
10 توصیه و دلیل ترک سیگار
1- چگونه خود را میتوان آماده کرد برای ترک سیگار
یک ایده خوب این است که به هنگام ایجاد تغییری در زندگی تان، مثلا رفتن به یک مکان جدید، تغییر شغل، یافتن یک سرگرمی جدید، و یا آغاز کردن یک نوع ورزش، اقدام به ترک سیگار نمایید. همچنین کلیه دلایل ترک سیگار خود را بر روی کاغذ بنویسید و بر روی دیوار منزل نصب کنید تا همواره جلوی چشمتان باشد و دوباره هوس سیگار کشیدن نکنید.
2- زمانی را برای ترک سیگار مشخص نمایید
یک شیوه خوب برای ترک سیگار این است که به تدریج اقدام به ترک سیگار کنید و یک روز معین را به عنوان روز ترک نهایی آن تعیین کنید. البته ما اصراری به ترک تدریجی سیگار نداریم و نمی گوییم که این شیوه بهترین شیوه است، اما پیشنهاد می کنیم در ابتدا چیزی را جایگزین استنشاق نیکوتین کنید، مثلا می توانید با آدامس جویدن شروع کنید، و سپس به طور کامل سیگار را ترک کنید. راه دیگر این است که اراده کنید و از یک روز معین اقدام به ترک سیگار کنید و به آن پایبند باشید.
3- اقدام خود به ترک کردن سیگار را به همه بگویید
وقتی همه بدانند که شما در حال ترک کردن سیگار هستید، دیگر برای شما دشوار است که از آنها تقاضای سیگار کنید و یا پیش روی آنها اقدام به سیگار کشیدن نمایید. در واقع، از هرکس که می شناسید (سیگاری و غیر سیگاری) تقاضا کنید که با عدم تعارف سیگار به شما و نکشیدن سیگار در جایی که شما هستید، شما را در تصمیمتان مبنی برترک سیگار یاری نمایند.
نکته: این مطلب را مرتبا به دوستانتان یادآوری کنید، خصوصا در مواقع خطرناکی همچون: مهمانی ها، مراسم ها و جشن ها. بگذارید همه آنهایی که با شما سرو کار دارند، از عزم شما برای ترک سیگار آگاهی یابند. شاید شما باعث رنجش خاطر آنها شوید، ولی به هر حال ترک سیگار، ارزش این کار را دارد.
4- کارهای روزمره خود را تغییر دهید
اعتیاد به سیگار می تواند به مواقع و زمانهای خاصی همچون صبح، به هنگام نوشیدن چای، و یا هر عمل دیگری، مرتبط باشد.
این مواقع و زمانها ، ماشه های سیگار کشیدن شما هستند، چرا که شما به سیگار کشیدن در چنین مواقعی عادت کرده اید میل دارید آنها را ادامه دهید. برای مبارزه با این مواقع، عادات خود را تغییر دهید. مثلا نوشیدنی مورد علاقه خود را عوض کنید، آدامس هایی با مزه های جدیدی که شما معمولا نمی خرید، استفاده کنید و خلاصه هرکاری کنید که عادات قبلی شما که با سیگار کشیدن همراه بودند، تکرار نشوند.
5- هوشمندانه ورزش کنید
نرمشهای شدید، استنشاق سیگار و یا حداقل تصور آن را کاهش می دهد. اگر شما تا به حال ورزش نمی کردید، در ابتدا با نرمشهای ملایم آغاز کنید. نرمش کردن باعث سلامتی شما خواهد شد، در کنترل وزن شما مؤثر است، و می تواند روح و جسم شما را برای روبرو شدن با استرسهای روزمره توانمند سازد.
6- تاثیرات ترک سیگار را بدانید
سرفه کردن، اختلال در خوابیدن و کج خلقی برخی از نشانه های معمول دوران پس از ترک سیگار هستند. نگران نباشید، این موارد، کاملا طبیعی هستند و در عرض چند هفته از بین خواهند رفت، فقط کمی مقاومت کنید.
7- چگونه با اشتیاق به سیگار کشیدن مقابله کنید
منتظر باشید که بلافاصله پس از ترک سیگار، میل شدیدی به استنشاق آن پیدا کنید. این میل و اشتیاق شدید معمولا در فاصله های زمانی 5-3 دقیقه ای بروز می دهند. در چنین مواقعی تا می توانید آب یا چای بخورید و خود را صحبت کردن با دیگران مشغول نمایید، مطمئن باشید موفق می شوید.
8- توهمات و تصورات غلط را شناسایی کنند و آنها را کنار بگذارند
توهم این موضوع که زندگی بدون مصرف سیگار دیگر لذت بخش نیست اگر در ذهن افراد سیگاری برطرف شود و آنها از این موضوع آگاهی پیدا کنند مسیر ترک سیگار برای آنها بسیار آسان و لذت بخش خواهد شد.
9- جو مناسب برای ترک سیگار
جو ، یک درمان سالم است که برای ترک سیگار استفاده می شود و یکی از بهترین داروهای خانگی برای ترک سیگار است. یک قاشق جو را بردارید و آن را در 2 فنجان آب جوشیده مخلوط کنید ، آن را برای یک شب بگذارید و سپس آن را صبح روز بعد برای 10 دقیقه جوشانده و سپس بخورید ؛ این ترکیب را بعد از هر وعده غذایی، بنوشید و از مصرف آن در شب اجتناب کنید. جو، به کاهش سموم مضر بدن کمک می کند، در حالی که میل به سیگار کشیدن را کاهش می دهد همچنین در کاهش علائم و عوارض ترک کمک می کند.
10. داروهای غیر نیکوتین را در نظر بگیرید
FDA دو داروی حاوی نیکوتین را برای کمک به ترک سیگاری ها تایید کرده است که عبارتند از بوپروپیون و وارنیکلین.قرص های سفید داخل ظرف، بوپروپیون و وارنیکلین داروهای غیر نیکوتین ،هستند که ممکن است به کاهش گرایش و علائم تمایل کمک کنند.اگر احساس می کنید که می خواهید یکی از این ها را امتحان کنید، تا به سیگار نکشیدن خود کمک کنید، مانند یک نسخه ی نیازمند تجویز، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید. بوپروپین، بر روی مواد شیمیایی مغز اثر می کند که نقش مهمی در تقاضای نیکوتین ایفا می کند و تمایل و علائم گرفتن نیکوتین را کاهش می دهد.
بوپروپین ،به صورت قرص به مدت 12 هفته مصرف می شود، اما اگر در آن زمان سیگار کشیدید، می توانید از آن برای مدت 3 تا 6 ماه استفاده کنید، تا خطر ابتلا به سیگار کشیدن مجدد را کاهش دهد. وارنیکلین، با گیرنده های نیکوتین در مغز مواجه می شود که موجب کاهش لذت جنسی شما مصرف دخانیات می شود و علائم قطع نیکوتین را کاهش می دهد . وریناکلاین برای 12 هفته استفاده می شود اما دوباره اگر شما با موفقیت، عادت جدید را بشکنید، می توانید از دارو برای 12 هفته دیگر برای کاهش خطر ابتلا به عود مجدد استفاده کنید. خطرات مربوط به استفاده از این داروها ،عبارتند از:تغییرات رفتاری، خلق افسرده، پرخاشگری، رفتار عصبی، افکار ناامیدانه و اقدام به خودکشی.
بیشتر بخوانید::
۱۰ روش ساده برای شناسایی فرد سیگاری
خاصیت فوق العاده و بی نظیر پیاز برای افراد سیگاری
چند روش طلایی برای ترک کردن سیگار
سرطان پستان در زنانی که همسر سیگاری دارند
راهکارهای طلایی؛ فرزندتان حتی یک پک هم به سیگار نخواهد زد!!
- برچسبها
- ترک سیگار
- عوارض سیگار
دیدگاه ها