دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چندین ویتامین مخصوص بانوان
1
زمان مطالعه: 19 دقیقه
چندین ویتامین مخصوص بانوان:عضی روزها آنقدر سرتان شلوغ است که اصلا وقت آماده کردن خوراکی‌های مفید را ندارید و حداقل کاری که می‌توانید برای حفظ سلامت خود بکنید، تامین موادمغذی از طریق مکمل‌هاست.

ویتامین های مناسب برای زنان را میشناسید؟

بعضی روزها آنقدر سرتان شلوغ است که اصلا وقت آماده کردن خوراکی‌های مفید را ندارید و حداقل کاری که می‌توانید برای حفظ سلامت خود بکنید، تامین موادمغذی از طریق مکمل‌هاست. در این مطلب از دلگرم شما را با انواع مکمل‌ها و مواد مغذی مورد نیاز خانم‌ها آشنا‌می‌کنیم.

حتما می‌دانید که برای داشتن از پوست، مو و ناخن‌های سالم باید همیشه از یک رژیم متعادل، سالم و مغذی پیروی کنید اما حتما برای‌تان پیش آمده که گاهی در برابر انواع فست‌فودها، شیرینی‌ها و بستنی‌های وسوسه کننده مقاومت‌تان را از دست بدهید و مجبور شوید دلی از عزا در آورید!

علاوه براین بعضی روزها آنقدر سرتان شلوغ است که اصلا وقت آماده کردن خوراکی‌های مفید و شستن میوه و سبزی را ندارید و به‌ناچار دل به فست‌فودها و میان‌وعده‌های مضر بسپارید! در چنین مواقعی حداقل کاری که می‌توانید برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده‌تان بکنید، تامین موادمغذی موردنیازتان از طریق مکمل‌هاست. در این مقاله شما را با انواع مکمل‌ها و مواد مغذی مورد نیاز خانم‌ها آشنا‌می‌کنیم.

 ویتامین های مخصوص بانوان

آیا می دانید چه مولتی ویتامین هایی مخصوص خانم ها می باشد و چه تاثیر بسزایی دارند؟

با ماشینی شدن زندگی، استفاده از غذاهای حاضری و به قول معروف Fast Food ها رواج پیدا کرده و از طرف دیگر به دلیل شیوه های نادرست تغذیه، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به اندازه کافی تامین نمی شوند. بنابراین استفاده از این مولتی ویتامین ها می تواند راهکار مناسبی برای رفع کمبودهای تغذیه ای به شمار آیند.با توجه به تنوع زیاد مولتی ویتامین ها در بازار، این امر انتخاب نمونه مناسب را مشکل می کند. این مطلب به شما کمک می کند که با توجه به نیازها و وضعیت خود بهترین انتخاب را انجام دهید.

  • حفظ زیبایی و سلامت پوست

با توجه به اینکه حفظ سلامت و شادابی پوست همواره مورد توجه خانم هاست. در این رابطه مولتی ویتامین مورد استفاده برای آنها باید دارای مواد آنتی اکسیدان از جمله زینک، ویتامین C و سلنیوم بوده تا از پوست در مقابل آسیب های ناشی از اشعه خورشید محافظت کرده و به جوان نگه داشتن آن کمک نماید. اخیرا در برخی از مولتی ویتامین ها از عصاره بیوفلوونوئیدهای مرکبات به همراه سایر آنتی اکسیدان ها استفاده می شود که در محافظت از بافت پوست موثرند.

  • رفع مشکلات و ناراحتی های پیش از قاعدگی

این مسائل گریبانگیر جمع کثیری از بانوان بوده و فعالیت های روزمره آنها را مختل می سازد. این مشکلات معمولا قبل از شروع عادت ماهیانه بروز کرده و عوارضی از جمله دل درد، کمر درد، بی حوصلگی، پرخاشگری و ... دارد. برخی از مکمل های مورد استفاده برای بانوان به تقلیل این مشکلات کمک کرده و با داشتن ترکیبات گیاهی از جمله عصاره روغن گل پامچال (Evening primrose oil) ، عصاره روغن گل گاوزبان (Star Flower Oil) و برخی دیگر از ترکیبات گیاهی متداول در پیشگیری از مشکلات پیش از قاعدگی به بانوان کمک نماید.

