دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت و درمان خانگی بیماری خروسک در کودکان
9
زمان مطالعه: 5 دقیقه
علت و درمان خانگی بیماری خروسک در کودکان :درمان خروسک کودکان در طب سنتی/با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان بیماری خروسک در کودکان آشنا شوید.

درمان خروسک کودکان در طب سنتی

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان بیماری خروسک در کودکان آشنا شوید.

درمان خروسک کودکان در طب سنتی

مقدمه ای در مورد بیماری خروسک

گاهی کودکان به دنبال سرماخوردگی دچار حمله ی شدید و مشکل تنفسی می ‌شوند که در اصطلاح به آن خروسک می‌ گویند که این بیماری بر اثر التهاب نای و حنجره ایجاد می‌ شود.پس به عفونت و التهاب ناحیه ی گلوتیک و ساب گلوتیک(پایینی گلو)‌ خروسک(croup) یا خناق می‌ گوید.سن شایع این بیماری از 6 ماهگی تا 3 سالگی بوده و در فصول سرد سال(در انتهای پائیز و در طول زمستان) و در پسران شایع ‌تر است.

در واقع کودکانی که در زیر سه سالگی خروسک می‌ گیرند شدید ترین علائم را نشان میِ‌ دهند.حدود ۱۵٪ کودکان در سنین بین ۶ ماه تا ۵-۶ سال به خروسک مبتلا می‌شوند. خروسک ۵٪ پذیرش بیمارستانی این گروه سنی را تشکیل می‌دهد. در موارد نادر، کودکان سه‌ماهه و ۱۵ ساله هم به خروسک مبتلا می‌شوند.مردان ۵۰٪ بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند؛ خروسک در فصل پاییز رایج تر است.

واژه croup از فعل croup, در انگلیسی مدرن به معنای "فریاد با صدای گرفته" ریشه می‌گیرد؛ این نام اولین بار در اسکاتلند برای این بیماری به کار رفت و در قرن ۱۸ رایج شد. خروسک دیفتریایی از زمان هومر در یونان باستان شناخته شده است. در سال ۱۸۲۶ برتونیو (Bretonneau) تفاوت میان خروسک و خروسک ایجاد شده بواسطه دیفتری را کشف کرد.این فرانسوی خروسک ویروسی را "faux-croup" نامید، و "croup" را برای بیماری ایجاد شده توسط باکتری عامل دیفتری به کار برد.

خروسک ایجاد شده به دلیل دیفتری تقریباً ناشناخته مانده است چرا که مصونیت مؤثر در مقابل آن کشف شده است.عفونت ویروسی به التهاب حنجره، نای و مجراهای بزرگ هوا با گلبول‌های سفید خون می‌شوند. التهاب ممکن است در تنفس مشکل ایجاد نماید. خروسک معمولاً دارای منشا ویروسی است. برخی افراد این اصطلاح را برای مواردی چون لارنگوتراکئیت شدید، خروسک اسپاسمودیک، دیفتری حنجره، تراکئیت باکتریایی، لارنگوتراکئوبرونشیت، و لارنگوتراکئوبرونشونومونیت به کار می‌برند. دو مورد اول ویروسی بوده و علائم خفیف تری دارند؛ چهار مورد بعدی باکتریایی بوده و معمولاً علائم شدیدتری دارند.

منشا ویروسی

در ۷۵٪ موارد ویروس پاراآنفلوآنزا، و به خصوص نوع اول و دوم آن، عامل خروسک به شمار می‌رود.گاهی اوقات سایر ویروس‌ها هم می‌توانند باعث بروز خروسک شوند از جمله آنفلوآنزای Aو B، سرخک، آدنوویروس و ویروس سین سیشیال تنفسی (RSV). خروسک اسپاسمودیک (حروسک به همراه پارس کردن) نیز عواملی مشابه چون لارنگوتراکئیت شدید دارد، اما فاقد علائم معمول عفونت (از جمله تب، گلوی چرک کرده، و افزایش گلبول‌های سفید خون) است. درمان و پاسخ به درمان اما مشابه هستند.

منشا باکتریایی

خروسک باکتریایی ممکن است یکی از این موارد باشد: دیفتری حنجره، تراکئیت باکتریایی، لارنگوتراکئوبرونشیت، و لارنگوتراکئوبرونشونومونیت.دیفتری حنجره در اثر کورینه باکتریوم دیفتری ایجاد می‌شود، حال آن که تراکئیت باکتریایی، لارنگوتراکئوبرونشیت و لارنگوتراکئوبرونشونومونیت در اثر عفونتی که در ابتدا ویروسی است و سپس باکتربایی می‌شود ایجاد می‌گردند. رایج ترین این عوامل باکتریایی عبارتند از استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پنومونیه، هموفیلوس آنفلوآنزا، و موراکسلا کاتارالیس.

درمان بیماری خروسک در کودکان

علل خروسک

  1. التهاب شدید حنجره در اثر عواملى از قبیل غلبه خشکى و حرارت شدید بر حنجره و یا عوامل میکربى و یا ویروسى سبب تورم مخاط حنجره شده که با سرخى و التهاب همراه است.
  2. خروسک گاهى بتنهائى عارض مى ‏شود و گاهى نیز همراه با ناراحتى‏ هاى مخاط بینى و حلق و یا ریه‏ ها مى‏ باشد. خروسک گاهى با آنفلوآنزا یا سرخک ظهور مى‏ کند.
  3. گاهى خروسک در اثر مصرف بعضى مواد غذائى گرم و خشک مانند سیر، فلفل، دارچین، خرما، پسته و غیره و گاهى نیز در اثر بوئیدن بعضى مواد محرک عارض مى‏ گردد.
  4. خروسک گاهى در اثر برخورد سرماى شدید یا برخورد هواى زیاد گرم و خشک عارض مى ‏شود.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

علائم بیماری خروسک عبارتند:

از گرفتگى صدا، تنگى نفس، سرفه‏ هاى خروسکى که گاهى هم با درد همراه است.
لازم به ذکر است که اطفال بیشتر از افراد بالغ به خروسک مبتلا مى‏ گردند و بعضى افراد آمادگى بیشترى براى ابتلاى به خروسک دارند.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

درمان خروسک کودکان در طب سنتی


جهت درمان خروسک کودک و بزرگسال لازم است اولا صحبت کردن بیمار به حد اقل برسد
جهت درمان خروسک بزرگسال چنانچه بیمار معتاد به سیگار است باید فورا کشیدن سیگار را کنار بگذارد
بیمار مبتلا به خروسک را در محلى که بخار آب یا بخور داروهاى سردمزاج مانند بخار گل بنفشه یا گل نیلوفر آبى در حال جوشیدن است نگهدارند.

باید بمحض ظهور خروسک چند عدد سفیده تخم‏ مرغ را که مختصرى نشاسته در آن ریخته‏ اند خوب بزنند تا متلاشى شود و بتدریج و مرتب به بیمار بخورانند و اگر لیموى شیرین در اختیار باشد باید فورا مقدارى آب لیموى شیرین باو داده شود و از نظر داروئى مقدارى بارهنگ و اسفرزه و صمغ عربى و شکر تیغال از هرکدام پنج گرم را دم کرده و به بیمار بخورانند.اگر طفل باشد باید کم‏ کم باو داده شود تا از او رفع‏ التهاب شود.

علت و درمان خانگی بیماری خروسک در کودکان

غذاى بیمار مبتلا به خروسک


باید مواد سرد و تر باشد مانند اسفناج پخته با ماست شیرین، هندوانه، برگه شفتالوى خیس‏ کرده.

اگر خروسک شدید باشد

باید ضمن انجام امور فوق در اطراف حنجره بیمار مخلوطى از کافور و گل ارمنى و آب گشنیز ضماد کنند.با انجام دستورات فوق حدود نود و نه درصد از افراد خروسکى مداوا خواهند شد. اما چنانچه با یک درصد دیگر مواجه شویم لازم است ضمن اجراى دستورات فوق که بیمارى را بسرعت تخفیف مى ‏دهد بیمار را به فوریتهاى پزشکى برسانند.
گاهى التهاب حنجره بصورت مزمن درمى ‏آید یا به بیمارى دیگر مبدل مى ‏گردد که اگر بیمار تب کند به ذات الریه مبتلا شده و اگر تب نداشته باشد برحسب علائم ناراحتى مى ‏توان نسبت به مداواى آن اقدام نمود.

علت و درمان خانگی بیماری خروسک در کودکان

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (9 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits