با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا شما را با راه حل های کاهش بیماری قلبی جنین آشنا کنیم
بیماری های قلبی در دوران جنینی
به دلیل پیچیدگی های موجود در سیستم تکامل قلب و عروق در دوران جنینی می توانیم بگوییم که یکی از شایع ترین بیماری های مادرزادی بیماری های قلبی است. هرچند که بیماری های مادرزادی قلب جزو بیماری هایی هستند که امروزه در دنیا می توانند به صورت کامل درمان شوند.
باید به این نکته هم اشاره کرد که همین بیماری ها همچنان بالاترین آمار مرگ و میر را به خودشان اختصاص داده اند. پیشنهاد ما این است که مادران پیش از بارداری، از تعدادی نکات ساده ولی بسیار مهم آگاهی داشته باشند تا بتوانند دوران بارداری سالمی را طی کنند که فرزندشان دچار بیماری های مادرزادی نشود.
تشکیل قلب جنین
تشکیل قلب و اغلب دستگاه های بدن جنین بین هفته های دوم تا دهم بارداری اتفاق می افتد، مادران در سه ماهه اول دوران بارداری خیلی باید مراقب خودشان باشند چون در طول این مدت است که قلب در حال شکل گیری و تشکیل شدن است.
مادران حتما باید در این دوران از مصرف داروهای غیر ضروری و آسیب رسان خودداری کنند و در صورت نیاز به مصرف دارو حتما باید با پزشک متخصصشان مشورت کنند.
مراقبت های قبل از بارداری
بهتر است مادران سه ماه پیش از بارداری تحت چک آپ کامل قرار بگیرند و تحت نظر و درمان باشند، سپس حامله شوند. متاسفانه دیده می شود که مادرانی حامله شده اند و بعد از این که دو هفته یا سه هفته از دوره ماهانه شان گذشته باشد، آزمایشی می دهند و می فهمند که حامله هستند. این موضوع خیلی خیلی خطرناک است به دلیل این که در دو تا ده هفته اول حاملگی تمام ارگان های بدن جنین ساخته می شود، یعنی قلب، کبد، کلیه و... در همین زمان که مادر نمی داند حامله است ایجاد می شوند.
مادر باید در این دوران بسیار از خود مراقبت کند، به بیماری های ویروسی مبتلا نشود، بعضی دارو ها را مصرف نکند و ... اما چون نمی دانند پیشگیری نمی کنند.
به همین خاطر ممکن است که مشکلات عدیده ای در جنین بوجود بیاید.
مادر باید پیش از حاملگی نکات را بداند و چک آپ انجام دهد. بعد از این که چک آپ انجام شد و مادر تحت درمان قرار گرفت سپس برای حاملگی اقدام کند. مثلا مادران چاق ابتدا باید خود را لاغر کنند و بعد حامله شوند، زیرا حاملگی به خودی خود با افزایش وزن همراه است و اگر این افزایش وزن برای مادران چاق اتفاق بیفتد در معرض ابتلا به بیماری دیابت حاملگی قرار می گیرند.
مادران باید سه ماه پیش از حاملگی حتما مولتی ویتامین و اسید فولیک را شروع کنند و بعد از سه ماه که حامله شدند در طی دوران حاملگی هم باید این ها را به علاوه آهن و کلسیم و داروهای دیگری که متخصصین زنان زایمان تجویز می کنند مصرف بکنند.
مادران در طی دوران حاملگی باید متوجه باشند که در ده هفته اول حاملگی به بیماری های ویروسی مخصوصا سرخک، اوریوم و ... مبتلا نشوند برای این که این ویروس ها به راحتی می توانند وارد جفت و از آنجا وارد جنین شوند و نه تنها برای قلب، بلکه برای اعضا و ارگان های دیگر هم مشکلاتی ایجاد کنند.
مادران باید حتما اگر در طی دوران حاملگی مریض شدند تحت درمان قرار بگیرند، ولی باید سعی شود داروهایی که ایجاد مشکلاتی در جنین می کند مصرف ننمایند و این موضوع مستلزم این است که به پزشک یادآوری کنند که حامله هستند.
مادران باید از اشعه x مخصوصا در ده هفته اول حاملگی اجتناب و دوری کنند و از کشیدن سیگار، مصرف الکل و مصرف کافئین زیاد دوری کنند. حتی شوهر خانم حامله هم باید سیگار را ترک کند زیرا نیکوتین و سموماتی که در دود سیگار هستند بر روی جنین تاثیرات منفی می گذارد.
اگر در خانواده کسی مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی است حتما باید در 18 هفتگی اکوی قلب جنین را انجام دهند برای این که بفهمند آیا مشکلی در قلب جنین هست یا نه. کسانی که مشکلات کروموزومی دارند، آن ها که بیماری ژنتیکی دارند و کسانی که بیماری منگل در خانواده شان هست حتما باید اکوی قلب جنین را انجام دهند.
برای کاهش بیماری های قلبی مادرزادی باید چه کار کنیم؟
1- در درجه اول باید تا حد توان از ازدواج فامیلی جلوگیری کنیم چرا که ممکن است ژن معیوبی در خانواده باشد که با ازواج های فامیلی این ژن فعال شود و منجر به بیماری های مادرزادی قلبی شود.
2- دختر خانم ها باید پیش از ازواج علیه بیماری سرخچه واکسینه شوند
3- مادرانی که بیماری های متفاوتی مانند دیابت دارند در دوران بارداری حتما باید تحت نظر پزشک متخصص باشند.
تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم
- برچسبها
- بیماریهای قلبی جنین
- قلب جنین
دیدگاه ها