دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
درمان درد و کوفتگی عضلات کمر در اثر افتادن و سقوط از پله
48
زمان مطالعه: 8 دقیقه
درمان درد و کوفتگی عضلات کمر در اثر افتادن و سقوط از پله:راه های درمان کمر درد:با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان کمر درد و کوفتگی ماهیچه های کمرآشنا شوید.

راه های درمان کمر درد

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان کمر درد و کوفتگی ماهیچه های کمر

آشنا شوید.

کمر درد و کوفتگی کمر

تعریف کمر درد

اثر برخورد ضربه مستقیم به بافت غیر استخوان و نرم یا بافت زیر جلدی باعث بروز آسیبی می‌شود که کوفتگی می‌نامند. (بافت نرم بدن عبارت از پوست، رگ‌های خون، اعصاب، ماهیچه‌ها، و ترها، رباطها، غدد و آستر پوشش اعضاء است.)

گرفتگی عضلات

اسپاسم عضلات کمری همان انقباضات غیر ارادی عضلات ناحیه کمر است اسپاسم عضلات اسکلتی شایعترین و اغلب به علت کم شدن آبی بدن و اختلالات الکترولیتی می باشد هر کدام از عضلات پشت می تواند زخمی یا تحریک شود این مشکل در اثر یک جنبش ناگهانی در یک مسابقه تنیس، یک بازی فوتبال دستی، سقوط، پیچ، بلند کردن نادرست اشیاء یا انقباض ناگهانی برای جلوگیری از سقوط بوجود می آید و به دنبال آن درد ناگهانی ایجاد می شود این درد گاهی ممکن است با تاخیر هم شروع شود.

درد گرفتگی عضلات، کولیکی است یعنی مانند دردهای ( قاعدگی، سنگ کلیه، درد کیسه صفرا ) می باشد. گرفتگی عضلات ممکن است در اثر رژیم غذایی نادرست ایجاد شود کمبود مواد غذایی معدنی ( کلسیم، فسفر ) ممکن است سبب گرفتگی عضلات باشد. لذا مصرف مواد غذایی غنی از فسفر و کلسیم توصیه می شود.

علل کمر درد ناگهانی

  • شکستگی های ستون فقرات به علت پوکی استخوان
  • به علت سرطان ستون فقرات
  • شکستگی ستون فقرات
  • اسپاسم عضلانی
  • فتق دیسک
  • سیاتیک
  • تنگی کانال نخاعی
  • انحنای ستون فقرات مانند ( اسکولیوز و کیفو ) که ممکن است به کودکان و نوجوانان به ارث رسیده باشد
  • فشار به عضلات و رباط های پشت

کمر درد نیز ممکن است به دلیل:

  • یک آنوریسم آئورت غیر طبیعی است که نشت داشته باشد.
  • انواع آرتروزمانند ( آرتروز، ورم مفاصل پسوریاتیک و آرتریت روماتوئید )
  • عفونت ستون فقرات ( استئومیلیت، التهاب دیسک، آبسه )
  • عفونت کلیه یا سنگ کلیه
  • مشکلات مربوط به بارداری
  • موارد پزشکی که اندام های تناسلی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد مانند ( اندومتریوز، کیست تخمدان، سرطان تخمدان، فیبروئیدهای رحمی )

http://www.delgarm.com/medical-knowledge/150030-%DA%86%D8%B3%D8%A8-%DA%A9%D9%85%D8%B1-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%D9%87-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F

این بافت بین پوست و عضله قرار دارد. در بافت‌های زیر جلدی به دلیل نرمی بافت و عروق خونی به راحتی خونریزی رخ می‌دهد و به دنبال وارد شدن ضربهی شدید به بافت زیر جلدی، خونریزی در اثر پارگی عروق کوچک رخ می‌دهد که این عروق خونی کوچک در بافت چربی وجود دارند.

