دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۷ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۷ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
اثرات و خطرات بهداشت خواب بیش از حد
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
عوارض باورنکردنی خواب زیاد:سی درصد از بزرگسالان امریکایی از افرادی هستند که بیش از 10 ساعت می خوابند و به اعتقاد دکتر مایکل آیروین، خواب بیش از حد، باعث بروز بیماری می شود!

عوارض باورنکردنی خواب زیاد

سی درصد از بزرگسالان امریکایی از افرادی هستند که بیش از 10 ساعت می خوابند و به اعتقاد دکتر مایکل آیروین، خواب بیش از حد، باعث بروز بیماری می شود! به اعتقاد وی، خوابیدن زیاد همان ضرری را دارد که خوابیدن کم، در پی دارد. در زیر به 6 ضرری که خواب زیاد در پی دارد، اشاره می کنیم. این نکات توسط پرفسور آیروین و ردلاین خاطر نشان شده اند و همه نکات طی آزمایشات و تحقیقات پزشکی در دانشگاه هاروارد ثابت شده اند.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با خطرات بیش از حد خوابیدن آشنا شوید.

عوارض باورنکردنی خواب زیاد

بدن با خوابیدن زیاد دچار چه اتفاقی میشود؟

بدن انسان نیاز به خواب دارد و این موضوع را هر شخصی میداند،اما خواب چقدر؟

کلاً بین ۶ تا ۸ ساعت خواب برای هر انسانی کافیست،ولی بعضی افراد هستند که بالای ۱۰ ساعت میخوابند و شاید از عوارض آن خبر نداشته باشند.ما در ادامه شما را با عوارض زیاد خوابیدن و ضرر آن برای بدن انسان آشنا مینماییم.

خواب نیاز فیزیولوژیک بدن است و باعث بازسازی تعادل جسمی، روحی و حفظ انرژی می شود. ما به طور متوسط در شبانه‌روز به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیازمندیم.تحقیقات نشان می‌دهد خواب کمتر از ۳ ساعت و نیم و بیشتر از ۸ ساعت و نیم، احتمال مرگ و میر را تا ۱۵ ‌درصد افزایش می ‌دهد. بنابراین کم‌ خوابی و پرخوابی هر دو می ‌توانند خطرساز باشند. در این میان خواب زیاد اگرچه بیماری نیست، ولی می تواند نشانه بیماری باشد به طوری که افرادی که بیش از حد می‌ خوابند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ هایی نظیر دیابت و چاقی قرار دارند.

----------------------------------------------------------------------------

در اینجا ۶ عارضه جسمی و روانی ناشی از خواب زیاد در شبانه روز معرفی شده است :

خستگی تمام وقت

ساعت بیولوژیکی بدن نیاز به برنامه ثابتی دارد. اگر خواب و بیداری تان زمان مشخصی ندارد، کارایی تان را نیز از دست می دهید.درست است که آخر هفته ها و روزهای تعطیل برنامه خواب همه به هم می ریزد اما با این حال باید سعی کنید زمان خواب و بیداری تان را تنظیم کنید. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند افرادی که ساعت مشخصی برای خواب و بیداری ندارند حتی اگر زیاد هم خوابیده باشند، باز هم احساس خستگی می کنند.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی

بیماری های قلبی در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و در این میان خواب بیش از ۹ ساعت در شبانه روی شانس ابتلا به این بیماری ها را تا ۳۴ درصد افزایش می دهد. در این میان شانس ابتلای زنان به بیماری های قلبی ناشی از خواب زیاد، نسبت به مردان بیشتر است.

افزایش وزن

تحقیقات نشان می دهد کم خوابی به میزان ۲۷ درصد و خواب زیاد به میزان ۲۵ درصد خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد. مسلما زمانی که شما بیشتر می خوابید، کمتر تحرک دارید و در نتیجه کالری کمتری هم می سوزانید.

خطر ابتلا به دیابت

هر چه افراد بیشتر بخوابند، بیشتر مستعد اضافه وزن می گردند و اضافه وزن مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که نتیجه آن نیز افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو است. خواب بیش از حد اختلالاتی را در متابولیسم گلوکز به وجود می‌ آورد و حساسیت به انسولین را کاهش می دهد.

کاهش تمرکز

بر اساس تحقیقات انجمن طب سالمندان آمریکا، خواب مزمن و طولانی مدت می تواند تاثیرات منفی بر روی تمرکز در انجام کارهای روزمره داشته باشد.

مرگ زودرس

مطالعات اپیدمیولوژیک در مقیاس بزرگ نشان داده اند که خواب طولانی مدت با مرگ زودرس ارتباط دارد. البته هنوز علت دقیق این ارتباط مشخص نیست ولی ظاهرا التهاب در این میان نقش جدی دارد. افزایش خواب و به تبع آن ابتلا به اضافه وزن و چاقی، التهاب در بدن را افزایش داده و خود عامل خطری برای ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و در نهایت مرگ زودرس است.

افسردگی

خواب زیاد و افسردگی می توانند علت و معلول هم باشند به این معنی که هم افسردگی منجر به خواب طولانی مدت می شود و هم خواب بیش از حد، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. افراد مبتلا به پرخوابی دو برابر بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی هستند.

تغییر در خُلق و خو

افسردگی و خواب زیاد با هم همبستگی بسیار بالایی دارند. این دو مانند داستان مرغ و تخم مرغ هستند که هیچکس نمی داند کدام یک اول بوده اند! به عقیده دکتر آیروین، افرادی که افسردگی دارند، بیشتر می خوابند و افرادی که زیاد می خوابند دچار افسردگی می شوند.

خطرات خواب زیاد

چگونه بهتر بخوابیم؟

  • اگر پس از 20 دقیقه درازکشیدن در بستر خوابتان نبرد، برخیزید و به کاری مشغول شوید تا احساس خواب آلودگی به شما دست دهد. کاملاً بنشینید و از روشن کردن چراغ ها بپرهیزید.
  • از خواب بعد از ظهر بپرهیزید. این سبب می شود که هنگام خواب شب، کاملاً آماده خواب باشید.
  • اگر نمی توانید از خواب بعد از ظهر صرف نظر کنید، کمتر از یک ساعت و قبل از ساعت 3 بعدازظهر بخوابید.
  • برای بیدارشدن از خواب و به خواب رفتن خود برنامه ثابتی داشته باشید. حتی در تعطیلات آخر هفته سعی کنید که نظم خواب خود را حفظ کنید.
  • حداقل 4 ساعت قبل از خواب ورزش نکنید. ورزش در صبح و ابتدای بعدازظهر تداخلی در خواب ایجاد نمی کند.
  • تنها هنگامی بخوابید که خوابتان می آید.
  • از بستر تنها برای خوابیدن استفاده کنید.
  • حداقل 4 تا 6 ساعت قبل از خواب از: سیگار، الکل و مواد کافئین دار اجتناب کنید.
  • اگر معده شما خالی است، قبل از خواب، کمی غذا بخورید. مصرف مقادیر زیادی غذا به خصوص قبل از خواب و یا خالی بودن بیش از حد معده و احساس گرسنگی سبب اختلال در خواب شما می شود.
  • 90 دقیقه قبل از خواب، با آب گرم حمام کنید. این کار باعث افزایش دمای بدن شما می شود و هنگامی که در بستر آرمیده اید، کاهش دمای بدن شما سبب احساس خواب آلودگی در شما می شود.
  • قبل از خواب، از راحت و مناسب بودن شرایط اتاق خوابتان مطمئن شوید. دمای مناسب، تاریکی کافی، سکوت کافی و بستر راحت برای خواب راحت، ضروری است.
  • گوش دادن به آهنگ آرام ‌و بدون کلام قبل از خواب در درمان بی‌خوابی موثر است.
  • چنانچه فرد پس از گذشت نیم ساعت به خواب نرفت، لازم است یک فعالیت آرام بخش مانند مطالعه کتاب را انجام دهد و قبل از خواب از مصرف مایعات زیاد خودداری کند.
  • از مصرف داروهای خواب‌آور به طور خودسرانه پرهیز شود، چرا که می‌تواند اعتیاد به دارو را در فرد ایجاد کند.
  • از نور خورشید برای تنظیم ساعت بیولوژیک بدن خود استفاده کنید. به محض این که از خواب بلند شدید، برای 15 دقیقه از محیط خانه خارج گردید و نور روز را تجربه کنید.

اثرات و خطرات بهداشت خواب بیش از حد

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب عوارض باورنکردنی خواب زیاد

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

----------------------------------------------------------------------------

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !