اچ پی وی رایج ترین بیماری مقاربتی است و حداقل 50 درصد افرادی که از لحاظ جنسی فعال هستند، در طول زندگیشان به این بیماری دچار میشوند. معمولا بدن بدون اینکه برایش مشکلی بوجود آید بصورت اتوماتیک این بیماری را درمان میکند، اما، اچ پی وی میتواند منجر به انواع خاصی از سرطان شود. پیشنهاد میکنم حتما با ادامه این مقاله همراه مجله اینترنتی دلگرم باشید.
علائم اچ پی وی
تقریبا بیش از 100 نوع اچ پی وی وجود دارد. اکثر اوقات هیچ علائمی وجود دارد ندارد و ویروس خود به خود از بین میرود اما انواع خیلی حاد اچ پی وی میتواند باعث ایجاد زگیل های تناسلی شود یا به سرطان واژن، مقعد یا گلو بیانجامد. گونه هایی از اچ پی وی که باعث زگیل تناسلی میشود، به سرطان منجر نمیشود اما میتواند زمینه ساز انواع دیگری از اچ پی وی شود که آن ها میتوانند باعث سرطان شوند. آن گونه هایی از اچ پی وی که منجر به سرطان میشود، هیچگونه علائمی ندارند.
درمان اچ پی وی
معمولا بدن بصورت اتوماتیک عفونت های ناشی از اچ پی وی را در طی چند ماه درمان میکند. زگیل ها میتوانند به چند روش مختلف درمان شوند :
- استفاده از کرم، ژل و موارد مشابه. (البته تنها با دستور پزشک)
- پزشک میتواند با استفاده از نیتروژن مایع زگیل ها را منجمد کند و بردارد.
- سوزاندن زگیل ها با استفاده از اسید ترشیلاکتیک یا اسید بیکلروکسید توسط پزشک.
- استفاده از رنگ یا پماد مخصوص برای برداشت زگیل ها.
- برداشت با استفاده از چاقو جراحی، قیچی، کورتاژ یا الکترو جراحی.
تمامی این روش ها ممکن است نیاز به تکرار چند باره داشته باشند تا زگیل ها بطور کامل از بین بروند.
انواعی از اچ پی وی که میتواند منجر به سرطان شود، در خانم ها با استفاده از تست پَپ (یک نوع تست تشخیص سرطان) قابل تشخیص است اما هیچ درمان بخصوصی برای از بین بردن اچ پی وی از بدن وجود ندارد. اگر اچ پی وی باعث ایجاد سلول های غیر طبیعی شود، پزشکان معمولا آن را بصورت فیزیکی برداشته و بافت آن را آزمایش میکنند. بسته به نوع سلول ها، پزشک ممکن است که کولپوسکپی (یک آزمایش خاص که واژن و دهانه رحم را نشان میدهد) را تجویز کند و یا دستور میدهد تا روند درمانی لیپ را پیگیری کنید. (عملی است که طی آن با برداشتن سلول های غیر عادی ایجاد شده، از ایجاد سرطان جلوگیری میشود)
ملاحظات
اچ پی وی به شدت رایج است و تست جامعی برای تشخیص انواع آن وجود ندارد. اگرچه هیچ درمانی وجود ندارد، بدن بصورت خود به خود آن را درمان میکند.
پیشگیری از اچ پی وی
همانند تمامی بیماری های مقاربتی، بهترین راه پیشگیری آن است که شما و شریک جنسیتان کاملا سلامت باشید که با مراقبت ها و انجام آزمایش های دوره ای میتوانید از این موضوع اطمینان حاصل کنید. به علاوه واکسنی وجود دارد که میتواند از اکثر انواع اچ پی وی که میتواند به سرطان منجر شود، جلوگیری کند.
خانم ها با استفاده از تست پَپ میتوانند بیماری اچ پی وی و تشکیل سلول های غیر طبیعی را تشخیص داده و با مراجعه به پزشک و شروع روند درمانی از ایجاد سرطان جلوگیری کنند. در حال حاضر هیچ راهکار مطمئن و تایید شده ای برای تشخیص اچ پی وی در ناحیه گلو یا دهان وجود ندارد. استفاده از سد دندانی (نوعی پوشش پلاستیکی نازک که بر روی دندان قرار داده میشود) و کاندوم های مرغوب و مقاوم میتواند به کاهش ریسک انتشار عفونت کمک شایانی داشته باشد. اما باید بدانید که به دلیل اینکه بیماری اچ پی وی از طریق تماس پوست به پوست منتقل میشود، سد دندانی و کاندوم در عین حالی که ریسک مبتلا شدن را پایین میاورند، بطور کامل و 100 درصد نمیتوانند در برابر این ویروس مقاومت کنند. از آنجایی که بیماری اچ پی وی بسیار شایع است و تقریبا تمامی افرادی که از لحاظ جنسی فعال هستند، در دوره ای از زندگی خود به این بیماری دچار میشوند، خیلی مهم است که سریع این بیماری را درمان کنید تا از اثرات جانبی که بر سلامت شما میگذارد، دوری کنید.
عکس های اچ پی وی
امیدوارم از این مطلب راضی بوده و با مشخصات بیماری اچ پی وی آشنا شده باشید. شما میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید. همراه مجله اینترنتی دلگرم باشید.
- برچسبها
- اچ پی وی
دیدگاه ها