ضربه‌های خیلی شدید می‌تواند باعث آسیب دیدگی بخش عضلانی در زیر پوست و بافت زیر جلدی بشوند. این ضربه‌ها ممکن است سبب پارگی تارهای ماهیچه‌ها شوند که این حالت درد و تورم ناگهانی در اثر خونریزی در بین این تارها ایجاد می‌شود.

کوفتگی موجب خونریزی مویرگ‌های کوچک پاره شده می‌شود که در این صورت خون به عضلات زیرین و سایر بافت‌ها نفوذ می‌کند که خود باعث تورم می‌شود و تورم ممکن است سطحی یا عمقی باشد و بستگی به شدت ضربه دارد. علاوه بر آن باید دانست محل ضربه نیز در نوع و مقدار تورم مؤثر است.

عوامل افزایش دهنده خطر

  • عوامل خطر بیومکانیک
  • شغل های مستلزم پشت میز نشینی
  • باغبانی و سایر کارهای مشابه (مزرعه داری و غیره )
  • شرکت در فعالیت های ورزشی و نرمشی ، به خصوص اگر به طور نامنظم باشد.

http://www.delgarm.com/psychology/psychology-of-marriage/146704-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%85%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%B2%D8%A7%D9%84-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%DB%8C-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

مثلاً جلوی ران به دلیل داشتن عروق خونی زیاد و بزرگ و بزرگی عضلات، تورم زیادی دارد.کوفتگی به عبارت دیگر یک آسیب له کننده است که در آن بافت نرم بین منگنه‌ای که یک رویهی آن ضربهی وارده و رویهی دیگر استخوان موجود در زیر بافت تشکیل می‌دهد گیر کرده است. در این مورد خون از رگ‌های له شده به میان بافت نرم جریان می‌یابد و ایجاد تورم و تغییر رنگ در پوست می‌کند.البته اگرچه کوفتگی‌ها زیاد مهم نیستند ولی کوفتگی بزرگ روی تنه ممکن است نشانه آسیب شدید وخونریزی داخلی باشد در ضمن کوفتگی شدید ممکن است نشانهی شکستگی و صدمات دیگر نیز باشد.

در صورت بی‌توجهی و ادامهی تمرین خونریزی افزایش خواهد یافت و این امر به نوبهی خود سبب کاهش هرچه بیشتر قابلیت کششی و باز شدن طبیعی عضله صدمه دیده می‌شود در این حالت عضله مستعد آسیب دیدگی می‌شود و کاهش ثانویهی عملکرد در آن بوجود می‌آید. از شایعترین کوفتگی‌ها کوفتگی ساق پا، آرنج، بازو می‌باشد. البته کوفتگی بستگی به محل آسیب و شدت صدمه، نشانه‌هایی دارد که بطور کلی برای بدن ذکر می‌شود.

---------------------------------------------------------------------------------------

درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات

48 – 72 ساعت اول بعد از گرفتگی عضلات ابتدا از یخ استفاده کنید به مدت 20 دقیقه یخ را بگذارید و سپس 1.5 ساعت استراحت دهید و دوباره به مدت 20 دقیقه بگذارید برای جلوگیری از یخ زدگی پوست از یک مانع نازک مانند ( حوله ) بین یخ و پوست استفاده کنید. یخ اسپاسم را کاهش می دهد و مصرف مسکن های خطرناک را کاهش می دهد. قبل از استفاده بسته های یخ را در یک پارچه مرطوب بپیچید
بعد از 72 ساعت شروع کنید به استفاده از حرارت مرطوب مانند ( پد حرارت مرطوب، وان آب گرم، دوش آب داغ ) زیرا گرما سبب شل شدن اعصاب و فیبر های عضلانی می شود. به حمام بروید و دوش آب گرم را به پشت خود در محل درد نگه دارید. تا درد فروکش کند.
مقدار زیادی مایعات بنوشید مخصوصا اگر در منطقه گرم زندگی می کنید زیرا بیشتر اسپاسم ها در اثر کاهش آب بدن و الکترولیت ها بوجود می آید.
تمرینات کششی ملایم را شروع کنید زیرا سبب کاهش اسپاسم کمر می شود.
لارم نیست در بستر استراحت طولانی داشته باشید ولی لازم است از هر گونه فعالیت هایی مانند ( بلند کردن اجسام سنگین و یا برخی ورزش ها ) اجتناب کنید بیشتر از 1 – 2 روز استراحت مطلق نداشته باشید استراحت طولانی مدت در رختخواب برای درمان اسپاسم عضلات کمر مضر است.
در صورتی که علت کمر درد گرفتگی عضلانی باشد تلاش برای استراحت بیشتر، مشکل درد کمر را بدتر می کند. اکثر کارشناسان معتقدند که ماندن در رختخواب، دراز کشیدن یا غیر فعال بودن برای مدت طولانی برای درد ماهیچه های پشت شما بد است. افرادی که فعالیت را شروع می کنند به احتمال زیاد سریع تر بهبود می یابند ممکن است در ابتدا درد شدید باشد ولی سعی به فعالیت داشته باشید و هر روز فعالیت را کمی بیشترکنید. ورزش منظم و فعال بودن روزانه عضلات پشت را قوی می کند ورزش شنا، پیاده روی و یوگا بهترین ورزش ها برای عضلات کمر هستند.
همانطوریکه به پشت خوابیده اید پاهای خود را با خم زانوی 90 درجه بر روی یک صندلی گذاشته و بالا نگه دارید تا احساس راحتی بیشتری پیدا کنید.
وضعیت خواب نیز در کاهش درد موثر است اگر شما به پهلو می خوابید پاهای خود را کمی به سمت قفسه سینه قرار داده و یک بالش بین پاهای خود قرار دهید اگر به پشت می خوابید یک پشتی را زیر زانوهای خود قرار دهید.
ماساژ می تواند در کوتاه مدت موثر باشد.
از داروی استامینوفن در صورتی که مشکل کبدی نداشته باشند استفاده کنند.
از داروهای غیر استروئیدی در صورتی که ناراحتی معده ندارید می توانید استفاده کنید.
از شل کننده های عضلانی می توانید استفاده کنید.
ضد درد های Percodan و Demerol در موارد شدید استفاده می شود.
از مسکن های مخدر با نظر پزشک نیز می توانید استفاده کرد.
اگر چه داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند ( آمی تریپتیلین ) در درمان افسردگی به کار می رود ولی برای درمان درد های مزمن کمر نیز موثر هستند.
کورتیزون و سایر داروهای استروئیدی گاهی برای یک دوره کوتاه مدت به منظور کاهش درد و التهاب استفاده می شود.
مصرف چای بابونه به آرامش عضلات کمک می کند.
خوردن عسل از عود گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.
سرکه سیب به علت پتاسیم بالا سبب کاهش گرفتگی عضلات می شود یک قاشق چایخوری عسل را با دوقاشق چایخوری سرکه سیب و آب گرم مخلوط نموده و مصرف کنید.
روش صحیح بلند کردن اشیاء را یاد بگیرید

در صورت داشتن کمردرد همراه با موارد زیر حتما به پزشک مراجعه کنید

  • درد بعد از یک ضربه یا افتادن برگشت کند.
  • دفع ادرار همراه سوزش یا خون در ادرار باشد.
  • تاریخچه سرطان در خانواده باشد.
  • عدم کنترل ادرار یا مدفوع ( بی اختیاری ) داشته باشید.
  • دردی که به سمت پایین پاها در زیر زانو ها کشیده شود.
  • درد که با دراز کشیدن بدتر یا در شب شما را از خواب بیدار کند.
  • ایجاد قرمزی و تورم در پشت یا ستون فقرات وجود داشته باشد.
  • درد شدیدی که راحتی را از شما گرفته باشد.
  • همراه با کمر درد تب غیر قابل توجیح وجود داشته باشد.
  • ضعف یا بی حسی در ( باسن ، ران ، ساق پا و لگن ) وجود داشته باشد.
  • اگر وزن شما ناخواسته کم شود.
  • درد با استفاده از استروئیدها یا داروهای داخل وریدی برطرف نشود.
  • کمر درد شما بیش از 4 هفته طول بکشد.
  • اگر کمر درد شما مداوم و بیش از 1 -2 هفته طول کشید با پزشک خود مشورت کنید.

---------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (48 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۱۴ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

مریم | ۳ ماه پیش
سلام من چند روز پیش در حمام روی کمرم به شدت زمین خوردم. و درد وحشتناکی همه وجودم را گرفت فکر کردم شکست اما نه تورمی نه کبودی نه مشکل خاصی ندارم فقط درد دارم جوری که خوابیدن و تکون خوردن برام واقعا درد ناک هست مسکن هم شیاف 100 و آمپول کتولایت فکر کنم اسمشه استفاد کردم ولی چند ساعت فقط تقریبا آرومه به نظرتون چکار کنم
2
6
فرجاد حسن زاده | ۷ ماه پیش
درد کمر
2
1
علی | ۱ سال پیش
سلام چهار روز قبل از پشت بام افتادم حدودا سه متر ارتفاع داشت،باکمر زمین خوردم با اورژانس بردنم بیمارستان دوروزه هم بستری بودم عکس گرفتن از کمر،گردن وقفسه سینه وگفتن خداروشکر شکستگی نداری ومرخص شدم الان کمرم درد می‌کنه البته زیاد نیس ولی شب نمیتونم بخوابم،به پشت می‌خوابم درد میگیره به پهلوهم به شکم هم نمیتونم بخوابم واقعا سخته نمی‌دونم چیکار کنم اگه میشه راهنماییم کنین،هیچ دارویی هم تجویز نکرده
4
43
سمیه | ۴ سال پیش
با سلام دوسه روز قبل پام روی،پله های اپارتمان سر خورد و با کمر رو پله ها افتادم و چند پله رو تا پایین رفتم به سختی تونستم حرکت بکنم و سریع منو بردن بیمارستان و عکس از کمرم گرفتن ولی،خوشبختانه شکستگی نبود،ضربه به پهلو چپ قسمت عضله خورده بود،ولی،الان چند،روزه بشدت درد،دارم مثل گیره میگیره و امانم بریده بچه نوزاد دارم و شعر غریب،هستیم چیکار کنم زودتر بهتر بشم مسکن بهم قرص،دیکنوفناک و باکلوفن داده خوردم دو روزی ولی،حالت تهوع در من ایجاد،کرد،قطع کردم الان دو هفته است سقطم کردم نفس تنگی شدید دارم با دردای شدید پماد،میزنم کیسه ابگرم با ماساژ مرتب انحام میدم دکتر جراح رفتم میگه یکماه ممکنه طول بکشه طاقت یکماه درد ندارم راهنمایی کنین بتونم زودتر سرپا بشم ممنون
8
57
فرهاد | ۴ سال پیش
سلام. من مدت ۴۰ روز پیش در منزل سر خوردم و به شدت زمین خوردم. در حدی که تا ۱۰ دقیقه نفسم کوتاه میشد و بعدش قفسه سینه ام درد شدید داشت عضله پشتم و‌حتی قسمت داخلی باستن م درد داشت این درد هنگام برخاستن از زمین خیلی شدید بود‌
چون ترس من فقط شکستگی دنده ام‌بود رادیولوژی گرفتم ولی شکستگی نداشت دکتر بهم ایبوپروفین ایرفن ۶۰۰ داد
حالا قفس سینه ام درد ندارد اما پشت کمرم درد عضله ای دارد حتی هنگام برداشتن چیزی از زمین شدید درد سوزشی دارد حتی وقتی شکمم زیادی پر باشه هنگام برخاستن کمرم درد میکند( من لاغر اندام هستم ) چی کار کنم. اینجای که من هستم دکتراشون الکی هم که شده عمل جراحی میکنن حتی اکر چیزی نداشته باشم فقط بدنبال درآمد هستند. لطفا از طریق ایمیل منو راهنمایی کنید ۴۰ روز هست .. ممنون
6
28
یلدا | ۵ سال پیش