  • تقویت سیستم ایمنی

برای تقویت سیستم ایمنی بانوان حضور ترکیباتی نظیر زینک، سلنیوم و ویتامین C که دارای نقش ثابت شده ای برای افزایش قوای سیستم ایمنی هستند در درون مولتی ویتامین توصیه می شود.

  • تولید انرژی

برخی از بانوان در انجام فعالیت های روزمره خود مدام احساس کسالت و خستگی نموده و بدین جهت مولتی ویتامین مخصوص بانوان باید با داشتن ترکیباتی از جمله ویتامین های گروه B و عنصر منیزیوم به تولید انرژی جهت انجام فعالیت های روزمره و همچنین به هنگام ورزش کمک نماید.

  • پیشگیری از کم خونی

کم خونی در میان بانوان در سنین بلوغ تا یائسگی بسیار متداول بوده و مصرف مولتی ویتامین های غنی از اسید فولیک، آهن و ویتامین B12 در این مورد موثر است.همانطور که خانم‌ها در طول سال دست‌خوش تغییرات پیچیده‌ای می‌شوند، بدن‌شان به مواد معدنی و مغذی مختلفی هم نیاز پیدا می‌کند. ما برای‌تان توضیح می‌دهیم‌ که به چه چیزی و در چه زمانی نیاز دارید. اگر رژیم‌غذایی سالم و متعادلی دارید، دریافت مواد غذایی ضروری به میزان کافی برای بدن‌تان سخت نیست. اگر چه عادت ماهیانه، یائسگی، بارداری و تغییرات هورمونی از جمله عواملی هستند که نیاز بدن‌ به مواد غذایی مهم ‌و مشخصی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

  • کلسیم برای داشتن استخوان‌های قوی

اگر در سنین جوانی استخوان‌های قوی و محکمی بسازیم، خطر ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن را کم کرده‌ایم. از هر ۴ زن بالای ۵۰ سال در بریتانیا یک نفر دچار پوکی استخوان است. اگر دارای استخوان‌های ضعیفی باشید، خطر مبتلا شدن به این بیماری به طور چشم گیری بالا می‌رود.

تراکم استخوان تا اواخر نوجوانی و اوایل ۲۰ سالگی به رشد خود ادامه می‌دهد. بعد از سن ۳۵ سالگی به طور طبیعی تراکم‌ استخوان را از دست می‌دهیم. بنابراین ساختن استخوان‌ها مهم ‌است که با تغذیه کردن مناسب و مستمر به وسیله‌ی کلسیم و ویتامین دی حاصل می‌شود. در این صورت مقاومت استخوان‌ها حفظ می‌شود، همچنین باید از غذاها و نوشیدنی‌هایی که باعث ضعیف‌تر شدن آن‌ها می‌شود، اجتناب کرد.

فراورده‌های لبنی همیشه به عنوان بهترین منبع کلسیم مورد تأکید قرار گرفته‌اند. اما در صورتی که لبنیات را دوست ندارید یا به لاکتوز حساسیت دارید، می‌توانید از منابع دیگری استفاده کنید، مانند ماهی (ساردین)، سبزیجات سبز برگ‌ پهن، شیر سویا‌، توفو (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است) بادام و دانه‌های روغنی مثل کنجد و تخم آفتاب گردان.

http://www.delgarm.com/

  • چه‌ میزان لازم‌ دارید؟

از آنجایی که فرآورده‌های لبنی منبع غنی از کلسیم هستند. برای بزرگسالان ۷۰۰ میلی گرم در روز باید مصرف شود. بعد از یائسگی بدن در جذب کلسیم اثر بخشی کمتری دارد. بنابراین شما ملزم به بالا بردن مصرف کلسیم در غذا هستید.

http://www.delgarm.com/

هر وعده شامل:

  • ۱۰۰ گرم‌ سالمون‌ کنسرو شده (با استخوان)،۱۶۴ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۲۰۰ میلی لیتر شیر بدون‌ چربی، ۲۴۰ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۱۵۰گرم ماست کم چرب، ۲۴۲ میلی گرم‌ کلسیم دارد.
  • ۳۰ گرم پنیر چدار، ۲۲۲میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۲۵ گرم بادام،۶۰ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۱۰۰‌گرم ساردین کنسروی با سس گوجه فرنگی، ۴۵۵ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۱۰۰ گرم توفوی بخارپز، ۵۱۰ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۳۰ گرم انجیره،۸۸ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ۲‌ تکه نان‌ سفید،۸۸ میلی گرم ‌کلسیم دارد.
  • ۱۳۵ گرم حبوبات پخته شده،۷۵ میلی گرم کلسیم دارد.
  • ویتامین های مخصوص بانوان

مصرف مکمل لازم‌ است؟

باید سعی کنید تمام کلسیم مورد نیاز را از رژیم غذایی‌تان دریافت کنید. با این وجود اگر قصد مصرف مکمل کلسیم را دارید اول با پزشک در این باره مشورت کنید، مخصوصاً اگر تحت درمان هستید (مشکل پزشکی دارید). ماهیت اصلی کلسیم در مکمل‌ها، کربنات و اسید سیتریک است. کربنات کلسیم معمولاً مناسب و کم هزینه است.

به علت جذب بهتر دارو توسط اسید معده بهتر است همراه با غذا مصرف شود. در حالی که سیترات کلسیم چه همراه با غذا چه بدون غذا به یک اندازه به خوبی جذب می شود.اگر در هنگام مصرف مکمل ها دچار مشکل معده و گوارش می‌شوید بهتر است که میزان کلسیم‌ تجویز شده را در ۲ مرحله مختلف در روز مصرف کنید.

افراد سن بالا اغلب در نوع کربنات کلسیم اسید معده کافی برای جذب آن ندارند. بنابراین اگر بالای ۶۵ سال سن دارید و قصد مصرف سیترات کلسیم را دارید. این نکته را در نظر بگیرید. همچنین کلسیم برای جذب شدن ملزم به داشتن ویتامین دی است، که در غذاهایی مثل ماهی چرب‌، زرده تخم‌مرغ و نور آفتاب که از طریق پوست جذب می‌شود، وجود دارد.

  • فولات

ویتامین B9 که بیشتر تحت عنوان فولات یا فولیک اسید شناخته می‌شود، در طول بارداری برای جلوگیری از نقص در لوله عصبی (‌که تبدیل به مغز و نخاع شوکی می‌شود) مانند نخاع دو شاخه ( ستون فقرات شکاف‌دار) حیاتی است، چون نخاع در ۱۲ هفته‌ی اول شکل می‌‌گیرد.

مصرف فولات در مراحل اولیه بارداری بسیار مهم است. ممکن است چند هفته طول بکشد تا شما متوجه شوید که باردارهستید، به همین دلیل به همه‌ی خانم‌ها توصیه می‌شود تا زمان وضع حمل از مکمل فولات استفاده کنند. فولات همچنین برای سیستم ایمنی، تولید انرژی و جلوگیری از فقر آهن و کم خونی مفید است. علاوه بر آن از بیماری‌های قلبی و سکته جلوگیری می‌کند. بنابراین لازم‌است اطمینان‌ حاصل کنید که رژیم‌ غذایی‌تان شامل مقدار کافی فولات باشد، حتی اگر تصمیم به بچه‌دار شدن ندارید.

میزان فولات در مواد غذایی

  • ۳۵ گرم سبوس، ۱۲۸ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱۱۵ گرم اسفناج، ۱۸۵ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۲۲۵ میلی لیتر آب گوجه فرنگی، ۲۲ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱۱۵ گرم لوبیا، ۱۲۸ گرم فولات دارد.
  • یک تکه نان گندم خالص، ۱۰ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱۱۵ گرم کلم بروکلی بخار پز شده، ۴۰ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱ پرتقال، ۴ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱۱۵ گرم‌ مارچوبه ی بخار پز شده، ۱۹۹ میکرو گرم فولات دارد.
  • ۱۰۰ گرم آرد گندم، ۲۲۷ میکرو گرم فولات دارد.

باید مکمل مصرف شود؟

بدن ما اسید فولیک را به همان اندازه که مصرف می‌کنیم، جذب نمی‌کند. با این وجود هنوز بهترین راه این است که مواد غذایی غنی از فولات مصرف کنیم. دریافت ۴۰۰ میکرو گرم فولات از رژیم غذایی تقریباً غیر ممکن است.

به همین دلیل مصرف مکمل ضروری است. افرادی که دچار بیماری سو جذب (التهابات روده و شکمی) هستند، در برابر کمبود شدید قرار دارند و آسیب پذیرترند. وقتی مکمل‌های فولیک اسید را جداگانه مصرف می‌کنید آن را با ویتامین ب۱۲ ترکیب کنید. ترکیب ویتامین ب ۱۲ با فولیک اسید این کمبود را جبران می‌کند. همیشه قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک مشورت کنید.

منیزیم برای سلامت سیستم

مصرف منیزیم برای بیشتر عملکردهای جسمانی حیاتی است. به بدن کمک می‌کند تا با استرس کنار بیاید، انرژی کافی تولید می‌کند و استخوان‌های سالمی می‌سازد. همچنین به ماهیچه‌ها و سیستم عصبی کمک می‌کند. مطالعات نشان داده است که کمبود منیزیم کافی با نشانه‌های پیش از قاعدگی در ارتباط است و همچنین دیابت نوع ۲، پوکی استخوان و میگرن از کمبود منیزیم حاصل می‌شود. نشانه‌های کمبود منیزیم شامل اسپاسم عضلانی، گرفتگی ( قلنج یا تنگین دستگاه گوارش )، بی حالی، حافظه ضعیف و اختلالات خواب می‌باشد.

چقدر نیاز دارید؟

مصرف روزانه‌ی منیزیم ۳۰۰ میلی گرم است. سبزیجات سبز رنگ، حبوبات دو لپه‌ای مثل لوبیا و نخود، مغزها، دانه‌های روغنی و غلات قهوه‌ای خام بهترین منبع منیزیم‌اند. منیزیم اغلب در فرآیند تولید غذا از بین می‌رود. محاسبات نشان داده که میزان منیزیم با توجه به فرآورده‌های کشاورزی و صنعتی تقریباً ۶۰۰ میلی گرم در روز است.

میزان منیزیم در مواد غذایی:

  • ۲۵ گرم بادام، ۶۸ میلی گرم منیزیم
  • ۲۵ گرم جوز برزیلی،۱۰۲ میلی گرم منیزیم
  • ۲۵ گرم کنجد، ۹۲ میلی گرم منیزیم
  • ۱۵۰ گرم لوبیای پخته شده، ۴۵ میلی گرم منیزیم
  • ۱۰۰ گرم اسفناج،۸۰ میلی گرم منیزیم
  • یک فنجان سبوس،۴۲ میلی گرم منیریم
  • ۱۵۰ گرم برنج قهوه‌ای پخته شده،۶۶ میلی گرم منیزیم
  • ۶۰ گرم حموس (خوراک خمیری مانند حبوبات)، ۳۷ میلی گرم منیزم.

آیا به مصرف مکمل نیاز دارید؟

اگر به طور منظم، آجیل، دانه‌های روغنی، غلات، سبزیجات با برگ‌های سبز تیره یا لوبیاها را نمی‌خورید یا به رژیم‌غذایی‌تان این‌ مواد را اضافه کنید یا مکمل مصرف کنید. پژوهش‌هایی که در مجله سلامت زنان به چاپ ‌رسیده بیان‌ می‌کند: مصرف مکمل منیزیم‌ به میزان ۲۰۰ میلی گرم، نشانه‌های قبل از عادت ماهیانه، حساسیت‌های سینه‌ و نفخ را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

  • امگا ۳

یکی از مهمترین انواع مفید چربی‌ها که به طور باور نکردنی در ماهی‌های چرب به چشم‌ می‌خورد. اسید‌های چرب امگا ۳ است. مصرف امگا ۳ برای رشد مغز نوزادان حیاتی است. مطالعات هم چنین نشان داده است، خانم‌هایی که در طول بارداری مصرف کافی امگا ۳ داشته‌اند نوزادانی با رشد مغزی و سیستم عصبی سالمی خواهند داشت و خطر به دنیا آمدن نوزاد زودرس را کاهش می‌دهند.همچنین باعث سلامت قلب در بزرگسالان می‌شود و خطر سکته را کاهش می‌دهد و حتی خطر زوال عقل و آلزایمر را هم‌به حداقل می‌رساند. روی هم رفته مصرف امگا ۳ مزایایی زیادی در تمام مراحل زندگی برای سلامتی و تندرستی دارد.

چه‌ میزان نیاز دارید؟

با مصرف ۲ سهم ۱۴۰ گرمی ماهی در هفته می‌توانیم تمام چربی امگا ۳ را که نیاز داریم، ذخیره کنیم.

  • ۱۰۰ گرم سالمون، ۲۰۵ گرم امگا ۳ دارد.
  • ۱۰۰ گرم ماکرل، ۲۰۶۷ گرم امگا ۳ دارد.
  • ۱۰۰ گرم تن ماهی، ۱۰۳ گرم امگا ۳ دارد.
  • یک کنسرو کوچک ساردین، ۱۰۴ گرم امگا ۳ دارد.
  • ۳۰ گرم گردو، ۲۰۶ گرم امگا ۳ دارد.
  • ۳۰ گرم روغن تخم کتان، ۶۰۳ گرم امگا ۳ دارد.
  • ۱۰۰ گرم تخم مرغ، ۰.۲ گرم امگا ۳ دارد.

مصرف مکمل لازم است؟

به عنوان مکمل روزانه در افراد سالمی که به ندرت ماهی مصرف می‌کنند، مکمل‌های روغن ماهی معمولاً بین ۰.۵ تا ۱ گرم دسته‌بندی می‌شوند. این مقدار برای افرادی که دچار بیماری‌های مزمن هستند، افزایش پیدا می‌کند. اسیدهای چرب امگا ۳ از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند. بنابراین اگر دچار اختلالات خونی هستید و داروی ضد انعقاد خون مصرف می‌کنید قبل از مصرف مکمل روغن ماهی با پزشک‌تان مشورت کنید.

روغن جگر ماهی کاد منبع مناسبی برای امگا ۳ است اما دارای ویتامین A هم می‌باشد‌. که مصرف آن در حجم زیاد سمی است. بنابراین اگر مکمل‌های چند منظوره دیگر مثل مولتی ویتامین‌ها را مصرف می‌کنید افزایش مقدار توصیه شده راحت‌تر است. به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که از منابع دیگر روغن ماهی بدون ویتامین A استفاده کنند. دنبال ویتامین‌هایی که فقط امگا ۳ دارند، باشید.

  • آهن برای انرژی

مطالعات نشان داده است که از هر ۴ زن در بریتانیا یک نفر دچار کمبود آهن است. علاوه بر نیاز بدن مصرف آهن برای تولید هموگلوبین که اکسیژن را از ریه به نقاط مختلف بدن می‌رساند ضروری است. این ماده معدنی همچنین بخش جدا نشدنی سیستم‌ایمنی است. کمبود آهن باعث می شود تا احساس ضعف و خستگی داشته باشید، قادر به تمرکز کردن نیستید و در مقابل بیماری‌های عفونی آسیب پذیرتر هستید.

میزان‌ مصرف

طبق بررسی‌های انجام‌‌ شده، اکثر خانم‌ها میزان توصیه شده برای هر روز که ۱۴۰۸ میلی گرم است را دریافت نمی‌کنند. میزان توصیه شده برای خانم‌های یائسه ۸.۷ میلی گرم برای هر روز است. اطمینان حاصل کنید به اندازه کافی آهن مصرف کنید. کمبود آهن در ابتدا علائم خاصی ندارد. اما با در نظر گرفتن ذخیره آهن قابلیت بدن برای تولید گلبول‌های قرمز خون پایین می‌آید. در نتیجه دچار آنمی می‌شوید که نشانه‌های آن ضعف، خستگی و رنگ پریدگی است.

میزان آهن در مواد غذایی:

  • ۱۰۰ گرم‌ جگر گاو،۷ میلی گرم‌ آهن دارد.
  • یک فنجان سبوس، ۵ میلی گرم آهن دارد.
  • ۱۰۰ گرم استیک گوشت، ۲.۱ میلی گرم آهن دارد.
  • ۲۵ گرم تخم آفتاب گردان، ۱.۶ میلی گرم آهن دارد.
  • ۲۵ گرم تخم کدو، ۲.۵ میلی گرم‌ آهن دارد.
  • ۱۰۰ گرم‌ اسفناج، ۱.۸۹ میلی گرم آهن دارد.
  • ۲ تکه نان جو، ۱.۲میلی گرم آهن دارد.
  • ۱۵۰ گرم حبوبات پخته، ۱.۲ میلی گرم آهن دارد.
  • ۳۰ گرم برگ زردآلو (زرد آلوی خشک شده) ۲.۱۳ میلی گرم آهن دارد.
  • ۱ تخم مرغ ۰.۹۸ میلی گرم آهن دارد.

مکمل نیاز دارید؟

خانم‌هایی که پریودهای شدید دارند و کسانی که گوشت نمی‌خورند، باید مکمل مصرف کنند. مکمل‌های آهن در دسترس‌اند. اما بعضی از انواع آن‌ها مانند سولفات آهن ممکن ‌است باعث یبوست و معده درد شوند. زیاده روی در مصرف آن می‌تواند سمی باشد. هر چند که دریافت آن از طریق غذا خطر کمتری دارد. آهن با شکم ‌خالی بهتر جذب می‌شود. اما در کنار غذا یا نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C هم جذب را افزایش می‌دهد.

برای اکسیژن‌رسانی بخورید!

آهن: آهن برای خانم‌هایی که در سن باروری قرار دارند، بهترین گزینه است چراکه بدن‌شان هر ماه آهن از دست می‌دهد. آهن اکسیژن را از شش‌ها به سایر نقاط بدن منتقل می‌کند. شما در روز به 10 تا 20 میلی‌گرم آهن نیاز دارید. البته اگر به اندازه کافی گوشت قرمز (روزی یک وعده) مصرف کنید دیگر نیازی به مکمل آهن نخواهید داشت. يك ساعت پیش از صبحانه یا 2 ساعت پس از غذا بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن است.

بعد از آن نیز تا 2 ساعت چای و قهوه ننوشید. از مصرف همزمان فرآورده‌های لبنی با قرص آهن خودداری کنید. بهتر است بین مصرف مکمل روی و آهن حداقل 6 ساعت فاصله باشد. ویتامین C نیز به جذب آهن کمک می‌کند. سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم‌پیچ هم از منابع بسیار خوب برای تامین آهن هستند.

مولتی ویتامین هم خانم و آقا دارد!

مولتی‌ویتامین: اگر قرار است از بین تمام مکمل‌های موجود در داروخانه یکی را انتخاب کنید باید مولتی ویتامین مخصوص خانم‌ها را بخرید. یک مولتی‌ویتامین خوب تمام نیازهای روزانه‌تان به مواد مغذی را تامین می‌کند. مطمئن شوید که در این مولتی ویتامین، فولات یا اسید فولیک (ویتامین B9) هم وجود داشته باشد. این ماده مغذی برای خانم‌های 81 تا 04 ساله بسیار مفید است به‌خصوص آنهایی که می‌خواهند در آینده بچه‌دار شوند. این مکمل را نیم ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف کنید و تا 2 ساعت چای و قهوه ننوشید.

قابل توجه گیاهخواران!

زینک (روی): زینک نوعی ماده معدنی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مبارزه با بیماری‌ها کمک می‌کند. همچنین مصرف برای گیاهخواران و زنان باردار بسیار مهم است. اگر باردار هستید باید میزان زینک بیشتری مصرف کنید چرا که جنین‌تان بیشتر زینک موجود در بدن‌تان را مصرف می‌کند. بدن روزانه بین 8 تا 11 میلی‌گرم زینک نیاز دارد. مصرف این مکمل با سایر مواد معدنی ازجمله آهن، مس، منگنز و کلسیم تداخل دارد، بنابراین بهتر است آن را به صورت جداگانه با معده خالی و با آب ساده میل کنید.

جلوگیری از افسردگی و عادت‌ ماهانه‌هاي دردناک

روغن ماهی: مکمل امگا 3 برای داشتن پوست، مو و ناخن‌های سالم، بهترین مکمل است. علاوه براین باعث تقویت قلب، عروق و سیستم گردش خون می‌شود. از دیگر منافع مکمل روغن ماهی مبارزه با افسردگی، جلوگیری از عادت‌ماهانه‌های دردناک و پایین آوردن کلسترول بد خون است. روزانه يك تا 2 گرم امگا 3 مصرف کنید. این مکمل را بهتر است بعد از غذا مصرف کنید.

  • خانم‌های ایرانی و کمبود ویتامین D

ویتامین D: کار اصلی ویتامین D کمک به جذب کلسیم و فسفر در استخوان‌ها و زنده نگه داشتن سلول‌هاست. نکته جالب اینکه بدن ما قادر است این ویتامین را در مواجهه با نور خورشید تولید کند. اگر محل زندگی شما بیشتر اوقات ابری است و زمستان‌های طولانی‌مدت دارید به احتمال زیاد به اندازه کافی ویتامین D به بدن‌تان نمی‌رسد. در این صورت مصرف روزانه IU3000 ویتامین D به سلامت‌تان کمک می‌کند. این ویتامین را بهتر است همراه با غذا مصرف کنید.

  • ترمیم ترک‌ها و رفع خشکی پوست

ویتامین E: این ویتامین محلول در چربی است که در صورت مصرف به شکل کرم یا لوسیون خشکی پوست را ترمیم کرده و از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید محافظت می‌کند. همچنین از بدن در برابر آثار مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت کرده، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند، در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. ویتامین E در مغزها، سبزیجات سبز و روغن‌هایی چون سویا، کانولا و ذرت موجود است. شما روزانه به 15 میلی‌گرم ویتامین E نیاز دارید. این ویتامین را بهتر است همراه با غذا مصرف کنید.

  • ضدسرطان و بیماری‌های قلبی

ویتامین C: ویتامین C در استحکام پوست و تولید کلاژن نقش دارد، در نتیجه با مصرف آن پوست ظاهر جوان‌تری پیدا می‌کند. همچنین دارای خاصیت ضدسرطانی است و احتمال بروز بیماری قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. شما روزانه به 75 میلی‌گرم از این ویتامین نیاز دارید. میوه و سبزیجات به ویژه مرکبات و کیوی منابع طبیعی این ویتامین هستند. ویتامین C را بهتر است قبل از خواب مصرف نکنید. بعد از مصرف آن نیز تا 2 ساعت چای و قهوه ننوشید. مصرف همزمان ویتامین C ، A و E به جذب بهتر آنها کمک می‌کند.

  • دندان‌های‌تان را تقویت کنید

کلسیم و منیزیم: کلسیم یکی از مهم‌ترین مکمل‌هایی است که دختران جوان با کمک آن می‌توانند عضلات، استخوان‌ها و دندان‌های‌شان را تقویت کنند. تحقیقات نشان داده‌ است مصرف همزمان کلسیم و منیزیم باعث جذب بهتر آنها در بدن می‌شود. فقط یادتان باشد این مکمل را با معده خالی و جدا از مکمل‌های دیگر مصرف کنید، در غیر این صورت ممکن است در جذب سایر مواد مغذی اختلال ایجاد کند. توصیه می‌شود روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم و 400 تا 600 میلی‌گرم منیزیم مصرف کنید. گاهی مصرف مکمل کلسیم با یبوست همراه است که توصیه می‌شود برای پیشگیری از این عارضه، روزی 8 تا 10 لیوان آب بنوشید.

اگر می‌خواهید جوان بمانید...

رسوراترول: رسوراترول آنتی اکسیدانی قوی است که در انگور یافت می‌شود و تاثیر ضدپیری فوق‌العاده‌ای دارد. ثابت شده که این آنتی‌اکسیدان به مبارزه با سرطان و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. روزی یک کپسول از آن را مصرف کرده و روند پیری سلول‌ها را کند کنید.

  • کاهش چین و چروک‌ها و آسیب آفتاب

ویتامین A: این ویتامین آثار مخرب رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. محلول‌های موضعی حاوی ویتامین A از جمله کرم‌های رتینول با از بین بردن سلول‌های مرده، خطوط ریز، چین و چروک‌ها، علائم آسیب‌دیدگی نور خورشید و پیری پوست را کاهش می‌دهند. مصرف ویتامین A مانند ویتامین K تیرگی دور چشم را کاهش می‌دهد. میزان مورد نیاز ویتامین A روزانه بین 800 تا 1000 میکروگرم است. این ویتامین را بهتر است همراه با غذا مصرف کنید.

مکمل زیادی هم ضرر دارد!

فراموش نکنید مواد غذایی بهترین منابع مواد مغذی هستند، بنابراین اگر همیشه از یک رژیم متعادل پیروی می‌کنید نیازی به مکمل‌ها نخواهید داشت. درکل مانند هر خوراکی دیگر باید در مصرف مکمل‌ها نیز تعادل را رعایت کنید. درست همان‌طور که زیاده‌روی در مصرف بهترین خوراکی‌ها می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد، زیاده‌روی در مصرف مکمل‌ها نیز عوارض خواص خود را خواهد داشت. توصیه می‌شود برای انتخاب و مصرف مکمل‌ها با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

نازنین | ۷ سال پیش
بابت زحماتتون واقعا ممنون/موفق باشید.
0
0
مریم | ۷ سال پیش
ممنون از مجله ی خوب دلگرم خسته نباشید
0
0
یاسر | ۷ سال پیش
ممنون مقاله ی مکمل ها خیلی خوب بود ای کاش اسم شیمیایی قرص های حاوی این مکمل ها رو هم مینوشتین..
0
0

hits