پا می شود .
- البته سنگ کیسه صفرا که باعث انسداد مجاری صفرا شود نیز علاوه بر درد ممکن است باعث زردی پوست شود .
2. زردی پوست پا در کودکان
- کودکان در بدو تولد ممکن است دچار زردی پوست باشند که ناشی از بالا بودن بیلی روبین خون است و با مراقبت های ویژه برطرف می شود .
- کودکان بزرگتر نیز ممکن است زردی پوست پا داشته باشند . در این موارد معمولا اگر مشکل خاصی وجود نداشته باشد به تدریج و با افزایش سن کودک زردی برطرف خواهد شد .
3. سیروز کبدی یکی از علت های زردی پا
- سیروز کبدی باعث زردی خفیف تا متوسط می شود . خارش پوست ، بزرگی شکم در اثر آب آوردن ، ضعف و خستگی ، تورم پاها ، تهوع و استفراغ و در مراحل شدید کاهش سطح هوشیاری از علائم این بیماری هستند . سیروز کبدی باید کنترل شود ، در غیر اینصورت احتمال فوت بیمار وجود دارد .
- بسیاری از این بیماران از خارش پوست شکایت دارند که با تجویز لوسیون های مخصوص و کرم های ضد خارش براحتی می توان خارش پوست را کاهش داد . گفتنی است پیوند کبد هم گاهی با زردی پوست پا همراه است .
4. سرطان های گوارشی
- شاید مهمترین علت زردی پوست پا ، سرطان کبد و سرطان کیسه صفرا باشد که البته این بیماری ها صرفا یک علامت ندارند و علامت های زیاد دیگری هم مشاهده می شود .
- درد های شکمی ، تب و لرز ، کاهش وزن ، خارش ، بی اشتهایی ، دفع مدفوع چرب ، ضایعات پوستی از علائم توام با زردی هستند .
5. مصرف بعضی از داروها و غذاها یکی از دلایل رنگ زرد پاها
- یکی از مهمترین علل زردی پوست مصرف بعضی داروهاست . بعضی از داروها مانند قرص های ضد بارداری ، استامینوفن و داروهای استروئیدی باعث زردی پوست پا می شوند .
- به همین دلیل وقتی بیماری با زردی پوست مراجعه می کند ، یکی از سوال های رایج اطلاع از نوع دارویی است که بیمار مصرف می کند . نوع تغذیه نیز می تواند در رنگ پوست پا نقش داشته باشد .
- مصرف زیاد غذاهای حاوی کاروتن که در سبزیجاتی مثل هویج دیده می شود موجب زردی پوست پا خواهد شد . البته این رنگدانه در پوست وجود دارد و تجمع آن هم در پوست ژنتیکی است ولی در بعضی از افراد ممکن است زیاد باشد یا با مصرف غذاهای حاوی کاروتن بیشتر شود .
- بتاکاروتن در هویج ، گوجه فرنگی ، نخود سبز ، کلم وجود دارد و اتفاقا باعث خوشرنگ شدن پوست می شود .ولی زیاده روی در آن اصلا توصیه نمی شود .
- توجه کنید این مواد خوراکی در افرادی که پوست زرد ژنتیکی دارند نباید حذف شود ، بلکه فقط باید تعادل را حفظ کرد . کم آبی پوست را هم باید مدنظر داشت .
- البته کم آبی باعث زردی نمی شود ولی درخشش پوست پا را کاهش می دهد و موجب تیرگی ، خشکی و بدرنگی آن می شود و در افرادی که زردی ژنتیکی دارند نمود بیشتری پیدا خواهد کرد .
6. عمل جراحی و زردی پوست پا
- بعضی از افراد بعد از عمل جراحی دچار زردی پوست می شوند . در جراحی هایی که روی کبد انجام می شود بیشتر شاهد زردی پوست هستیم .
7. ضربه به پوست
مورد بعدی خونمردگی بعد از ضربه است که در این مواقع با تغییرات رنگ مواجه هستیم . قسمت آسیب دیده بدن ممکن است قرمز رنگ ، کبود مایل به آبی تیره و زرد شود . این نوع از زردی به تدریج بهبود خواهد یافت .
8. زردی رنگ پا و کف پا ژنتیکی و نژادی
- گاهی زردی پوست زمینه ی ژنتیکی دارد . مثلا فردی که از بدو تولد پوست زردی داشته یا پوست تیره که به زردی می زند . در این افراد پوست بدن بویژه چشم و حتی زیر زبان به زردی می زند . با آزمایش های کلی و تشخیص برای این افراد هیچ علامت و نشانه بیماری ای دیده نمی شود .
- برای تغییر رنگ پوست این افراد نمی توان کار خاصی انجام داد . درصورتی که بیمار خانم باشد می توان توصیه کرد از محصولات بهداشتی و کرم های آرایشی برای روشن کردن و تغییر رنگ پوست پا استفاده کند .
- بعضی از بیماری های ژنتیکی مانند ژیلبرت که بی خطر هستند نیز می توانند باعث زردی شوند . این افراد هنگام گرسنگی و تشنگی دچار زردی پوست می شوند که معمولا گذراست .
- همچنین در بعضی از نژادها مانند نژاد کشورهای شرق دور ، رنگ پوست افراد عمدتا زرد است . این مورد ژنتیکی است و قابل تغییر نیست .
9. کم خونی و زردی پوست پا
- بیماران دچار کم خونی فقر آهن هم ممکن است پوست رنگ پریده و مایل به زرد داشته باشند . به خصوص در کم خونی های داسی شکل این حالت شدیدتر دیده می شود
- افراد دچار کم خونی علائمی مانند خستگی ، ضعف ، تعریق ، تپش قلب دارند . در این مواقع باید برای از بین بردن زردی پوست، کم خونی جبران و بیماری کنترل شود .
10. نارسایی قلبی
- در بیماری نارسایی قلبی بیماران اغلب دچار سیانوز ( نوعی تنگی نفس ) هستند ، ولی در این مواقع ممکن است رنگ پوست زرد هم به نظر برسد .
دیگر بیماری پاها
سرد بودن پاها نشانه ی بیماری های زیادی است:
- گردش خون ضعیف یکی از عوامل سردی انگشتان پا می باشد. مشکلات گردش خون معمولا مربوط به سیگار کشیدن، فشار خون بالا یا بیماری های قلبی هستند
- . آسیبی که به اعصاب پا در اثر کنترل نکردن دیابت می رسد هم باعث سرد شدن پا می شود . دلایل دیگر سردی پا کم کاری تیروئید و کم خونی هستند . با مراجعه به پزشک، می توانید دلیل سردی پاهای خود را دریابید.
درد پا:
- اکثر افراد وقتی بعد از پیاده روی طولانی پادرد می گیرند ، کفش شان را مقصر می دانند . به طور میانگین ، از هر ۱۰ خانم ۸نفر ، بد بودن کفش را علت اصلی پا درد خود می دانند.
- پا درد اگر در اثر پوشیدن کفش های پاشنه بلند به وجود نیامده باشد ممکن است در اثر شکستگی استخوان یا ترک استخوان هم به وجود آید که دلیل آن هم ممکن است تمرینات شدید بدنی و ورزش های سنگین مثل بسکتبال و دوی مسافت اشد .
- ضعف استخوان ها که در اثر پوکی استخوان به وجود می آید هم می تواند دلیل ترک یا شکستگی استخوان باشد.
قرمز ، سفید یا آبی شدن رنگ انگشتان پا :
- بیماری ریناد می تواند باعث شود که رنگ انگشتان پا ابتدا سفید، سپس مایل به آبی، سپس قرمز و در آخر به رنگ عادی برگردد. دلیل این امر هم باریک شدن ناگهانی سرخرگ ها است که به آن اسپاسم عروق می گویند .
- استرس یا تغییرات دمایی می توانند باعث تشدید این مشکل شود .
- اسپاسم عروق اغلب مشکلات دیگری را ایجاد نمی کند و ممکن است در اثر روماتیسم مفصلی ،بیماری شوگرن و یا مشکلات تیروئید به وجود آید.
درد در پاشنه ی پا :
- دلیل اصلی درد در پاشنه ی پا خار پاشنه است . بیماری خار پاشنه در اثر التهاب رباط هایی که به پاشنه ی پا وصل می شوند به وجود می آید .
- درد پاشنه ی پا هنگامی که صبح از خواب بیدار شده و پایمان را زمین می گذاریم خیلی شدید است . آرتروز، ورزش های شدید، کفش های تنگ و ورم زانو باعث درد در پاشنه ی پا می شوند .
دلایل دیگری که خیلی شایع نیستند شامل موارد زیر هستند :
- رشد استخوان در کف پا ،عفونت استخوانی، تومور یا شکستگی استخوان
- تغییر در نحوه ی راه رفتن
گاهی اوقات اولین نشانه ی یک بیماری تغییر در نحوه ی راه رفتن است. مثلا باز کردن زیاد پاها هنگام راه رفتن یا به سختی و آرام راه رفتن. دلیل این مشکل ممکن است از دست دادن حس در پاها، آسیب به سیستم عصبی و یا دیابت باشد .
در بسیاری مواقع دلیل آسیب عصبی ناشناخته است . دیگر دلایل مربوط به تغییر در نحوه ی راه رفتن مشکلات مغزی ، مشکلات مربوط به طناب نخائی و ماهیچه ها می شود.
- عوض شدن شکل انگشتان پا
گاهی اوقات قسمت جلویی ناخن گردتر است و ناخن حالت خمیده دارد . ناراحتی های ریه دلیل اصلی این مشکل می باشد ولی بیماری های قلبی ،بیماری های کبد، سو هاضمه یا برخی عفونت ها هم در ایجاد این مشکل نقش دارند .
گاهی اوقات هم این بیماری دلیل ارثی دارد و بر اثر بیماری خاصی نیست.
- ورم کردن پاها
این مشکل اغلب به طور موقتی بر اثر ایستادن به مدت طولانی یا پرواز های طولانی در هواپیما مخصوصا در خانم های باردار رخ می دهد.
برخی از بیماری های خاص نظیر مشکلات گردش خون، مشکلات مربوط به سیستم لنفاوی، لخته ی خون، نارسائی کلیه یا تیروئید کم کار نیز باعث ایجاد این بیماری می شوند. در صورت عدم بهبود ورم پاها، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید
- احساس سوزش در پاها
احساس سوزش در پاها بین بیماران دیابتی ای که مشکلات مربوط به سیستم عصبی دارند، شایع است . این مشکل در اثر کمبود ویتامین بی ،قارچ پوستی، مشکلات مزمن ریوی، گردش خون ضعیف در پاها و کم کاری تیروئید ایجاد می شود.
- زخم های پا که بهبود نمی یابند
این مشکل یکی از علائم مهم دیابت است . دیابت باعث آسیب به عصب پا، گردش خون و دیر خوب شدن زخم می شود . حتی یک تاول هم می تواند به یک زخم جدی تبدیل شود
. این زخم ها باعث عفونت می شوند . افراد دیابتی باید پاهایشان را هر روز شسته، خشک کنند و مراقب زخم ها باشد . دیر خوب شدن زخم ها ممکن است در اثر گردش خون ضعیف که به دلیل بیماری های مربوط به سرخرگ ها ایجاد می شود به وجود آید.
- درد در شست پا
بیماری نقرس دلیل اصلی درد در انگشت شست پا است. در این بیماری،علاوه بر درد، انگشت شست قرمز شده و باد می کند. آرتروز دلیل دیگری بریا درد و باد کردن انگشت شست است .
وقتی که مفصل سفت می شود بیماری هالوکس ریجیدوس را ایجاد می کند.
این بیماری نوعی آرتروز است که در آن یک استخوان اضافه رشد می کند . پیچ خوردگی انگشت شست پا هم یک مشکل رایج در ورزشکاران وخصوصا افرادی است که روی سطح سفت و سخت کار می کنند می باشد و در اثر آسیب به رباط های اطراف مفصل به وجود می آید.
- گرفتگی پا
درد ناگهانی پا یکی از نشانه های گرفتگی ماهیچه و یا عضله است که چند دقیقه طول می کشد . کار کردن زیاد و خستگی ماهیچه ها دلایل شایع گرفتگی پا هستند
دلایل دیگر این مشکل گردش خون ضعیف، خشکی بدن یا متعادل نبودن میزان پتاسیم، منیزیم، کلسیم یا ویتامین دی است . عوض شدن سطح هورمون های بدن در دوران بارداری یا نارسایی های تیروئید هم در گرفتگی پا نقش دارند.
اگر اسپاسم پا شدید است به دکتر مراجعه شود . همچنین ورزش های قدرتی خستگی ماهیچه ها را از بین می برد.
- لکه های تیره روی پا
اکثر مردم فکر می کنند سرطان پوست در اثر آفتاب به وجود می آید به همین دلیل به لکه های تیره روی پا دقت نمی کنند . ولی باید بدانید که ملانوما که خطرناک ترین نوع سرطان پوست است
در نواحی ای از پوست به وجود می آید که در معرض نور آفتاب نیستند.ملانوما ممکن است در زیر ناخن ها هم به وجود آید که به صورت لکه های سیاه دیده می شود.
- زردی انگشتان پا
انگشتان پا چیزهای زیادی در مورد سلامتی شما می گویند . یک عفونت قارچی اغلب باعث ضخیم شدن و زردی انگشتان پا می شود . زرد شدن و ضخیم شدن ناخن ها ممکن است از علائم لنف ادم (ورمی که در اثر مشکلات سیستم لنفاوی به وجود می آید)، مشکلات ریوی، پسوریازیس یا روماتیسم باشد.
- سفید شدن ناخن
آسیب به ناخن ها یا برخی بیماری ها در بدن باعث ایجاد نواحی سفیدی در ناخن ها می شود . اگر قسمتی یا همه ی ناخن از پوستش جدا شود سفید به نظر می رسد و در اثر آسیب به ناخن، عفونت ناخن یا پسوریازیس ایجاد می شود .
اگر ناخن سالم و بیشتر آن سفید باشد، می تواند علائم بیماری های جدی تری مثل بیماری کبد، نارسایی قلبی و یا بیماری کلیوی باشد .
- سوراخ شدن ناخن
سوراخ شدن ناخن ها یا شکستگی در سطح ناخن به دلیل شکستگی هنگام رشد آن است . در نیمی از افرادی که از پسو ریازیس رنج می برند این مشکل ایجاد می شود.
همچنین بخوانید:
زردی در نوزادان : چه عواملی باعث تشدید زردی نوزاد میشود؟
علت زردی اطراف مردمک و سفیده چشم
از کجا بفهمیم نوزاد زردی دارد؟
زردی نوزادان در بدو تولد + درمان خانگی
پیشگیری از زردی نوزاد در زمان بارداری و درمان زردی بعد از تولد
چگونه جرم های دندان را به آسانی از بین ببریم؟
- برچسبها
- زرد شدن پوست
- پوست پا
- 10 علت
- درد پا
دیدگاه ها