سلام من چند روز پیش موقع خونه تکونی چاپایه از زیر پام رفت من هم افتادم رو چارپایه اهنی همون موقع نفسم بند امد ارژانس امد بردنم بیمارستان از پهلوی سمت راستم عکس گرفتن سونوگرافی کردن خدا شکر گفتن نشکسته اما گفتن کوفتگی شدید داری خیلی نفس کشین سرفه کردن عطسه کردن برام سخت شده خواهش میکنم راهنمایی کنید چیکار کنم دکتر هم فقط امپول زد درد استامینوفن بهم داده
7
35
رضا بختیاری | ۵ سال پیش
سلام من چند روز پیش کار کردم و هیچ مشکلی نداشتم و داشتم با موتر میرفتم موترم افتاد تو چاله از اون روز موره کمر خیلی کم درد میکرد الان یه ۱۰ روزی میشه پاهام خیلی درد میکنه همین طور موره کمرم لطفا بگید ممنون
4
11
مهراب | ۵ سال پیش
سلام‌من چند روزی میشه که افتادم و الان سمت چپ کمرم دچار کوفتگی شده واز پماد میروکسیکام هم استفاده کردم ولی متاسفانه جواب نداد لطفا راهنمایی کنید چون که واقعا حتی راه رفتنم برام خیلی سخت شده ممنون
12
18
مرضیه | ۶ سال پیش
سلام، من روز گذشته از قسمت باسن افتادم روی زمین. حالا هم نشستن و برخاستن خیلی برام سخت است . فکر کنم دچار کوفتگی شده باشم، مسکن زیاد خوردم فایده نداشت به نظر شما چکار کنم؟. لطفا راهنمایی کنید
10
28
حامد | ۷ سال پیش
سلام من یک ماه پیش با موتور تصادف کردم که توسط اورژانس به بیمارستان پس از سه هفته گچگرفتگی را باز کردم حال هنوز کوفتگی خوب نشده هنگام راه رفتن درد شدیدی درغوزک وپشت پا حس میکنم حتی این قسمتها ورم نیز دارد ایا مشکل جدی وجود دارد لطفا راهنمایی فرمایید
1
3
زهرا | ۷ سال پیش
سلام من دیروز از قسمت چپ بدنم زمین خوردم و روی سینه چپ افتادم حالا دست چپ و دنده های زیر سینه درد میکنه فکر کنم دچار کوفتگی شده چکار کنم البته دیشب با پماد پیروکسیکام چرب کردم ولی فایده نداش
4
7
فرهاد | ۷ سال پیش
من چند سال پیش تو باشگاه یک احساس کمر دردی داشتم که الان هنوز که هنوزه ادامه داره. البته مداوم نیست ولی وقتی فعالیت ورزشی میکنم یا پیاده روی طولانی مدت میکنم باز هم شروع میشه. به نظر نمیاد از مهره های کمرم باشه! ماهیچه ی کمرم هست (بالا کمر سمت راست). چون یک مدت زیادی هست که بهتر نشده خواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه؟ دردش شدید نیست ولی خب اذیت میکنه/ممنون از دلگرم
6
7
آرش | ۷ سال پیش
سلام در فوتبال به دلیل گرم نبودن یه حرکت ناگهانی باعث شد تا کمرم عضله هایش بگیرد وقتی که میروم دستشویی نمیتوانم خم شوم چون اینقدر دردم میگیرد ک دردش به ران ووسط رانم میزند چکار کنم
4
1
پاسخ ها:
شهربانو | ۴ سال پیش
سلام من پنج روز قبل واکسن انفلو انزا زدم همان شب حالم بد شد دردستشویی افتادم رفتم دکتر سرم زدم بعد رفتم عکس گرفتم گفت چهار تا از دنده هات شکسته امروز پنج روز استراحت میکنم ولی قسمت کمر درد شدید دارم نمیتونم خم بشم دردم میگیره دنده هام هم درد میکنن لطفا راهنمایی میکنین.
12
20

hits