دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
خطرات کاشت ناخن
3
زمان مطالعه: 4 دقیقه
آیا کاشت ناخن عوارض دارد؟شاید فکر کنید فقط چند سالی است که کاشت ناخن مد شده اما هیچ می‌دانستید زنان مصر باستان هم به‌خاطر علاقه فراوان‌شان به داشتن ناخن‌های بلند، به نوعی کاشت ناخن انجام می‌دادند و به صورت مصنوعی طول ناخن‌های‌شان را افزایش می‌دادند؟!

عوارض کاشت ناخن

آیا کاشت ناخن عوارض دارد؟

شاید فکر کنید فقط چند سالی است که کاشت ناخن مد شده اما هیچ می‌دانستید زنان مصر باستان هم به‌خاطر علاقه فراوان‌شان به داشتن ناخن‌های بلند، به نوعی کاشت ناخن انجام می‌دادند و به صورت مصنوعی طول ناخن‌های‌شان را افزایش می‌دادند؟! در آن دوران، داشتن ناخن‌های بلند نشانه ثروت و اصالت خانوادگی بوده و غیر از مصر در میان بسیاری از تمدن‌های دیگر (به‌خصوص فرهنگ‌های آسیایی) مرسوم بوده است.

به‌خصوص که از مواد گران‌قیمتی مثل عاج، استخوان و طلا برای افزایش مصنوعی ناخن‌ها استفاده می‌شده. اما در سال 1954، یک دندانپزشک آمریکایی به‌نام فرد اسلک که موقع کار با دستگاه تراش دندان، یکی از ناخن‌هایش را از بین برده بود، سعی کرد با همان دستگاه یک ناخن فلزی نازک برای خود بسازد و این اولین ناخن مصنوعی است که در تاریخ ثبت شده. حالا دیگر ناخن‌های مصنوعی کلی پیشرفت کرده‌اند و انواع و اقسام مختلفی دارند؛ یعنی شما می‌توانید با کمک ناخن‌های اکریلیک، ژلی و فایبرگلاس به زیباتر شدن دست‌های‌تان کمک کنید.

عوارض کاشت ناخن

از کاشت ناخن تا خطر سرطان!

دکتر الیاس سلیمی گفت: کاشت ناخن صرفا جنبه زیبایی دارد، کاشت ناخن به هیچ وجه کاربرد پزشکی نداشته و بدلیل صدمات وارده به بافت ناخن و پوست اطراف آن توصیه نمی‌شود.این متخصص پوست با اشاره به اینکه لایه سطحی ناخن لایه مهمی از ناخن بوده که در کاشت ناخن تراشیده می‌شود، اظهار کرد: تراشیده شدن سطح ناخن با وارد کردن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به بافت آن همراه بوده و از بین رفتن تدریجی آن را به دنبال دارد. همچنین تراشیده شدن سطح ناخن باعث ورود مواد شیمیایی و چسب‌های مورد استفاده در کاشت ناخن به داخل بافت آن شده و ناخن را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی می‌کند.

این متخصص پوست، ایجاد قارچ‌های پوستی در محل را از دیگر عوارض کاشت ناخن عنوان کرد و گفت: بدلیل عدم رعایت بهداشت ناخن‌ها و امکان انتقال و تکثیر باکتری‌ها در زیر ناخن کاشته شده و همچنین احتمال آلوده بودن وسایل کاشت ناخن، این افراد در معرض ابتلا به انواع قارچ‌های پوستی قرار می‌گیرند.وی مواد مورد استفاده و چسب‌های کاشت ناخن را از دیگر عوامل پرخطر و دخیل در از بین رفتن بافت ناخن دانست و خاطرنشان کرد: این مواد شیمیایی با ایجاد حساسیت در ناخن‌ها و پوست اطراف آن نقش پررنگی در آسیب‌های وارد به پوست و ناخن ایفا می‌کنند.

سلیمی به صدمات کاشت ناخن در ناخن‌های پا نیز اشاره کرد و افزود: پاها بدلیل اینکه کمتر از دست‌ها در معرض هوای آزاد بوده و ممکن است ساعات زیادی در کفش باقی بمانند، بیشتر مستعد ابتلا به قارچ هستند که کاشت ناخن این احتمال را افزایش می‌دهد.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مطالب موجود در زمینه فواید کاشت ناخن را نادرست دانست و عنوان کرد: کاشت ناخن در حوزه پزشکی هیچ کاربردی نداشته و هیچ یک از پزشکان پوست و مو این کار را تایید نمی‌کنند.

سلیمی به آسیب‌های مکانیکی وارده به ناخن‌های دست در پی شکسته شدن ناخن‌های کاشته شده اشاره کرد و افزود: چسب مورد استفاده در کاشت ناخن با چسبیدن لایه سطحی ناخن‌های دست تا حد زیادی از رشد مناسب آن جلوگیری کرده و آن را مستعد انواع آسیب‌های مکانیکی می‌کند.

خطرات کاشت ناخن

وی با بیان اینکه این مواد تا مدت زیادی به روی ناخن‌های دست قرار می‌گیرند، گفت: بدلیل عدم تماس ناخن‌های دست با هوا، روی ناخن‌های دست پلاکی از جرم تشکیل شده که در درازمدت تغییر رنگ ناخن را در پی خواهد داشت. همچنین انواع قارچ‌ها و بیماری‌های عفونی که در نتیجه تراشیده شدن سطح ناخن ایجاد می‌شوند، در زرد شدن ناخن‌ها در درازمدت تاثیر دارند.

این متخصص پوست با تاکید مجدد بر مضر بودن کاشت ناخن، عنوان کرد: کاشت ناخن برای مادران باردار بدلیل حساسیت بیشتر آنها به مواد شیمیایی به هیج عنوان توصیه نمی‌شود.وی در پایان بار دیگر نسبت به خطرات کاشت ناخن هشدار داد و افزود: مواد شیمیایی و چسب مورد استفاده بدین منظور در صورت استاندارد نبودن ممکن است حاوی ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا نیز باشند.

عوارض کاشت ناخن

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits