دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سرطان پروستات : علائم و درمان سرطان پروستات کدامند ؟
14
زمان مطالعه: 7 دقیقه
سرطان پروستات: اغلب اوقات سرطان به‌تدریج در طول زمان به وجود می‌آید و خطر انتشار وسیعی به همراه ندارد. از طرف دیگر، برخی از انواع سرطان پروستات نیز می‌توانند انتشار بسیار سریع و مخربی داشته باشند

با ما در مجله دلگرم همراه باشید تا با سرطان پروستات ، علائم ، و درمان سرطان پروستات بیشتر آشنا شوید

بیماری سرطان پروستات در مردان معمولا شایع است و بیشتر به سبک زندگی و رابطه های جنسی مربوط می شود. این بیماری علایمی دارد. سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان های مردانه است، اگرچه بسیاری از مردان از عواملی که آنها را در معرض خطر این بیماری قرار می دهند، آگاه نیستند

سرطان پروستات چیست؟

این نوع سرطان در پروستات به وجود می‌آید؛ پروستات غده‌ی کوچکی است که در دستگاه تناسلی بیش‌تر پستانداران نر وجود دارد. این غده با ترشح یک مایع برای حمل و تغذیه‌ی اسپرم ، نقش مهمی در تولید مثل ایفا می‌کند.

انواعی مختلفی از سرطان پروستات وجود دارد، که نحوه‌ی ایجاد و پیشرفت هر یک از آنها اندکی با دیگری متفاوت است. اغلب اوقات سرطان به‌تدریج در طول زمان به وجود می‌آید و خطر انتشار وسیعی به همراه ندارد. از طرف دیگر، برخی از انواع سرطان پروستات نیز می‌توانند انتشار بسیار سریع و مخربی داشته باشند. این سرطان مخصوص مردان است، و اغلب در سنین بالا رخ می‌دهد.

سرطان پروستات می‌تواند مرگ‌آور باشد، ولی نه به اندازه‌ی سرطان‌های دیگر. اکثریت مردان می‌توانند با سرطان پروستات کنار بیایند و در واقع به علت این بیماری نمیرند.

پروستات

علائم سرطان پروستات

وقتی یک شخص در مراحل آغازین سرطان پروستات قرار دارد، معمولا زمانی طول می‌کشد تا علائم قابل توجهی از بیماری در بدن وی ظاهر شود. درست مانند سایر اشکال سرطان، درمان این بیماری در مراحل آغازین بسیار راحت‌تر است؛ وقتی که هنوز این سرطان پیشرفت نکرده باشد، تشخیص زودهنگام و آگاهی از برخی اطلاعات برای مردان بسیار حیاتی و ضروری است.در شرایطی که معاینه منظم اهمیت دارد، با توجه به هر یک از این عوامل خطرآفرین ممکن است نیاز باشد تعداد دفعات مراجعه به پزشک را نیز افزایش دهید.

سابقه خانوادگی

اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به سرطان پروستات بوده است، شما نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارید. خطر ابتلا به سرطان پروستات در صورتی که این فرد در سنین جوانی به این بیماری مبتلا شده باشد، هر چه بیشتر افزایش می یابد.

مشکلات ادراری

بسیار از نشانه‌های مربوط به سرطان پروستات در دستگاه ادراری نمایان می‌شوند. این سرطان ممکن است تخلیه‌ی ادرار را با مشکل مواجه کند، فشار ادرار را کاهش دهد، باعث بروز درد هنگام ادرار و وجود خون در آن شود.

مایع منی

شکل و ظاهر مایع منی، غالبا به دلیل وجود خون در آن تغییر می‌کند.

سن

افزایش سن یکی از عوامل کلیدی در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات محسوب می شود، که شایع‌ترین شکل از بیماری است که مردان بالای 70 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. البته این به معنای آن نیست که مردان زیر 70 سال در معرض خطر قرار ندارند و در همین راستا، معاینات منظم از اهمیت ویژه ای برای حصول اطمینان از حفظ سلامتی برخوردار است.

اختلال نعوظ

شخص مبتلا ممکن است توانایی‌اش را برای حفظ نعوظ به اندازه‌ی مناسب برای برقراری رابطه‌ی جنسی از دست بدهد.ولی در حقیقت، حدود دوسوم از مردانی که به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند، بسیاری از این علائم را در خود مشاهده نمی‌کنند. ولی یک‌سوم باقی‌مانده معمولا متوجه‌ی حداقل یکی از این علائم می‌شوند.

قد

باور کنید یا خیر، قد شما می تواند در احتمال ابتلا به سرطان پروستات نقش داشته باشد. پژوهش های پیشین همبستگی مثبت بین قد و خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان داده اند. این به معنای آن است که مردان قد بلندتر احتمال بیشتری در مقایسه با همتایان کوتاه قامت‌تر خود به سرطان پروستات مبتلا شوند.

چاقی

آیا اضافه وزن دارید یا چاق هستید؟ پژوهش ها نشان داده اند که پیوندی قوی بین چربی اضافی بدن و خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. در همین راستا، وزن خود را باید در سطح سالم و متعادل نگه دارید، که برای دستیابی به این هدف می توانید یک رژیم غذایی سالم و متعادل و انجام منظم ورزش را در دستور کار خود قرار دهید تا هر چه بیشتر به کاهش خطر کمک شود.

سرطان پروستات

علل ایجاد سرطان پروستات

علت اصلی ایجاد سرطان پروستات تا حدودی نامشخص است. پژوهش‌های پزشکی تنها توانسته‌اند در این مورد به مشکلات سلولی اشاره کنند. درست مانند انواع دیگر سرطان، سرطان پروستات نیز وقتی به وجود می‌آید که در این غده‌ی تناسلی سلول‌های غیرطبیعی تولید ‌شوند. این سلول‌های جهش‌یافته بسیار سریع‌تر از سلول‌های سالم منتشر می‌شوند و فضای بیش‌تری از پروستات را اشغال می‌کنند. رشد این سلول‌های می‌تواند به ایجاد یک تومور در بافت پروستات منجر شود؛ سپس سلول‌ها از تومور جدا می‌شوند و در بخش‌های دیگر بدن نیز رشد می‌کنند.

پیشگیری از سرطان پروستات

شواهد دقیقی در دست نیست که نشان دهد خوراکی یا غذای خاصی باعث ایجاد سرطان پروستات می‌شود، ولی برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود رژیم غذایی سالم و متنوعی برای خود در نظر بگیرید. مصرف کافی اسیدهای چرب، و ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد و از چاق شدن جلوگیری کند.

عوامل متعددی در سبک زندگی وجود دارند که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهند. مردانی که به طور منظم و مکرر رابطه‌ی جنسی دارند و به انزال می‌رسند، و هم‌چنین آن‌هایی که به طور منظم ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، با خطر کم‌تری مواجه می‌شوند.هرگونه افزایش حجم پروستات مستقیما به منزله‌ی ابتلا به سرطان پروستات نیست. بزرگی پروستات در بسیاری از مردان به دلیل هایپرپلازی یا بیش‌رویشی خوش‌خیم ایجاد می‌شود که خطر کمی دارد و جزء بیماری‌های شایع مردان سالخورده است.

درمان سرطان پروستات

رادیوتراپی: در این درمان از انرژی قوی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می گردد. عوارض جانبی این درمان می تواند شامل ادرار دردناک، ادرار پی در پی و فوری، همچنین مدفوع شل و یا درد هنگام دفع مدفوع می باشد.

هورمون درمانی: این درمان بمنظور متوقف کردن تولید هورمون تستوسترون در بدن شما انجام می شود، چراکه سلول های سرطان پروستات برای رشد به هورمون تستوسترون احتیاج دارند. با قطع این هورمون ممکن است بتوان باعث مرگ سلول ها و یا کند شدن سرعت رشدشان شد

جراحی برای برداشتن غده پروستات: این روش شامل برداشتن غده پروستات، بعضی از بافت های کناری آن و بعضی از غدد لنفاوی می شود. جراحی این بیماری خطر بی اختیاری ادرار و اختلال نعوظ را در پی دارد

منجمد کردن بافت پروستات: در این روش اقدام به منجمد کردن بافت پروستات برای کشتن سلوهای سرطانی می نمایند. این شیوه معمول خطر بالایی داشته و زمانی انجام می شود که رادیوتراپی جوابگو نیست

شیمی درمانی: با این روش از داروهای شیمیایی برای کشتن سلول های در حال رشد از جمله سلول های سرطانی استفاده می شود

divider

دراین رابطه بیشتر بخوانید:

چاقی باعث افزایش فعالیت تومور های سرطانی می‌شود

درمان سرطان های جامد و خوش خیم با پرتو درمانی (Radiotherapy )

علائم تشخیص و درمان سرطان خون در سگ

اضافه وزن، خطر ابتلا به 11 نوع سرطان را افزایش می‌دهد !

نظرات خودرا از طریق کامنت ها با ما در میان بگذارید

divider

تهیه و گردآوری مجله دلگرم

مرضیه ملایری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (14 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits