دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
چه عواملی باعث ایجاد کهیر می شود؟
41
زمان مطالعه: 7 دقیقه
چه عواملی باعث ایجاد کهیر می شود؟

مصرف غذاهای غنی از کوئرستین، مانند پیاز قرمز به کاهش علائم کهیر کمک می کند. کهیر بثورات خارش داری است که مدت ظهور آن ها بسیار کوتاه بوده و به سرعت ناپدید می شوند و معمولا بیش از 24 ساعت دوام نمی آورند. کهیر ممکن است در هر قسمتی از پوست به وجود آید. کهیری که بیش از یک ماه از روی بدن محو نشود، کهیر مزمن است.

چه عواملی باعث ایجاد کهیر می شود؟معمولا کهیر مشکل بزرگی ایجاد نمی کند و فقط در مواردی مشکل ساز می شود که علاوه بر کهیر مشکلات تنفسی نیز به وجود آید که نیاز به توجه پزشکی و پیگیری دارد. برخی کهیرها صاف و برخی دیگر برجسته هستند و اندازه آن ها از بسیار کوچک تا بسیار بزرگ متفاوت است. در صورتی که کهیر پس از چند روز خود به خود درمان نشد و یا پس از چند روز مجددا قسمت دیگری از پوست درگیر شد، بهتر است به پزشک مراجعه شود.

درمان کهیر بهترین روش درمان کهیر، شناسایی علل آن است. در برخی موارد به راحتی می توان این علل را شناسایی و درمان کرد. برخی عوامل احتمالی کهیر عبارتند از: * حساسیت های غذایی * عفونت ها * داروها * گزش حشرات * قرار گرفتن در معرض آلرژن ها، مواد شیمیایی و یا مواد افزودنی غذاها * محصولات آرایشی و بهداشتی * دمای خیلی گرم و یا خیلی سرد * آب داغ اگر کهیر ناشی از حساسیت به مواد غذایی باشد، در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از خوردن غذا، روی پوست ایجاد می شود؛ ولی اگر ناشی از مصرف دارو باشد، ممکن است حتی تا یک هفته پس از مصرف دارو بروز نکند. * یکی دیگر از دلایل کهیر که تمامی ما به نوعی با آن درگیر هستیم، استرس است.

در زندگی مدرن امروزی استرس بخشی از زندگی شده که ممکن است برای برخی افراد تغییر و یا حذف آن از زندگی کاری بس دشوار باشد. بدن ما به صورت معجزه واری خلق شده است و نه تنها به عوامل خارجی واکنش نشان می دهد، بلکه افکار و احساسات و درون ما نیز روی آن تأثیر می گذارد و در برابر آن واکنش نشان می دهد.

درمان خانگی کهیر اگر موفق به کشف علل ایجاد کهیر بر روی بدنتان نشدید، بهترین روش درمان، درمان خانگی است که با این کار می توان تا حدودی قرمزی و خارش پوست را تسکین داد و به بدن کمک کرد تا به تعادل برسد. رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم، همیشه بهترین روش برای مقابله با هر نوع بیماری و یا مشکل پوستی است. برخی از پوست های حساس تحمل استرس های محیطی و یا شیمیایی را ندارند و به محض اولین احساس ناراحتی از خود واکنش نشان می دهند.

با دوری از سموم و مدیریت استرس های روزمره در حد امکان و البته مراقبت از پوست می توانید تا حدودی از ایجاد کهیر جلوگیری کنید. اگر کهیر ناشی از حساسیت به مواد غذایی باشد، در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از خوردن غذا، روی پوست ایجاد می شود؛ ولی اگر ناشی از مصرف دارو باشد، ممکن است حتی تا یک هفته پس از مصرف دارو بروز نکند کمپرس سرد خارش ناشی از کهیر را کاهش می دهد.

چه عواملی باعث ایجاد کهیر می شود؟از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید خودداری کرده و در حمام از آب ولرم استفاده کنید و لباس های گشاد بپوشید. لباس پلاستیکی مشکل را بیشتر می کند. تا آنجا که می توانید آرامش خود را حفظ کنید و به یاد داشته باشید که حتی در طب سنتی نیز بسیاری از گیاهان می توانند موجب کهیر شوند. اگر داروهای خانگی مۆثر واقع نشد و خارش پوست شما را اذیت کرد، بهتر است از مواد و داروهای شیمیایی استفاده کنید. بیشتر پزشکان در این موارد آنتی هیستامین تجویز می کنند که البته موجب خواب آلودگی و حالت گیجی می شود.

باید به این موضوع توجه داشته باشید که حتی ایمن ترین داروها نیز عوارض جانبی محدودی دارند. رژیم غذایی و کهیر زمانی که پوست بدن به ورود یک ماده جدید واکنش نشان می دهد و سیستم ایمنی بدن تحریک می شود، سلول ها مقادیر زیادی هیستامین آزاد می کنند که پاسخ التهابی شدیدی را به همراه خواهد داشت. در مورد کهیر علائم معمولا برجستگی صورتی و یا قرمز رنگ و برآمده هستند. علاوه بر داروها، عوامل تغذیه ای نقش مهمی در جلوگیری از کهیرهای حساسیتی دارند.

این اختلال می تواند در هر جایی از پوست رخ دهد؛ از جمله پوست سر، لب ها و کف دست و پا و ... کاهش امگا -6 و افزایش امگا-3 امگا - 6، اسیدهای چربی هستند که مقادیر معینی از آن ها برای حفظ عملکرد مناسب بدن کافی است و مقدار بیش از حد آن برای افراد مبتلا به کهیر مضر است. مصرف بیش از حد امگا -6 می تواند موجب التهاب شود و تولید پروستاگلاندین التهابی را افزایش دهد.

از سوی دیگر اسیدهای چرب امگا- 3 خاصیت ضد التهابی دارند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اجداد ما این دو نوع چربی را به مقدار مساوی مصرف می کردند؛ حتی مدرن ترین رژیم های غذایی در کشورهای غربی نیز حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا- 6 و مقداری امگا-3 هستند. با کمی تغییر در رژیم غذایی می توان مقدار دریافتی این دو نوع اسید چرب را به تعادل رساند. به سادگی با مصرف کمتر روغن های گیاهی همچون ذرت و دانه آفتابگردان (که مملو از امگا -6 هستند)، این کار را انجام دهید. اسیدهای چرب امگا- 3 را نیز می توان با افزایش تخم کتان، گردو، سویا و ماهی های آب سرد مانند ماهی آزاد، به حد تعادل رساند.

ویتامین c اگرچه پژوهش ها نشان می دهند که توانایی ویتامین c برای کاهش علائم کهیر محدود است، ولی در تئوری ها آمده که مقادیر بالای ویتامین c به کاهش آزاد شدن هیستامین در بدن کمک می کند و موجب شکسته شدن سریع هیستامین ها می شود. اثرات مثبت ویتامین c، ممکن است به همراه مصرف ویتامین e افزایش یابد؛ زیرا این دو ویتامین تأثیر یکدیگر را تقویت می کنند.

اگرچه ممکن است فردی با خوردن نوعی غذای خاص، واکنش حساسیتی نشان دهد و فرد دیگری با خوردن همان غذای خاص، هیچ حساسیتی نداشته باشد، ولی به طور کل می توان گفت برخی از غذاها عامل ایجاد کهیر هستند. تخم مرغ، محصولات لبنی، گوشت، شکلات، گندم و آجیل از جمله این مواد غذایی می باشند غذاهای غنی از کوئرستین مصرف غذاهای غنی از کوئرستین، مانند پیاز قرمز به کاهش علائم کهیر کمک می کند.

چه عواملی باعث ایجاد کهیر می شود؟کوئرستین بیوفلاونوئیدی است که حاوی آنتی اکسیدان بوده و خواص ضدالتهابی و ضدهیستامینی دارد. شواهد حاکی از آن است که می تواند در افراد مستعد، کهیر را کنترل کند. برخی از بهترین منابع غذایی کوئرستین عبارتند از: سیب، پیاز قرمز، کلم بروکلی، انگور قرمز، گیلاس، چای، تمشک، توت ها و زغال اخته. غذاهای ایجاد کننده کهیر اگرچه ممکن است فردی با خوردن نوعی غذای خاص، واکنش حساسیتی نشان دهد و فرد دیگری با خوردن همان غذای خاص، هیچ حساسیتی نداشته باشد، ولی به طور کل می توان گفت برخی از غذاها عامل ایجاد کهیر هستند.

تخم مرغ، محصولات لبنی، گوشت، شکلات، گندم و آجیل از جمله این مواد غذایی می باشند. برخی از مواد افزودنی و مواد نگه دارنده همچون بنزوآت، تارتازین و سولفیت ها، مواد نگه دارنده ضدباکتری و میکروبی هستند که در تهیه محصولات مختلف مثل نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد می توانند حساسیت زا باشند. تارتازین از جمله مواد رنگی است که معمولا در آب نبات، شیرینی ها، نوشابه، چیپس، کنسرو، غلات فرآوری شده، سس و سوپ های فوری یافت می شود. سولفیت ها برای تهیه غذاهای بسته بندی و ... استفاده می گردند. بهترین راه پیشگیری، دوری از این مواد مصنوعی است. زندگی آنلاین



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (41 رای)  
    توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

    دیدگاه ها

    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

    
    hits